#1726959 - 30/10/2007 07:32
Jak wybieracie mecze
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
Niemal codziennie jest coś do grania, trzeba tylko wybrać właściwy mecz i obstawić. Pomimo, że sami wybieramy, zdarzają się wtopy  Każdy ma jakieś kryteria wyboru Na początku większość gra faworytów, patrzy na tabele, itp. Później dochodzą bardziej zaawansowane metody Jeśli chodzi o mnie, to: - nigdy nie gram na przełamanie, choć mam jeden wyjątek od tej reguły - nigdy nie patrzę na kurs, choć niski często powoduje, że odpuszczam mecz - bardzo małą role przywiązuję do absencji i kontuzji - prawie wcale nie patrzę na statystyki ostatnich spotkań ( ilość strzałów na bramke, posiadanie piłki, etc. ) - uwzgledniam czynniki racjonalne i irracjonalne, gdyż taki jest właśnie sport, ze faworyt nie zawsze wygrywa
|
Do góry
|
|
|
|
#1727029 - 30/10/2007 08:06
Re: Jak wybieracie mecze
[Re: rene]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/11/2005
|
Jeśli chodzi o remisy, to: 1. Dość często gram na przełamanie, 2. Mnie również niski kurs odstrasza, 3. Nie zwracam uwagi na absencje, statystyki stadionowe, 4. Dużą uwagę przykładam do historii spotkań.
Jeśli chodzi o pozostałe typowania, to 1. Rzadko gram faworytów (chyba, że jakaś analiza mnie przekona, lub sam jestem w posiadaniu informacji ważnej dla spotkania np. ManU - Chelsea), 2. Gram tylko spotkania, które "czuję", 3. Absencje są dość ważne, 4. Dużą uwagę przykładam do historii spotkań.
|
Do góry
|
|
|
|
#1727063 - 30/10/2007 15:37
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/12/2003
|
Jeśli chodzi o mnie, to: - nigdy nie gram na przełamanie, choć mam jeden wyjątek od tej reguły - nigdy nie patrzę na kurs, choć niski często powoduje, że odpuszczam mecz - bardzo małą role przywiązuję do absencji i kontuzji - prawie wcale nie patrzę na statystyki ostatnich spotkań ( ilość strzałów na bramke, posiadanie piłki, etc. ) - uwzgledniam czynniki racjonalne i irracjonalne, gdyż taki jest właśnie sport, ze faworyt nie zawsze wygrywa
 Nie patrzysz na tabele, nie maja dla Ciebie znaczenia kontuzje i absencje, aktualna forma tez nie gra roli, a na dodatek nie patrzysz na kurs To moze napisz czym sie kierujesz wybierajac mecze, skoro tak nazwales temat, bo na razie to napisales jak nie wybierasz meczy 
|
Do góry
|
|
|
|
#1727105 - 30/10/2007 17:01
[Re: Wychowany_Na_Nalewce]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
...aktualna forma tez nie gra roli... To moze napisz czym sie kierujesz wybierajac mecze, skoro tak nazwales temat, bo na razie to napisales jak nie wybierasz meczy  A gdzie ja napisałem, że "aktualna forma nie gra roli"  Poza tym trzeba trochę ruszyć głową... ale ci ułatwię Z oferty wybieram początkowo te ligi ( mecze ) które mnie interesują i zazwyczaj te drużyny, które mam możność oglądać Później zawężam pole, odrzucając te spotkania, które nie nadają się do gry z uwagi na niski kurs oraz te, które nie spełniają moich kryteriów ( np. przełamanie ) Na tabelę patrzę pod innym kątem, bo gdybym miał grać tylko te drużyny, które są wyżej, to dawno poszedłbym z torbami Patrzę na obraz ligi w całości i właśnie formę zespołów  Zostaje niewiele i to gram, nie przejmując się wcale tym, że kurs jest wysoki PROSTE, tylko trzeba pomyśleć Krytykować najłatwiej, bo tak zrobiłeś A sam nie napisałeś nic 
|
Do góry
|
|
|
|
#1728259 - 31/10/2007 02:44
[Re: Biszop]
|
veteran
Meldunek: 05/01/2006
|
Jeśli chodzi o mnie, to: - nigdy nie gram na przełamanie, choć mam jeden wyjątek od tej reguły- grywam na przełamanie, choć bardziej kieruje się przeczuciem niż samą statystyką, statsów używam głównie przy selekcji negatywnej,np. gdy mam ochotę zagrać jakiś typ a widze, że obie kapele nie mają jeszcze remisów -odpuszczam mecz
- nigdy nie patrzę na kurs, choć niski często powoduje, że odpuszczam mecz- podobnie
- bardzo małą role przywiązuję do absencji i kontuzji- różnie z tym bywa u mnie, CZasem mam takie przekonanie do typu, że zadna lista zawieszonych czy kontuzjowanych mnie nie przeszkadza przed zagraniem typu
- prawie wcale nie patrzę na statystyki ostatnich spotkań ( ilość strzałów na bramke, posiadanie piłki, etc. ) - tez nie patrze,
- uwzgledniam czynniki racjonalne i irracjonalne, gdyż taki jest właśnie sport, ze faworyt nie zawsze wygrywa- to oczywiste, ważne dla mnie jest np. to czy to mecz derbowy, która drużyna ma większa motywacje itp
|
Do góry
|
|
|
|
#1728916 - 31/10/2007 05:14
[Re: True02]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 14/04/2006
|
Ja grając tenis przeglądam drabinkę i ustalam swoje kursy. Wchodzę na strony bukmacherów, porównuje swoje kursy z ich wypocinami. Jeżeli buki dają sporo wyższy kurs niż ja bym dał to gram. Proste 
|
Do góry
|
|
|
|
#1728962 - 31/10/2007 05:25
|
old hand
Meldunek: 03/08/2004
|
- prawie wcale nie patrzę na statystyki ostatnich spotkań ( ilość strzałów na bramke, posiadanie piłki, etc. )
Na czyste statystyki też nie rzadko patrzę jednak lubię grać mecze drużyn, które niedawno widziałem w akcji, więc wiem jak i co grają. Dokładne staty czasem sprawdzam przy hokeju lub w piłce w meczach druzyn, których nigdy nie widziałem na oczy.
|
Do góry
|
|
|
|
#1728963 - 31/10/2007 05:25
[Re: arvid]
|
old hand
Meldunek: 03/08/2004
|
Miało być "też nie patrzę"
|
Do góry
|
|
|
|
#1729393 - 31/10/2007 15:35
[Re: arvid]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 12/10/2005
|
Tylko AKO. Przeglądam na początek ofertę u buka i wybieram z 4-5 meczów z najniższymi kursami, czyli pewniaki 100%, tak 1.10-1.25, kilka meczów, tak na podwojenie lub na potrojenie. Oczywiście wszystko u naziemnych. Wchodzi często jak w masło i jestem zarobiony 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|