#1711621 - 25/10/2007 01:11
Re: LM - GRUPA C (Bremen, Lazio, Olympiacos, Real Madrid)
[Re: _Korver_]
|
addict
Meldunek: 15/07/2002
|
Real - Olyipiakos Pireus zapowiada się ciekawie chociaż faworytem sa Królewscy to w ostatniej kolejce LM druzyna sprawiła niespodzianke pokonując Werder na jego boisku. Padło w tamtym meczu chyba z 6 bramek i mecz był bardzo widowiskowy. Moim zdaniem w tym meczu też może paść over zakładam iż Olimpiakos nie będzie sie tylko bronił, ale tez zatakuje i może przynajmniej raz trafic to bramki Realu. Spotkanie powinien wygrać Real zatem kurs słabiutki na zwyciestwo madrytczyków, na overa 1.50 w Toto - mix jesli nie spadl transmisja tez w tvp o 20:45 beda emocje na Santiago, liczę na występ Michała Zewłakowa, bedzie miał niezłe przetarcie z ekipa hiszpanską,zobaczymy. W drugim spotkaniu zagrałbym X kurs 3,25 Werderu z Lazio do tej pory Włosi nie przegrali w LM mają 2 pkt i potrafią wywalczyć chocby punkt na wyjeździe. Werder nie specjalnie gra w tegorocznej edycji LM niezły mecz z Realem jednak ostatecznie przegrany, drugi słaby z Olipiakosem i kompromitacja na swoim stadionie porażka. Ostatnia szansa dla Werderu by cokolwiek zmienić w tej sytuacji i poprawić swoją pozycje w tabeli, rywal trudniejszy od Olimpiakosu, dobrze zorganizowany w obronie, do tego ten macedonczyk Pandev, Lazio przyjeżdza z wola zwycięstwa do Niemiec, jednak za korzystny rezultat uzna tez remis pózniej 2 meczyki u siebie i jeśli je wygrają to Lazio przed wyjazdem do Madrytu w ostatniej kolejce może mieć wywalczony awans pod warunkiem iż Lazio dziś nie przegra. Zwycięstwa Werderu w tym meczu nie dostrzegam, nie przekonuje mnie on swoją grą w pucharach, bo liga niemiecka to też inna bajka, oby Werder ponownie dziś nie dostał w tyłek od Lazio, bo wówczas o awansie moga raczej zapomnieć. Werder - Lazio X lub X2 w zalezności od tego jakie ryzyko ktoś podejmuje
|
Do góry
|
|
|
|
#1750427 - 06/11/2007 01:52
[Re: rene]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2005
|
Kadra Realu: Bramkarze: Casillas, Codina Obrońcy: Ramos, Marcelo, Heinze, Pepe, Cannavaro. Torres Pomocnicy: Gago, Drenthe, Balboa, Sneijder, Robinho, Diarra Napastnicy: Soldado, Saviola, Baptista, Van Nistelrooy, Raul.
Real bez ważne ogniwa jakim jest brak Gutiego. Do tego brak Metzeldera, który tworzył z Cannavaro parę środkowych obrońców. Wraca Pepe i Sneijder. Szczególnie powrut tego drugiego może być istotny pod nieobecność blond wychowanka klubu. Myślę, że Real wymęczy zwycięstwo by jak najszybciej zapewnić sobie awans i zwycięstwo w grupie by skupić się na rozgrywkach ligowych gdzie nadal są liderami mimo porażki z Sevillą 0:2. Grecy nie mają nic do stracenia dlatego powinni zagrać bardziej otwartą piłkę co może być korzystne dla Realu. Jeżeli Real zagra uważnie w obronie i nie będzie robić prezentów rywalom powinien ten mecz wygrać bo dla mnie wielce prawdopodobne jest, że coś strzelą w tym meczu.
Co do trudiego meczu to trudno coś powiedzieć bo rene piszesz, że Werder bezpłciowy ale i Lazio nie notuje najlepszych wyników, więc uważam, że będzie to wyrównany mecz drużyn o podobnym poziomie przynajmniej dzisiaj bo jednak Niemców uważam za drużynę lepszą ale im nie za specjalnie idzie przez co mecz powinien być wyrównany.
|
Do góry
|
|
|
|
#1750487 - 06/11/2007 02:14
[Re: pescar]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
Real bez ważne ogniwa jakim jest brak Gutiego. Do tego brak Metzeldera, który tworzył z Cannavaro parę środkowych obrońców. Wraca Pepe i Sneijder
Brak Gutiego moim zdaniem to nie jest żadne osłabienie, bo "blondwłosy" niewiele wnosi do gry. Metzelder to też jakiś asior nie jest, szczególnie w La Liga, ktora go po prostu przerasta. Pepe jak na razie też mi się bardzo "podobał" Sneijder poza meczem z Żółtymi Łodziami niczym jeszcze nie błysnął Ale ja uważam, że Real nie przegra, bo wyciągnie wnioski z pierwszego meczu Trudno powiedzieć jak zagra Olympiakos Ale raczej nie na tyle dobrze, by wygrać te mecz. Według mnie remis lub jednobramkowe zwycięstwo Królewskich Werder gra to samo od lat, tyle tylko, że teraz gorsi wykonawcy. Defensywa nie jest monolitem, druga linia bez wyrazu, a napastnicy coraz gorsi Ile można liczyć na Diego? Lazio ostatnio w lidze fatalnie, ale na LM się sprężą Zgadzam się, że będzie to wyrównany mecz drużyn o podobnym poziomie, ale wygra Lazio Drużyny niemieckie nie za bardzo radzą sobie w LM Dotychczas w 9 meczach - 2 zwycięstwa, 7 razy po tyłku Przypadku w tym nie ma
|
Do góry
|
|
|
|
#1750526 - 06/11/2007 02:22
[Re: mateusz2201]
|
Impossible is nothing
Meldunek: 02/10/2005
|
Olympiakos @ 3.60 - Real Madryt @ 2.00Real, ostatnimi czasy wielkia niewiadoma. To zagrają wspaniale jak w meczu z Valencią to znów nie zachwycą jak w meczu z Sevillą, chociaż po meczu zawodnicy mieli spore pretensje do arbitra. Jak wspomnieli wyżej koledzy nie zagra Guti, wydaję mi się, że będzie to spora strata dla Realu, ale zawsze można go kimś zastąpić (pewnie będzie to Sneijder). Co do Olympiakosu to pokazał on już w Madrycie, że jest to dobrze ułożony klub i na pewno powalczy o zwycięstwo w tym meczu. Jeden typ na ten mecz przyszedł mi do głowy: Obu drużynom uda się zdobyć bramkę w meczu @ 1.60 Bwin
|
Do góry
|
|
|
|
#1750967 - 06/11/2007 04:17
|
addict
Meldunek: 24/05/2005
|
[quote=pescar] Werder gra to samo od lat, tyle tylko, że teraz gorsi wykonawcy. Defensywa nie jest monolitem, druga linia bez wyrazu, a napastnicy coraz gorsi Ile można liczyć na Diego?
Werder gra od lat to samo i jestem bardzo zadowolony z tego,ze juz od sezonu 03/04 po zdobyciu mistrza w BL graja tak samo przypomne : sezon 03/04 - 1. miejsce 04/05 - 3.miejsce 05/06 - 2.miejsce 06/07 - 3.miejsce 07/08 - (aktualnie) 3.miejsce naprawde niewiem dlaczego uwazasz,ze aktualnie sa gorsi wykonawcy? Tymi lepszymi moze byli: Charisteas,Valdez,Zidan,Ernst,Ismaël,Reinke,Fahrenhorst,Schulz???,a moze Micoud i Klose? o tych 2! ci chodzi? No i szkoda,ze nie napisales o defensywie,pomocy i napastnikach Lazio ,bo w tej chwili na wzorowych nie wygladaja. Ostatnie 3 mecze w domu przegrane! W ostatnich 16 spotkaniach (liga i LM) tylko 2 zwyciestwa! 43 letni bramkarz Ballotta jest najslabszym ogniwem Lazio,popelnia duzo bledow i juz w jego karierze do pewnego bramkarza nalezec nie bedzie. Lazio potrzebuje bardziej punktow niz Werder,wiec musza grac do przodu,Werder moze wtedy zakonczyc jakis kontratak bramka. Jedno jest pewne,Werder powinna miec wiecej strachu przed faszystowskimi kibicami (Ultras) niz przed druzyna Lazio,ktora w tym sezonie jeszcze formy nie znalazla!
|
Do góry
|
|
|
|
#1751369 - 06/11/2007 06:23
[Re: WERDER12]
|
Pooh-Bah
|
Werder gra od lat to samo i jestem bardzo zadowolony z tego,ze juz od sezonu 03/04 po zdobyciu mistrza w BL graja tak samo przypomne : sezon 03/04 - 1. miejsce 04/05 - 3.miejsce 05/06 - 2.miejsce 06/07 - 3.miejsce 07/08 - (aktualnie) 3.miejsce naprawde niewiem dlaczego uwazasz,ze aktualnie sa gorsi wykonawcy? Tymi lepszymi moze byli: Charisteas,Valdez,Zidan,Ernst,Ismaël,Reinke,Fahrenhorst,Schulz???,a moze Micoud i Klose? o tych 2! ci chodzi? O ile pamietam, to w drużynie, która zdobyła mistrzostwo grali Fabian Ernst, Johan Micoud, Nelson Valdez, Angelos Charisteas, a oprócz tego Klasnic i Ailton. Klasnic niby jest, ale wiadomo. Micoud był wtedy jednym z najlepszych pomocników w Bundeslidze, jeśli nie najlepszym, Ailton królem strzelców. O Klose można mówić, że zdrajca itp., ale takiego napastnika Werder w tej chwili nie ma. Zobaczmy kto jest: Markus Rosenberg Aaron Hunt Ivan Klasnić Boubacar Sanogo Hugo Almeida Kevin Schindler Martin Harnik Grają Almeida i Sanogo Obaj nie dorównują klasą Zidanowi, który prawie nie uchronił Mainz przed degradacją. W Hamburgu nie błyszczy, ale tam ostatnio nikt kto przechodzi z innego klubu Bundesligi nie sprawdza się, ja przynajmniej takiego w ostatnich latach nie pamiętam. Valdez też miał udany sezon w Werderze, podobnie jak kilku innych, których wymianiłeś ( niekoniecznie napastników ) Faktem jest, że Werder od lat w czołówce Bundesligi, ale na arenie miedzynarodowej nic. Jeszcze niedawno Werder miał super defensywę. Teraz tego juz nie widać i prawie w każdym meczu coś do sieci wpada. W środku doszedł Diego, ale reszta. Baumann, Vranjes, Borowski, Jensen czy nawet Frings - bez komentarza Kiedyś Werder miał pomocników w kadrze, dziś już takiego nie ma Przypadek? Ja nie widzę, by ta drużyna rozwijała się, szła do przodu. Jedna jaskółka ( Diego ) to za mało Kilku innych można jeszcze wyróżnić, ale postępu ja tam nie widzę I mnie akurat nie dziwi, że jak Werder trafia na dobrego rywala to sobie nie radzi Nawet na własnym podworku 0:4 i 1:4 z Bayernem na ten przykład Lazio wielka drużyną nie jest, ale moim zdaniem jutro wygra, jak zagrają Rocchi i Pandew, bo czytam, któryś moze nie zagrać
|
Do góry
|
|
|
|
#1751810 - 06/11/2007 16:31
|
Dr. Watson
Meldunek: 18/01/2005
|
Olympiakos - Real Lazio - Werder
W pierwszej parze biorę pod uwagę wszystkie rozstrzygnięcia, choć Real raczej nie przegra
W drugiej parze stawiam na Lazio Lazio do LM dostało się dzięki aferom we włoskim futbolu Ta szansa powinna podzialać na nich mobilizująco U siebie powinni poradzić sobie z bezpłciowym Werderem nie zgadzam sie z twoim zdaniem co do Gutiego... jesli myslisz ze ten blondwlosy nic nie wnosi do gry to chyba nie ogalądasz meczów La Liga.. potrafi prowadzic gre i czesto lapie asysty po ktorych padają bramki Druga sprawa co ma afera we wloskim futbolu do grania w lidze mistrzów? moje typy to real 2 i Werder x2 nie powinni tego meczu przegrać.
|
Do góry
|
|
|
|
#1751826 - 06/11/2007 17:03
[Re: Logan]
|
Dr. Watson
|
Na zbliżający się mecz w Lidze Mistrzów z Olympiakosem z Pireusu trener Bernd Schuster będzie miał do dyspozycji następujących zawodników:
Bramkarze: Casillas, Codina Obrońcy: Ramos, Marcelo, Heinze, Pepe, Cannavaro. Torres Pomocnicy: Gago, Drenthe, Balboa, Sneijder, Robinho, Diarra Napastnicy: Soldado, Saviola, Baptista, Van Nistelrooy, Raul.
Zwraca uwagę brak Gutiego, który w meczu z Sevillą nabawił się naciągnięcia mięśnia oraz powrót do kadry meczowej Brazylijczyka Pepe oraz holenderskiego pomocnika Wesleya Sneijdera. Nieobecny jest natomiast Jerzy Dudek (kontuzja), dotychczas żelazny rezerwowy Ikera Casillasa. Brak także niemieckego stopera Christopha Metzeldera. Oglądałem 1 mecz tych druzyn i myśle ze Olympiakos nawet ze swoimi super kibicami nie da rady Królewskim. Ofensywa madrytu jest mistrzowska,, Ruud i Raul to stare wygi ktore w LM punktują jak na zawołanie po porażce z Sevillą w La Liga w LM powinni pokazać się z lepszej strony. Wiadomo ze to jest sport i kazdy wynik jest możliwy i nawet najlepsza analiza moze sie zupełnie nie sprawdzic W meczu Lazio z Bremą widze rtemis z malym wskazaniem na Werder. to co zrobił bramkarz LAzio Marco Ballotta w meczu z fiorentiną woła o pomste do nieba... Lazio na 15 miejscu w Serie A 5 porażek Werder 3 miejsce w bundeslidze 3 porazki najbardziej pasuje mi tu X ale gram x2 Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1751827 - 06/11/2007 17:03
[Re: Logan]
|
Dr. Watson
|
Na zbliżający się mecz w Lidze Mistrzów z Olympiakosem z Pireusu trener Bernd Schuster będzie miał do dyspozycji następujących zawodników:
Bramkarze: Casillas, Codina Obrońcy: Ramos, Marcelo, Heinze, Pepe, Cannavaro. Torres Pomocnicy: Gago, Drenthe, Balboa, Sneijder, Robinho, Diarra Napastnicy: Soldado, Saviola, Baptista, Van Nistelrooy, Raul.
Zwraca uwagę brak Gutiego, który w meczu z Sevillą nabawił się naciągnięcia mięśnia oraz powrót do kadry meczowej Brazylijczyka Pepe oraz holenderskiego pomocnika Wesleya Sneijdera. Nieobecny jest natomiast Jerzy Dudek (kontuzja), dotychczas żelazny rezerwowy Ikera Casillasa. Brak także niemieckego stopera Christopha Metzeldera. Oglądałem 1 mecz tych druzyn i myśle ze Olympiakos nawet ze swoimi super kibicami nie da rady Królewskim. Ofensywa madrytu jest mistrzowska,, Ruud i Raul to stare wygi ktore w LM punktują jak na zawołanie po porażce z Sevillą w La Liga w LM powinni pokazać się z lepszej strony. Wiadomo ze to jest sport i kazdy wynik jest możliwy i nawet najlepsza analiza moze sie zupełnie nie sprawdzic W meczu Lazio z Bremą widze rtemis z malym wskazaniem na Werder. to co zrobił bramkarz LAzio Marco Ballotta w meczu z fiorentiną woła o pomste do nieba... Lazio na 15 miejscu w Serie A 5 porażek Werder 3 miejsce w bundeslidze 3 porazki najbardziej pasuje mi tu X ale gram x2 Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1752603 - 07/11/2007 00:48
[Re: micha$]
|
addict
Meldunek: 24/05/2005
|
@rene Nie chce wchodzic w szczegoly Twojego postu,bo nie chodzi tutaj o zespol z Bremy tylko o dzisiejsze spotkanie,jednak pozwole sobie napisac,ze Werder (klub z prowincji) rozwija sie dobrze a faktem tego jest nie tylko ostatnie sezony,lecz nawet i obecny sezon w ktorym ciagle dotkliwe sa kontuzje wielu graczy.Wyobraz sobie ,ze Bayern ma od 12 kolejek ponad 10 kontuzjowanych graczy,co by to pan Hoeness sie nagadal W Werdzie jeszcze zaden na ciezka sytuacje kadrowa nie narzekal! Ta druzyna rozwija sie i idzie do przodu,ma wielu mlodych zawodnikow,ktorzy moga grac na wielu pozycjach i pomimo wielu kontuzjowanych pilkarzy zawsze ma kto grac i sa pozytywne wyniki. Przypomnij sobie ostatni sezon HSV,podobnie duzo kontuzjowanych graczy co w tym roku ma Werder,lecz HSV calkowicie sie z tym nie radzil.Byc wielka druzyna to nie znaczy miec w kadrze drogich i slynnych zawodnikow,natomiast trzeba miec kolektyw! Sorry,ze jednak sie troche rozpisalem,nie na temat dzisiejszego spotkania Podoba mi sie to co napisal katowiczanin ... pozatym wydaje mi się że drużyna Werderu jest drużyną własnego boiska niż drużyną wyjazdową
...a szczegolnie w pucharach! Mam nadzieje,ze nie za bardzo doswiadczony sedzia z Chorwacji (pierwszy mecz w LM) bedzie zawsze na wysokosci zdarzenia. Jak dla mnie, to mecz tylko do typowania live .
|
Do góry
|
|
|
|
#1752705 - 07/11/2007 01:15
[Re: WERDER12]
|
Pooh-Bah
|
WERDER12 - ja nie jestem fanem Bayernu, a do Werderu nic nie mam, a już nie uważam go za klub z prowincji. Staram się na to patrzeć chłodnym okiem i mnie akurat ten zespół nie zachwyca Ty pewnie masz inne zdanie, bo domyślam się, że kibicujesz tej drużynie. Myślę, ze podyskutować będzie jeszcze czas.
Zgadzam się, że ten mecz najlepszy jest na live Ja akurat chcę zagrać na Lazio, ale muszę najpierw zobaczyć, w jakim składzie wybiegną obie drużyny Werder mnie nie przekonuje i ma tąpnięcia, jak choćby ta z Olympiakosem czy męki z Czerwoną Gwiazdą Moim zdaniem kadrowo jest on za słaby na LM, podobnie jak inne niemieckie drużyny, co akurat mnie nie cieszy, bo o Bundeslidze mam dobre zdanie i chętnie ją zawsze oglądam Ale biznes is biznes
Być moze wpływ mają też kontuzje, bo one ciagną się od dawna Wielu zawodników nie przepracowało letniego cyklu, tylko wskoczyło do składu To może ( a nawet powinno ) w którymś momencie dać o sobie znać
|
Do góry
|
|
|
|
|
|