Witam!
Na wstępie chciałbym przeprosić za nie podanie typów na piątek ale nie mogłem znaleźć czasu i stąd to niedopatrzenie. Skoro jutro grają Niemcy 4 spotkania to chciałbym przeprowadzić analizę tych 4 meczy.
903 SOLINGEN - MINDEN
Mecz drużyn które rozpoczęły sezon podobnie choć w przypadku Solingen to wręcz bardzo dobrze. Po odejściu rosyjskiego rozgrywającego Torgowanowa miała ta drużyna w opini wszystkich walczyć o ligowy byt a tu bilans mają dodatni 3-0-2 i pozostanie coraz bliższe. Minden po odejściu Dushabaiewa ma więcej klasowych graczy m.in. reprezentanta i kapitana Niemiec Franka von Behrena i 2 nowych graczy : bramkarza i zawodnika z pola. Poza tym Solingen grało do tej pory ze słabymi drużynami przegrali nawet z Eisenach u siebie. Bukmacherzy moim zdaniem patrzą na tabele a tu sąsiedztwo obydwóch drużyn czyli kurs na gospodarza w granicach 1,4-1,5. Dla mnie jednak wygra Minden. W ostatnim sezonie Solingen - Minden 29-27 i Minden - Solingen 32-28. TYP X2 dla ryzyka można samą 2.
904 WALLAU - LEMGO
Kolejny w ciągu paru dni mecz na szczycie niemieckiej Bundesligi. Grają kandydaci do medali przy czym Lemgo oczywiście do złotego. Wallau to młodzi gniewni jak już pisałem i żądni zwycięstw młodzieńcy. W hali Wallau na przedmieściach Frankfurtu nad Menem przyjdzie jutro zapewne komplet ok. 5000 ludzi by obejżeć ten mecz wszak takie widowisko zdarza się raz w sezonie. Niewiem co weźmie górę w tej potyczce czy ambicja Wallau czy wyrachowanie Lemgo. Po obejżeniu środowego meczu z Magdeburgiem jestem skłonny przychylić się do tej drugiej tezy o wyrachowaniu Lemgo. To drużyna z charakterem nie załamująca się i potrafiąca konsekwentnie realizować zamierzenia taktyczne czego dowody dała w meczach z Flensburg i Magdeburgiem. Ale mogą być zmęczeni po środzie. W tygodniu odeszedł do niższej ligi na emeryturę filar defensywy Wallau Jens Hausler. Po przeanalizowaniu obstawiam że będzie mecz na styk. W ostatnim sezonie Wallau-Lemgo 25-24 i Lemgo - Wallau 27-21. TYP X2.
905 EISENACH - HAMELN
Wydaje się na pierwszy rzut oka, że ten mecz jest łatwy do wytypowania. Grają drużyny z dołu tabeli. Hameln do tej pory bez zwycięstwa i wydaje się, że i w tym meczu tak będzie. Ale! W czwartek wypowiedział się na łamach prasy gość który otrzymał długoterminowe poparcie w ratowaniu finansów drużyny. Zapowiedział, że do końca listopada klub odzyska płynność finansową. Dostał poparcie kibiców co nie jest takie łatwe. Wyrazem uzdrowienia sytuacji w klubie niech będzie fakt, że na mecz z Eisenach wybiera się autobus z kibicami Hameln. Wpłynąć to powinno mobilizująco na drużynę. Wietrzę sensację. W ostatnim sezonie Eisenach - Hameln 28-28 i Hameln - Eisenach 22-20. TYP X2 a może nawet 2, Ja gram to w rozpisie.
906 FLENSBURG - GROSSWALSTADT
Mecz kandydata do mistrzostwa z drużyną grającą w tym sezonie poniżej oczekiwań. Wydaje się, że nie może być innego wyniku jak zwycięstwo gospodarzy i tak typuję. W ostatnim sezonie Flensburg - Gross 29-21 i Gross - Flensburg 24-22. TYP 1.
Życzę wysokich wygranych Pawka z Kielc.
PS. Pozdrowienia dla Savio i na dalszą wymianę opinii zapraszam na czat.