Witam po dłuższym rozbracie z curlingiem.
Wieczorna sesja jeszcze w toku, ja jednak mogę już śmiało podsumować dzisiejszy dzień, jako że meczów obecnie trwających nie typowałem, co jest związane z jednej strony z moją nieobecnością w godzinach popołudniowo-wieczornych, a z drugiej strony kompletnym amatorstwem B&W, które chyba przed każdą sesją rzuca sobie monetą i w zależności od wyniku wystawia kursy lub nie, a jeśli już je wystawi to w najlepszym wypadku dzieje się to na 30 minut przed rozpoczęciem spotkań. Ponadto kursy przez nich wystawiane totalnie mnie rozbrajają. B&W dostał już ode mnie zdrowy opierdol za takie traktowanie MŚ w curlingu, ale jak znam życie to oni se chuj z tego zrobią. Jednak to co wyprawia z curlingiem B&W lada dzień będzie mi kompletnie obojętne.
Dzsiaj wpłaciłem jednak kasę do Expa i mam nadzieję, że najdalej od czwartku będę mógł tam obstawiać curling, gdyż widzę że nie ma z tym najmniejszych problemów a i kursy na faworytów są całkiem przyzwoite. A mając w perspektywie rozpoczynające się już wkrótce MŚ mężczyzn wydaje się to tym lepszym posunięciem.
Ale czas najwyższy przejść do podsumowania dzisiejszego dnia. I już na wstępie pojawia się problem, jako że nie był to anie dzień dobry ani też zły.
Jeśli chodzi o poranną sesję to przeprowadzona przeze mnie dość solidna analiza dała efekt w postaci 100% skuteczności. Niestety w B&W wyrzucili chyba przed tą sesją reszkę i nie mogłem sobie owych spotkań zagrać, a miałem ogromną ochote głównie na Szkotki i Norweżki. Mimo tego poranek jednak zaliczam do bardzo udanych, a to ze względu na obstawione remisy w spotkaniu Szwecja - USA. Widząc co się święci na lodzie 2 razy ustrzeliłem remisy w 2 partiach z rzędu (podobnie jak kilku innych forumowiczów), a że kursy 6.0 i 4.0 piechotą nie chodzą to i zarobek był naprawdę niezły.
Co do sesji popołudniowej to potraktowałem ją niestety nieco po macoszemu, co niestety przyniosło już tylko 50% skuteczności. Tym razem B&W wylosował zdaje się orła, co niestety miało dla mnie opłakane skutki. Puszczone dubelek USA + Norwegia oraz singiel na Chinki niestety powędrowały do śmietnika, zamiast do mojego portfela. Co do Norweżek to jestem bardzo zaskoczony, wydawało się że wychodzą w tych mistrzostwach na prostą i łapią wiatr w żagle, co doskonale było widac w ich porannym spotkaniu, gdzie w ostatnich endach Dordi Nordby popisała się kilkoma genialnymi zagraniami, w związku z czym ta porażka bardzo mnie boli. Pisałem co prawda kilka stron wcześniej o tym że n aRosjanki trzeba bardzo uważac i niejeden mecz w tych mistrzostwach jeszcze wygrają, ale w życiu bym się niespodziewał że nastąpi to w konfrontacji z Norweżkami.
Jesli zaś chodzi o Chinki to kompletnie nie wiem co napisać. Prezentują się na tych mistrzostwach naprawde bardzo solidnie i nie mają się kompletnie czego wstydzić, a tu nagle dostają srogie lanie od grających kaszane Włoszek. Cała sprawa jest tym dziwniejsza, że w trwającym właśnie spotkaniu Chinki rozjeżdżają po 5 endach 8:2 bardzo silną Szkocję. Swoją droga ciekawe ile osób popłynie dzisiaj na tym spotkaniu, o ile oczywiście sytuacja się diametralnie nie zmieni w drugiej części spotkania. No i weź tu coś człowieku dobrze wytypuj...
Zbierając to wszystko do kupy dzisiejszy dzień w moim wykonaniu kończy się jednak delikatnym plusem, co zawdzięczam tylko i wyłącznie wspomnianym już wcześniej remisom w spotkaniu USA - Szwecja.
Przechodząc do jutrzejszego dnia to na chwilę obecną nawet nie wiem jakie są pary, ale z pewnością jeszcze dzisiaj się im przyjżę i jeśli nasuną mi się jakieś ciekawe wnioski to z pewnością się nimi podzielę.
Kończąc swoje wypracowanie pragnę przeprosić weszystkich za te nieszczęsne Chinki, które dzisiaj wieczorem zdaje się staną się zmorą sporej ilości typerów (8:2 po 5 endach ze Szkocją), a jednocześnie dziękuję jednemu z forumowiczów za uraczneie mnie wynikami dzisiejszych popołudniowych spotkań. Niestety nie będzie to podziękowanie imienne, jako ze owa osoba mi się nie przedstawiła, ale myślę że po ptrzeczytaniu tych zdań to nadrobi.
Pozdrawiam wszystkich i zachęcam nie tylko do obstawiania curlingu upatrując się w nim sporych zysków, ale równiez do jego oglądania gdyż to naprawde piękny i pasjonujący sport i zapewniam że do nudy mu wiele brakuje.