A ja znowu o Szwajcarii...
Chyba poproszę moderatorów o założenie nowego tematu i wklejenie tam moich dwóch jak na razie postów...
Początkowo miałem nic nie pisać, bo spotkania na pierwszy rzut oka nie wydawały mi się zbyt ciekawe, jednak przyjrzałem się im bliżej i podzielę się z Wami moimi spostrzeżeniami.
Jutro zostaną rozegrane dwa spotkania:
Kadetten - Bern 1.1 15.5 6.85 (CB, dla przykładu B&W za zwycięstwo gospodarzy daje 1.05)
Powiem krótko, bo nie warto się rozpisywac nad tym meczem. Gospodarze nie powinni mieć problemów z odniesieniem zwycięstwa, ale kurs jest bardzo nieatrakcyjny. Gdyby jeszcze było to bardzo, bardzo pewne spotkanie, to można byłoby grać. A przy kursie 1.1 odradzam.
Wacker Thun - SUHRHandball 1.55 11.75 2.55 (B&W tylko 1.4)
Bardzo ciekawe spotkanie. Kurs w Centrebecie bardzo dobry. Wacker, wicemistrz kraju i najlepsza drużyna sezonu zasadniczego, na razie tylko 5 w tabeli (2 zwycięstwa i 2 porażki). Suhr jest w tej chwili wiceliderem ligi, nie poniósł żadnej porażki w 4 meczach (3 zwycięstwa i tylko 1 remis).
Jeżeli chodzi o tegoroczne transfery to Suhr został wzmocniony (przyszedł Edin Basic - na razie niezła średnia 4.5 bramki na mecz, i Manuel Gierlinger 1.5 bramki, a także dwóch zawodników którzy będą grzać ławę). Odeszli co prawda 5 strzelec zespołu Varga (2.77 bramki), a także z mniej znaczących graczy Maurer i Laber, jednak sam Basic rekompensuje te straty z nawiązką.
Wacker z kolei został osłabiony. Odszedł 3 strzelec zespołu Sedioli, a także Matthias Zumstein. Dwaj nowi zawodnicy to bardzo głębokie rezerwy, praktycznie nie grają (jak na razie 0 bramek).
Wydaje mi się, że mimo osłabien lepszą drużyną są gospodarze (choć w tym sezonie grali juz razem i wygrał Suhr u siebie 32:29). Na razie tabela tego nam nie pokazuje, jednak trzeba zwrócić uwagę, że Suhr z 4 swoich spotkań aż 3 grał na własnym parkiecie, a jeden jedyny ich remis to wyjazdowe spotkanie w słabiutkim beniaminku Basel. Z kolei Wacker u siebie wygrał oba spotkania, 2 porażki zanotował na wyjazdach.
Świetna gra u siebie jest kontynuowana z poprzedniego sezonu (11-2-1) i wydaje mi się że nie zostanie przerwana. Suhr gra słabo na wyjazdach (rok temu 5-0-9 i to 4 zwycięstwa odniesione nad obecnymi drugoligowcami).
W ubiegłym sezonie:
Wacker - Suhr 27:24; 38:17
Suhr - Wacker 20:18; 23:28.
Podsumowując, uważam że gospodarze wygrają te spotkanie, a przynajmniej warto zaryzykować i postawić na nich, bo kurs 1.55 uważam za bardzo dobry prezent od CB.
Typ: 1 :4gw: