#1642316 - 03/10/2007 21:26
Re: LM - GRUPA C (Bremen, Lazio, Olympiacos, Real Madrid)
[Re: rene]
|
enthusiast
Meldunek: 20/05/2007
|
Dobrze myslisz z tym Lazio ale to nie jest mecz do grania - z prostej przyczyny: kurs. Remis dziadowski: ok 3,10 ale najbardziej prawdopodobny chyba, wygrana Lazio jeszcze bardziej dziadowski kurs: ok. 3,60 - ja bym bral tutaj mimo wszystko remis i dorzucil do kuponu Liverpool bo te grajki z Francji to kompletne dno. Wyjdzie ladny remis po ladnym kursie, albo jeszcze lepiej Liverpool -1,5 (kurs 2,0) + remis 3,10 w tym spotkaniu. Za mniejsza stawke ale kurs dobry bo ok. 6,00
|
Do góry
|
|
|
|
#1642426 - 03/10/2007 21:59
[Re: encepence]
|
addict
Meldunek: 21/08/2007
|
w Pinnacle mam Lazio +0.5 po kursie 1.820 Wiec zagram 2/10. Dalbym wiecej ale ze skladu Rzymian wylecial ich najlepszy strzelec: "Lazio 2.10 : Tommaso Rocchi is a major doubt for Wednesday's UEFA Champions League match against Real Madrid after twisting his ankle at the weekend. The forward was Lazio's top scorer last season with 16 league goals. Rocchi's absence would be a big blow to the Italian team and Nigeria's Stephen Makinwa is expected to take his place alongside Macedonia striker Goran Pandev. Coach Delio Rossi is also without defender Sebastiano Siviglia, who fractured three fingers in training last week." Co do Realu, to ich mecze glownie przegrywali ich przeciwnicy,mam na mysli przede wszystkim mecz z beniaminkiem na wyjezdzie 1-1, ktory mozna bylo przegrac 3-0. Lazio mimo slabszych wynikow jest znacznie lepszym zespolem niz takie Recreativo, lepiej zorganizowanym taktycznie i z pilkarzami o wiekszym potencjale. Poczekam do wieczora, na pewno ludzie beda grac glownie na Real, moze kurs jeszcze sie poprawi
|
Do góry
|
|
|
|
#1642522 - 03/10/2007 22:31
[Re: Venon]
|
addict
Meldunek: 15/07/2002
|
Lazio - Real typ X za 3,10 Lazio w poprzedniej kolejce wymęczyło remis z Olimpiakosem,co było dla tej druzyny darem niebios, bo mogli spokojnie przegrać 3:0 zanim zremisowali przynajmniej tak wynikalo ze sktótu który pokazala tv. Real wygrał z Werderem zasłużenie, chociaż nie potrafił wykorzystać wielu okazji do strzelenia conajmniej jeszcze 2 bramek. Nie sądze iż Real jeśli wywiezie z tego terenu przynajmniej punkt, to tez będzie zadowolony. Zarówno Real jak i Lazio mogą te spotkania wygrać, lecz prawdopodobnie żadna z drużyn tego nie uczyni ale jesli miałbym być obiektywny to nawet nie jestem w stanie powiedziec komu do niego bliżej poza tym we wczorajszych meczach gladko powygrywali faworyci Arsenal, Barca, Sevilla itd dziś trudniejsze mecze i bardziej wyrównane pary,wiec remis mozliwy.
|
Do góry
|
|
|
|
#1642540 - 03/10/2007 22:34
[Re: rene]
|
veteran
Meldunek: 19/05/2003
|
Fanatycy vs. Królewscy Dziś na Stadio Olimpico w ramach rozgrywek o Puchar Ligi Mistrzów Lazio Rzym zagra z Realem Madryt. Na papierze praktycznie wszystko przemawia za drużyną gości. Ostatnie wyniki, indywidualności ale gdzie forma? No właśnie ekipa "Królewskich" ostatnio gra słabo, aczkolwiek wciąż wygrywa. Dzieje się to między innymi dzięki Casillas'owi, który broni w niesamowitych sytuacjach, ale jednak nie jest to już ten sam zawodnik co kiedyś. Coraz częściej zdarzają mu się "dziwne" interwencje. Ale w piłce niestety nie liczy się styl, lecz gole. Kto dziś je zdobędzie? Zapewne najgroźniejszy będzie Van Rozpychacz czy jak kto woli Van Dostawiacz. Obok niego zagra Raul. Dziwi mnie trochę fakt, że w pierwszym składzie gości nie wystąpi Drenthe, który najbardziej przekonuję mnie swoją grą spośród reszty zawodników "Królewskich". No ale zapewne Bernd Schuster wie lepiej, gdyż według niego dziś zagra najsilniejszy skład. Ale jak dla mnie to jest trochę zlepek indywidualności, niż drużyna. Jednak właśnie ten zlepek wciąż zdobywa punkty. A dziś przyjdzie się zmierzyć ze słabym "na papierze" Lazio. I tu nadchodzi czas gdybania. Bo Lazio od 9spotkań nie potrafi zdobyć bramki w pierwszych 45minutach(sic!). Dziś znowu kibice gospodarzy będą się modlić o czyste konto Ballotty? Ten pan ma już 43 lata i 173dni(jak dobrze liczę). Myślałem, że w tym wieku trzeba się martwić o swoje włosy i problemy z prostatą a jednak SS Lazio nie ma póki co młodszego i lepszego specjalisty od bronienia. Ciężko będzie... W ataku zagrają prawdopodobnie Rocchi i Machinva. Osobiście postawiłbym na Pandeva zamiast tego drugiego i może tak się stanie. Ostatnie ligowe spotkanie to remis z Regginą 1-1 po fantastycznym trafieniu z 40metrów obrońcy Lazio pana Kolarova, jednak on dziś raczej nie zagra od pierwszej minuty. Szkoda... http://www.youtube.com/watch?v=69RLdmOGXgMLazio jest bez formy i nie ma co tu się oszukiwać. W przeciwieństwie do Realu Madryt, który także jest w lekkim dołku gospodarze nie potrafią zdobywać punktów. Więc co może dziś uratować skórę podopiecznym Delio Rossi'ego? Walka, walka, walka i jeszcze raz walka. Dodać do tego fanatycznych kibiców i widzimy obraz psów z pianą na ustach. Lazio musi być dzisiaj drużyną. Jeden za wszystkich, wszyscy za jednego. Tylko to daje szansę na wygraną. Wczoraj duże wrażenie zrobił na mnie Stuttgart, który mimo, że przegrał z Barceloną 0-2 to jednak według mnie piłkarze tej drużyny zagrali jedno z lepszych spotkań w tym sezonie, a przecież wcześniej cieniowali. Może dziś i Lazio zdoła się przełamać? Niestety to jest tylko gdybanie. Bo naprawdę trudno znaleźć fakt, który przemawiałby za gospodarzami. Jednak z drugiej strony goście także nie grają niczego wielkiego i w końcu musi przyjść kryzys. Ja osobiście odpuszczam ten mecz. Prawdopodobnie właśnie to spotkanie obejrzę w TV, ale szkoda mi pieniędzy. Bo nie wiem kto tu może zwyciężyć. Chciałbym, żeby było to Lazio. Ale do tego trzeba poprawić swą grę. Walka! Remis? Przewidywane składy SS Lazio: Ballota; Behrami, Stendardo, Cribari, Zauri; Mudingayi, Ledesma, Mauri; Manfredini; Rocchi, Makinwa Real Madryt: Casillas; Salgado, Sergio Ramos, Cannavaro, Heinze; Higuaín, Diarra, Sneijer, Guti; Raúl, van Nistelrooy
|
Do góry
|
|
|
|
#1642588 - 03/10/2007 22:46
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Co do Realu, to ich mecze glownie przegrywali ich przeciwnicy,mam na mysli przede wszystkim mecz z beniaminkiem na wyjezdzie 1-1, ktory mozna bylo przegrac 3-0. Lazio mimo slabszych wynikow jest znacznie lepszym zespolem niz takie Recreativo, lepiej zorganizowanym taktycznie i z pilkarzami o wiekszym potencjale.
Nie miales na mysli czasem Valladolid ? Z Recreativo nie grali jeszcze w tym sezonie. Ogladalem mecz w Valladolid i sporo przesadzasz ,piszac ,ze Real mogl pregrac 0:3. Faktem jest ,ze szczesliwie uratowal remis. W ostatnim natomiast meczu z Getafe mozna mowic o szczesliwej wygranej Realu. Nie mozna jednak wnioskowac ,ze Real gra slabiej. Jest na tyle w dobrej formie ,by dzis wygrac w Rzymie z Lazio ,a co najmniej zremisowac. Mnie do gustu najbardziej przypada opcja Lazio - Real 2 (DNB) I zeby nie bylo ,ze przechwalam Real. Jestem fanem Barcelony ,ale klase rywala trzeba docenic. ! Salud ¡ amk
|
Do góry
|
|
|
|
#1642608 - 03/10/2007 22:49
[Re: Amkwish]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Czytam takie wpisy "Real w dolku". Hmmm...na 18 punktow do zdycia w La Liga zobyli 16. W CL na 3 mozliwe maja 3. 5 wygranych i jeden remis. Zycze kazdej druzynie takiego "dola"
|
Do góry
|
|
|
|
#1642625 - 03/10/2007 22:54
[Re: pawel01979]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
Barca wygrała pewnie i zasłużenie, ale Stuttgart też okazje. Podobnie Arsenal. Lazio też będzie miało okazje strzeleckie, szczególnie jak Real zagra tak jak w dwóch meczach ligowych. Z tym, że Rocchi, Pandew czy jak piszecie Makinwa mogą je wykorzystać, a nawet powinni, bo ci dwaj pierwsi to wyjadacze. Jeśli tak się stanie to z Realem może być cieniutko, bo włoskie drużyny potrafia grać, kiedy prowadzą. Nie wiem, na co stać Lazio, ale pamiętam ich mecz z Romą. Jest to drużyna, króra raz na jakiś czas moze zagrać świetny mecz.
|
Do góry
|
|
|
|
#1642678 - 03/10/2007 23:10
|
veteran
|
[quote=Venon]
I zeby nie bylo ,ze przechwalam Real. Jestem fanem Barcelony ,ale klase rywala trzeba docenic.
! Salud ¡
amk Ja po prostu lubię stawiać na Real bo jak przegram to mi nie żal pieniędzy. Ale jakoś dziś czuję, że Lazio w końcu może się przełamać. Siakoś tak dziwnie...
|
Do góry
|
|
|
|
#1642680 - 03/10/2007 23:11
[Re: crossmen]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/09/2007
|
Jak ktos pisze, ze Real gra po profesorsku, to az czlowieka glowa zaczyna bolec Jesli chodzi o kolektyw i gre zespolowa, to Real jest na ta chwile pare lat swietlnych za Man U., wiec takie porownanie jest nieco chybione. Ciagla, jak to twierdzi Schuster, duza i niezbedna rotacja nie pozwala temu zespolowi w jakikolwiek sposob zlapac wlasciwego rytmu.Czesto zdarza sie, ze wynik przychodzi dopiero jak Schuster zrobi jakas zmiane podczas meczu. No i ten dziwny ogrom szczescia(slupki, poprzeczki) + Iker(ktory z tych 16 ligowych pkt, moglby przypisac sobie 3/4 jako swoja zasluge).
|
Do góry
|
|
|
|
#1642716 - 03/10/2007 23:26
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2005
|
Ja dzisiaj zagrałem już Real i liczę na podtrzymanie zwycięskiej passy. Za lepszą grą niż w 2 poprzednich meczach ligowym przemawia to że Schuster ma wystawić najsilniejszy skład a nie dalej stosować rotację. Najważniejsze wiadomości to występ Casillasa, Ramosa, Diary, Sneijdera i Gutiego. Oraz pary napastników Raul i RvN. Słabszym punktem w Realu będzie Salgado jeżeli zagra bo to co wyprawiał z Valladolid woła o pomstę do nieba. Dlatego nie wiem czy Schuster się zdecyduje. Oby nie. To co Gutiego to się nie zgadzam, że to słaby piłkarz. Ma duże wahania formy. Raz gra świetnie, a drugim razem fatalnie. I nie zalezy to od klasy rywala. Po prostu nie potrafi grać regularnie na najwyższym poziomie ale jeżeli dzisiaj zobaczymy tego dobrego Gutiego to powinien poprowadzić Real do zwycięstwa. Zmęczenie wśród piłkarzy nie powinno być za duże bo system rotacji daje odpocząć zawodnikom. Ostatnio wypoczywał Guti i Diarra, którzy weszli w II połowie. Więc dzisiaj liczę na ich dobry mecz. To samo z RvN i Higuainem, którzy wogóle nie zagrali. Cel na ten sezon jest jasny dla Realu. Przywrócić sławę na arenie międzynarodowej dlatego nie sądzę by odpuszczano jakikolwiek mecz w tej edycji LM. Atutem Realu jest to że nawet na ławce są świetni zawodnicy i mogą wejść jeżeli coś się nie będzie układać. Bo klasy Robbena, Baqtisty, Saviolli nie trzeba nikomu przypominać. A są jeszcze młodzi zdolni jak Drenthe i Gago. Zgodzę się że Real wygrywał ostatnio szczęśliwe ale jest to ważne by tak się działo bo całego sezonu nie da się grać na 100%. Po drugie stosując rotację a więc drużyna nie mogła się zgrać, a i tak punktów nie traciła. Lazio wiele napisać nie mogę ale po ich wynikach widać, że wiele dobrego się nie dzieje. Ja proponuje w tym meczu czystą dwójkę i nic więcej. Granie Realu na over czy under to wielka loteria. Handi też nie najlepsze rozwiązanie bo Real może dzisiaj bramkę stracić, a potem wymęczyć zwycięstwo.
|
Do góry
|
|
|
|
#1643133 - 04/10/2007 01:38
[Re: pescar]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/05/2004
|
Jako że dzisiaj nie mam jakoś ochoty grać za grubą kasę polecam typek rozrywkowy za medium/small stake: Werder - Olympiakos - "nie będzie 6 zmian" 1. Kilku ważnych graczy nieobecnych w obu zespołach, a więc ławki rezerwowych mocno nadwyrężone. 2. Schaaf w meczach ligowych tego sezonu, w co drugim meczu nie wykorzystuje limitu zmian. 3. Obaj trenerzy w pierwszej kolejce LM zmienili po ... jednym zawodniku. Kurs po odliczeniu prowizji ok. 2.17 - zainteresowani powinni wystawiać już teraz, zakład nie jest zbyt popularny i oferta na LAY wysokości 1.80-1.81 musi chwilkę poczekać na chętnego. Powodzenia
|
Do góry
|
|
|
|
#1644580 - 04/10/2007 06:43
[Re: micha$]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/11/2005
|
Po dwóch kolejkach: Kolejne spotkania: Oct 24 Real Madrid - Olympiacos Oct 24 Bremen - Lazio Nov 6 Olympiacos - Real Madrid Nov 6 Lazio - Bremen Nov 28 Lazio - Olympiacos Nov 28 Bremen - Real Madrid Dec 11 Olympiacos - Bremen Dec 11 Real Madrid - Lazio
|
Do góry
|
|
|
|
#1644590 - 04/10/2007 06:48
[Re: Thiago]
|
veteran
|
W ataku zagrają prawdopodobnie Rocchi i Machinva. Osobiście postawiłbym na Pandeva zamiast tego drugiego i może tak się stanie.
Remis?
8' [0 - 1] R.v. Nistelrooy 32' [1 - 1] G. Pandev 61' [1 - 2] R.v. Nistelrooy 75' [2 - 2] G. Pandev Mogę zostać trenerem Lazio
|
Do góry
|
|
|
|
#1644663 - 04/10/2007 07:16
|
addict
Meldunek: 21/08/2007
|
Co do Realu, to ich mecze glownie przegrywali ich przeciwnicy,mam na mysli przede wszystkim mecz z beniaminkiem na wyjezdzie 1-1, ktory mozna bylo przegrac 3-0. Lazio mimo slabszych wynikow jest znacznie lepszym zespolem niz takie Recreativo, lepiej zorganizowanym taktycznie i z pilkarzami o wiekszym potencjale.
Nie miales na mysli czasem Valladolid ? Z Recreativo nie grali jeszcze w tym sezonie. Ogladalem mecz w Valladolid i sporo przesadzasz ,piszac ,ze Real mogl pregrac 0:3. Faktem jest ,ze szczesliwie uratowal remis. W ostatnim natomiast meczu z Getafe mozna mowic o szczesliwej wygranej Realu. Nie mozna jednak wnioskowac ,ze Real gra slabiej. Jest na tyle w dobrej formie ,by dzis wygrac w Rzymie z Lazio ,a co najmniej zremisowac. Mnie do gustu najbardziej przypada opcja Lazio - Real 2 (DNB) I zeby nie bylo ,ze przechwalam Real. Jestem fanem Barcelony ,ale klase rywala trzeba docenic. ! Salud ¡ amk Hej Faktycznie popelnilem gafe z tym beniaminkiem ;-) Ja rowniez jestem socio Barcy ale co do Realu to starajac sie obiektywnie ocenic te druzyne, to brakuje tam rozgrywajacego od paru lat z prawdziwego zdarzenia, po tym jak Zidane mial juz swoj wiek, Gupi[tak Guti wiem, ale ja nienawidze go i pisze tak z przekory;)] wiec Gupi jak przez caly okres swojej kariery tylko sie zapowiada na dobrego pilkarza, Gago okazal sie lepszy w defensywie niz w kreowaniu, a Sneider poza dobrym strzalem z dystansu czy egzekwowaniu rzutow wolnych nie pokazal na razie nic wiecej. Przechodzac do meritum, dzis ogladalem sobie przez sopcast pierwsza polowe Lazio-Real, i musze przyznac ze Real przez wiekszosc swojego czasu gral dosc chaotycznie, co prawda pojawily sie 2-3 schematy ktore Schuster probuje im wpoic na treningach, ale to nadal nie jest to. Co do Lazio, duzo ambicji troszke mniej umiejetnosci, no i troche szczescia, nie wiem co sie dzialo w drugiej polowie, ale w pierwszej Lazio nie bylo druzyna lepsza. Obiektywnie oceniajac poczynania Realu pod katem kolejnych spotkan: jak na razie imho, wiecej zalezy od indywidualnosci w tym zespole, przy klasowych zespolach w La Liga, jesli mecz nie ulozy sie na poczatku pod Real, to Blancos beda mieli wielkie trudnosci ze zdobyciem 3pkt.
|
Do góry
|
|
|
|
#1644677 - 04/10/2007 07:28
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
Guti moim zdaniem to nie jest zawodnik dla Realu, ale do przysłowiowego już Levante. Ani z niego nie jest playmaker, ani defensywny pomocnik. Brylantowy technik też to nie jest, generalnie nie ma jakiejś cechy wyróżniajacej. Jeśli spojrzeć na to chłodnym okiem, to nic nie wnosi do gry, poza tym, że wychodzi na boisko. Ot taka zapchadziura. Czasem wyjdzie mu lepszy mecz, przeważnie gorszy. W to mnijsce mógłby wejść ktoś, kto autentycznie coś da drużynie. Spodziewałem się, że Real moze mieć kłopoty ze zdobyciem 3 punktów dziś, bo i owszem - punkty w lidze robi - ale ostatnio bardzo szczęśliwie. Gdyby dziś Lazio strzeliło pierwsze to Real mógłby przegrać Venon ma rację. Jeśli inne mecze nie będą się układać Królewskim, to będą kłopoty
|
Do góry
|
|
|
|
#1706656 - 23/10/2007 03:52
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/03/2001
|
Dynamo Kijów - Man Utd Gospodarze po 2 meczach 0pkt i muszą zagrac tutaj o wygraną. Man utd (6pkt) wystarczy remis o czym zresztą mówi sam Ferguson. Szkot słusznie zauważył że to do Dynamo musi atakować więc jego zawodnicy będą spokojnie czekać na rozwój wydarzeń i ewentualnie kontratakować. Typ: under 2.5/3.0 @1.86 ( Pinnacle)
|
Do góry
|
|
|
|
|
|