a co byście mi polecili ? laptopik na studia, na pewno będzie duzo projektów w atuocadzie i innych programach graficznych, więc i matryca dobrze jakby była 17 cali, do 5tyś pln, ja aktualnie patrzę jakieś hp pavillon ale sam nie wiem, a zakupu muszę postarać się dokonać już w tym miesiącu
Ale jaki sens kupowac 17 cali? Na wyklad nie wezmiesz bo jesli nawet znajdziesz plecak do niego to nie bedzie to najwygodniejsze. Za 5k kupisz swietny stacjonanrny z duuuzym monitorem.
No chyba, ze miejsca masz tak malo, ze jedynie laptop wchodzi w rachube. Jednak 17calowy przeczy calej logice bo laptop powinien byc mobilny a tak duzy jednak nie jest. Jeszcze nikogo nie widzialem z 17stka poza domem. Mam znajomych, ktorzy maja takie laptopy i wszyscy w domu trzymaja....
Co do IBM: posiadam, nic sie nie dzieje, b. dobra jakosc ale jedynie 2USB, fatalne glosniki i dosyc duzy ciezar to jednak nie sa plusy. Mogliby jeszzce troche poprawic. teraz daja wiecej USB ale ciagle sa dosyc ciezkie i glosniki jednak jedynie na potrzeby klientow biznesowych ....