wczoraj spotkalem sie z dwoma kolezankami, tak poprostu odnowic stara znajomosc, przyszla mi na mysl rzecz ktora kiedys powiedzial mi kumpel, doswiadczenie z szescianem (czyt. sposob na zainteresowanie kobiety wlasna osoba, o dziwo wszystko wyszlo ladnie pieknie i sprawdzilo sie.... o to sposob jak to zrobic, oczywiscie to jest sposob ksiazkowy, ja robilem to pierwszy raz wiec troche sie jakalem, zastanawialem zeby nie spalic, ale efekt wyszedl odpowiedni i wszystko sie zgadzalo
rozmowa z kobieta, w moim przypadku ze stara przyjaciolka...
"Grałaś kiedykolwiek w sześcian?.. Dobra. Zadam Ci parę pytań i jak skończymy będę wiedział o Tobie wszystko. Jesteś gotowa? Masz dobrą wyobraźnię? W porządku. (chodzi nie o to, żeby jej wszystko wyjaśnić, ale żeby ją wciągnąć)"
"Teraz, wyobraź sobie siebie na jakiejś równinie (zazwyczaj gestykuluje tu rękoma, aby mogły wyobrazić sobie wszystko na przeciwko nich). I na tej równinie jest sześcian. Zwróć uwagę, jaką ma wielkość i jaki kolor? Z czego jest zrobiony? Gdzie jest?"
"Dobra, teraz zauważ drabinę. Zwróć uwagę gdzie ona jest w stosunku do sześcianu? Z czego jest zrobiona? Jaką ma długość?"
"Następne są kwiatki. Gdzie one są? Ile ich jest? Jak wyglądają? Jaki mają kolor?"
"Dalej mamy konia. Jak on wygląda? Gdzie jest? Co robi?"
"Na końcu jest burza. Gdzie ona jest? Jak się zachowuje? Jak wygląda?"
Kiedy wyobrazi sobie całą sytuację, możesz jej podać znaczenia.
Oto one:
Sześcian = Ty
Drabina = Twoje Aspiracje
Kwiaty = Twoi Znajomi
Koń = Twój Idealny Partner
Burza = Twoje Problemy i Wyzwania
Teraz, rutyna, która się posługuje nie podąża precyzyjnie za książką, i Twoja też nie powinna. Rób to, co Ci najlepiej pasuje. Możesz używać pustyni albo sceny teatralnej zamiast równiny. Możesz rozpocząć mówiąc "Będę wiedział o Tobie więcej niż Twoi najlepsi przyjaciele" albo "Zostałaś kiedyś zszcześcianowana?" Możesz kazać jej zamknąć oczy albo wszystko rysować.
Niektórzy mogę także używać innych znaczeń. (Drabina = rodzina lub współpracownicy itd.) To wszystko jest w porządku. Po prostu pamiętaj, chcesz mówić o jej uczuciach, które wywołają w niej określone emocje, więc unikaj mówienia o dzieciach i wrogach itd.
Odkrywanie Sześcianu
Zatem, jedną rzeczą jest znać zasady sześcianu. Jedną rzeczą jest znać znaczenia i obrazy. Ale, pozostaje pytanie: "Co teraz robię? Po prostu mówię, co znaczy co?"
Cóż, więc CO mówisz?
Jest mnóstwo źródeł, które oferują różne interpretacje. Ale one naprawdę nie powinny być potrzebne. Pamiętaj, Twoim celem nie jest zrobienie tego zgodnie z prawdą. Kluczem jest dawanie własnych interpretacji, a te interpretacje mogą być wymyślane przez Ciebie, a nie takie, jakie podpowiada Ci książka. Jednakże, jeśli jesteś ciekaw sugerowanych znaczeń, możesz przeczytać oryginalną książkę, po prostu obczaj ten link:
http://www.stoneclave.com/tavern/cube/cube1.asp Ok, więc jak już nie masz zamiaru trzymać się podpowiadanych znaczeń, to co mówisz?
Cóż, tu masz parę podpowiedzi:
Możesz być ogólnikowy i używać truizmów. Po prostu ładuj jej truizmy, a to wciąż będzie miało mocny efekt, ponieważ będzie odnosiło się do niej. A poza tym, ona zobaczy, iż ty rozumiesz ludzi, iż ty rozumiesz kobiety, iż ty rozumiesz ją.
Przykład:
"Twój sześcian jest [jakikolwiek]. Jesteś osobą bardzo wrażliwą. Prawdopodobnie dobrze oceniasz ludzkie charaktery i umiesz intuicyjnie ocenić czy nowopoznany chce Cię wykorzystać czy po prostu jest dla Ciebie miły." (To opisuje każdą zdrową socjalnie kobietę [przynajmniej w jej oczach ;>])
Możesz zadawać wyjaśniające pytania. Zapytaj ją, a one może Ci dokładnie powiedzieć co coś znaczy, wykonując robotę za Ciebie. Pytaj ją, co czuje względem obiektów i pytaj jak mają się one do siebie
Przykład:
Ona: Mój koń opiera się o sześcian.
Ty: Naprawdę? Czemu opiera się o sześcian.
Ona: Cóż, wydaje mi się, że jest niewystarczająco silny.
Ty: Ach, więc tak. Wygląda na to, iż jakiś mężczyzna w Twoim życiu był niewystarczająco silny. Potrzebujesz mężczyzny, któremu mogłabyś po prostu spojrzeć w oczy i słuchać tego, co mówi z poczuciem, że jest silny i jesteś bezpieczna itd. itd.
Jeśli znajdziesz jakieś aspekty interpretacji, które naprawdę do niej pasują, wchodź w głębsze szczegóły. Opowiadaj historie ze swojego życia, które w jakiś sposób się do niej odnoszą, albo dawaj jej przykłady, jakie doświadczenia mogą ją spotkać w życiu.
Przykład:
"Jesteś bardzo kreatywną osobą, ale nie jesteś w tym momencie w takim punkcie w życiu, w którym mogłabyś naprawdę używać swoich możliwości w tym zakresie. To przypomina mi jak ja się czułem parę lat temu. Pracowałem na stanowisku, które nie dawało mi szans rozwoju itd. itd."
Używaj rzeczy, które już o niej wiesz.
Przykład:
Pewnej nocy poznałem dwie dziewczyny. Jedna kręciła się tańcząc, a druga (ta, która mi się podobała) stała spokojnie. Potem, gdy zrobiłem jej sześcian powiedziała mi, że jest on niebieski. Powiedziałem: "Niebieski sześcian oznacza, iż często jesteś spokojna i zrelaksowana. I myślę, że Twoi znajomi często się z Tobą spotykają, aby nabrać trochę Twojej spokojnej energii, kiedy ich losy są wzburzone. Możesz nawet nie zdawać sobie z tego sprawy.". Oczywiście, była wniebowzięta.
I możesz używać własnej intuicji. Tak. Dajesz. Bądź jak oświecony mistrz, który został sam ze swoją bronią i pozwól mocy przepłynąć przez Ciebie. Możesz zaskoczyć nie tylko ją, ale również siebie.