Strona 6 z 8 < 1 2 3 4 5 6 7 8 >
Opcje tematu
#1705950 - 23/10/2007 01:06 Re: LM - GRUPA E (Barcelona, Lyon, Rangers, Stuttgart) [Re: rene]
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Natomiast drugi mecz w tej grupie, to klasyczny no bet. Stuttgart nie jest taki słaby, jak nie którzy sądzą, a Lyon to zupełnie inna drużyna, niz choćby z ta sprzed roku, co zresztą pokazują wyniki.
Jedni i drudzy grać muszą o pełną pulę, bo remis to najprawdopodobniej pozostanie w grupie.
Jeśli Niemcy zagrają tak jak potrafią, lub choćby tak, jak zagrali z Barceloną, to ten mecz powinni wygrać. Ale raczej tak nie zagrają, bo też sporo kontuzji.
Gdybym musial typować, to raczej na Lyon
Jest szansa, że bramkarz Stuttgartu coś wymodzi, bo niby to szkoła naszego Matyska i bramkarz dobry, ale w nowym klubie odnaleźć się nie może i zawodzi.
Over moze być niezłym rozwiazaniem, ale ja odpuszczam

Do góry
Bonus: Unibet
#1706037 - 23/10/2007 01:38 Re: LM - GRUPA E (Barcelona, Lyon, Rangers, Stuttgart) [Re: rene]
juancarlos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/04/2007
rene, rowniez kibicuje Barcelonie, wiec ;\)

Na pewno nie mozna wykluczyc remisu i takze wydaje mi sie byc on bardzo prawdopodobnym rezultatem. Takie ugodowe rozwiazanie na pewno zadnej ze stron nie zmartwi. A juz najmniej w przypadku remisu takze w drugim pojedynku, co takze moze miec miejsce ze sporym prawdopodobienstwem.
Sadze tez jednak, ze Szkoci naprawde sie spinajac, sa w stanie pokonac oslabiona Barcelone. Tylko rzeczywiscie, na ile obie druzyny beda dazyc tu do zwyciestwa chocby nie wiem co?

Drazac troche dalej tematyke tego spotkania: Serwis BBC informuje, ze nie zagraja w jutrzejszym spotkaniu napastnik Jean-Claude Darcheville i pomocnik Brahim Hemdani. O ile dla tego pierwszego chyba nie trudno jest o zastepstwo, biorac pod uwage, ze trener Walter Smith ma do dyspozycji takich napastnikow, jak Boyd, Novo, czy Cousin, o tyle Hemdaniego chyba nie bedzie tak latwo zastapic.

Owy news ze strony BBC sugeruje nam takze kilka ciekawych statystyk. Chociazby w postaci 8 spotkan Rangersow w ramach Ligi Mistrzow bez porazki! Czy tez 6 porazek Katalonczykow na 6 spotkan rozgrywanych w Szkocji w ramach europejskich pucharow. I te statystyki jeszcze bardziej, szatansko pchaja mnie ku typowi 1x \:p Wiadomo, to tylko liczby i historia. Jednak nie raz juz matematyka, statystyki, czy rozne dziwne rachunki wygrywaly z tym, co wydaje sie malo prawdopodobne na dzisiejszy stan rzeczy.

Uzupelniajac. Katalonczycy sa juz w Glasgow. Przylecieli w takim skladzie personalnym: Valdes, Jorquera, Puyol, Thuram, Sylvinho, Oleguer, Abidal, G. Milito, Iniesta, Ronaldinho, Messi, Xavi, Giovani Dos Santos, Marc Crosas, Henry, Ezquerro, Gudjohnsen, Bojan.

Nadal nie wiem, co zrobic. Najwyzej jak postawie 1x to albo bede mial pieniadze w kieszeni, albo bede sie cieszyl, ze moja druzyna wygrala zawsze jakies rozwiazanie \:D

pozdrawiam

Do góry
#1708446 - 23/10/2007 23:44 Re: LM - GRUPA E (Barcelona, Lyon, Rangers, Stuttgart) [Re: juancarlos]
Zabielany Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/02/2005
Amk byles w tym sezonie na jakims meczu Barcy B ?

Marc Crosas Luque ? Grajek ? W obliczu konuzji edmilsona/toure/deco .. pozbycia sie motty pojawil sie problem w srodku pola.

Gudjohnsen/Crosas... ktos z tej pary z pewnoscia dzisiaj zagra w pomocy obok Xaviego i Iniesty. Stawiam na Guddiego, bo jest wyzszy i bardziej ograny, ale niewykluczone, ze w 2 polowie dostanie szanse Crosas.

Nigdy go nie widzialem na boisku i jestem ciekawy co ten chlopak juz potrafi i ile w nim drzemie.

http://www.fcbarca.com/index.php?goto=skladB&player=40

Do góry
#1709339 - 24/10/2007 03:00 Re: LM - GRUPA E (Barcelona, Lyon, Rangers, Stuttgart) [Re: Zabielany]
Koski Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/08/2005
Rangers-Barca zagrałem X. Kurs 3.50 jest bardzo warty rozwazenia. Obydwie druzyny maja po 6 punktów i remis jest dla wtorkowych korzystni obustronnie korzystny. Obie ekipy jeszcze nie zremisowały w tym sezonie LM. Czas dzisiaj przełamac tę krótką serie!

Do góry
#1710447 - 24/10/2007 05:45 Re: LM - GRUPA E (Barcelona, Lyon, Rangers, Stuttgart) [Re: Koski]
juancarlos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/04/2007
rene, pozostaje mi zlozyc Ci gratulacje za wytypowanie remisu - widzialem na blogu, ze nawet go zagrales

Sam na moim 1x tez nie wyszedlem zle wiedzialem, ze Barca tego meczu nie wygra \:p

po zwyciestwie Lyonu z Niewczech zrobi sie ciekawa walka o 2 miejsce w grupie. Francuzi wyraznie notuja wzwyzke formy i jezeli ja utrzymaja to w Szkocji moga namieszac. Jak wszystko pojdzie, jak powinno - tj. wygrana Barcy na Camp Nou z Rangersami i kolejne zwyciestwo Lyonu nad Stuttgartem - tym razem u siebie, to moze nam sie szykowac niezle widowisko na Ibrox, gdzie zawita Lyon. Ale to jeszcze troche czasu \:\)

pozdrawiam

Do góry
#1710603 - 24/10/2007 07:52 Re: LM - GRUPA E (Barcelona, Lyon, Rangers, Stuttgart) [Re: juancarlos]
rene Offline
Pooh-Bah

Originally Posted By: juancarlos
rene, pozostaje mi zlozyc Ci gratulacje za wytypowanie remisu - widzialem na blogu, ze nawet go zagrales

Sam na moim 1x tez nie wyszedlem zle wiedzialem, ze Barca tego meczu nie wygra \:p

Szczęśliwie, ale weszło, bo Barca totalnie zdominowała ten mecz
Powinien być karny za rękę i że dwie czerwone dla Szkotów jeśli sędzia był już taki drobiazgowy. Za co Abidal dostał kartkę, tego nie wiem. A on przy niektorych Szkotach to potulny baranek \:D
No ale gospodarzom ściany pomagają

Do góry
#1710617 - 24/10/2007 08:36 Re: LM - GRUPA E (Barcelona, Lyon, Rangers, Stuttgart) [Re: rene]
MR.FREESTYLE Offline
enthusiast

Meldunek: 30/10/2001
dokładnie...jak czasami wejde na twojego bloga rene to za głowę sie łapę takie typy tam się pojawiają...ale potem sie okazuje że takie odważne granie często popłaca brawo!

PS: Lyon też dzisiaj mi się podobał, grali bardzo skutecznie - strzały 13(8).

Do góry
#1752125 - 06/11/2007 21:24 Re: LM - GRUPA E (Barcelona, Lyon, Rangers, Stuttgart) [Re: micha$]
Maxi Offline
Carpal Tunnel

Barcelona FC - Glasgow Rangers 1 AH(-1.5)

Tutaj spotkanie w którym przed inauguracją rozgrywek Ligi Mistrzów faworyta byłoby wskazać bardzo łatwo. Jednak dość niespodziewanie Rangersi zaskoczyli wielu obserwatorów i ich awans do 1/8 wydaje się być co raz bliżej. Po pokonaniu zarówno VFB (2-1) jak i Lyonu (3-0) przyszedł remis z Barceloną (0-0) na własnym terenie. Teraz czas na wizytę na Camp Nou. Patrząc przez pryzmat spotkania pomiędzy tymi zespołami w Galsgow zwycięstwo Barcelony wydaje się być dość prawdopodobne. W meczu numer jeden tych drużyn mimo końcowego remisu znacznie bliżej sukcesu w postaci zdobycia trzech oczek byli podopieczni Rijkarda. To Barcelona dominowała przez większą część spotkania. To Katalończycy byli znacznie częściej przy piłce i wreszcie to oni stworzyli znacznie więcej okazji do pokonania McGregora niż Szkoci pod bramką Valdesa. Druga konfrontacja tych ekip powinna być podobna z tym, że dochodzenie do sytuacji strzeleckich w wykonaniu Barcelony powinno być jeszcze łatwiejsze. Rangersi wygrali z Lyonem aż tak wysoko nie przez swoją dobrą grę (choć ta była całkiem niezła) a głównie dzięki słabości rywala. Takich słabości nie dostrzegam w zespole Barcelony. Do tego szybkie zapewnienie sobie awansu jest na pewno w Barcelonie wszystkim na rękę, bo przecież trzeba pilnować też ligi krajowej by tam Real nie odskoczył za daleko.

Do góry
#1752126 - 06/11/2007 21:25 Re: LM - GRUPA E (Barcelona, Lyon, Rangers, Stuttgart) [Re: micha$]
Maxi Offline
Carpal Tunnel

Lyon - Stuttgart 1

0-2. Tak brzmiał wynik w Stuttgarcie gdy mistrz Niemiec podejmował Lyon. Już wtedy Francuzi pokazali, że wieści o końcu ich przygody z tegoroczną Ligą Mistrzów są przesadzone. Lyon po tamtym meczu wrócił do gry. W niemieckiej prasie tamto spotkanie było nazywane meczem ostatniej szansy na to by dostać ostatnią szansę. Owa ostatnia szansa jak widać po wyniku przypadła mistrzowi Francji i to oni pozostali w grze o awans. Stuttgart znalazł się przez to praktycznie po za burtą Chapmions League. Wynik meczu numer jeden pomiędzy tymi zespołami nie był żadnym zaskoczeniem. Zaskoczeniem były wcześniejsze rezultaty osiągane przez Lyon. Szczególnie porażka 0-3 z Rangersami przed własną publicznością. Trzeba jednak dodać, że początek sezonu nie należał do udanych dla Lyonu. W pewnym momencie drużyna powróciła jednak do formy i obecnie etatowy mistrz Francji jest już na czele Ligue 1, choć jeszcze nie tak dawno spora część ekspertów przepowiadała koniec hegemonii tej ekipy na boiskach francuskich. W nadchodzącej kolejce Lyon jak już wspomniałem będzie po raz kolejny walczył o swój byt na salonach piłkarskiej Europy. Biorąc pod uwagę to, że po tym spotkaniu pozostaną jeszcze dwa mecze, czyli wyjazd do Szkocji na mecz z Rangersami i wizyta we Francji Barcelony trzy oczka w meczu ze Stuttgartem są koniecznością. Tylko ten kurs jakiś taki mizerny.

Do góry
#1752218 - 06/11/2007 21:57 Re: LM - GRUPA E (Barcelona, Lyon, Rangers, Stuttgart) [Re: Maxi]
mateusz2201 Offline
Impossible is nothing

Meldunek: 02/10/2005
Kibice Glasgow Rangers szykują inwazję na Barcelonę. Według danych szkockiej policji, które przesłane zostały do odpowiednich służb katalońskich, w najbliższą środę do Miasta Gaudiego ma zamiar wybrać się od 15 000 do 20 000 Szkotów, mimo, że tylko 6203 z nich posiada bilety na mecz. Z pewnością stróże prawa będą mieli w środową noc wiele pracy.

Spotkanie zostało uznane przez specjalną komisję za mecz podwyższonego ryzyka. Kibice Glasgow Rangers znani są w Hiszpanii ze swoich niezbyt chlubnych wybryków. Rok temu, po meczu The Gers z Osasuną, grupa krewkich sympatyków futbolu z Wysp Brytyjskich starła się z pampeluńską policją, natomiast dwa lata temu Szkoci dali się we znaki funkcjonariuszom czuwającym nad bezpieczeństwem po spotkaniu Rangersów z Villarreal.

Do góry
#1755736 - 07/11/2007 20:55 Re: LM - GRUPA E (Barcelona, Lyon, Rangers, Stuttgart) [Re: mateusz2201]
katowiczanin Offline
La Pulga

Meldunek: 29/01/2005
zagrałęm taki typ w meczu Barcelona - Rangers \:\)

T.Henry strzli gola 2.15

Moim skromnym zdaniem dzisiaj Rangersi polegną z drużyną Barcy i to srogo \:p

Mama nadzieje że na liste strzelców wpisze się Henry który rozkręca się z meczu na mecz \:\)

Do góry
#1755806 - 07/11/2007 21:29 Re: LM - GRUPA E (Barcelona, Lyon, Rangers, Stuttgart) [Re: katowiczanin]
rene Offline
Pooh-Bah

Originally Posted By: katowiczanin
zagrałęm taki typ w meczu Barcelona - Rangers \:\)

T.Henry strzli gola 2.15

Moim skromnym zdaniem dzisiaj Rangersi polegną z drużyną Barcy i to srogo \:p

Mama nadzieje że na liste strzelców wpisze się Henry który rozkręca się z meczu na mecz \:\)

9:0 dzisiaj nie będzie \:D
Barca powinna to wygrać
Moim zdaniem 2:0, a może 2:1
Typ na Henia też mi się podoba
Na Unibecie jest za 2.20

Do góry
#1755860 - 07/11/2007 21:51 Re: LM - GRUPA E (Barcelona, Lyon, Rangers, Stuttgart) [Re: rene]
Dziabor Offline
Carpal Tunnel

Barcelona - Rangers

Wiekszosc pilkarzy Blaugrany zapowiada ostra i ofensywna gre od poczatku spotkania. Trener Rangersow mowi o potrzebie maksymlanej koncentracji w obornie, remis dla niego bedzie dobrym wynikiem wywiezionym z Camp Nou. Nie wydaje mi sie zeby Rangersi przyjechali sie tylko bronic przed Barca, bo w ten sposob beda narazeni caly czas na ofensywne trio Barcy, plus druga linie(Xavi, Iniesta) ktora takze chwali trener Szkotow. Barca nie stracila jeszcze bramki w tym sezonie LM, druzyna która wygra dzisiejszy mecz zapewni sobie awans do nastepnej rundy LM. Pilkarze Barcy chca strzelic szybko bramke przez co Szkoci beda musieli sie odkryc i pozwoli im to wypunktowac rywali. Dla Rangersow dzis najwazniejsza bedzie zelazna dyscyplina w obronie, dla Barcy szybko strzelona bramka.

kilka ciekawostek:
- jeżeli dziś Valdes nie wpuści gola przez pierwsze 31 minut to stanie się rekordzistą Barcy. Jak na razie pobił wynik Zubizzarrety z sezonu 1991-92, który wynosi 361 minut.

-podobno brak kibicow ze Szkocji na trybunach Camp Nou, z powodu sprzedazy biletow kibicom Rangersow na sektory gdzie siedza kibice Barcy, a jako ze jest to mecz podwyzszonego ryzyka UEFA nie wyraza zgody na wpuszczenie kibicow szkockich.

Moje typy:

Remis HT
Rangersi nie strzela
Barca FT
Iniesta strzeli - przy defensywnej taktyce Rangersow strzaly z dystansu beda bardzo waznym elementem taktyki moim zdaniem, Iniesta oraz Xavi potrafia uderzyc z daleko, oczywiscie nie tylko oni ale na nich kursy sa ladne \:\)

Do góry
#1756068 - 07/11/2007 23:52 Re: LM - GRUPA E (Barcelona, Lyon, Rangers, Stuttgart) [Re: Dziabor]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/03/2006
Dodając do tego co napisal mój krajan, ja spróbuje zagrania typu, że Barcelona strzeli bramkę z za pola karnego po kursie 3.00 w expekcie. Na to, że dokona tego Iniesta czy Xavi jakoś jestem mniej przekonany, ale bardziej licze na R10 i jego wolne. Jak już Dziabor pisał szkoci będa głównie się bronili więc kto wie.

I jeszcze takie coś na Expekcie.
Ilość goli X ilość rogów
under 28,5.
Moim zdaniem duża ilość bramek nie jest kompatybilna z dużą ilośćią rogów. Wiadomo jak drużyna cisnie bo chce wygrać za wszelką cene to rogów jest odpowiednio więcej. Ja osobiście spodziwam się wyniku 2,3-0 może nawet 1-0. Co przy wyniku 3-0 (2-1) musiało by być conajmniej 10 rożnych, a i to jest dość duzo. Przy wyniku 2-0 potrzebne jest 15 rożnych!!

Kurs na to zdarzenia 1.65, ale wydaje się naprawdę dość pewne. No chyba, że Barca będzie chciała pobić wynik L'poolu

Do góry
#1757339 - 08/11/2007 04:31 Re: LM - GRUPA E (Barcelona, Lyon, Rangers, Stuttgart) [Re: drfocus]
Igor Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/11/2004
Patrząc na ostatnie mecze w LM Barcelony i Rangersów odnoszę wrażenie, że poziom obu drużyn jest zbliżony. Na pewno atutem Barcelony w dzisiejszym meczu będzie własne boisko, ale buki dają Barcelonie ponad 80% szans na zwycięstwo. Moim zdaniem to jest gruba przesada i warto zaryzykować stawiając na x2.

Mój typ:
Barcelona - G. Rangers
Typ: x2
Kurs: 5.3
Buk: Betfair

Do góry
#1810437 - 26/11/2007 21:06 Re: LM - GRUPA E (Barcelona, Lyon, Rangers, Stuttgart) [Re: Igor]
Typowania Offline
newbie

Meldunek: 17/10/2007

Ładnie się wygląda po kilku imprezkach nie prawdasz ;\) ?

Do góry
#1810511 - 26/11/2007 23:18 Re: LM - GRUPA E (Barcelona, Lyon, Rangers, Stuttgart) [Re: Typowania]
Kibickr Offline
veteran

Meldunek: 27/06/2007
Niezłe niezłe \:D

Do góry
#1811121 - 27/11/2007 04:32 Re: LM - GRUPA E (Barcelona, Lyon, Rangers, Stuttgart) [Re: Kibickr]
arczik0 Offline
stranger

Meldunek: 26/11/2007
To mamy przyczynę słabszej formy Ronaldinho :-)Jeszcze trochę i dorówna swojemu koledze z reprezentacji - Ronaldo.

Do góry
#1811639 - 27/11/2007 09:21 Re: LM - GRUPA E (Barcelona, Lyon, Rangers, Stuttgart) [Re: arczik0]
santiago Offline
veteran

Meldunek: 25/11/2004
Zagrałem sobie wczoraj zwycięstwo Stuttgartu po fajnym kursie 2,25. Zauwazyłem ze juz spada:)
VFB ostatnio trzeba przyznać w wybornej formie(zwycięstwo m.in z Bayernem) wreszcie odrabiają straty zpoczatku sezonu w Bundeslidze. Szans na wyjscie z grupy juz nie maja, 3 miejsce tez poza zasiegiem ale Liga Mistrzów zawsze wyzwala dodatkowa motywacje. Zreszta beda chcieli udowodnic ze w LM tez umieja wygrywac.
Rangers- po prostu ta druzyna mnie nie przekonuje:) Jeszcze u siebie moga powalczyc ale w meczach wyjazdowych zwykle przegrywaja. Dla mnie pewne 3 miejsce w tej grupie. Wiec muszą przegrac, hahaha

pozdrawiam

Do góry
#1811884 - 27/11/2007 18:16 Re: LM - GRUPA E (Barcelona, Lyon, Rangers, Stuttgart) [Re: santiago]
imarcel Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/08/2005
uuuu wielki Ronaldinho,za dużo coca coli tej z hoopa...

Do góry
Strona 6 z 8 < 1 2 3 4 5 6 7 8 >

Moderator:  Akhu, Biszop