Strona 5 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >
Opcje tematu
#1848775 - 11/12/2007 19:48 Re: LM - GRUPA A (Beşiktaş, Liverpool, Marseille, Porto) [Re: konstruktor1]
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Originally Posted By: konstruktor1
Beticos,
Trzymam kciuki, zeby Chelsea kupila Ronaldihno. To bedzie taka piekna tragedia :).

Meczu Barcy z Depor akurat nie widziałem, bo byłem poza domem, ale Blaugrana nie jest w najwyższej formie, więc pewnie wielkie widowisko to nie było

Oj znowu mnie drażni, oj drażni
Z dużej chmury mały deszcz
Byli już tacy, co sprzedali R10 do Chelsea \:D

Jak będzie tego nie wiem, ale wiem, że Ronaldinho to jeden z najlepszych piłkarzy w historii futbolu - a tym samym obiekt pożądania przez wiele klubów
Tyle tylko, że to nie robot, i teraz, gdy ma słabszy okres, wielu zapomina o tym, szuka dziury, etc.
Oczywiście, że chciałbym, by został w Barcelonie, bo tam jest jego miejsce, ale to problem złożony i nie tu jest miejsce, by o tym pisać

Barca sobie poradzi bez Ronaldinho, natomiast R10 zrobi największą głupotę jeśli pójdzie do Chelsea ( pomijając aspekt finansowy )
Ona tam pogra co najwyżej pół rundy na wejściu
Poza tym gdzie on będzie balangować \:D
"Towary" nie takie jak w Hiszpanii, no chyba, że Polki czy Rosjanki
Żeby mu jakaś Angielka wpadła w oko, to będzie musiał sporo wypić \:D

Do góry
Bonus: Unibet
#1848786 - 11/12/2007 20:00 Re: LM - GRUPA A (Beşiktaş, Liverpool, Marseille, Porto) [Re: konstruktor1]
Szczypior Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/07/2005
Panowie a może dziś będziemy świadkami zależności angielsko-liverpoolskiej/benitezowskiej jaka miała miejsce nie tak dawno w przypadku eliminacji do me. Anglia miała otwartą szanse na awans, choć wcześniej nie zależało to od nich, to właśnie później w ostatnim meczu, wystarczał im remix, wszystko było w ich rękach, a jednak zawiedli. W przypadku Liverpoolo było podobnie, z tym że warunkiem awansu było wygranie ostatnich kolejnych meczów, czego dokonali, ale na ich drodze staną ostatni szlaban, teoretycznie słaby, patrząc na poczynania ligowe, ale jednak już tylko ostatni zryw do celu. Porównywanie obu trenerów (rep i poolo) nie ma sensu, bo wiadomo i tak który jest lepszym fachowcem, ale to Benitez ma szansę się stać symbolicznym McLarenem Ligi Mistrzów, który podobnie może stracić pracę. Osobiście nie uważam, aby nawet gdy pool odpadnie z LM potrzebna była zmiana szkoleniowca, ale soccerowscy sponsorzy uważają pewnie zgoła odmiennie.

Konstruktor jakie zignorowanie rywala IoI ? Nie rozumiem. Chyba, że nie chodziło Ci o standardowe rozumienie tego słowa bo dalej piszesz o koncentracji i okazaniu wyższości to się zgodzę, bo Liverpool musi zagrać bardzo dobre i pewne spotkanie i pokazać swoje wszystkie atrybuty jakich ma niewątpliwie dużo. To nie jest Bayern w lidze, gdzie podopieczni Hitfeld "wiedzą", że są najlepsi, a liga sama się wygra, to po co grać...Benitez ostatnio mówił o tym jakie znaczenie ma utrzymywanie się przy piłce itd, można to było odnieść do ostatniego spotkania z Reading, a z relacji jakie czytałem, liverpool miał trochę niefart z sędziowaniem arbitra, ponoć 2 jedenastki na Torresie nie zostały podyktowane, nie wnikam, nie oglądałem, nie ważne. W każdym razie the reds dziś 'powinni' wygrać grając przyzwoitą piłkę. W futbolu wszystko jest możliwe a w 'sokerze' tym bardziej , ale nie wydaje mi się, żeby piłkarze the reds chcieli sami zwolnić swojego szkoleniowca i zamknąć sobie drogę do dalszych rozgrywek w LM. A brak na wiosnę poolo wśród najlepszych europejskich drużyn to był by dramaa.

Do góry
#1848807 - 11/12/2007 20:24 Re: LM - GRUPA A (Beşiktaş, Liverpool, Marseille, Porto) [Re: Szczypior]
konstruktor1 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/08/2004
Originally Posted By: Szczypior
Panowie a może dziś będziemy świadkami zależności angielsko-liverpoolskiej/benitezowskiej jaka miała miejsce nie tak dawno w przypadku eliminacji do me. Anglia miała otwartą szanse na awans, choć wcześniej nie zależało to od nich, to właśnie później w ostatnim meczu, wystarczał im remix, wszystko było w ich rękach, a jednak zawiedli. W przypadku Liverpoolo było podobnie, z tym że warunkiem awansu było wygranie ostatnich kolejnych meczów, czego dokonali, ale na ich drodze staną ostatni szlaban, teoretycznie słaby, patrząc na poczynania ligowe, ale jednak już tylko ostatni zryw do celu. Porównywanie obu trenerów (rep i poolo) nie ma sensu, bo wiadomo i tak który jest lepszym fachowcem, ale to Benitez ma szansę się stać symbolicznym McLarenem Ligi Mistrzów, który podobnie może stracić pracę. Osobiście nie uważam, aby nawet gdy pool odpadnie z LM potrzebna była zmiana szkoleniowca, ale soccerowscy sponsorzy uważają pewnie zgoła odmiennie.

Konstruktor jakie zignorowanie rywala IoI ? Nie rozumiem. Chyba, że nie chodziło Ci o standardowe rozumienie tego słowa bo dalej piszesz o koncentracji i okazaniu wyższości to się zgodzę, bo Liverpool musi zagrać bardzo dobre i pewne spotkanie i pokazać swoje wszystkie atrybuty jakich ma niewątpliwie dużo. To nie jest Bayern w lidze, gdzie podopieczni Hitfeld "wiedzą", że są najlepsi, a liga sama się wygra, to po co grać...Benitez ostatnio mówił o tym jakie znaczenie ma utrzymywanie się przy piłce itd, można to było odnieść do ostatniego spotkania z Reading, a z relacji jakie czytałem, liverpool miał trochę niefart z sędziowaniem arbitra, ponoć 2 jedenastki na Torresie nie zostały podyktowane, nie wnikam, nie oglądałem, nie ważne. W każdym razie the reds dziś 'powinni' wygrać grając przyzwoitą piłkę. W futbolu wszystko jest możliwe a w 'sokerze' tym bardziej , ale nie wydaje mi się, żeby piłkarze the reds chcieli sami zwolnić swojego szkoleniowca i zamknąć sobie drogę do dalszych rozgrywek w LM. A brak na wiosnę poolo wśród najlepszych europejskich drużyn to był by dramaa.

Przyznam szczerze, ze tez nie rozumie.

W meczu z Reading karny dla gospodarzy zostal przyznany za faul poza polem karnym, a Liverpool powinien dostac 2 karne, poza tym Gerrard trafil w poprzeczke, a Crouch w slupek. przewaga przez caly mecz nalezala do Liverpoolu, a Reading poza sytuacjami, w ktorych strzelili bramki oddal jeden strzal. Ale faktem jest tez, ze Liverpool nie zagral zadnej rewelacji.

Do góry
#1848819 - 11/12/2007 20:34 Re: LM - GRUPA A (Beşiktaş, Liverpool, Marseille, Porto) [Re: rene]
Stoin Offline
Profesor

Meldunek: 19/08/2005
Originally Posted By: rene

Byli już tacy, co sprzedali R10 do Chelsea \:D

Za chwile może być w Mediolanie ...

Wicekomisarz Włoskiej Federacji Piłki Nożnej i była gwiazda AC Milan, Demetrio Albertini powiedział, że Brazylijczyk Ronaldinho chce przejść do Milanu. Jak pisze włoska prasa piłkarz jest zainteresowany opuszczeniem Hiszpanii. Wczoraj brat i jednocześnie agent piłkarza, Roberto de Assis powiedział, że dostał oficjalną propozycję dla swojego klienta i będzie ona rozważona.

- Myślę, że Ronaldinho przyjmie propozycję jaką złożył mu AC Milan i jeszcze w tym sezonie nastąpi zmiana barw klubowych - stwierdza Albertini.

?

Do góry
#1848820 - 11/12/2007 20:36 Re: LM - GRUPA A (Beşiktaş, Liverpool, Marseille, Porto) [Re: czubek]
konstruktor1 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/08/2004
Originally Posted By: czubek
rene nie lubisz liverpoolu (oczywiscie fc) ogolnie czy nie lubisz gry liverpoolu za panowania rafy?? nie raz mialem napisac ci zebys zmienil avatar gdy widnial na nim niechlubny wynik z potyczki z arsenalem. ale to tak dla zartu bo to twoja sprawa jakie masz preferencje. ogolnie masz duze pojecie o pilce i to cenie w twoich wypowiedziach. ale ta duza niechec do lfc...
a co do meczu to dobrze prawisz. jednak liverpool to lepszy zespol od om i to widac po kursach. jednak wlasnie kursy zniechecaja w postawieniu na lfc. juz 1x na om po 1.92 (betsson) wydaje sie lepsza opcja z bukmacherskiego punktu widzenia.
lubie stawiac takze u/o i tu juz jest troche ciekawiej. liverpool gdy ma noz na gardle gra troche inaczej od zwyklego meczu. wtedy przyslwiowe szachy zamienia sie na gre gdy zawodnicy rzucaja wszystkie swoje umeiejetnosci i taktyka schodzi na drugi plan. a tu napewno wiekszy potencjal ma lfc. dlaczego to sam liverpool moze nawet zrobic overa:
- obrona jednak nie jest jakas extra. hyppia raczej juz powinien szukac emerytury w jakiejs lidze skandynawskiej. gra bo nie moze skorzystac z aggera rafa. cara takze popelnia bledy choc nie raz ratowal lfc od porazek (ale w reprezentacji go nie widzieli, choc duza konkurencja napewno byla). boki juz duzo lepiej wygladaja. srodkowi pomocnicy to raczej sa dm ale w tym spotkaniu beda myslec jak tu pomoc chlopakom z przodu. stad jak piszesz cos moze wpasc dla om...
-no ale wygrywa sie przez to ze sie strzeli wiecej goli niz przeciwnik. krotko w lfc na ta chwile wyglada to dobrze. powrot harrego, zydek na prawej. mysle ze rafa nie bedzie kombinowal i postawi na dzieciaka na nie na patyczaka. no i najwazniejsze. gracz ktorego chcialo by miec pol europy (oczywiscie tej najbogatszej) i pewnie barca chetnie wymienilaby sie za malpe...
dla przypomnienia i ku pokrzepieniu serc (3 lata do tylu, strzal ktory pozwolil wyjsc ledwo co z grupy, a jak sie to wszystko skonczylo):
http://www.youtube.com/watch?v=FmVYmcrDzYM

over 2.5 /2.25 betsson/

Puknij sie chlopie w leb i to mocno, moze jeszcze ci to pomoze.

To samo nazywanie Benayouna zydkiem.

Poszukaj sobie jakiegos NaziFC i mu kibicuj, bedziesz sobie nawet mogl pohailowac. Zenujace \:\(

Do góry
#1848824 - 11/12/2007 20:41 Re: LM - GRUPA A (Beşiktaş, Liverpool, Marseille, Porto) [Re: konstruktor1]
edi8 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/11/2006
"konstruktor1"-

przecież tego nie pisał ktoś poważny a zwykły czubek...

Do góry
#1848855 - 11/12/2007 21:22 Re: LM - GRUPA A (Beşiktaş, Liverpool, Marseille, Porto) [Re: konstruktor1]
JolekTolek Offline
journeyman

Meldunek: 19/11/2007
A ja ogladalem ostatnio Wisla - Zaglebie i tez nie sadze zeby Barca Chciala zamienic Roniego na Cantoro.

Do góry
#1848865 - 11/12/2007 21:45 Re: LM - GRUPA A (Beşiktaş, Liverpool, Marseille, Porto) [Re: JolekTolek]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Zrobiliscie stajnie z tego topiku ,czytac sie tego nie chce,sprzetac tez nie zamierzam.

Bawcie sie dalej.

Do góry
#1848907 - 11/12/2007 22:45 Re: LM - GRUPA A (Beşiktaş, Liverpool, Marseille, Porto) [Re: Amkwish]
slawcius Offline
journeyman

Meldunek: 21/08/2007
Besikstas nie zdobył jeszcze na wyjeździe bramki, myślę że najwyższy czas na to żeby ją zdobyć, tym bardziej że mają szansę na awans. Otrząsnęli sie po mega lańsku od liverpoolu wygrywając z Marsyllie u siebie. Wydaje mi się że zdobędą bramkę

FC Porto - Besikstas goście zdobędą bramkę expekt 1.78

Do góry
#1849127 - 12/12/2007 00:54 Re: LM - GRUPA A (Beşiktaş, Liverpool, Marseille, Porto) [Re: slawcius]
Valverde Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/11/2005
Olympique Marsylia – FC Liverpool
Typ: 2
Kurs: 1.92
Buk: Betfair
Stawka: 6/10

Kluczowy mecz pod kątem awansu obu ekip do następnej rundy. Marsylia po sensacyjnej wygranej na Anfield Road jest w lepszej sytuacji i do awansu wystarczy jej remis. Szanse Marsylczyków zwiększa też coraz lepsza postawa w lidze, gdzie notują serię pięciu kolejnych spotkań bez porażki. Mimo to stawiam na Liverpool, który nie dość, że dysponuje szerszą i silniejszą kadrą, to w dodatku ma większe doświadczenie w rozgrywaniu tego typu spotkań. Szczególna w tym rola Rafy Beniteza, który jest wytwornym strategiem, a wyposażony w tak doskonałych wykonawców, jak Torres, czy Gerrard, potrafi zrobić z nich świetny użytek

Do góry
#1849444 - 12/12/2007 02:19 Re: LM - GRUPA A (Beşiktaş, Liverpool, Marseille, Porto) [Re: Valverde]
muine bheag Offline
journeyman

Meldunek: 12/12/2007
dzis Liverpool FC mysle ze powinien ograc Marsylie,mysle ze do zera.Liczna i wszechstronna kadra,wieksze doswiadczenie,chec rewanzu,gra w silniejszej lidze na codzien,oraz kilka innych niewatpliwych atutow sklonilo mnie do postawienia golej 2 w tym meczu.Jedynym zmartwieniem moze yc kurs - 1,83- to stanowczo za malo,bo latwo miec nie beda.Mimo tego postawilem gola 2 plus wygrana Lyonu jutro.Taki kuponik poslalem za 50 euro.

Do góry
#1849558 - 12/12/2007 02:50 Re: LM - GRUPA A (Beşiktaş, Liverpool, Marseille, Porto) [Re: muine bheag]
nerti Offline
addict

Meldunek: 26/01/2005
Witam
Tak na szybko. Benitez sie wypowiedzial nastepujaco : wiemy jak sie gra bedac pod presja, jesli chcesz wygrac trofeum musisz grac w finalach, i dla nas to jest (ten mecz ) jak final-moim zdaniem benitez chce tym samym usprawiedliwic przegrana przez swoj zespol i siebie choc w jego wypowiedzi widac jeszcze promyczek nadzieji...Natomiast trener Gerets mowi : to bedzie szybki mecz , Liverpool bedzie sie staral grac 3 razy szybciej niz ostatnio , to jest ich sila i bedzie zalezalo od nas zeby znalezc sposob aby ich zatrzymac, rowniez moi pilkarze pokazuja na co ich stac i nie widze zeby sie martwili, w zasadzie sa bardziej zmotywowani niz kiedykolwiek. Nie wiem dlaczego ale dla mnie odpadniecie Liverpoolu z LM bedzie sie kojarzylo z odpadnieciem UK w ME. Szczerze mowiac bardzo bym sie cieszyl jesli odpadna i mam nadzieje ze Benitez tez by w koncu stracil posade, poniewaz moim zdaniem jako trener kompletnie zmienia trzon i sama filozofie angielskiej pilki w najbardziej angielskim klubie (oprocz ManU)jaki moze byc na calych wyspach.

Do góry
#1849639 - 12/12/2007 03:09 Re: LM - GRUPA A (Beşiktaş, Liverpool, Marseille, Porto) [Re: nerti]
grucha Offline
addict

Meldunek: 11/01/2005
Osobiscie nie wierze zeby Liverpool odpadl z Champions League. Troche mijaloby sie to z celem po tej pieknej pogoni (nie chodzi o te ze Szczecina ;\) ). Przeczucie mowi mi, ze wygraja. Jesli moje przeczucie im nie pomoze, to jest jeszcze koles znany na Wyspach jako Stevie G. Nie jestem jakims wielkim zwolennikiem (ani tez przeciwnikiem) LFC, ale moim zdaniem jest on jednym z nielicznych pilkarzy potrafiacych wygrac mecz praktycznie samemu. Porownanie potencjalow wypada na korzysc Liverpoolu, doswiadczenie takze. Oprocz tego dziennikarze cwierkaja, a moze kracza, ze Benitez gra o posade, co jest dodatkowa motywacja i to niebagatelna.
Pozdrawiam.

Do góry
#1849718 - 12/12/2007 03:27 Re: LM - GRUPA A (Beşiktaş, Liverpool, Marseille, Porto) [Re: grucha]
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Jeszcze trochę z zagadka Liverpoolu będzie rozwiązana
Ja akurat tego nie gram, więc adrenaliny nie ma

Zadałem sobie trochę trudu i przeczytałem uważnie wszystkie posty dotyczące The Reds ( od początku tematu, nie tylko o dzisiejszym spotkaniu )
Polecam tę lekturę

W 90% piszecie o Liverpoolu, Benitezie, itd.
Mało kto patrzy na spotkanie ze strony oponenta The Reds
Na przeciwnikach mało kto się skupia, jakieś wieści daje...
Ja się przytacza wypowiedzi, to Beniteza albo graczy The Reds

Do góry
#1849775 - 12/12/2007 03:39 Re: LM - GRUPA A (Beşiktaş, Liverpool, Marseille, Porto) [Re: rene]
buldog Offline
Sparta Wrocław

Meldunek: 01/05/2005

PeFFFFFKI !!!

Do góry
#1849779 - 12/12/2007 03:40 Re: LM - GRUPA A (Beşiktaş, Liverpool, Marseille, Porto) [Re: rene]
mura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2006

no dokładnie rene.

nie ma sensu też opierać analiz na tym co mówią piłkarze albo trenerzy.... naprawde jesteście tak naiwni ? przecież to demagogia, na murawę wychodzi 22 facetów i każdy dziś wypruje flaki by pokonanym był ten po drugiej stronie

motywacja? wielka. ale taka sama u wszystkich więc pisanie że liverpool jest bardziej umotywowany to kpina

zagrałem osobiście OM dnb i włączam odbiornik a potem na live może coś poszaleję :]

Do góry
#1849782 - 12/12/2007 03:41 Re: LM - GRUPA A (Beşiktaş, Liverpool, Marseille, Porto) [Re: buldog]
TEKSANSKI Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/01/2003
Dla mnie typ na Liver jest najpewniejszym typem w dniu dzisiejszym Bardziej niz reale i szalki i porta...

Do góry
#1849790 - 12/12/2007 03:42 Re: LM - GRUPA A (Beşiktaş, Liverpool, Marseille, Porto) [Re: rene]
grucha Offline
addict

Meldunek: 11/01/2005
No bo oni tacy medialni \:D Za to za prezesury Bernarda Tapie wszyscy pisali, a nawet trabili o Marsylii, zwlaszcza gdy wyzej wymienionego zamknieto do kozy lub tez pierdla, jak kto woli. Teraz bardziej interesujacy dla tluszczy jest Liverpool, bo ma wiecej gwiazd, grywa w finalach Ligi Mistrzow i temu tam podobne dyrdymaly. Caly ten szum medialny odciska sie tez na podswiadomosci typerow forumowiczow. To taka moja dygresja, przyznaje niewiele majaca wspolnego z tematem. A jesli chodzi o lekture, to wlasnie jestem w trakcie przegladania...

Do góry
#1849828 - 12/12/2007 03:52 Re: LM - GRUPA A (Beşiktaş, Liverpool, Marseille, Porto) [Re: zaki]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2004
Originally Posted By: zaki

porto-besiktas - 1 - to jednen z niewielu meczy ktore gram u buka...quresma..ten turek co strzelil z marsylia..lopez...i wszystko jasne...porto to znakomicie zorganizowana ekipa taktyka,technika,doswiadczenie ..wynik 2-0

myślę bardzo podobnie, Porto solidne u siebie, Turkje słabiutkie
na wyjazdach, bez strzelonego gola, którego uważam, że dzisiaj
też nie strzelą, gospodarze spokojnie zagrają na remis, będą
utrzymywać się przy piłce i ukują w odpowiednim dla siebie
momencie, silnie zastanawiam się nad zakładem goście strzelą
gola(ok2)

pozdr,

Do góry
#1849855 - 12/12/2007 03:57 Re: LM - GRUPA A (Beşiktaş, Liverpool, Marseille, Porto) [Re: rene]
Szczypior Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/07/2005
ha ha. rene wiem co chcesz przez to powiedzieć :]. No nie ważne, ale moim zdaniem wynika to z faktu czy analizujesz spotkanie, argumentujesz i na podstawie tego określasz swój typ, czy wybierasz typ i piszesz dlaczego :D. Obie się sprawdzają jeśli się ma otwarty umysł i nie zamyka się na jeden tok rozumowania, niczym koń który z klapkami na oczach brnie do przodu, gdy przed nim rysuje się przepaść. Zresztą często jest wiele znaków zapytania w przypadku drugiego zespołu więc widać czasem ( nie chce oceniać ale wiesz coś o tym ;\) ), jak ktoś przedstawia spotkanie podając argumenty za typem zespołem x i 'złe cechy' przeciwnika, co jeszcze bardziej utwierdza 'piszącego' o swoim zdaniu. Zawsze jest druga strona medalu ale nie zawsze chcemy to przedstawiać ;\)

Do góry
Strona 5 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >

Moderator:  Akhu, Biszop