#162242 - 21/03/2005 19:24
Re: Mistrzostwa Swiata Kobiet
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/11/2003
|
Ogladalem dzis ten curling... Co prawda troche przysnalem :P ale wydaje mi sie, ze jednak jest tu sporo miejsca na przypadek... Ciezko mowic o 'stylu gry' tych zespolow - taki to dziwny sport, ale mysle, ze nawet ktos kto ma fatalny bilans, moze sprawic sensacje (jak dzis finki ze szkotkami), bo akurat im szczotki dobrze popracuja :P albo cos w tym stylu wiec trzeba byc uwaznym... Tak czy siak, moze warto juz przejrzec pary na jutro pozdr
|
Do góry
|
|
|
|
#162243 - 21/03/2005 19:49
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/04/2003
|
Hyh akurat mogliby dzis na euro puscic Nor-Sco interesuje mnie ten meczyk. Dalem na swietne Norweszki, a tu poczatek niemily...0-2...
|
Do góry
|
|
|
|
#162247 - 21/03/2005 20:29
|
old hand
Meldunek: 20/02/2004
|
Quote:
Ogladalem dzis ten curling... Co prawda troche przysnalem :P
Jak ogladasz to musisz byc bardziej wypoczety...
|
Do góry
|
|
|
|
#162248 - 21/03/2005 20:44
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/12/2004
|
Witam po kilkugodzinnym rozbracie z komputerem.
Mogę już śmiało podsumować dzisiejszy dzień, jako że wieczornej sesji nie miałem możliwości zagrać i patrząc na obecne wyniki to chyba mam czego żałować, jako że miałem ochotę postawić na Szwecję. Mimo wszystko dzisiejszy dzień bardzo udany pod względem finansowym. Puściłem 2 singielki i oba weszły, najpierw Norweżki lekko, łatwo i przyjemnie rozjechały swe koleżanki ze Skandynawii, po czym w popołudniowej sesji Rosja niemiłosiernie męczyła się ze słabą (?) Japonią. Na szczęście wszystko skończyło się szczęśliwie, a że u buka nie liczy się styl tylko wynik, to kasa na koncie rośnie. Specjalne podziękowania za dzisiejszy dzień należą się ...B&W. Widząc kursy z Expa i Unibetu na mecze Szwecji i Szkocji w popołudniowej sesji, które oscylowały w granicach 1.2 miałem ogromną ochote na taki właśnie dubelek. B&W mnie jednak nie zawiódł wystawiając kursy 1.05 na oba te mecze, czym skutecznie zniechęcił mnie do ich zagrania. Jeżeli nie liczyć spotkania Szkocja - Norwegia, które śmiało można uznać nie tylko za niespodziankę, ale wręcz ogromną sensację, to pozostałe wyniki były raczej do przewidzenia, włączając to obecnie trwające mecze, w których przynajmniej na chwilę obecną na sensacje się nie zanosi. Na zakończenie dziękuję serdecznie tym wszystkim, którzy uraczyli mnie SMS-ami z wynikiem meczu Rosja - Japonia. Jeżeli nasuną mi się jakieś refleksje przed jutrzejszymi spotkaniami to z pewnością się nimi podzielę, a wszystkich zachęcam do oglądania curlingu, gdyz wbrew pozorom jest to naprawdę niezwykle interesujący sport.
Pozdrawiam, tomo
|
Do góry
|
|
|
|
#162249 - 21/03/2005 20:45
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/04/2003
|
Hyh cos slabo graja te norwezki slabo to widze...
|
Do góry
|
|
|
|
#162251 - 21/03/2005 22:15
|
addict
Meldunek: 04/01/2005
|
no i norwezki po dogrywce ale liczy sie wygrana 8-7 Ogolnie pieknie udany wieczor, mam nadzieje ze ktos z tego skorzystal Pozdrawiam Kiwi P.S jutro rano gramy dalej
|
Do góry
|
|
|
|
#162252 - 21/03/2005 22:36
|
Carpal Tunnel
|
Wszystkie spotkania wieczornej sesji dobiegły końca, w związku z czym pora się zastanowić nad jutrzejszymi porannymi spotkaniami. Co prawda B&W nie wystawił jeszcze kursów, ale zapewnme niebawem to uczyni i dobrze mić już wówczas w głowie jakiś plan. Z punktu widzenia kibica najciekawiej zapowiada się spotkanie USA - Szwecja, w którym dojdzie to pojedynku drużyn, które nie zaznały dotychczas na mistrzostwach smaku porażki. Mówiąc najkrócej będzie to pojedynek doświadczenia z młodością, w którym każdy wynik jest możliwy. Ostatni kamień w pierwszej partii spotkania należał będzie do Amerykanek, co daje tej drużynie minimalną przewagę taktyczną, jednak ja uważam, że górę weźmie tutaj doświadczenie Anette Norberg i to Skandynawki wyjda z tego pojedynku zwycięsko, choć na pewno tego meczu nie obstawię. Obie drużyny preferują raczej ofensywny styl gry, co powinno zaowocować sporą ilością punktów i przekroczeniem linii 12.5 ale i w tej kwestii sprawy bym nie przesądzał. Z punktu widzenia gracza najbardziej interesująco wygląda spotkanie Norwegia - Szwajcaria. Kurs 1.60 na Norweżki, jaki można złapac w tej chwili w Unibecie wydaje mi się bardzo interesujący, jako że Norweżki z meczu na mecz grają coraz lepiej, a charyzmatyczna Dordi Nordby po początkowy niepowodzeniach nabrała chyba wiatru w żagle. W zasadzie to żadna z tych drużyn nie zaprezentowała do tej pory na mistrzostwach wielkiego curlingu, mnie jednak zdecydowanie bardziej podoba się solidna gra Norweżek. Minimalna porażka 5:6 ze Szwecją, która w moim mniemaniu jest faworytem mistrzostw oraz dzisiejsze zwycięstwo ze Szkocją pozwalają upatrywać w tej drużynie faworyta przed jutrzejszym spotkaniem ze Szwajcarią, która miała dotychczas 1 poważny sprawdzian na tych mistrzostwach, w którym uległa 7:10 USA. Mecze z takimi drużynami jak Chiny, Japonia, Włochy, Dania czy nawet Finlandia są raczej niezbyt miarodajne i radze się nimi nie sugerować. Moim zdecydowanym faworytem na to spotkanie sa Norweżki i o ile B&w nie uraczy mnie kursem rzędu 1.20 (w Unibecie jest 1.60) to zagram jutro takiego singla za niemałe pieniądze. W pojedynku Szkocja - Włochy może paść tylko jeden wynik, a dzisiejszy popołudniowy blamaż Szkotek oraz porażka po twardej walce z Norwegią jeszcze bardziej mnie utwierdzają w tym przekonaniu. Z jednej strony za wszelką cenę będą chciały zmazać plamę na honorze po porażce z Finlandią, a z drugiej najzwyczajniej w świecie musza teraz wygrywać, jeśli chcą wyjść z grupy, a to w pojedynku ze słabiutkimi Włoszkami powinno przyjść im bardzo łatwo. Kurs 1.28 wystawiony przez Unibet na ten mecz wygląda całkiem przyzwoicie i do jakiegoś dubelka czy tercetu można ten mecz śmiało dołączyć. Ciekawe co nam zaoferuje B&W, choć pomny dzisiejszych popołudniowych spotkań na wiele bym nie liczył... Jeśli chodzi o ostatni mecz, czyli Japonia - Kanada to nie ma co się rozpisywać. Kursy w okolicach 1.10 mówią same za siebie i choć Kanadyjki formą na tych mistrzostwach nie imponują to ich zwycięstwo jutrzejsze powinno być lekkie, łatwe i przyjemne. Osobiście nie polecam grać tego spotkania, gdyż kursy rzędu 1.10 nie sa raczej warte naszych pieniędzy. Pozdrawiam, tomo
|
Do góry
|
|
|
|
#162253 - 21/03/2005 22:39
|
Carpal Tunnel
|
Wszystkie spotkania wieczornej sesji dobiegły końca, w związku z czym pora się zastanowić nad jutrzejszymi porannymi spotkaniami. Co prawda B&W nie wystawił jeszcze kursów, ale zapewnme niebawem to uczyni i dobrze mić już wówczas w głowie jakiś plan. Z punktu widzenia kibica najciekawiej zapowiada się spotkanie USA - Szwecja, w którym dojdzie to pojedynku drużyn, które nie zaznały dotychczas na mistrzostwach smaku porażki. Mówiąc najkrócej będzie to pojedynek doświadczenia z młodością, w którym każdy wynik jest możliwy. Ostatni kamień w pierwszej partii spotkania należał będzie do Amerykanek, co daje tej drużynie minimalną przewagę taktyczną, jednak ja uważam, że górę weźmie tutaj doświadczenie Anette Norberg i to Skandynawki wyjda z tego pojedynku zwycięsko, choć na pewno tego meczu nie obstawię. Obie drużyny preferują raczej ofensywny styl gry, co powinno zaowocować sporą ilością punktów i przekroczeniem linii 12.5 ale i w tej kwestii sprawy bym nie przesądzał. Z punktu widzenia gracza najbardziej interesująco wygląda jednak spotkanie Norwegia - Szwajcaria. Kurs 1.60 na Norweżki, jaki można złapac w tej chwili w Unibecie wydaje mi się bardzo interesujący, jako że Norweżki z meczu na mecz grają coraz lepiej, a charyzmatyczna Dordi Nordby po początkowy niepowodzeniach nabrała chyba wiatru w żagle. W zasadzie to żadna z tych drużyn nie zaprezentowała do tej pory na mistrzostwach wielkiego curlingu, mnie jednak zdecydowanie bardziej podoba się solidna gra Norweżek. Minimalna porażka 5:6 ze Szwecją, która w moim mniemaniu jest faworytem mistrzostw oraz dzisiejsze zwycięstwo ze Szkocją pozwalają upatrywać w tej drużynie faworyta przed jutrzejszym spotkaniem ze Szwajcarią, która miała dotychczas 1 poważny sprawdzian na tych mistrzostwach, w którym uległa 7:10 USA. Mecze z takimi drużynami jak Chiny, Japonia, Włochy, Dania czy nawet Finlandia są raczej niezbyt miarodajne i radze się nimi nie sugerować. Moim zdecydowanym faworytem na to spotkanie sa Norweżki i o ile B&w nie uraczy mnie kursem rzędu 1.20 (w Unibecie jest 1.60) to zagram jutro takiego singla za niemałe pieniądze. W pojedynku Szkocja - Włochy może paść tylko jeden wynik, a dzisiejszy popołudniowy blamaż Szkotek oraz porażka po twardej walce z Norwegią jeszcze bardziej mnie utwierdzają w tym przekonaniu. Z jednej strony za wszelką cenę będą chciały zmazać plamę na honorze po porażce z Finlandią, a z drugiej najzwyczajniej w świecie musza teraz wygrywać, jeśli chcą wyjść z grupy, a to w pojedynku ze słabiutkimi Włoszkami powinno przyjść im bardzo łatwo. Kurs 1.28 wystawiony przez Unibet na ten mecz wygląda całkiem przyzwoicie i do jakiegoś dubelka czy tercetu można ten mecz śmiało dołączyć. Ciekawe co nam zaoferuje B&W, choć pomny dzisiejszych popołudniowych spotkań na wiele bym nie liczył... Jeśli chodzi o ostatni mecz, czyli Japonia - Kanada to nie ma co się rozpisywać. Kursy w okolicach 1.10 mówią same za siebie i choć Kanadyjki formą na tych mistrzostwach nie imponują to ich zwycięstwo jutrzejsze powinno być lekkie, łatwe i przyjemne. Osobiście nie polecam grać tego spotkania, gdyż kursy rzędu 1.10 nie sa raczej warte naszych pieniędzy. Pozdrawiam i życze samych trafionych typów. P.S. Tak jest czytelniej
|
Do góry
|
|
|
|
|
|