#1705950 - 23/10/2007 01:06
Re: LM - GRUPA E (Barcelona, Lyon, Rangers, Stuttgart)
[Re: rene]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
Natomiast drugi mecz w tej grupie, to klasyczny no bet. Stuttgart nie jest taki słaby, jak nie którzy sądzą, a Lyon to zupełnie inna drużyna, niz choćby z ta sprzed roku, co zresztą pokazują wyniki. Jedni i drudzy grać muszą o pełną pulę, bo remis to najprawdopodobniej pozostanie w grupie. Jeśli Niemcy zagrają tak jak potrafią, lub choćby tak, jak zagrali z Barceloną, to ten mecz powinni wygrać. Ale raczej tak nie zagrają, bo też sporo kontuzji. Gdybym musial typować, to raczej na Lyon Jest szansa, że bramkarz Stuttgartu coś wymodzi, bo niby to szkoła naszego Matyska i bramkarz dobry, ale w nowym klubie odnaleźć się nie może i zawodzi. Over moze być niezłym rozwiazaniem, ale ja odpuszczam
|
Do góry
|
|
|
|
#1706037 - 23/10/2007 01:38
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/04/2007
|
rene, rowniez kibicuje Barcelonie, wiec Na pewno nie mozna wykluczyc remisu i takze wydaje mi sie byc on bardzo prawdopodobnym rezultatem. Takie ugodowe rozwiazanie na pewno zadnej ze stron nie zmartwi. A juz najmniej w przypadku remisu takze w drugim pojedynku, co takze moze miec miejsce ze sporym prawdopodobienstwem. Sadze tez jednak, ze Szkoci naprawde sie spinajac, sa w stanie pokonac oslabiona Barcelone. Tylko rzeczywiscie, na ile obie druzyny beda dazyc tu do zwyciestwa chocby nie wiem co? Drazac troche dalej tematyke tego spotkania: Serwis BBC informuje, ze nie zagraja w jutrzejszym spotkaniu napastnik Jean-Claude Darcheville i pomocnik Brahim Hemdani. O ile dla tego pierwszego chyba nie trudno jest o zastepstwo, biorac pod uwage, ze trener Walter Smith ma do dyspozycji takich napastnikow, jak Boyd, Novo, czy Cousin, o tyle Hemdaniego chyba nie bedzie tak latwo zastapic. Owy news ze strony BBC sugeruje nam takze kilka ciekawych statystyk. Chociazby w postaci 8 spotkan Rangersow w ramach Ligi Mistrzow bez porazki! Czy tez 6 porazek Katalonczykow na 6 spotkan rozgrywanych w Szkocji w ramach europejskich pucharow. I te statystyki jeszcze bardziej, szatansko pchaja mnie ku typowi 1x Wiadomo, to tylko liczby i historia. Jednak nie raz juz matematyka, statystyki, czy rozne dziwne rachunki wygrywaly z tym, co wydaje sie malo prawdopodobne na dzisiejszy stan rzeczy. Uzupelniajac. Katalonczycy sa juz w Glasgow. Przylecieli w takim skladzie personalnym: Valdes, Jorquera, Puyol, Thuram, Sylvinho, Oleguer, Abidal, G. Milito, Iniesta, Ronaldinho, Messi, Xavi, Giovani Dos Santos, Marc Crosas, Henry, Ezquerro, Gudjohnsen, Bojan. Nadal nie wiem, co zrobic. Najwyzej jak postawie 1x to albo bede mial pieniadze w kieszeni, albo bede sie cieszyl, ze moja druzyna wygrala zawsze jakies rozwiazanie pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1708446 - 23/10/2007 23:44
[Re: juancarlos]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/02/2005
|
Amk byles w tym sezonie na jakims meczu Barcy B ? Marc Crosas Luque ? Grajek ? W obliczu konuzji edmilsona/toure/deco .. pozbycia sie motty pojawil sie problem w srodku pola. Gudjohnsen/Crosas... ktos z tej pary z pewnoscia dzisiaj zagra w pomocy obok Xaviego i Iniesty. Stawiam na Guddiego, bo jest wyzszy i bardziej ograny, ale niewykluczone, ze w 2 polowie dostanie szanse Crosas. Nigdy go nie widzialem na boisku i jestem ciekawy co ten chlopak juz potrafi i ile w nim drzemie. http://www.fcbarca.com/index.php?goto=skladB&player=40
|
Do góry
|
|
|
|
#1710603 - 24/10/2007 07:52
[Re: juancarlos]
|
Pooh-Bah
|
rene, pozostaje mi zlozyc Ci gratulacje za wytypowanie remisu - widzialem na blogu, ze nawet go zagrales Sam na moim 1x tez nie wyszedlem zle wiedzialem, ze Barca tego meczu nie wygra Szczęśliwie, ale weszło, bo Barca totalnie zdominowała ten mecz Powinien być karny za rękę i że dwie czerwone dla Szkotów jeśli sędzia był już taki drobiazgowy. Za co Abidal dostał kartkę, tego nie wiem. A on przy niektorych Szkotach to potulny baranek No ale gospodarzom ściany pomagają
|
Do góry
|
|
|
|
#1710617 - 24/10/2007 08:36
|
enthusiast
Meldunek: 30/10/2001
|
dokładnie...jak czasami wejde na twojego bloga rene to za głowę sie łapę takie typy tam się pojawiają...ale potem sie okazuje że takie odważne granie często popłaca brawo! PS: Lyon też dzisiaj mi się podobał, grali bardzo skutecznie - strzały 13(8).
|
Do góry
|
|
|
|
#1752218 - 06/11/2007 21:57
[Re: Maxi]
|
Impossible is nothing
Meldunek: 02/10/2005
|
Kibice Glasgow Rangers szykują inwazję na Barcelonę. Według danych szkockiej policji, które przesłane zostały do odpowiednich służb katalońskich, w najbliższą środę do Miasta Gaudiego ma zamiar wybrać się od 15 000 do 20 000 Szkotów, mimo, że tylko 6203 z nich posiada bilety na mecz. Z pewnością stróże prawa będą mieli w środową noc wiele pracy.
Spotkanie zostało uznane przez specjalną komisję za mecz podwyższonego ryzyka. Kibice Glasgow Rangers znani są w Hiszpanii ze swoich niezbyt chlubnych wybryków. Rok temu, po meczu The Gers z Osasuną, grupa krewkich sympatyków futbolu z Wysp Brytyjskich starła się z pampeluńską policją, natomiast dwa lata temu Szkoci dali się we znaki funkcjonariuszom czuwającym nad bezpieczeństwem po spotkaniu Rangersów z Villarreal.
|
Do góry
|
|
|
|
#1755806 - 07/11/2007 21:29
[Re: katowiczanin]
|
Pooh-Bah
|
zagrałęm taki typ w meczu Barcelona - Rangers T.Henry strzli gola 2.15Moim skromnym zdaniem dzisiaj Rangersi polegną z drużyną Barcy i to srogo Mama nadzieje że na liste strzelców wpisze się Henry który rozkręca się z meczu na mecz 9:0 dzisiaj nie będzie Barca powinna to wygrać Moim zdaniem 2:0, a może 2:1 Typ na Henia też mi się podoba Na Unibecie jest za 2.20
|
Do góry
|
|
|
|
#1755860 - 07/11/2007 21:51
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/08/2005
|
Barcelona - Rangers Wiekszosc pilkarzy Blaugrany zapowiada ostra i ofensywna gre od poczatku spotkania. Trener Rangersow mowi o potrzebie maksymlanej koncentracji w obornie, remis dla niego bedzie dobrym wynikiem wywiezionym z Camp Nou. Nie wydaje mi sie zeby Rangersi przyjechali sie tylko bronic przed Barca, bo w ten sposob beda narazeni caly czas na ofensywne trio Barcy, plus druga linie(Xavi, Iniesta) ktora takze chwali trener Szkotow. Barca nie stracila jeszcze bramki w tym sezonie LM, druzyna która wygra dzisiejszy mecz zapewni sobie awans do nastepnej rundy LM. Pilkarze Barcy chca strzelic szybko bramke przez co Szkoci beda musieli sie odkryc i pozwoli im to wypunktowac rywali. Dla Rangersow dzis najwazniejsza bedzie zelazna dyscyplina w obronie, dla Barcy szybko strzelona bramka. kilka ciekawostek: - jeżeli dziś Valdes nie wpuści gola przez pierwsze 31 minut to stanie się rekordzistą Barcy. Jak na razie pobił wynik Zubizzarrety z sezonu 1991-92, który wynosi 361 minut. -podobno brak kibicow ze Szkocji na trybunach Camp Nou, z powodu sprzedazy biletow kibicom Rangersow na sektory gdzie siedza kibice Barcy, a jako ze jest to mecz podwyzszonego ryzyka UEFA nie wyraza zgody na wpuszczenie kibicow szkockich. Moje typy: Remis HT Rangersi nie strzela Barca FT Iniesta strzeli - przy defensywnej taktyce Rangersow strzaly z dystansu beda bardzo waznym elementem taktyki moim zdaniem, Iniesta oraz Xavi potrafia uderzyc z daleko, oczywiscie nie tylko oni ale na nich kursy sa ladne
|
Do góry
|
|
|
|
#1756068 - 07/11/2007 23:52
[Re: Dziabor]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/03/2006
|
Dodając do tego co napisal mój krajan, ja spróbuje zagrania typu, że Barcelona strzeli bramkę z za pola karnego po kursie 3.00 w expekcie. Na to, że dokona tego Iniesta czy Xavi jakoś jestem mniej przekonany, ale bardziej licze na R10 i jego wolne. Jak już Dziabor pisał szkoci będa głównie się bronili więc kto wie.
I jeszcze takie coś na Expekcie. Ilość goli X ilość rogów under 28,5. Moim zdaniem duża ilość bramek nie jest kompatybilna z dużą ilośćią rogów. Wiadomo jak drużyna cisnie bo chce wygrać za wszelką cene to rogów jest odpowiednio więcej. Ja osobiście spodziwam się wyniku 2,3-0 może nawet 1-0. Co przy wyniku 3-0 (2-1) musiało by być conajmniej 10 rożnych, a i to jest dość duzo. Przy wyniku 2-0 potrzebne jest 15 rożnych!!
Kurs na to zdarzenia 1.65, ale wydaje się naprawdę dość pewne. No chyba, że Barca będzie chciała pobić wynik L'poolu
|
Do góry
|
|
|
|
#1811121 - 27/11/2007 04:32
[Re: Kibickr]
|
stranger
Meldunek: 26/11/2007
|
To mamy przyczynę słabszej formy Ronaldinho :-)Jeszcze trochę i dorówna swojemu koledze z reprezentacji - Ronaldo.
|
Do góry
|
|
|
|
#1811639 - 27/11/2007 09:21
[Re: arczik0]
|
veteran
Meldunek: 25/11/2004
|
Zagrałem sobie wczoraj zwycięstwo Stuttgartu po fajnym kursie 2,25. Zauwazyłem ze juz spada:) VFB ostatnio trzeba przyznać w wybornej formie(zwycięstwo m.in z Bayernem) wreszcie odrabiają straty zpoczatku sezonu w Bundeslidze. Szans na wyjscie z grupy juz nie maja, 3 miejsce tez poza zasiegiem ale Liga Mistrzów zawsze wyzwala dodatkowa motywacje. Zreszta beda chcieli udowodnic ze w LM tez umieja wygrywac. Rangers- po prostu ta druzyna mnie nie przekonuje:) Jeszcze u siebie moga powalczyc ale w meczach wyjazdowych zwykle przegrywaja. Dla mnie pewne 3 miejsce w tej grupie. Wiec muszą przegrac, hahaha
pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
|
|