[QUOTE]Oryginalnie wysłał Pawka:
[qb]Witam !
Przystępuję do analizy sobotnich spotkań męskiej Bundesligi. Zrobię to w oparciu o pary z profesjonała wg kolejności u nich. Skupię sie na meczach sobotnich zaś mecze niedzielne opiszę dziś wieczorem lub jutro rano :
901 GUMMERSBACH - WILLSTATT
W tym meczu moze wszystko sie wydarzyć ponieważ grają słabeusze obecnego sezonu. Wg bukow będzie 1, ale wg mnie równie dobrze moze być 2, nie wykluczam także remisu. Jak widzicie pełna gama rozwiązań i dlatego powstrzymam sie od stawiania tego meczu. W poprzednim sezonie Gummersbach przegralo oba mecze z Willstatt w domu 26 - 27 i na wyjeździe 23 - 26 tak więc nie leży im ta drużyna i dlatego jak wspomniałem wszystko się może zdarzyć. Pamiętać trzeba przy typowaniu, że własne boisko w piłce ręcznej ma w przypadku drużyn porównywalnych bardzo duże znaczenie choć jak uczy doświadczenie nie zawsze tak musi być. TYP 1X2
902 WETZLAR - MAGDEBURG
To dziwny mecz graja drużyny które rozpoczęły sezon inaczej niz zakladano. Wetzlar jak na nich ma całkiem dobry początek sezonu a wygrana ostatnio z Eisenach to potwierdziła. Magdeburg rozpoczął kiepsko jak na mistrza przystało wygrał tylko mecze we własnej hali a na wyjazdach przegrał 2 na 2 mecze z drużynami Eisenach - słabeusz 20-19 i z kandydatem do mistrzostwa Kiel 30-28. Wetzlar natomiast przegrał 2 bramkami z Wallau na wyjeżdzie i ostatnio wygrał z Eisenach z którym Magdeburg przegrał. Ciężki mecz może być na styk. Wg mnie jednak wygra Magdeburg którego forma rośnie a poza tym zbliża się Liga Miastrzów i trzeba dobrze zacząć grać jeśli chce sie zawojować Europę. W ostatnim sezonie : Wetzlar - Magdeburg 27-25 Magdeburg - Wetzlar 27-19. TYP 2
903 BAD SCHWARTAU - TUSEM ESSEN
Grają drużyny z dwóch biegunów tabeli. Bad Schwartau z powodów finansowych i cofnięcia licencji na koniec sezonu będzie pozbawiony 4 punktów. Poza tym w środku tygodnia obiegła Niemcy wiadomość o przenosinach Schwartau do Hamburga z powodów finansowych. Władze klubu zdementowały tą wiadomość ale kto wie czy tak sie nie stanie. To zamieszanie nie wpływa dobrze na drużynę.
Przeciwnik natomiast rozpoczął znakomicie sezon poza porażką na wyjeździe z głównym kandydatem do mistrzostwa Lemgo notabene trenowanym przez kielczanina Zbigniewa Tłuczyńskiego ( przepraszam za lokalny przerywnik)27-23 same wygrane. Wg mnie wygraja goscie . Ostatni sezon : Shwartau - Essen 33-26 i Essen - Schwartau 27-23. TYP 2
905 LEMGO - FLENSBURG
Mecz na szczycie tej kolejki. Graja główni kandydaci do mistrzostwa. Nie będę się rozpisywał o poszczególnych drużynach, powiem krótko atut własnej hali przeważy. Wygrana Lemgo . Ostatni sezon : Lemgo - Flensburg 27-23 i Flensburg - Lemgo 28-21. TYP 1
906 HAMELN - SOLINGEN
Ciekawy mecz z powodu trudności finansowych Hameln, czy ten fakt wpłynie dodatnio na drużynę? Sądząc po wynikach chyba nie. Wg mnie wygra Solingen. Ciekawym niech pozostanie Fakt że w obu zespołach plaga kontuzji w Hameln wystąpi 8 graczy z pola i bramkarz a w Solingen 9. Wygrają gracze z Solingen po blamażu ostatnio u siebie. Ostatni sezon : Hameln - Solingen 27-31 i Solingen - Hameln 25-21. TYP 2
907 KIEL - GOPPINGEN
Mecz bez komentarza. Gra główny kandydat do mistrzostwa który u siebie nie przegrywa. Ostatni sezon nie grali. TYP 1.
Życzę wysokich wygranych Pawka z Kielc.
[/qb][/QUOTE]
Dzieki za typy trafijes wszystkie bezblednie , mysle za na tym nie zaprzestaniesz ?????
pozdrawiam i zapraszam na piwko jak bedziesz w Sosnowcu