Strona 2 z 2 < 1 2
Opcje tematu
#1761632 - 09/11/2007 20:52 Re: Plazma - Lcd [Re: Vit a]
-Adrian- Offline
veteran

Meldunek: 10/08/2005
Witam:)
Chciałbym zasięgnąć Waszej rady. Otóż niedługo moi starsi będą kupowali nowy telewizorek do nowego domku. Jako kochający, mający na względzie ich dobro:) myślę o zakupie plazmy Panasonica. Model TH42PV70P konkretnie. Jako iż w miejscowych sklepach rtv jego cena oscyluje w okolicach 4,5 tyś, zastanawiam się nad jego zakupem w internetowym sklepie agito.pl, gdzie kosztuje troszkę ponad 3700 zł,więc różnica jest dość znaczna.
Jakiś czas temu rozmawiałem z typem który pracuje w jednym ze sklepów rtv i to tak chyba dość szczerze (starałem sie o pracę w tym sklepie). Poruszyłem temat zakupów w necie, a ten coś zaczął smęcić na temat gwarancji (że to może być telewizor ściągnięty z zagranicy i będę miał kłopoty z ewentualnym serwisem).
Z tego to co wiem (kiedyś był temat), sklep agito jest dość wiarygodny.
Jak myślicie, gdzie podjąć takowy zakup??
Mam jeszcze małe pytanko odnośnie transportu plazmy. Gdzieś tam obiło mi się o uszy że powinna (albo nie) być transportowana stojąc prosto (bo jak na boku to szkodzi,czy coś takiego). Przed uruchomieniem takowego tivika tenże musi podobno również postać sobie jakiś czas spokojnie, coby plazma w środku się ułożyła jak trzeba (heh,moge bredzić trzy po trzy:)
jest jeszcze zagwozdka numer 3:) Można się nadziać na egzemplarz używany, świecący już ileś tam godzin (ale to można sprawdzić w menu serwisowym, także więc niech wszyscy nieuczciwi sprzedawcy się strzegą:)
Jeżeli ktoś mógłby napisać coś ciekawego to zapraszam do dyskusji:)

Do góry
Bonus: Unibet
#1761876 - 09/11/2007 23:05 Re: Plazma - Lcd [Re: -Adrian-]
Big_star Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/05/2002
Też gdy szukałem lcd w sklepie internetowym, okazało się, że ściągaja je z innych państw, przez co gwarancja nieobowiązuje. Nie wiem czy to we wszsttkich sklepach, ale ja wolalem nieryzykowac.

Jeśli chodzi o lcd/plazmy idz do jakiegos media marktu itp niech Ci włączą 2-3 modele na tym samym programie- wtedy widac najlepiej, która ma najlepszy obraz. Zobacz sobie tv firmy sharp, w miare konkurencyjna cena, a obraz zdecydowanie lepszy od konkurentow.

Do góry
#1761959 - 09/11/2007 23:31 Re: Plazma - Lcd [Re: Big_star]
-Adrian- Offline
veteran

Meldunek: 10/08/2005
Originally Posted By: Big_star
Też gdy szukałem lcd w sklepie internetowym, okazało się, że ściągaja je z innych państw, przez co gwarancja nieobowiązuje. Nie wiem czy to we wszsttkich sklepach, ale ja wolalem nieryzykowac.

Jeśli chodzi o lcd/plazmy idz do jakiegos media marktu itp niech Ci włączą 2-3 modele na tym samym programie- wtedy widac najlepiej, która ma najlepszy obraz. Zobacz sobie tv firmy sharp, w miare konkurencyjna cena, a obraz zdecydowanie lepszy od konkurentow.

Dzięki za opinię. Aczkolwiek takie porównywanie telewizorów w sklepie to tylko półśrodek. jako że mają tam masę sprzętu sygnał nadawczy jest dzielony, wobec czego obraz wygląda wprost strasznie.To jest kupa, jak to powiedział Laska w Chłopakach \:D
Poza tym dochodzi kwestia ustawień obrazu w takim tiwiku, także więc nie jest to bułka z masłem:)
Piszesz, o lcd Sharpa. Osobiście bardziej nastawiłem się na plazmę. Biorąc pod uwagę to że raczej N do niej nie będziemy podłączali to obraz na plazmie będzie o wiele lepszy niż na analogicznym lcdku.
PS. Stały sobie obok w sklepie plazma Panasa i obok LCD Sharpa. N a lcdku zamiast koloru czarnego szary \:D Panas to chyba nie muszę pisać, że kolor hmmm.. czarnawy na pewno:)

Do góry
#1761976 - 09/11/2007 23:42 Re: Plazma - Lcd [Re: -Adrian-]
Big_star Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/05/2002
Też wybierałem pomiędzy plazmą panasonica a lcd sharpa - cena identyczna. Miałem brac panasonica, natomiast jak zobaczyłem obrazy z identycznego łącza, to sharp wygrał zdecydowanie. Może lcdki nie mają idealnego czarnego koloru, ale akurat z tych dwóch modeli sharp był zdecydowanie lepszy. W domu mam odbiór z kablówki, i jestem z obrazu zadwolony, myślałem że będzie dużo gorszy, a przy cyfrowej tv powinien byc jeszcze zdecydowanie lepszy.

Do góry
#1777131 - 14/11/2007 07:24 Re: Plazma - Lcd [Re: Big_star]
ciacho1984 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/09/2004
Warto poczytać o przekręcie sklepu Agito.pl http://hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=17324
Do tego opisane są nasze prawa w wątku bardzo dokładnie przy zakupach przez internet, na pewno wielu się przyda gdyż zakupy szczególnie tego właśnie typu towaru jak w temacie dokonuje się za pomocą sklepu internetowych ze względu na różnicę cenową między sklepami stacjonarnymi.

Do góry
Strona 2 z 2 < 1 2

Moderator:  Biszop, rafal08