#1870164 - 20/12/2007 10:52
Re: Puchar UEFA - faza grupowa 5 kolejka (19-20 grudnia)
[Re: djkomos]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/09/2007
|
"odpoczywajacy Howard, Yobo, Neville, Yakubu, Arteta oraz Cahill" wiesz co to oznacza ? najwieksze dziala Evertonu sa oszczedzane na mecz ligowy, od tyle - tutaj pole do popisu bedzie dla wracajacego po kontuzji Pieenara, Andrew Johnsona i innych i po co robic bezsensowny quote i nic konkretnego w nim nie zawrzec ? ps : analizujac mecze, zawsze zerkam na statystyki, wiec o tym, ze pierwsze miejsce maja pewne, tez mi wiadomo(o meczu ligowym nie wspominajac)
|
Do góry
|
|
|
|
#1870248 - 20/12/2007 17:29
[Re: bitnap]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 13/01/2005
|
Kilka słów o wczorajszym dniu:
Ostrzegałem ( choć nie grałem ) wczoraj przed Paniosem i jak sie okazało słusznie.....prowadząc 2:0 nawet wybijając piłke w trybuny powinni dowieść wynik kożystny do końca. Jak sie skończyło wiemy.........Oglądałem tez mecz Galaty i jak widziałem Turcy absolutnie nie kwapili sie do ataków ( robili barziej wrażenie jakby X ich w zupełności zadowalał ) Chyba doskonale wiedzieli ze i tak awansują...a kupony poszły wielu graczy do kosza.....Acha i jeszcze jedno bo chyba część osób jakoś dziwnie popatrzyła na tabele: Do dalszych rozgrywek i tak awansowała GALATA ( wyprzedziła Panios lepszym stosunkiem bramkowym ). ten dzień potwierdził ze Puchar UEFA to grac nalezy tylko na nieszpodzianki....słabe druzyny, mniejszy prestiż i mniejsza kasa...słowem raj dla buków; ) Pozdrawiam i zycze wszystkim powodzenia dzisiaj.
|
Do góry
|
|
|
|
#1870291 - 20/12/2007 18:38
|
journeyman
Meldunek: 12/12/2007
|
"odpoczywajacy Howard, Yobo, Neville, Yakubu, Arteta oraz Cahill" wiesz co to oznacza ? najwieksze dziala Evertonu sa oszczedzane na mecz ligowy, od tyle - tutaj pole do popisu bedzie dla wracajacego po kontuzji Pieenara, Andrew Johnsona i innych i po co robic bezsensowny quote i nic konkretnego w nim nie zawrzec ? ps : analizujac mecze, zawsze zerkam na statystyki, wiec o tym, ze pierwsze miejsce maja pewne, tez mi wiadomo(o meczu ligowym nie wspominajac) ogolnie takie posty zakrawaja na kpine,zero wyczucia,zero analizy,rzucanie suchych typow przez "weterana" hahaha,zalosne
|
Do góry
|
|
|
|
#1870364 - 20/12/2007 20:03
[Re: drfocus]
|
stranger
Meldunek: 26/11/2007
|
HSV Hamburg - Fc Basel Bwin: mój typ 1 (0:1) kurs 2,40 Pojedynek szwajcarsko-niemiecki mieliśmy już wczoraj i skończył się pogromem tych pierwszych (Zurich-Bayer 0:5). Dlaczego dzisiaj miałoby być inaczej? Wczoraj też nie było wiadomo czy Bayern i Bayer zagrają na maksa, a jednak tak było, bo niemieckim drużynom zależy na pierwszym miejscu w grupie, co pozwala uniknąć w następnej rundzie "odpadów" z ligi mistrzów. Z tego co wyczytałem na stronie HSV, tylko Sorin na pewno nie zagra, a w Basel ma nie być kilku ważnych graczy. HSV wystarcza remis do pierwszego miejsca, więc powinni zagrać na luzie i spokojnie ograć Basel. Aberdeen - FC Kopenhaga Bwin: mój typ 1 kurs: 2,55 To dla bardziej odważnych. Szkoci muszą wygrać, a u siebie są w stanie ten cel zrealizować, choćby strzelając gola w ostatniej minucie jak to było niedawno w lidze mistrzów :-)Aberdeen u siebie gra nieźle i nie ma nic do stacenia. Albo uda im się wygrać, albo przegrają wysoko, ale na pewno będą walczyć.
|
Do góry
|
|
|
|
#1870424 - 20/12/2007 21:39
[Re: arczik0]
|
addict
Meldunek: 15/07/2002
|
Moje przewidywania na mecze dzisiejszego wieczoru, ciekawy meczyk zapowiada się w Madrycie gdzie Atletico podejmuje Panathinaikos transmisja live Polsat Sport 20:40 1 Atletico -Panathinaikos Typ 1 2 AEK - Villareal typ X lub 2 3 Aberdeen - Kopenhaga 1 lub 2 własciwie kazdy wynik jest możliwy jednak bardziej przychyliłbym się do tezy iż Szkoci wykorzystają własny teren chociaz Kopenhaga może sprawić niespodziankę
|
Do góry
|
|
|
|
#1870429 - 20/12/2007 21:47
[Re: Piotruś Pan]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/01/2003
|
Moje przewidywania na mecze dzisiejszego wieczoru, ciekawy meczyk zapowiada się w Madrycie gdzie Atletico podejmuje Panathinaikos transmisja live Polsat Sport 20:40 1 Atletico -Panathinaikos Typ 1 2 AEK - Villareal typ X lub 2 3 Aberdeen - Kopenhaga 1 lub 2 własciwie kazdy wynik jest możliwy jednak bardziej przychyliłbym się do tezy iż Szkoci wykorzystają własny teren chociaz Kopenhaga może sprawić niespodziankę Tez wydaje mi sie ze ambitni Szkoci powalcza ! Zaden jednak wynik w tym meczu spora niespodzianka nie bedzie raczej. Ja wiecej szans daje gospodarza i dziwi mnie ze buki inaczej oceniaja szanse.No ale jest szansa to wykorzystac:)
|
Do góry
|
|
|
|
#1870857 - 21/12/2007 01:26
[Re: TEKSANSKI]
|
Pooh-Bah
|
Witam
1 Ja dziś czujaz troche przez skóre i troche intuicyjnie wskazałbym że NORYMBERGA nie wygra tego meczu...
Oglądałem dwa mecze Larisy i wcale bym nie powiedział ze są chłopcami do bicia, zresztą zauważcie ze zadnego meczu nie przegrali zdecydowanie...
Wczorajszy dzień wskazał ze nie wszyscy z tych którzy muszą wygrać wygrają. Mam nadzieje ze Larisa godnie pożegna się z tych pucharem..oby tak samo jak wczoraj ALBORG: )
Typ: Larisa kurs 5.4 oraz 1x kurs 2.3
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1870954 - 21/12/2007 02:06
[Re: ___On]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
Witam
1 Ja dziś czujaz troche przez skóre i troche intuicyjnie wskazałbym że NORYMBERGA nie wygra tego meczu...
Oglądałem dwa mecze Larisy i wcale bym nie powiedział ze są chłopcami do bicia, zresztą zauważcie ze zadnego meczu nie przegrali zdecydowanie...
Wczorajszy dzień wskazał ze nie wszyscy z tych którzy muszą wygrać wygrają. Mam nadzieje ze Larisa godnie pożegna się z tych pucharem..oby tak samo jak wczoraj ALBORG: )
Typ: Larisa kurs 5.4 oraz 1x kurs 2.3
Pozdrawiam W tym meczu wszystko moze się zdarzyć, ale Niemców po tym kursie nie opłaca się brać
|
Do góry
|
|
|
|
#1870995 - 21/12/2007 02:16
[Re: TEKSANSKI]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/09/2007
|
o Atletico napisal juz drfocus(przychylam sie jak najbardziej do typu), o HSV tez ktos wspomnial, ja natomiast ciagle mysle o pojedynku szkocko-dunskim ... Wydaje mi sie, ze mimo wszystko gore w tym meczu wezmie dowsiadczenie, a to niewatpliwie jest po stronie FC Kopenhagi, ktora potyczkowala sie juz w LM z takimi zespolami jak Manchester czy Celtic a w biezacej edycji Befica Lizbona(do tego nalezy dodac wygrany dwumecz z Beitarem oraz Lens w 1r. p.Uefa).Aberdeen niestety takiego doswiadczenia nie posiada - de facto jest to europejski kopciuszek niemal czystej krwi [PZP 82/83, SP Europy 83/84 pod wodza Fergusona] , w lidze jak co roku bez rewelacji, a ostatnia wyjazdowa porazka 3-0 z Motherwell potwierdza fakt, ze tuzom takim jak Celtic czy Rangersi, naprawde ciezko jest dotrzymac kroku w tabeli. W druzynie gospodarzy zabraknie Mackie, McNamary, de Visschera(niepewny wystep Younga), natomiast awizowany jest powrot Smitha. FC Kopenhaga posiada zawodnikow pokroju: Gronkjeara, Allbacka, Sionko, Christiansena czy Jensena, ktorzy grali w Bundeslidze, Premiership czy Eredivisie, nie zapominajac o lidze czeskiej czy szkockiej, co powinno dzis zaprocentowac zdecydowanie na korzysc dunskiego klubu prawdopodobne sklady: Langfield, Hart, Diamond, Severin, Foster, Young, Nicholson, Touzani, Clark, Maguire, Miller Christiansen, Kvist, Antonsson, Gravgaard,Jensen, Sionko, Nørregaard, Würtz, Hutchinson, Allbäck, Nordstrand Sytuacja jest bardzo prosta, Szkoci musza wygrac, zeby wyjsc, Dunczykom remis daje pewny awans. Nalezy tez pamietac o tym, ze na Pittodrie Stadium za 3 dni przyjezdzaja Rangersi i z pewnoscia dla Aberdeen bedzie to rownie wazne, a moze nawet wazniejsze spotkanie. FC Kopenhaga dnb @1.73 2/10 FC Kopenhaga X2 @1.44 7/10ponadto,procz Atletico i HSV, wygrac powinna druzyna Mintala a takze Fiora(mysle tu o jakims 2,3-0), ktora tym samym powinna rozwiac nadzieje Czechow na awans
|
Do góry
|
|
|
|
#1871364 - 21/12/2007 03:56
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2006
|
heja bitnap - skąd Ty w ogóle tę ksywę wziąłeś? kojarzy mi się z Geremim Njitapem pewnie nawet podobni do siebie jesteście ale to dobrze - Geremi gra dla Newcastle no ale do rzeczy, wtrącę swoje trzy grosze, bo mecze już za godzinę a ja zdaje się że powoli odzyskuje wszystkie funkcje życiowe po wczorajszej imprezie AZ - EVERTON tutaj moim zdaniem na siłę szukacie niespodzianki. o tym że Holendrzy nie są już tym samym zespołem pisałem wcześniej. natomiast nie lekceważyłbym ich aż tak bardzo. grają u siebie i są umotywowani by wygrać. Anglicy nie będą forsować gry, w systemie przegrywający odpada grałbym śmiało Wyspiarzy ale dzis to gospodarzom daję więcej szans. Everton ma ważny mecz na Old Trafford /gdzie moim zdaniem ma szanse na korzystny rezultat - typuję 1:1 ale o tym w innym dziale potem/ spodziewam się że goście wyjdą naprawdę głębokimi rezerwami a AZ ma w swoim składzie kilku indywidualistów. piszecie że nie mają kim straszyć. Dembele . wystarczy. sadzę ze dziś strzeli bramkę. dlatego wydaje mi się że AZ nie przegra. 1x czyli dla mnie mecz nie do gry, a na Everton nie zagram ABERDEEN - KOPENHAGA ciężko mi coś nowego dodać. podpisuję się pod słowami Bitnapa. tak się składa że dzięki ostatnim wakacjom poznalem futbol duński dużo lepiej. Kopenhaga to zespół o klasę wyżej niż Szkoci. myślę że nie przegrają a to ich zadowala ATLETICO - PAO tu już mądrze ktoś opisał ten pojedynek. to właśnie ta para mnie najbardziej interesowała do gry z dzisiejszych spotkań i Atletico mam w dubelku z wczorajszym Bayernem. mam nadzieje że jedna, dwie szybkie akcje gospodarzy ustawią mecz. Atletico jest lepsze i ma szersze i bardziej wartościowe nazwiska zmienników. pojedynki ''południowej Europy'' często są zacięte, ale ja uważam po prostu że Grecy nie potrafią grać z Hiszpanami i niejednokrotnie już sie o tym przekonywałem. poza tym PAO naprawde gra słabo jak na klub tego formatu i bardziej im w głowie chyba siedzi myśl jak tu dogonić AEK i Oly. Atletico nie powinno przejść obojętnie obok tego meczu o pozostałych spotkaniach mam mieszane uczucia. wydaje mi się że Norymberga powinna wygrac ale kurs mnie nie satysfakcjonuje. kto jak kto ale Niemcy to najbardziej solidny naród i rzadko kiedy można im wygarnąć że odpuszczają mecz w europejksich pucharach. z tego też powodu HSV powinien ograć u siebie Bazylee :] cu
|
Do góry
|
|
|
|
#1871495 - 21/12/2007 04:34
[Re: mura]
|
Pooh-Bah
|
Niegram dziś za jakieś większe pieniązki ale oprócz wspomnianego meczu Larisy zagrałem jeszcze to co proponoał kolega bitnap:
1 Kopenhaga kurs 2.5 lub X2
Z całym szacukiem dla Szkotów ale oni prezentuja poziom taki sam jak nasze ligowe druzyny i do tego do tej pory zdobyli 1 bramke......Typ bardziej na przeczucie....
2 Długo zastanawiałem sie nad meczem Alkmaru. Ile mozna by wyliczac ile wałków zrobiła ta druzyna w swej macierzystej lidze i w pucharze UEFA w tym i w zeszłych sezonach?
Kurs Na Everton poprostu jest przewartosciowany...Pozatym jezeli zakładam ze Norymbergha nie wygra swego meczu to mecz Alkmaru z Evertonem jest poprostu o nic: )
Typ Everton x2 kurs 2.1 lub goła dwójka po kursie: 4:20
Pozdrawiam zyzcac wygranych: ) ___On
|
Do góry
|
|
|
|
#1872504 - 21/12/2007 07:23
[Re: Koski]
|
addict
Meldunek: 15/07/2002
|
Na zakonczenie roku piłkarskiego 2007 roku miła niespodzianka Aberdeen wygrywa wysoko, Atletico też szczęsliwie z ost akcji i Villareal 1:2 w Atenach poprawiłem sobie humor po wczorajszym dniu i statystykę w końcówce roku, jest niezle przed nami swięta pozdrawiam i życzę forumowiczom udanych, pogodnych i rodzinnych swiat Bożego Narodzenia, wystrzałowego sylwestra i udanego roku 2008r w kazdym aspekcie życia nie tylko w grze, do zobaczenia w 2008r na Pucharze Narodów Afryki bo to mój ostatni post w tym roku kalendarzowym PA PA PA
|
Do góry
|
|
|
|
|
|