ja korzystam z mbanku ale podobnie jak rivex nie polecam, funkcjonalnosc tego jest praktycznie zerowa
a czego sie spodziewac jesli cos jest za friko, zalezy od oczekiwan. Mi starcza mbank
Pamiętam jak zrobili split na Fonie. W mBanku męczyli się niemal cały dzień aby go zrobić. Zatem akcje były zablokowane. Na open można było spokojnie pchnąc po 7gr, gdy mBank już naprawił swoje błedy to trzeba było już się w kolejce ustawić na sprzedaz po 6gr.
smiech na sali a nie biuro maklerskie. Już tyle się naczytałem o ich błędach, że az dziwne, że klienci tam siedza. Poza tym sam widzialem u znajomego ile trwa przyjmowanie zlecenia. Kilometry za Murzynami.
Dla niezorientowanych: bossa jest za darmo!!! Placisz jedynie za pakiety wyzsze gdy chcesz wiedziec najlepsze oferty. A;le i tak ew. zrobiony obrot zwalnia z placenia.
Sa za darmo i nie przeszkadza im to w byciu w czolowce biur maklerskich. Poza tym swietnie rozbudowany dzial edukacja, teraz blogi, analizy itp. Tam pracuja profesjonalisci a nie mBank biuro maklerskiej z przypadku. Nawet zlamanego grosza bym im nie powierzyl.
Bossa jest darmowa. Sa inne rachunki i tam jesli placisz to najwyzej kilkadziesiat zlotych rocznie. raczej nieduze pieniadze. Lepiej zaplacic za cos dobrego. Bo w kiepskich biurze to wystarczy jakas awaria i nawet 1h bez dostepu moze oznaczac wieksza strate. W Pekao juz nieraz im siadl system podczas sporych spadkow. Ja z bossy korzystam bardzo duzo i w ciagu 1,5roku moze 2-3 razy były jakies male problemy ale to jedynie z dostarczaniem notowan. Jednak ja korzystam z 2 roznych zrodel wiec to nie sprawilo zadnego problemu. Gorzej jest gdy caly system siada ale tego jeszcze nie doswiadczylem.
A co do banku itp. Ja sam mialem konta w roznych bankach typu PKO, ING czy Citi. Ale nie było dla mnie problemem zalozenie rachunku maklerskiego w innej instytucji. Umowe podpisuje i dziala.
Z opinii znajomych to kojarze, ze m.in. ING i WBK są naprawde dobre. Pekao ma czasami wpadki. BPH to sprzedalo klientow i w ogole wczesniej widzialem ich system - troche pogmatwany. O innych ciezko mi cos napisac.
Osobiscie radzilbym wybrac sprawdzone biuro. Z dobra marka, ktore profesjonalnie sie tym zajmuje.
Internetowe rachunki są teraz tanie albo w ogole darmowe wiec roznica kosztow jest minimalna. Jednak ew. problemy w dzialaniu moga sie kiedys okazac bardzo kosztowe. Niby mozna potem reklamowac ale z tego co czytalem to roznie z tym bywa.