Strona 2 z 4 < 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#1718683 - 27/10/2007 17:48 Re: 12 kolejka Orange Ekstraklasy [Re: craax]
Inzaghi78 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/02/2004
WIDZEW LODZ - Groclin 1X 1,75 Expekt

Kurs jaki zaproponowal Expekt na to spotkanie zacheca tym bardziej ze u innych bukmacherow na to zdarzenie mozna znalezc kursy rzedu 1,4
Uwazam ze Widzew jest dzis w stanie sprawic niespodzianke bo za taka napewno trzeba uznac kazde inne rozwiazanie niz zwyciestwo druzyny z Grodziska
Zgadzam sie ze kadra, forma i doswiadczenie zdecydowanie na korzysc Groclinu ale fakt wlasnego boiska powoduje ze Widzew jest zupelnie inna druzyna, o czym moze swiadczyc tylko 1 porazka i to z Wisla Krakow (po prezencie obroncy)

- na korzysc Groclinu przemawia ponadto wspaniala statystyka wygranych na stadionie Widzewa Chyba nikt nie wypada tak korzystnie na naszym stadionie jak Groclin

-na korzysc Widzewa przemawia publika i obecnosc glownego udzialowca, ktory zawsze powoduje ze gryza trawe a nie chodza jak panienki (jak np. w Bialystoku)

Wieczorem w Dobieszkowie ma się pojawić prezes Sylwester Cacek, który spotka się z drużyną i sztabem szkoleniowym. Na pewno taka rozmowa oraz obecność głównego udziałowca klubu na trybunach podczas meczu wpłynie na zawodników mobilizująco.

Mysle ze przeprowadzil z pilkarzami meska rozmowe, ktora zaowocuje dzis zdobyciem przynajmniej 1 punktu

Do góry
Bonus: Unibet
#1718729 - 27/10/2007 18:07 Re: 12 kolejka Orange Ekstraklasy [Re: craax]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/03/2006
Beticos to jest nas dwóch a w bet365 dają na Legie 5.50

Ale pewnie chcieli byście na dzisiaj pefkee z pomaranczy??
Taaaaaaaaaak - odpowiadają użytkownicy mecz.pl

Także dzisiaj od d... strony najpierw typ a potem taka analiza żeby mój typ byl wiarygodny i byl masówką \:D

Korona Kielce - Górnik Zabrze (+1)
Typ: 1 (jakże by inaczej)
Kurs: 3.00 (mniam)
Stawka: 7/10
Buk: Sportingbet

A dlaczego?? Bo tak

Dlaczego górnik ma wygrać ten mecz?? Czyżby dlatego, że ma w swoich szergach króla strzelców Jarkę, tak tego co 7 z 10 bramek strzelił ekipom z Bytomia i Sosnowca?? A Może tu chodzi o tego Jarke co strzelił 9 z 10 bramek na swoim boisku (Jedyny gol wyjazdowy w przegranym meczu 1:4 z Kolejorzem) - Cóż może wreszcie coś strzeli więcej na wyjeździe??
Niee Górnik ma wygrać bo trenerem jest nie kto inny jak Rysio Wieczórek., tak ten co jak gra z klasową ekipą to dostaje baty od kogo popadnie:
Korona zajeła 7 miejsce w lidze a to wyniki z 6 ekipami co były wyżej - wyjazdy:
Zagłębie - Korona 2-0
Bełchatów - Korona 3-2
Legia - Korona 3-0
Cracovia - Korona 1-0
Groclin - Korona 1-0
Lech - Korona 3-0
To jeszcze dodam 8 i 9 ekipa
Wisła - Korona 2-0
ŁKS - Korona 2-1

I mecze wyjazdowe Górnika z ekipami co są wyżej:
Wisła - Górnik 2-0
Groclin - Górnik 3-1
Lech - Górnik 4-1
i jeszcze:
Górnik - Legia 0-3

Dlaczego Korona ma przegrać?? Może dlatego, że u siebie nie straciła jeszcze bramki wygrywając wszystki mecze pokonując m.in Lecha i Legie??.
Teraz na serio, czemu typ "może" nie wejść.
1. Jak wiadomo każda seria kiedyś się kończy, argument który można nawet stosować jak będzie grała Barcelona po 123 wygranych meczach z Odlewem Poznań .
2. Sędzia Żyro, przy którym Korona jeszcze nigdy nei wygrała

Co do skłądu Korony to 2 osłabienia. Kapitan zespołu Hermes i to boli najbardziej, ale na Szczęście powinien zastapić go z powodzeniem Świerczewski no i brakowało będzie Grzegorza Bonina. Wraca do 11 Kaczmarek, ale co najwazniejsze chyba poraz pierwszy do dyspozycji są wszyscy obrońcy oraz niezła konkurencja jest wśród napastników. Edi - wiadomo, Robok - wreszcie znów coś strzelił, Gajtek - mówi, że jeszcze pokaże na co go stać.

Górnik teraz ma cholernie trudne mecze i moim zdaniem przerwe zimową skończy w okolicach 10 miejsca max \:\(
Szkoda bo lubię tę drużynę
Aha i zobaczcie jeszcze H2H Górnika i Korony

Do góry
#1718799 - 27/10/2007 18:46 Re: 12 kolejka Orange Ekstraklasy [Re: drfocus]
grzesol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/08/2005
Originally Posted By: drfocus

A dlaczego?? Bo tak

Dlaczego górnik ma wygrać ten mecz?? Czyżby dlatego, że ma w swoich szergach króla strzelców Jarkę,
Niee Górnik ma wygrać bo trenerem jest nie kto inny jak Rysio Wieczórek., tak ten co jak gra z klasową ekipą to dostaje baty od kogo popadnie:

Dlaczego Korona ma przegrać?? Może dlatego, że u siebie nie straciła jeszcze bramki wygrywając wszystki mecze pokonując m.in Lecha i Legie??.
Teraz na serio, czemu typ "może" nie wejść.
1. Jak wiadomo każda seria kiedyś się kończy, argument który można nawet stosować jak będzie grała Barcelona po 123 wygranych meczach z Odlewem Poznań .

Co do skłądu Korony to 2 osłabienia. Kapitan zespołu Hermes i to boli najbardziej, ale na Szczęście powinien zastapić go z powodzeniem Świerczewski no i brakowało będzie Grzegorza Bonina. Wraca do 11 Kaczmarek, ale co najwazniejsze chyba poraz pierwszy do dyspozycji są wszyscy obrońcy oraz niezła konkurencja jest wśród napastników. Edi - wiadomo, Robok - wreszcie znów coś strzelił, Gajtek - mówi, że jeszcze pokaże na co go stać.

Aha i zobaczcie jeszcze H2H Górnika i Korony

Jeżeli to jest dla Ciebie pewniak to naprawdę przesadziłeś pewniakiem można nazwać przeciwny typ, a więc (+1,5) na Górnika po 1.40. Górnik stał się teraz naprawdę solidną drużyną po przyjściu Brzęczka naprawdę ten zespół ma charakter. Korona zawsze walczy o wysokie cele ale jednak w tym meczu nie oszukujmy się będzie trudno wygrać co najmniej 2 bramkami,a co dopiero wygrać. Oczywiście możemy patrzyć na H2H czy brak straconych goli u siebie ale to też jest argument przeciw tej drużynie. Wspominasz o tym argumencie mecz dla przykładu Barcelonyz Odlewem czy tu różnica klas jest dla Ciebie taką przepaścią ?! Bo według mnie na pewno nie. Korona bramki jeszcze u siebei nie straciła dlatego przyszedł na to w końcu czas. Kielce będą pozbawione Hermesa, który nie jest przez wszystkich szczególnie doceniany, a jednak to on wykonuje ciężką robotę w liniii pomocy ale bramek a ni asyst nie ma dlatego się o nim nie mówi. Typ, który pdoałem wydaje się dość pewny ale mało opłacalny przy takich kursach na X2 wgranicach 2 bardziej opłaca się zagranie tego. Świetna passa Korony się w końcu skończy na bardzo dobrze poukładanym przez Wieczorka zespole. Aha mówisz, że to nie jest atutem i tu się mylisz bo to jest ogromny atut. Przypomnij sobie właśnie mecz Korony z Legią kim był trener gospodarzy byłym trenerem Legii i jego drużyna wygrała bo znał dobrze silne i słabe strony swojej drużyny. Dzisiaj powinno być podobnie bo przecież Wieczorek o ile dobrze pamiętam był najdłużej pracującym trenerem w OE gdy go nie zwolniono,a więc zespół z Kielc zna od podstaw.

Do góry
#1718838 - 27/10/2007 19:04 Re: 12 kolejka Orange Ekstraklasy [Re: grzesol]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/03/2006
Ok grzesol.

Po pierwsze.
Przypomij sobie, którą drużyne prowadził Rysio Wieczorek zanim prowadził Korone Kielce i jakie osiągnął wyniki. To Ci przypomne.
Korona - Odra 0-1
Odra - Korona 1-1
Hmm a podobno tak dobrze ją, znał.
Po drugie.
To przykład z Barcą i Odlewem dałem tylko po to żeby pokazać, że głupi argumentem jest ze musi przegrać bo kiedyś musi.
Po trzecie.
Nie wiem czy Ty czytasz, że zrozuminiem aleja napsiałem, że strata Hermesa NAJBARDZIEJ BOLI. Jakbyś wiedział to nei przez przypadek jest kapitanem drużyny, nie przez przypadek piłkarze uznali go za najlepszego gracza Korony i obojętnie jakiego kibica Korony zapytasz kto jest sercem zaspołu to każdy powie, że Hermi. Toteż napisałem, że jego brak będzie 100 razy bardziej widoczny niż Bonina.
Jeszcze kilka słów co do Rysia, to naprawdę jest doskonały taktyk, tylko on nie ma jaj. Zapytaj się jakiegokolwiek piłkarza z którym Rysio pracowal i oni ci powiedzą że z niego motywator jak z koziej d... trąba \:\) .

P.S. I troszkę traktowac wszystko z przymróżeniem łoka, na tym polega bukmacherka żeby wyławiać takie typy gdzie kurs 3.00 jak moj , albo jutro 5.50 na Legie . Napewno wieksza przyjemność z trafienia niż 1.01 na Barce z Odlewem

grzesol , kfjatek, kasa \:p i jeszcze paru co są w opozycji

PiS (peace) \:D

Do góry
#1718864 - 27/10/2007 19:17 Re: 12 kolejka Orange Ekstraklasy [Re: drfocus]
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Beticos to jest nas dwóch a w bet365 dają na Legie 5.50

Ja brałem właśnie z B365 i było 5.00
W takim wypadku coś pewnie jeszcze dołożę, ale poczekam do jutra, to będzie 7.00, bo wiara w Gwiazdę Białą w narodzie niezłomna \:D

Co do meczu w Gosiewie d. Kielce :D, to też myślę, ze Złocisto-Krwiści zrobią Górnikowi niezłą rzeź
Pokazuje to historia
Jarka kroku w kierunku reprezentacji nie zrobi
Groźniejszy będzie Zahorski, a i Goły może trochę namieszać
Niw wiem, czy handi zostanie pokryty, ale Gornik raczej padnie po ładnej grze, a może i po jakis kontrowersjach sędziowskich
Hajto będzie miał o czym gadać po meczu, może i słusznie

Ważne jest jednak to, ze jedynka powinna wejść

Do góry
#1718987 - 27/10/2007 20:33 Re: 12 kolejka Orange Ekstraklasy [Re: rene]
ciacho1984 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/09/2004
Mnie zastanawia czemu tak na Legie stawiacie. Legia w Krakowie nigdy nie potrafiła zaprezentować swoich walorów, choćby zeszły rok i Legia na fali a Wisła w ogromnym dołku, Wisła 3:1 zwyciężyła a wynik mógł być dużo wyższy, a Legia straciła wtedy szanse na dogonienie czołówki i walki o mistrzostwo. W tym momencie zespoły są na przeciwnych biegunach, Wisła na fali i co nagle Legia będąca w kryzysie ma wygrać na Reymonta. Na meczu młodej ekstraklasy, praktycznie sami zmiennicy zagrali więc nie ma sie co sugerować wynikiem, mobilizacja w drużynie Wisły ogromna, Kosowski trenuje i raczej zagra, brak większych osłabień poza Głowackim. Do tego Zieńczuk w kapitalnej formie, bramki które strzela są naprawdę przepiękne, oddawane z trudnych pozycji,Paweł Brożek powinien się przełamać i strzelić jakąś bramkę. Według mnie mecz ze wskazaniem na drużynę krakowską,patrząc obiektywnie na formę zespołów jaki i statystykę meczów z lat poprzednich i historie pojedynków na Reymonta.

Do góry
#1719032 - 27/10/2007 20:52 Re: 12 kolejka Orange Ekstraklasy [Re: ciacho1984]
eMeM Offline
stranger

Meldunek: 27/10/2007
Witajcie,
To moj pierwszy post tutaj - postaram sie od dzis dokladac swoje cegielki do forum.

Wracajac do meczu Wisla-Legia, zgadzam sie z przedmowca. W Krakowie zrobia wszystko, aby Kosowski zagral, historia spotkan w Krakowie i atmosfera przemawia zdecydowanie za Wisla. Legia po swietnym poczatku znacznie spuscila z tonu, a mecz w Poznaniu pokazal, ze w takich meczach nie stanowi praktycznie na wyjadach zadnego zagrozenia - bodajze jak pamietam nie oddala tam zadnego groznego strzalu na bramke, nawet chyba ani jednego celnego. W mojej opinii bedzie sie w Krakowie glownie bronic - nie zagra otwartej pilki. Dodatkowo w moim odczuciu, to jeden z takich meczow, gdzie zwykle wygrywa gospodarz - remis bedzie dla Legii sporym sukcesem. Ponizej mala statystyka.

2007-04-27 Wisla Krakow - Legia Warszawa 3 - 1
2005-11-27 Wisla Krakow - Legia Warszawa 0 - 0
2004-10-29 Wisla Krakow - Legia Warszawa 2 - 0
2004-04-17 Wisla Krakow - Legia Warszawa 1 - 0
2003-04-09 Wisla Krakow - Legia Warszawa 2 - 1
2001-08-01 Wisla Krakow - Legia Warszawa 1 - 1

Tak wiec podsumowujac - Wisla po stawce 8/10

Do góry
#1719048 - 27/10/2007 20:58 Re: 12 kolejka Orange Ekstraklasy [Re: ciacho1984]
arvid Offline
old hand

Meldunek: 03/08/2004
Ja osobiście zgadzam się z typem drfocusa tylko mam moze trochę inne argumenty. Nie moge się zgodzić, że Górnik jest solidną drużyną.
to po prostu ekipa rzemieślników i wcale nie solidnych. Ich dotychczasowe wyniki i miejsce w tabeli pokazuja po prostu słabość naszej OE. Zespoły grające jak Sosnowiec , Bytom, ŁKS, Widzew, Jaga miałyby problemy, zeby utrzymać się w takiej lidze słowackiej, czeskiej czy rumuńskiej. Jeśli dodamy do tego kiepską formę zeszłorocznego mistrza, vicemistrza i Craxy mamy pełen obraz "siły" naszej ligi.Bądźmy szczerzy: tak słabej OE dawno już nie było. Górnik grając swoją piłkę drużyny będzie wygrywał z drużynami z dolnej połówki tabeli, ale do poziomu Legii, Wisły , Korony , Lecha czy Grodziska wcale przez to nie będzie im bliżej. Dobre jest to zestawienie, które pokazał drfocus, meczy Górnika z czołowymi drużynami. Po prostu odstaje od nich i tyle.

Pozdrawiam
arvid

P.S. Oczywiście mam nadzieję, że kibice wymienionych przeze mnie druzyn nie będą się obrażać. Wyraziłem swoją subiektywną opinię bez zamiaru obrażania kogokolwiek.

Do góry
#1719076 - 27/10/2007 21:06 Re: 12 kolejka Orange Ekstraklasy [Re: drfocus]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
albo jutro 5.50 na Legie . Napewno wieksza przyjemność z trafienia niż 1.01 na Barce z Odlewem

Na jutro mozna wyłowic znacznie wyższe kursy niz ten 5,50 na Legie.
Przyjemność ?
Moze dla masochistów \:\)

JEDEN argument za tym ,ze Legia wygra w Krakowie sie znajdzie ?
Moze byc tylko jeden.

Do góry
#1719264 - 27/10/2007 21:51 Re: 12 kolejka Orange Ekstraklasy [Re: Amkwish]
Kopytko Offline
veteran

Meldunek: 18/09/2005
Wisła - LEGIA 02

Wisła gra dobrze, sam nie wiem, skąd to się bierze, wcale nie mają jakiegoś super składu, w życiowej(ponad życiowej \:D ) formie jest Zieńczuk(w końcu musi się skończyć ta jego niezła gra, bo wpada mu wszystko)Brożek już wrócił do optymalnej formy, czyli nie strzela \:\) Defensywa jest zdecydowanie gorsza niż w Legii do tego bez Głowackiego.
A Legia? Wydaje mi się, że wpadka z Odrą wynikła z powodu braku mobilizacji i trochę zlekceważyli Odrę, która strzeliła trochę taką bramkę z niczego i potem się mądrze broniła. No cóż, nie wyszedł mecz. Ale moim zdaniem Legia ma większy potencjał od Wisły i jest zespołem lepszym.
Ja widzę ten mecz tak, że Wisła będzie coś tam atakowała, Legia będzie sobie radziła w defensywie i opanuje środek. Jeśli główni zawodnicy, czyli Chinyama, Giza, Edson, Roger czy Grosicki/ Radovic zagrają dobry mecz to o wynik jestem spokojny ;]
Chociaż zastanawiam się, czy Urban nie wstawi Grzelaka od początku, a pózniej na podmęczonego przeciwnika nie wejdzie Chinyama(jak to miało miejsce w początkowych meczach, co dało efekt).

Do góry
#1720574 - 28/10/2007 02:08 Re: 12 kolejka Orange Ekstraklasy [Re: Kopytko]
arvid Offline
old hand

Kończy się pierwsza połówka Korony i posypać głowe popiołem \:\) Jednak chyba dawno Górnika nie widziałem. Grają przynajmniej o poziom wyżej niż ich oceniałem. Potrafią przyjąć piłkę i wiedzą co z nią zrobić. Do tego próbują grać z tzw fantazją co mi bardzo się podoba. Ogólnie podoba mi się ich gra

Do góry
#1720946 - 28/10/2007 03:21 Re: 12 kolejka Orange Ekstraklasy [Re: drfocus]
grzesol Offline
Carpal Tunnel

Także dzisiaj od d... strony najpierw typ a potem taka analiza żeby mój typ byl wiarygodny i byl masówką \:D

A dlaczego?? Bo tak

No i widzisz jeżeli zagrałeś to przegrałeś ale jeżeli mnie posłuchałeś to wygrałeś. Pewnie się będziesz bronił, że Górnik strzelił 2 bramki bardzo szczęśliwie ale to nie jest ważne w bukmacherce ale końcowy wynik.

Do góry
#1720963 - 28/10/2007 03:26 Re: 12 kolejka Orange Ekstraklasy [Re: grzesol]
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Originally Posted By: grzesol

A dlaczego?? Bo tak

No i widzisz jeżeli zagrałeś to przegrałeś ale jeżeli mnie posłuchałeś to wygrałeś. Pewnie się będziesz bronił, że Górnik strzelił 2 bramki bardzo szczęśliwie ale to nie jest ważne w bukmacherce ale końcowy wynik.

Ja akurat myślę, że warto próbować i wyciągnąć coś więcej niż przysłowiowe 1.05 \:\)
Dziś zabrakło szczęścia - bramka i kończący gwizdek niemal jednocześnie

Ja mam 3/3, i liczę, ze jutro bedzie 4/4 jak Legia zagra na nosie Wiśle

Do góry
#1721014 - 28/10/2007 03:42 Re: 12 kolejka Orange Ekstraklasy [Re: rene]
grzesol Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: rene

Ja akurat myślę, że warto próbować i wyciągnąć coś więcej niż przysłowiowe 1.05 \:\)
Dziś zabrakło szczęścia - bramka i kończący gwizdek niemal jednocześnie

Ja mam 3/3, i liczę, ze jutro bedzie 4/4 jak Legia zagra na nosie Wiśle

Zgadzam się z Tobą w 100 % ale czy kurs 1.4 jest dla Ciebie przysłowiowym 1.05 bo według mnie nie. Rozumiem jakby było 1.2 lub 1.15 ale kurs 1.4 to już coś.

Do góry
#1721086 - 28/10/2007 04:02 Re: 12 kolejka Orange Ekstraklasy [Re: grzesol]
arvid Offline
old hand

Ja zagrałem ten typ i nie żałuję. Trzeba szukać takich właśnie perełek bo z akich 1.3 , 1.4 to długo się nie wyżyje. Rene tym typem pokazał też moim zdaniem ważną rzecz dotyczącą naszej OE. Jest parę drużyn na których lepiej rozważać grę z handi i parę przecie którym tak warto grać. Oczywiście nie każdy mecz wejdzie, ale w dłuższym okresie na pewno się opłaci. Poza tym Grzesol powiedz szczerze, lepiej by ci się ten mecz ogladało mając w kieszeni kupon z handi na Koronę czy na Górnik :), że o kursach nie wspominam.

Pozdrawiam

Do góry
#1721541 - 28/10/2007 06:59 Re: 12 kolejka Orange Ekstraklasy [Re: arvid]
Inzaghi78 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/02/2004
Mam nadzieje ze wielu forumowiczom pomoglem swoim typem
Dzis WIDZEW zagral chyba najlepsze spotkanie od ... no wlasnie juz nawet nie pamietam kiedy . Gdyby nie brak umiejetnosci moglo skonczyc sie nawet 3,4-0

Jednak mozna braki kadrowe i doswiadczenie zastapic walka i "gryzieniem " trawy \:\)

Wrocilem z meczu bardziej zszokowany niz zadowolony bo jak to jeden z kibicow przed meczem okreslil:
zwyciestwo bedzie CUDEM
remis sukcesem
a porazka normalka
a jednak sie udalo \:\)

Do góry
#1721675 - 28/10/2007 15:48 Re: 12 kolejka Orange Ekstraklasy [Re: Inzaghi78]
Da Bartek Offline
pokakulka

Meldunek: 14/10/2002
Kiedy ostatnio Wisla przegrala u siebie z Legia? W ciagu ostatnich 5 lat w pierwszej lidze tylko raz zremisowala.

W 18 meczowej znalazl sie Kosowski

Bilans bramkowy Wisly: 31-6 Legii: 20-5. Wszyscy sie na poczatku zachwycali ze Legia nie traci bramek. Wisla stracila jak dotad tylko jedna wiecej. Do tego wygrywa mecze. Dlaczego mialaby przegrac dzisiaj? W sumie nie widze argumentow przemawiajacych za Legia. Jedynym moze byc "dziwna" atmosfera jaka zawsze panuje wokol spotkan Wisla-Legia badz Legia-Wisla.

Do góry
#1721691 - 28/10/2007 16:32 Re: 12 kolejka Orange Ekstraklasy [Re: Da Bartek]
Matias88 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/10/2007
Niby za Legią nie przemawia nic ale passa porażek musi się kiedyś skończyć. W tym spotkaniu tak naprawdę może paść każdy wynik i ten mecz to raczej no bet ale kursy ciekawe \:\)
Wisła Kraków-Legia Warszawa 1.80 3.30 4.60
nawet x2 wynosi chyba 1,9 wiec czemu nie zaryzykować

Do góry
#1721759 - 28/10/2007 17:39 Re: 12 kolejka Orange Ekstraklasy [Re: Da Bartek]
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005

Dzisiaj na Reymonta czeka nas wspaniały spektakl określanym mianem - "derbów Polski". Obydwie drużyny w ostatnich latach są hegemonami w polskiej ekstraklasie. Czasem tylko Polonia Warszawa czy też KGHM Zagłębie Lubin stawały na drodze tej wielkiej dwójki do końcowego triumfu.

Spotkania pomiędzy Wisłą Kraków a Legią Warszawa zawsze są oczkiem w głowie mediów czy też kibiców. Wielu od razu patrzy na początku sezonu w ligowy kalendarz kiedy to odbędzie się to wielkie święto piłkarstwa.

Jeśli chodzi o historię spotkań przy Reymonta to tutaj zdecydowanie lepiej wypada "Biała Gwiazda", która na swoim boisku jest już niepokonana w meczach z Legią Warszawa od 10 lat. Ostatni raz Legia wygrała 17 maja 1997 roku. Wówczas padł wynik (3:1) a bramki dla "Wojskowych" strzelali: Cezary Kucharski, Dariusz Czykier (asystent trenera Płatka w Jagiellonii Białystok) i Jacek Bednarz (dyrektor sportowy Wisły Kraków). Dla Wisły honorową bramkę strzelił Jacek Matyja.

Historia spotkań między wielką dwójką:

27.04.2007. Wisła Kraków - Legia Warszawa 3:1 (0:0): Paweł Brożek (47.), Cleber (66., karny), Paulista (71.) - Korzym

27.11.2005. Wisła - Legia 0:0. Trener Dariusz Wdowczyk

29.10.2004. Wisła - Legia 2:0 (1:0): Kłos (3.), Żurawski (67., karny). Trener Jacek Zieliński

17.04.2004. Wisła - Legia 1:0 (1:0): Frankowski (45.). Trener Dariusz Kubicki

9.04.2003. Wisła - Legia 2:1 (1:1): Uche (29.), Żurawski (61.) - Svitlica (9.). Trener Dragomir Okuka

24.04.2002. Wisła - Legia 1:1 (1:0): Frankowski (3.) - Svitlica (69.). Trener Dragomir Okuka

22.11.2000. Wisła - Legia 3:3 (1:1): Frankowski (45., 70.), M. Zając (65.) - Jarzębowski (24.), Giuliano (57., 61., karny). Trener Franciszek Smuda

7.11.1999. Wisła - Legia 1:1 (1:0): Kałużny (32.) - Mięciel (90.). Trener Franciszek Smuda

19.09.1998. Wisła - Legia 4:1 (1:1): Frankowski (4.), Niciński (46.), Kaliciak (69.), Dubicki (76.) - Karwan (20.). Trener Jerzy Kopa

17.08.1997. Wisła - Legia 2:2 (0:1): Pater (58.), Sydorenko (65.) - Włodarczyk (22.), Czereszewski (90.). Trener Mirosław Jabłoński

17.05.1997. Wisła - Legia 1:3 (1:2): Matyja (17.) - Kucharski (13.), Czykier (20.), Bednarz (87.).

Tak jak widzimy spotkania pomiędzy tymi drużynami zawsze wywoływały wiele emocji. Co ciekawe remisy w 2002 roku i 2005 (sezon 2005/2006) nie jako przełożyły się dla Legii Warszawa na mistrzostwo i prymat w Polsce. Więc "Wiślacy" muszą uważać aby ten rezultat dzisiaj nie padł w konfrontacji pomiędzy dinozaurami naszej ligi.

W dzisiejszym meczu zdecydowanie więcej do stracenia ma Legia Warszawa, który niestety w ostatniej serii gier nie dała rady Odrze Wodzisław. Wynik trzeba uznać za sensację. Niestety tym samym powiększyła się różnica między liderem z Krakowa a Legią, aż do pięciu punktów. Kolejna strata i przegrana na Reymonta może spowodować, że Legia przestanie się już liczyć w walce o mistrzostwo.

Przed spotkaniem słyszeliśmy dużo o kontuzjach i problemach z czołowymi zawodnikami w obydwu klubach. Oczywiście były to gierki ze strony Macieja Skorży i Jana Urbana. Wiemy już, że w osiemnastce meczowe jest Kamil Kosowski, który podobno był kontuzjowany. Na pewno nie zagra Arkadiusz Głowacki, który musi pauzować za kartki. Jego miejsce w obronie zajmie Marcin Baszczyński. Z kolei w Legii Warszawa nie zobaczymy Kamila Grosickiego i Aleksandara Vukovicia. Ich miejsce najprawdopodobniej zajmie Miroslav Radović i Martins Ekwueme.

Faworytem tego spotkania będzie Wisła Kraków, która na swoim stadionie ma bardzo dobrym bilans gier z warszawską Legią. W tym sezonie Orange Ekstraklasy podopieczni Jana Urbana udowodnili, że mają problem w meczu z czołówką. Wystarczy wspomnieć choćby dwie przegrane z Koroną Kielce (0:1) czy też z Lechem Poznań (0:1). Z kolei Wisła Kraków obydwie te wspomniane drużyny czołówki zmiażdżyła bez problemu. Korona Kielce przegrała na Reymonta, aż (0:4) a Lech Poznań (2:4). Myślę, że podobny los spotka Legię Warszawa, która w ostatnich dwóch kolejkach doznała dwóch porażek. Najpierw z Lechem Poznań (0:1) a potem z Odrą Wodzisław Śląski (0:1). Sam Maciej Skorża stwierdził: "Mamy przewagę psychiczną, bo jesteśmy liderami i gramy u siebie. Dlatego remis byłby dla nas słabym wynikiem".

.::Think Twice::. Ignorator.

Do góry
#1721899 - 28/10/2007 18:58 Re: 12 kolejka Orange Ekstraklasy [Re: Ignorator]
xqwzts Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/03/2005
Nie ma co patrzec na wyniki z poprzednich lat, bo Legia nigdy nie grala takiej pilki jaka gra teraz, jest to calkowicie inna druzyna. Legia przewaza w srodku pola i tu upatruje szanse na ich wygrana ;\) Dzieki temu ze nie moze grac Vukovic, zagra Ekwueme. Bardzo ciekawy zawodnik, zna dobrze Wisle. To moze byc taki 'czarny kon' tego spotkania
Licze na to ze Urban cos wymysli i Legia zwyciezy, choc moim zdaniem bedzie to underowy mecz. Legia - dobra defensywa, nieskuteczny atak, w Wisle odwrotnie.

Czyli ja sobie postawie cos takiego:
Wisła-Legia 2 @5.50 2/10
Poniżej 2.5 @1.90 5/10
Wisła-Legia wynik 0-1 @12.00 1/10

Do góry
Strona 2 z 4 < 1 2 3 4 >

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro