#1865210 - 18/12/2007 16:52
Re: Potrzebujesz pomocy? pomożemy [8]
[Re: kurson]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/02/2004
|
Specyfikacja płyty (w tej siedzi procek PIII 450 Mhz, stare ale za friko smile.gif ): # Pentium II/III Processor Support Supports Intel® Pentium® II/III and Celeron Processors in Slot 1 CPU package # Intel 440BX AGPset Supports 66/100MHz host bus speed # Four 168-pin DIMM sockets Supports PC-100 compliant registered SDRAM up to 1GB # Expansion Slots 1 AGP, 5 PCI, 2 ISA # Award BIOS (2MBit Flash ROM) Y2K compliant, Plug & Play BIOS supports LS-120, ZIP, SCSI, and CD-ROM bootable # I/O Controller and Interface Winbond 977 Ultra I/O chipset # PS/2 keyboard, PS/2 Mouse, Dual USB Ports, 1 floppy port, 2 Serials ports, and 1 Parallel port (EPP/ECP) # Enhanced IDE 2 x Ultra DMA/33 IDE ports (up to 4 devices) # Color coded (white) COM1 and primary IDE ports Easy identification to commonly used ports # ATX Form Factor 30.5cm (12.0") x 19.0cm (7.48") Features # ACPI Power Management Wake-On-LAN, Modem-Ring-On # Power On by kbd, PS/2 mouse, RTC timer # Power-Off by Windows 98/95 shutdown # PC/PCI connector & cable Maintains DOS legacy in PCI audio # Hot key at boot failure Uses "Insert" key to easily clear the CMOS and recover the BIOS settings # PC Health Monitoring (Optional) Detects CPU temperature, fan speed, system voltage, etc. with speaker alarm warnings # Optional Intel LDCM software LDCM simplifies network management tasks atrend ATC6240 - chipset i440BX Nie instalujesz Via4in1 http://www.3dnews.ru/download/drivers/nvidia/z tej strony sterowniki nr 30.82 jak stary komp to jeszcze SP do win 98 http://pomoc.x.pl/pliki/sesp21b-pl.exe
|
Do góry
|
|
|
|
#1865376 - 18/12/2007 21:57
[Re: bursztyk]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/06/2003
|
Panowie, jaką mikrofalówkę, w miarę niedrogą zakupić? Jakiej wy używacie? Na co zwracać uwagę przy zakupie? najlepiej zapytaj w sklepie pracownika AGD, on Ci to najlepiej wytlumaczy
|
Do góry
|
|
|
|
#1865382 - 18/12/2007 22:04
[Re: HAGIi]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/12/2004
|
Panowie, jaką mikrofalówkę, w miarę niedrogą zakupić? Jakiej wy używacie? Na co zwracać uwagę przy zakupie? najlepiej zapytaj w sklepie pracownika AGD, on Ci to najlepiej wytlumaczy Tak myślisz? Podejrzewam że jednak może być inaczej, on mi najlepiej wytłumaczy jaką mikrofalę u niego kupić - którą najbardziej potrzebuje sprzedać ;> żeby wyrobić target 
|
Do góry
|
|
|
|
#1865384 - 18/12/2007 22:08
[Re: bursztyk]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/12/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1865508 - 19/12/2007 00:17
[Re: dondo]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 08/02/2007
|
to masz 10 dni na zwrot, bez podawania przyczyny. Zadzwoń do nich jeszcze raz i się zapytaj. Jeżeli znowu coś odburkną, to podam Ci podstawę prawną i napiszesz jakieś pisemko i im odeślesz. Dzieki odgdog za odzew, szczerze powiedziawszy liczyłem na Ciebie. Czy mógłbyś mi podać tą podstawę prawną już teraz? Bo jeśli Ci chodzi o tą: Ustawa z 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz.U. nr 22, poz. 271 z późn. zm.). to czytałem, w artykule (jednak z 2002 roku więc mam nadzieje ze się zmienilo coś) "Na początek jednak należy zdać sobie sprawę, że ustawa ta nie dotyczy: inwestycji kapitałowych, ubezpieczeń, czynności bankowych, sprzedaży z licytacji, czyli aukcji internetowych, a także nieruchomości z wyjątkiem najmu." Ja to kupiłem ze sklepu ale za pośrednictwem Allegro KupTeraz, więc nie wiem jak to potraktować? Mam nadzieje, że mam wszelkie podstawy żeby się nie obawiać, że zostanę z towarem, którego nie chce. Ok, więc wysłałem sprzęt i pismo listem poleconym 27 listopada, dziś jest 18 grudnia czyli mineło więcej niż 14 dni, a ja wciąż nie mam pieniedzy na koncie, a zszarpanych nerwów i koszta telefonu niedługo wyniosą "drugie tyle". Od 2 tygodni mnie ściemniają, że przelew poszedł i że wyślą/wysłali mi potwierdzenie przelewu na maila, jednak ani pieniedzy ani żadnego potwierdzenia nie mam, po prostu jakas totalna chora ściema i granie na zwłoke. Firma dość duża (ardsoft - nie polecam tych pajaców), mówie ze wystawie ostrego negatywa na allegro i skieruje sprawe do sądu. Teraz nawet nie odbiera telefonu własciciel tego czegoś. No i własnie, co mam zrobic, jak to sie odbywa - gdzie to moge zgłosic do jakiegos sądu jakies pismo zlozyc czy jak sie to odbywa? Sprawa chyba wygrana na starcie wedle ustawy tak? mineło bowiem ok. 20 dni a na zwrot maja 14. Odgdog bardzo byłbym wdzieczny za pomoc co sie robi w takiej sytuacji. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1866606 - 19/12/2007 04:42
[Re: dondo]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/08/2004
|
to masz 10 dni na zwrot, bez podawania przyczyny. Zadzwoń do nich jeszcze raz i się zapytaj. Jeżeli znowu coś odburkną, to podam Ci podstawę prawną i napiszesz jakieś pisemko i im odeślesz. Dzieki odgdog za odzew, szczerze powiedziawszy liczyłem na Ciebie. Czy mógłbyś mi podać tą podstawę prawną już teraz? Bo jeśli Ci chodzi o tą: Ustawa z 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz.U. nr 22, poz. 271 z późn. zm.). to czytałem, w artykule (jednak z 2002 roku więc mam nadzieje ze się zmienilo coś) "Na początek jednak należy zdać sobie sprawę, że ustawa ta nie dotyczy: inwestycji kapitałowych, ubezpieczeń, czynności bankowych, sprzedaży z licytacji, czyli aukcji internetowych, a także nieruchomości z wyjątkiem najmu." Ja to kupiłem ze sklepu ale za pośrednictwem Allegro KupTeraz, więc nie wiem jak to potraktować? Mam nadzieje, że mam wszelkie podstawy żeby się nie obawiać, że zostanę z towarem, którego nie chce. Ok, więc wysłałem sprzęt i pismo listem poleconym 27 listopada, dziś jest 18 grudnia czyli mineło więcej niż 14 dni, a ja wciąż nie mam pieniedzy na koncie, a zszarpanych nerwów i koszta telefonu niedługo wyniosą "drugie tyle". Od 2 tygodni mnie ściemniają, że przelew poszedł i że wyślą/wysłali mi potwierdzenie przelewu na maila, jednak ani pieniedzy ani żadnego potwierdzenia nie mam, po prostu jakas totalna chora ściema i granie na zwłoke. Firma dość duża (ardsoft - nie polecam tych pajaców), mówie ze wystawie ostrego negatywa na allegro i skieruje sprawe do sądu. Teraz nawet nie odbiera telefonu własciciel tego czegoś. No i własnie, co mam zrobic, jak to sie odbywa - gdzie to moge zgłosic do jakiegos sądu jakies pismo zlozyc czy jak sie to odbywa? Sprawa chyba wygrana na starcie wedle ustawy tak? mineło bowiem ok. 20 dni a na zwrot maja 14. Odgdog bardzo byłbym wdzieczny za pomoc co sie robi w takiej sytuacji. Pozdrawiam Spokojnie... Nie denerwuj się... W tym "biznesie" (sprawy prawne) nerwy nic nie dają, a w cierpliwość trzeba się uzbroić  Ja już się tego nauczyłem  Wyślij pismo listem poleconym, że zgodnie z ustawą mają maksymalnie 14 dni na zwrot, a do tej pory się z tego nie wywiązali. Daj im ostateczny termin (np. 5-7 dni), na zwrot. Na końcu napisz, że w przypadku braku zwrotu pieniędzy podejmiesz wszystkie przewidziane prawem środki w ochrony swoich interesów. Jak to nie poskutkuje, to będziemy myśleli co dalej. Wyjścia są 2: - polubowny sąd konsumencki (obydwie strony muszą się zgodzić) - zwykły sąd. Można jeszcze spróbować interweniować interweniować o Miejskiego Rzecznika Konsumentów, czy jakoś tak. Ale on ich do niczego nie może "zmusić". Może ewentualnie postraszyć lub próbować mediować (chociaż w zasadzie nie ma w czym, bo sprawa jest oczywista). Czy oni Ciebie jakoś poinformowali o prawie do odstąpienia umowy? Przeczytaj regulamin sklepu (jeżeli takowy jest). Może tam coś jest na ten temat. W tym piśmie możesz postraszyć ich, że naślesz na nich Inspekcją Handlową. Ale nie wiem jakie IH ma w tym zakresie możliwości i powiem szczerze, że nie chce mi się sprawdzać :]
|
Do góry
|
|
|
|
|
|