Witam :-)
Nowy,bo NBA przeszła do "USA Sports".
Ustalaliśmy wstepnie,że na "parkiecie" maja swoje miejsce
1)Ligi Europejskie
-włoska
-hiszpańska
-niemiecka
-grecka
-francuska
-szwedzka
-fińska
-inne (jakie ? dajcie ew.propozycje - ważne,musi to byc liga ,kaja w ofercie buki,to oczywiste)
Proponuję,tym którzy zgodzili się miec pieczę nad poszczególnymi ligami o pozakladanie swoich tematów i ważne ...!!!
w pierwszym poście danego tematu zawrzyjcie,w miare możliwości ,podstawowe informacje o danej lidze.
Proponuję jak najzwyczajniesze tytuły tematów,np.
"Liga włoska" czy "Liga niemiecka" lub
"Liga hiszpańska ACB"
Proponuje w każdej lidze podział na "rundy" !
Tak więc na przykład temat na pierwsze mecze ligi włoskiej winien być taki
"Liga włoska - 1 kolejka"
a pierwszy zamieszczony w tym temacie post winien zawierać "schedule",ok ?
Lige niemiecką prowadzi Brokstar.
Sebkos i Ben - przypomnijcie się proszę i wypowiedzcie raz jeszcze co chcecie prowadzić.
Jeżeli Ktoś zgłaszał wcześniej chęć "opieki" nad ktorąś z lig,a nie wymieniłem Go tutaj,to niech mi wybaczy (straszny mam kołowrotek z nowym działem) i bedzie uprzejmy sie raz jeszcze przypomnieć.
Prosze równiez wszystkich nowych chetnych do porowadzenia poszczególnych lig o oferowanie swoich kandydatur
2)Euroliga
3)ULEB Cup
Sebkos - Ty to prowadzisz
,a kto Ci pomoże,to Twoje zmartwienie,hehe.
4)Turnieje mistrzowskie i inne rozgrywki międzynarodowe(miedzyklubowe)
Jak cos takiego będzie grane
to będziemy reagowali na bieżaco.
5) Konkursy
To ewentualnie - jak pomysł bedzie dobry,czemu nie
6)Tematy pomocnicze,jak np. "Linki" ,itp.
7)Temat organizacyjny - myślę,że niech istnieje na stałe,bo pewnie w każdej chwili będzie potrzeba o czymś z tej działki porozmawiać.
I jeszcze jedno przypomnienie.
Nie ma na "Parkiecie" miejsca na bluzganie i "puke'owanie - wszystkie posty z czyms takim bedą deletowane.
Nie będzie tolerowana ,powszechna niestety na forum praktyka,edytowania własnych postów,po to tylko,by obok wcześniej prognozowanego wyniku wkleić piwo lub uśmiech.
Kazdy umie czytać i wie jak kto typował,nie ma powodu ,by "narcystyczne" posty robiły tu śmietnik.
Bardzo niechetnie widziane posty z treścią np.
"Żalgiris wygra na 100% !!!!"
Kazdy typ,a przynajmniej ten podawany jako pierwszy powinien mieć ,chociaż krótkie,uzasadnienie.
Pewnie nie jest to potrzebne tym,którzy ryzykuja kwoty,za które mozna kupić nowe kredki świecowe do szkoły,ale wiekszość tu obecnych traktuje typerkę na poważnie i dlatego apeluje o rozsądne posty z typami.
To na razie tyle uwag,teraz Wasza kolej - proszę o opinie i pomysły
Pozdrawiam
amkwish - Sulphur City