Opcje tematu
#1726959 - 30/10/2007 07:32 Jak wybieracie mecze
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Niemal codziennie jest coś do grania, trzeba tylko wybrać właściwy mecz i obstawić. Pomimo, że sami wybieramy, zdarzają się wtopy \:D

Każdy ma jakieś kryteria wyboru
Na początku większość gra faworytów, patrzy na tabele, itp.
Później dochodzą bardziej zaawansowane metody

Jeśli chodzi o mnie, to:
- nigdy nie gram na przełamanie, choć mam jeden wyjątek od tej reguły
- nigdy nie patrzę na kurs, choć niski często powoduje, że odpuszczam mecz
- bardzo małą role przywiązuję do absencji i kontuzji
- prawie wcale nie patrzę na statystyki ostatnich spotkań ( ilość strzałów na bramke, posiadanie piłki, etc. )
- uwzgledniam czynniki racjonalne i irracjonalne, gdyż taki jest właśnie sport, ze faworyt nie zawsze wygrywa

Do góry
Bonus: Unibet
#1727029 - 30/10/2007 08:06 Re: Jak wybieracie mecze [Re: rene]
micha$ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/11/2005
Jeśli chodzi o remisy, to:
1. Dość często gram na przełamanie,
2. Mnie również niski kurs odstrasza,
3. Nie zwracam uwagi na absencje, statystyki stadionowe,
4. Dużą uwagę przykładam do historii spotkań.

Jeśli chodzi o pozostałe typowania, to
1. Rzadko gram faworytów (chyba, że jakaś analiza mnie przekona, lub sam jestem w posiadaniu informacji ważnej dla spotkania np. ManU - Chelsea),
2. Gram tylko spotkania, które "czuję",
3. Absencje są dość ważne,
4. Dużą uwagę przykładam do historii spotkań.

Do góry
#1727063 - 30/10/2007 15:37 Re: Jak wybieracie mecze [Re: rene]
Wychowany_Na_Nalewce Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/12/2003
Originally Posted By: rene

Jeśli chodzi o mnie, to:
- nigdy nie gram na przełamanie, choć mam jeden wyjątek od tej reguły
- nigdy nie patrzę na kurs, choć niski często powoduje, że odpuszczam mecz
- bardzo małą role przywiązuję do absencji i kontuzji
- prawie wcale nie patrzę na statystyki ostatnich spotkań ( ilość strzałów na bramke, posiadanie piłki, etc. )
- uwzgledniam czynniki racjonalne i irracjonalne, gdyż taki jest właśnie sport, ze faworyt nie zawsze wygrywa

\:D Nie patrzysz na tabele, nie maja dla Ciebie znaczenia kontuzje i absencje, aktualna forma tez nie gra roli, a na dodatek nie patrzysz na kurs \:D

To moze napisz czym sie kierujesz wybierajac mecze, skoro tak nazwales temat, bo na razie to napisales jak nie wybierasz meczy \:D

Do góry
#1727105 - 30/10/2007 17:01 Re: Jak wybieracie mecze [Re: Wychowany_Na_Nalewce]
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Originally Posted By: Wychowany_Na_Nalewce

...aktualna forma tez nie gra roli...

To moze napisz czym sie kierujesz wybierajac mecze, skoro tak nazwales temat, bo na razie to napisales jak nie wybierasz meczy \:D

A gdzie ja napisałem, że "aktualna forma nie gra roli" \:D

Poza tym trzeba trochę ruszyć głową... ale ci ułatwię

Z oferty wybieram początkowo te ligi ( mecze ) które mnie interesują i zazwyczaj te drużyny, które mam możność oglądać
Później zawężam pole, odrzucając te spotkania, które nie nadają się do gry z uwagi na niski kurs oraz te, które nie spełniają moich kryteriów ( np. przełamanie )
Na tabelę patrzę pod innym kątem, bo gdybym miał grać tylko te drużyny, które są wyżej, to dawno poszedłbym z torbami
Patrzę na obraz ligi w całości i właśnie formę zespołów \:D
Zostaje niewiele i to gram, nie przejmując się wcale tym, że kurs jest wysoki

PROSTE, tylko trzeba pomyśleć
Krytykować najłatwiej, bo tak zrobiłeś
A sam nie napisałeś nic

Do góry
#1727144 - 30/10/2007 17:34 Re: Jak wybieracie mecze [Re: rene]
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
80% gry to live.
Granie live plus TV z danym spotkaniem i wiecej nie trzeba.

Gram tez live bez ogladania meczy, musze miec pojecie o druzynach i reszta to juz czysta matematyka.

Pozostale 20% to juz liczba goli przed spotkaniem w roznych konfiguracjach mam na mysli rozne linie w roznym wymiarze czasowym, wszystko uzaleznione od kursow ale stawianie 1x2 prawie dla mnie nie istnieje lub jest bardzo sporadyczne.

Do góry
#1728259 - 31/10/2007 02:44 Re: Jak wybieracie mecze [Re: Biszop]
True02 Offline
veteran

Meldunek: 05/01/2006
Jeśli chodzi o mnie, to:
- nigdy nie gram na przełamanie, choć mam jeden wyjątek od tej reguły- grywam na przełamanie, choć bardziej kieruje się przeczuciem niż samą statystyką, statsów używam głównie przy selekcji negatywnej,np. gdy mam ochotę zagrać jakiś typ a widze, że obie kapele nie mają jeszcze remisów -odpuszczam mecz

- nigdy nie patrzę na kurs, choć niski często powoduje, że odpuszczam mecz- podobnie

- bardzo małą role przywiązuję do absencji i kontuzji- różnie z tym bywa u mnie, CZasem mam takie przekonanie do typu, że zadna lista zawieszonych czy kontuzjowanych mnie nie przeszkadza przed zagraniem typu

- prawie wcale nie patrzę na statystyki ostatnich spotkań ( ilość strzałów na bramke, posiadanie piłki, etc. ) - tez nie patrze,

- uwzgledniam czynniki racjonalne i irracjonalne, gdyż taki jest właśnie sport, ze faworyt nie zawsze wygrywa- to oczywiste, ważne dla mnie jest np. to czy to mecz derbowy, która drużyna ma większa motywacje itp

Do góry
#1728916 - 31/10/2007 05:14 Re: Jak wybieracie mecze [Re: True02]
march88 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 14/04/2006
Ja grając tenis przeglądam drabinkę i ustalam swoje kursy.

Wchodzę na strony bukmacherów, porównuje swoje kursy z ich wypocinami. Jeżeli buki dają sporo wyższy kurs niż ja bym dał to gram.

Proste \:p

Do góry
#1728962 - 31/10/2007 05:25 Re: Jak wybieracie mecze [Re: rene]
arvid Offline
old hand

Meldunek: 03/08/2004
Originally Posted By: rene

Na czyste statystyki też nie rzadko patrzę jednak lubię grać mecze drużyn, które niedawno widziałem w akcji, więc wiem jak i co grają. Dokładne staty czasem sprawdzam przy hokeju lub w piłce w meczach druzyn, których nigdy nie widziałem na oczy.

Do góry
#1728963 - 31/10/2007 05:25 Re: Jak wybieracie mecze [Re: arvid]
arvid Offline
old hand

Meldunek: 03/08/2004
Miało być "też nie patrzę"

Do góry
#1729393 - 31/10/2007 15:35 Re: Jak wybieracie mecze [Re: arvid]
moonlight Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 12/10/2005
Tylko AKO.
Przeglądam na początek ofertę u buka i wybieram z 4-5 meczów z najniższymi kursami, czyli pewniaki 100%, tak 1.10-1.25, kilka meczów, tak na podwojenie lub na potrojenie.
Oczywiście wszystko u naziemnych. Wchodzi często jak w masło i jestem zarobiony \:\)

Do góry

Moderator:  Biszop, rafal08