#1792913 - 20/11/2007 02:28
Re: Narty, snowboard etc
[Re: Gowysp]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/11/2006
|
hmmm. jak sie zwieksza/zmniejsza wiazania ?;] chodzi o to ze niby jakis tam zakres w rozmiarze M tylko nie do konca lapie jak sie to ustawia ;d Gowysp deska 290(+30zl) buty 180zl [tutaj zaoszczedzilem strasznie] wiazania 250(+20zl) cena w () to koszt wysylki nie wyszlo tak duzo przeszedlem sie do armaniego(ciuchlanda;]) kupilem spodnie snowboardowe jedne noname ale jakies calkiem ok, drugie santacruzy (koszt 25zl) google jakies dupne troche ale sa (5zl) rowniez w armanim, wiec nie jest tak zle ;] jeszcze tylko jakies rekawiczki i mozna smigac, no i snieg 
|
Do góry
|
|
|
|
#1792919 - 20/11/2007 02:31
[Re: lelu]
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
hmmm. jak sie zwieksza/zmniejsza wiazania ?;] chodzi o to ze niby jakis tam zakres w rozmiarze M tylko nie do konca lapie jak sie to ustawia ;d Gowysp deska 290(+30zl) buty 180zl [tutaj zaoszczedzilem strasznie] wiazania 250(+20zl) cena w () to koszt wysylki nie wyszlo tak duzo przeszedlem sie do armaniego(ciuchlanda;]) kupilem spodnie snowboardowe jedne noname ale jakies calkiem ok, drugie santacruzy (koszt 25zl) google jakies dupne troche ale sa (5zl) rowniez w armanim, wiec nie jest tak zle ;] jeszcze tylko jakies rekawiczki i mozna smigac, no i snieg Gdzie masz ten punkcik armaniego bo jak on sprzedaje za tyle santa cruz to i ja sie wybiore:D
|
Do góry
|
|
|
|
#1792969 - 20/11/2007 02:46
[Re: Biszop]
|
Carpal Tunnel
|
lubartow  ostatnio byly Burton Rhonin(albo Ronin) ale ktos mnie uprzedzil :/ co prawda XXL czy tam XL, w kazdym badz razie na mnie za duze, ale bym je sprzedal i byloby na rekawice xD wybiore sie w srode, ostatnio trafilem fajne rekawice reusch ale troche za male wiec jeszcze musze popolowac ;P santacruzy qpilem za 15zl ;] moze nie jakies tam super i w ogole.. ale firma ok material ok (rakuje tylko zamkow na udach zeby wietrzyc) ale tak to spoko luz  pozdr ps. juz chyba wiem jak sie zmniejsza, odkreca sie srubki i przesuwa poszczegolne paski w inne dziurki ;]
|
Do góry
|
|
|
|
#1793072 - 20/11/2007 03:20
|
Pooh-Bah
Meldunek: 03/11/2005
|
a tak z ciekawosci ile karnety kosztuja ? tylko tak z detalami, jaki stok, cena, ile zjazdow ?:P Jest tak, dostajesz kartę magnetyczną, kosztuje ona 25zł i nabijasz sobie na nią tyle punktów ile chcesz, np 300(300pkt =30zł). Jeden wyciąg kosztuje średnio 35 - 45 pkt, zależnie od długości wyciągu. Przed wyciągami są czytniki kart i aby przejść należy przyłożyć kartę do czytnika. Po wyczerpaniu punktów, w kasie następuje zwrot kaucji za kartę, można też sobie "dobić" pkt jakby zabrakło. Sa także tak zwane "czasówki" np. do godz 13, ale jesli jest ruch na stoku i długie kolejki do wyciągów to nie opłaca się jej brać.
|
Do góry
|
|
|
|
#1793350 - 20/11/2007 04:55
[Re: HoMiK155]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 28/05/2003
|
Widzę,że jest trochę fanów deski oraz nart :). Ja w tym roku w lipcu pierwszy raz jeździłem na nartach (Austria,lodowiec) i muszę powiedzieć,że było ciężko,ale spodobało mi się  .Kilkanaście dni temu skompletowałem własny sprzęt (w Austrii wszystko wypożyczyłem) i za 3 tygodnie znowu wyjazd. Co do osób szukających sprzętu polecam sieć SkiTeam-mają przeceny 50% na sporą część asortymentu.Ja kupiłem Salomony X-wing z wiązaniami za 580zł.Myślę że to dobra cena.
|
Do góry
|
|
|
|
#1794979 - 21/11/2007 02:17
[Re: El Camino]
|
Carpal Tunnel
|
 do czego sa te dziurki z lewej ?;] i co sie dzieje jesli przesune lyzke w prawo badz w lewo ? (standardowo byla na srodku) bo rozumiem ze te z prawej strony to do regulacji wielkosci buta i 3cie pytanie, co sie dzieje jesli obnize lub podniose ten plastykowy prostokatny bajer z tylu lyzki ? zwieksza sie nim lub zmniejsza kat nachylenia lyzki, a jaki to ma wplyw na jazde ?:> pozdr
|
Do góry
|
|
|
|
#1795403 - 21/11/2007 03:43
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
Jestem jedyną osobą jeżdzącą na snowboardzie tyłem?  Obojętnie którą nogą z przodu ustawie. Sam się uczyłem.. 
|
Do góry
|
|
|
|
#1860759 - 16/12/2007 10:44
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/10/2001
|
 do czego sa te dziurki z lewej ?;] i co sie dzieje jesli przesune lyzke w prawo badz w lewo ? (standardowo byla na srodku) bo rozumiem ze te z prawej strony to do regulacji wielkosci buta i 3cie pytanie, co sie dzieje jesli obnize lub podniose ten plastykowy prostokatny bajer z tylu lyzki ? zwieksza sie nim lub zmniejsza kat nachylenia lyzki, a jaki to ma wplyw na jazde ?:> pozdr dziurki z lewej i z prawej sluza do wyposrodkowania buta wzgledem deski tak, aby nie wystawal za bardzo ani z jednej ani z drugiej strony (zebys nie szural ani pieta ani palcami po sniegu) "bajer" wymusza ugiecie nog w kolanach o czym poczatkujacy zazwyczaj zapominaja, a co jest podstawa mozliwosci kontroli zachowania deski w trakcie jazdy. innymi slowy takie mechaniczne wymuszenie ugiecia nog redukuje ilosc kontaktow dupy ze stokiem.
|
Do góry
|
|
|
|
#1863773 - 17/12/2007 08:26
[Re: McKracken]
|
Carpal Tunnel
|
znaczy ja jeszczenie jezdzilem :/ ;( ogolnie rzecz biorac mnie cos kolana bola ;/ musze sie wybrac do lekarza chociaz watpie zeby mi pomogl ;] wjebie w gips i powie ze ok albo da ulotke z parapetu, powie zeby smarowac mascia i przyjsc za dwa tygodnie... a nawet kolana nie obejrzy :| a o bolu mowilem, w sensie, ze chyba za bardzo tym czyms ustawilem kat highbacka ale to poprobuje juz jak bedzie snieg - w praktyce generalnie  Tak wiec, co by sie nie dzialo i czego bym nie zrobil to beda bolec, bo bola nawet jak chodze w normalnych butach czy klapendzorach co do katow mysle ze jest ok 15 przod i -6 tyl
|
Do góry
|
|
|
|
|
|