Strona 7 z 8 < 1 2 3 4 5 6 7 8 >
Opcje tematu
#1812055 - 27/11/2007 19:34 Re: LM - GRUPA E (Barcelona, Lyon, Rangers, Stuttgart) [Re: imarcel]
mura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2006

takie foty to dziś dziecko w fotoszopie potrafi zmajstrować więc bóg wie jak to z autentycznością.

moim zdaniem roni w barcelonei czy gdzie indziej ale jeszcze świat zadziwi a już wymiękam jak śmieją sie z niego ludzie ze korzysta z życia a nawet nie potrafią napisać czegoś wg polskich zasad [czyt. NIEPRAWDAŻ]

póki co jestem trochę zajęty, może ktoś mi napisać jakie kursy oferują buki na lyon 1 dnb ?

w drugim meczu tej grupy myśle nad vfb bo rangers to leszcze od lat i szybko to się nie zmieni :>
to takie mało ot ode mnie, o meczach moze coś później napize

Do góry
Bonus: Unibet
#1812094 - 27/11/2007 19:59 Re: LM - GRUPA E (Barcelona, Lyon, Rangers, Stuttgart) [Re: micha$]
Innamorato Offline
newbie

Meldunek: 04/09/2007
Quote:
póki co jestem trochę zajęty, może ktoś mi napisać jakie kursy oferują buki na lyon 1 dnb ?

1,85 dziś w Gamebookers
wczoraj było 1,9

co myslicie o stuttgarcie dziś 1 AH 0,1/4 kurs: 1,9 ?

Do góry
#1812370 - 28/11/2007 00:26 Re: LM - GRUPA E (Barcelona, Lyon, Rangers, Stuttgart) [Re: imarcel]
Szczypior Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/07/2005
No i dupa, miałem opisy tych meczów LM i wszystko się poszło grzmocić, wiec jeszcze raz na szybko.

Stuttgart - Rangers 1

Stuttgart kryzys ma już daleko za sobą. Potwierdzają to ostatnie wyniki drużyny z Gottlieb-Daimler-Stadion. Pewne, a zarazem wysokie zwycięstwo nad Bayernem Monachium dodało niczym przypływ, pędu okrętowi sterowanemu przez Veha, a drugie zwycięstwo wyjazdowe ugruntowało mnie w przekonaniu, że Stuttgart jeszcze w tym sezonie powalczy o wysokie cele. Niestety Liga Mistrzów jest już stracona, a zespół niemiecki walczy już praktycznie tylko o honor, bo szanse na zajęcie trzeciego miejsca premiującego występami w Pucharze Uefa są już tylko czysto statystyczne. Chodzą pogłoski, że nie wystąpi dziś Gomez, ale mam nadzieje, że są to tylko plotki. Liczę na zwycięstwo gospodarzy, bo zerowe konto w Lidze Mistrzów byłby bardzo smutnym wynikiem dla kibiców gospodarzy. Walczyć należy, a mecz wcale nie jest o pietruszkę bo za zwycięstwo w meczu LM przysługuje premia w wysokości 500 tys. Euro.

Lyon - Barcelona Over 2.5

W spotkaniu tym moim zdaniem to gospodarze są faworytami i myślę, że mają szansę jeśli nie wygrać, to na pewno nie przegrać. Mam nadzieje, że podobnie jak w przypadku spotkania z bardzo dobrze spisującym się Rennes udowodnią, że są w dobrej formie. Barcelona choć zrewanżowała się po blamażu z Getafe w ostatnim ligowym meczu, zwyciężając z Recreativo Huelvą, to nastroje wśród kibiców jak i w samym zespole nie są najlepsze. Barcelona wygrała wysoko, bo 3:0, lecz zwycięstwo to zapewnione zostało dopiero w drugiej odsłonie meczu, w pierwszej zaś podopieczni Rijkaarda walili głową w mur. Barcelona wystąpi dziś prawdopodobnie bez Henrego, którego zastąpić ma Bojan Krkic i myślę, że jest to jak najbardziej na plus, bo będziemy mieli pewność, że choć on zagra z pełną mobilizacją i na sto procent. Zawodnicy Rijkaarda już praktycznie nie mają po co grać, ponieważ przegrywając nawet dwa mecze w LM wychodzą z grupy, więc jeśli ciężko przychodziła im mobilizacja w meczach o punkty, to dziś raczej nie spodziewał bym się tego. Stawiam jednak na over, który wydaje mi się lepszym rozwiązaniem niż 1x i myślę, że goście ukłują choć raz.

Do góry
#1848044 - 11/12/2007 04:34 Re: LM - GRUPA E (Barcelona, Lyon, Rangers, Stuttgart) [Re: rene]
zaki Offline
old hand

Meldunek: 06/05/2003
rangers -lyon -x -lyon wtym sezonie w waznych meczach gra padline , nie widze motywacji..nawet benzama mnie nie przekonuje..brak im w tym sezonie argumentow ...to co zagrali w barcelonie to najgorszy ich wystep jaki widzialem w historii...nie gram - wynik 1-1

barca -sttudgard X - brak motywacji bedzie tu widoczny u obu druzyn..mysle ze na pozegnanie vfb ktoremu idzie coraz lepiej w tym sezonie pokusi sie o niespodzianke ...nie gram ..wynik 1-1

Do góry
#1850858 - 12/12/2007 09:30 Re: LM - GRUPA E (Barcelona, Lyon, Rangers, Stuttgart) [Re: zaki]
bitnap Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/09/2007
Barcelona - FVB Stuttgart

mecz niby o pietruszke, ale paru zawodnikow po obu stronach bedzie chcialo sie pokazac, tym bardziej, ze obie druzyny zagraja w skladach bardzo mocno przewietrzonych

na boisku nie powinno zabraknac R10, Eto'o, Deco, Yaya czy Edmilsona a takze mlodych gniewnych pokroju genialnego Bojana, dos Santosa czy tez Crosasa

nie zagraja natomiast z pewnoscia nie zdolny do gry Henry oraz odpoczywajacy Messi

w VFB jeszcze powazniejsze braki, lista nieobecnych : Cacau, Khedira, Gomez, Beck, Hilbert a niepewny wystepu jest Pardo

Camp Nou ... nie ma mowy o odpuszczaniu - Barcelona to zbyt genialny zespol, zeby myslec o remisie z badz co badz slabym VFB \:\)

Barcelona-VFB 1 @1.45 10/10
Barcelona(-1) @2.15 3/10

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rangers - Lyon

zapowiada sie arcyciekawy mecz, Szkotom remis wystarcza do awansu, Lyon musi zgarnac cala pule jesli marzy o wyjsciu

prawdopodobne sklady :

McGregor – Hutton, Cuellar, Weir, Papac – Hemdani, McCulloch, Ferguson, Thomson, Adam - Cousin

Vercoutre – Clerc, Anderson, Grosso, Squillaci – Källström, Juninho, Toulalan – Ben Arfa, Gouvou, Benzema

jaka atmosfera panuje na szkockich stadionach chyba nie trzeba wspominac - przekonali sie o tym bolesnie koledzy "Lewego" z Szachtara tracac bramke w ost. min. meczu z Celtami, ktora, jak sie pozniej okazalo byla na wage awansu Celticu

tak jak nie wierzylem, ze Rosenborg sprawi sensacje i wyjdzie z grupy, tak rowniez uwazam, ze Rangersi nie pokpia sprawy i jutro na Ibrox osiagna wynik satysfakcjonujacy ich, a co za tym idzie awansuja do 1/8

Szkoci grajac 4-5-1, skupia sie na obronie, wyczekujac na zadanie smiertelnego ciosu natomiast Perrin prawdopodobnie ustawi zespol w formacji 4-3-3, co oznacza, ze zawodnicy od poczatku zagraja o zwyciestwo(przy dosc kiepsko grajacej obronie Francuzow, nie sadze, by zabraklo bramek w tym meczu)

bedzie gryzienie trawy, lamanie kosci i walka do upadlego

Rangers-Lyon 1X @1.6 4/10
over 2.5 @2.15 2/10
obie druzyny strzela TAK @1.75 4/10

Do góry
#1851106 - 12/12/2007 19:00 Re: LM - GRUPA E (Barcelona, Lyon, Rangers, Stuttgart) [Re: bitnap]
TEKSANSKI Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/01/2003
Originally Posted By: bitnap
Barcelona - FVB Stuttgart

mecz niby o pietruszke, ale paru zawodnikow po obu stronach bedzie chcialo sie pokazac, tym bardziej, ze obie druzyny zagraja w skladach bardzo mocno przewietrzonych

na boisku nie powinno zabraknac R10, Eto'o, Deco, Yaya czy Edmilsona a takze mlodych gniewnych pokroju genialnego Bojana, dos Santosa czy tez Crosasa

nie zagraja natomiast z pewnoscia nie zdolny do gry Henry oraz odpoczywajacy Messi

w VFB jeszcze powazniejsze braki, lista nieobecnych : Cacau, Khedira, Gomez, Beck, Hilbert a niepewny wystepu jest Pardo

Camp Nou ... nie ma mowy o odpuszczaniu - Barcelona to zbyt genialny zespol, zeby myslec o remisie z badz co badz slabym VFB \:\)

Barcelona-VFB 1 @1.45 10/10
Barcelona(-1) @2.15 3/10

Rangers - Lyon

zapowiada sie arcyciekawy mecz, Szkotom remis wystarcza do awansu, Lyon musi zgarnac cala pule jesli marzy o wyjsciu

prawdopodobne sklady :

McGregor – Hutton, Cuellar, Weir, Papac – Hemdani, McCulloch, Ferguson, Thomson, Adam - Cousin

Vercoutre – Clerc, Anderson, Grosso, Squillaci – Källström, Juninho, Toulalan – Ben Arfa, Gouvou, Benzema

jaka atmosfera panuje na szkockich stadionach chyba nie trzeba wspominac - przekonali sie o tym bolesnie koledzy "Lewego" z Szachtara tracac bramke w ost. min. meczu z Celtami, ktora, jak sie pozniej okazalo byla na wage awansu Celticu

tak jak nie wierzylem, ze Rosenborg sprawi sensacje i wyjdzie z grupy, tak rowniez uwazam, ze Rangersi nie pokpia sprawy i jutro na Ibrox osiagna wynik satysfakcjonujacy ich, a co za tym idzie awansuja do 1/8

Szkoci grajac 4-5-1, skupia sie na obronie, wyczekujac na zadanie smiertelnego ciosu natomiast Perrin prawdopodobnie ustawi zespol w formacji 4-3-3, co oznacza, ze zawodnicy od poczatku zagraja o zwyciestwo(przy dosc kiepsko grajacej obronie Francuzow, nie sadze, by zabraklo bramek w tym meczu)

bedzie gryzienie trawy, lamanie kosci i walka do upadlego

Rangers-Lyon 1X @1.6 4/10
over 2.5 @2.15 2/10
obie druzyny strzela TAK @1.75 4/10

Witam szanownego kolege ;\)
Co do meczu Rangersow i Lyonu to uwazam iz ten mecz warto zagrac poniewac biorac pod uwage kursy i wage tego spotkania jest on pewny pod tym wzgledem ze zadna druzyna nie odpusci.
Ja wielokrotnie przegrywalem stawiajac na kluby z Francji czy to w pilke czy w siatke,reczna itd.
Z moim obserwacjoi wynika ze nie sa oni zabardzo zdolni obecnie do wielkich rzeczy.
Lyon musi atakowac i jak pisales Rangersi beda czekac na zadanie jednego a moze i dwoch smiertelnych ciosow.
Na pewno zagraja bardzo skoncentrowani przy wsparciu swoich fantastycznych fanatycznych kibicow.
Mecz jak wiadomo rozpocznie sie od wyniku 0:0 czyli takiego ktory daje awans Szkotom.Im dluzej taki wynik bedzie sie utrzymywal tym Lyon bedzie musial smielej atakowac narazajac sie na kontry.
Wynik X bardzo realny ale 1 rowniez i ja wlasnie gram szkotow po ladnym kursie 3.30
Mecz warty grzechu.

Do góry
#1851149 - 12/12/2007 19:37 Re: LM - GRUPA E (Barcelona, Lyon, Rangers, Stuttgart) [Re: TEKSANSKI]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/03/2006
Jeśli chodzi o mecz Rangersów z Lyonem to ja też bym się przychylal ku 1X, ale jednak ten mecz sobie odpuszcze. W tym meczu będzie walka na całego gdzie jedna przypadkowa akcja może zadecydowac kto awansuje. Mnie tu osobiście pasuje wynik 1-0 ale nie jestem w stanie powiedzieć dla której.

Jeśli chodzi o drugi mecz to ja tu widze zdecydowaną wygraną gospodarzy. Niby mecz o pietruche, ale moim zdaniem to własnie plus dla Katalończyków. Goście nie powinni się bronić całą 11-tką bo po co. A Barcelona bez strasu będzie sobie klepała piłke. Trenerzy obu druzyn zapewne dadzą odpoczać kilku zawodnikom, ale patrząc kto ma ich zastapić to wyraxnie widać, że Barca ma lepszych zawodników: Eto'o, Ronnie, Deco czy młodzi Bojan, dos Santos. Mym skromnym zdaniem w meczach o pietruche ustawienie drużyny nie będzie tak ważne jak indywidulane umiejętności.
Także licze na spokojna wygraną Barcelony w okolicach 3:0

Barca - VFB(+1)
Typ: 1
Kurs: 2.30 bet365 4/10

Do góry
#1851196 - 12/12/2007 20:06 Re: LM - GRUPA E (Barcelona, Lyon, Rangers, Stuttgart) [Re: drfocus]
DJ SOSNA Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/03/2001
Dla FC Barcelona spośród 3 meczów które "Katalończycy" zagrają jeszcze w tym roku, dzisiejsza potyczka ze Stuttgartem jest najmniej ważna. Wątpię aby trener Rijkaard ryzykował zdrowie swoich najlepszych zawodników w dobie meczów ligowych z Valencią i Realem Madryt. Odpoczywać będą zatem tacy gracze jak Iniesta i Messi ale z drugiej strony od początku awizowany jest występ Ronaldinho i Eto który dopiero co wrócił po kontuzji. Szansę dostaną też młodzi Bojan i Giovanni. Goście ze Stuttgartu przyjadą na Camp Nou aby się zbytnio nie zmęczyć przed ostatnim jesiennym ligowym meczem z Arminia Bielfeld który jest zdecydowanie ważniejszy niż potyczka z Barceloną. W Lidze Mistrzów Stuttgart i tak już nie wygrzebie sie z ostatniego 4 miejsca a w 1.Bundeslidze wygrywając w sobotę zapewni sobie w miarę spokojną zimę. Goście zagrają dzisiaj bez swoich podstawowych napastników Cacau (12/3) i Mario Gomesa (12/7) których w ofesnwye ma wyręczyć młody Marica (14/2) który będzie miał obok siebie min. rezerwowych Farnerud i Boka. Najprawdopodobniej wolne dostaną też Khedira oraz najlepszy ostatnio zawodnik drużyny Mistrza Niemiec - Pardo. Wygląda na to że mimo statusu meczu "o nic" każdy wynik inny niż wysokei zwycięstwo Barcy będzie dużą niespodzianką. Stuttgart przyjeżdża bez wiary w sukces, w mocno osłabionym składzie i raczej z defensywnym nastawieniem (3-5-1). Taka postawa gości nie może się dobrze dla nich skończyć więc jeśli ktoś potrzebuje dzisiaj kursu 1.45 to nie powinien się wahać. Azjatycki handicap -1 po 1.85 to również dobra propozycja. Awizowane składy:

FC Barcelona: Victor Valdes - Oleguer, Thuram, G. Milito, Sylvinho - Xavi, Marquez, Deco - Giovani, Eto'o, Bojan.

VfB Stuttgart: R. Schäfer - Osorio, Tasci, Delpierre, Magnin - Fernando Meira, Meißner - A. Farnerud, Bastürk, Boka - Marica.

Do góry
#1851213 - 12/12/2007 20:14 Re: LM - GRUPA E (Barcelona, Lyon, Rangers, Stuttgart) [Re: TEKSANSKI]
Rivaldinho Offline
+

Meldunek: 29/04/2004
Originally Posted By: TEKSANSKI

Witam szanownego kolege ;\)
Co do meczu Rangersow i Lyonu to uwazam iz ten mecz warto zagrac poniewac biorac pod uwage kursy i wage tego spotkania jest on pewny pod tym wzgledem ze zadna druzyna nie odpusci.
Ja wielokrotnie przegrywalem stawiajac na kluby z Francji czy to w pilke czy w siatke,reczna itd.
Z moim obserwacjoi wynika ze nie sa oni zabardzo zdolni obecnie do wielkich rzeczy.
Lyon musi atakowac i jak pisales Rangersi beda czekac na zadanie jednego a moze i dwoch smiertelnych ciosow.
Na pewno zagraja bardzo skoncentrowani przy wsparciu swoich fantastycznych fanatycznych kibicow.
Mecz jak wiadomo rozpocznie sie od wyniku 0:0 czyli takiego ktory daje awans Szkotom.Im dluzej taki wynik bedzie sie utrzymywal tym Lyon bedzie musial smielej atakowac narazajac sie na kontry.
Wynik X bardzo realny ale 1 rowniez i ja wlasnie gram szkotow po ladnym kursie 3.30
Mecz warty grzechu.

e tam gadanie. analogia do wczorajszego meczu Marsylii z Liverpoolem (tylko ze zdecydowanie inny poziom obu druzyn ;\) )
Pool tez musieli atakowac a Marsylia liczyla na kontry.. zabojcze kontry \:\)
W dzisiejszym meczu jednak duzo przemawia na plus dla szkotow.. m.in. no to ze w europejskich pucharach nie przegrali 14 meczow z rzedu na wlasnym terenie.
Jak narazie nie ma zadnej niespodzianki jezeli popatrzymy na awanse do fazy playoff (moze Olimpiakos, ale Werder i Lazio cienizny na ich poziomie takze.. to nie jest wielka sensacja)
niespodzianka napewno byloby gdyby to szkoci awansowali kosztem pilkarzy Olimpique - chociaz za postawe w obecnej edycji LM im bardziej nalezy sie ten awans.
Ja mimo wszystko postanowilem zaufac Lyonowi i w moim odczuciu ultradefensywa szkotom nie poplaci i jednak Lyonowi uda sie ich skarcic..
0-1 / 0-2 innej opcji na ten mecz nie widze - 0-0 na zwrot jesli uda im sie skutecznie murowac bramke.

Pobralem dosyc grubo zaklad na wiecej rogow dla Lyonu - bo to oni tutaj beda atakowac i to im bardziej zalezy na strzeleniu bramki.
Godne rozwazenia takze Rangers NIE strzeli gola - oni sie beda bronili liczac tylko na kontry.. Lyon zawsze slynal w mocnej defensywy (w tym sezonie nieco gorzej.. ale na LM z druzyna taka jak Rangers uwazam ze sa w stanie sie spiac i zagrac z tylu na zero)
Jezeli Lyon strzeli.. to juz nie da sobie nic zbic \:\) - ale ten bet jeszcze do przemyslenia \:\)

Pzdr

Do góry
#1851223 - 12/12/2007 20:20 Re: LM - GRUPA E (Barcelona, Lyon, Rangers, Stuttgart) [Re: drfocus]
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Originally Posted By: drfocus

Jeśli chodzi o drugi mecz to ja tu widze zdecydowaną wygraną gospodarzy. Niby mecz o pietruche, ale moim zdaniem to własnie plus dla Katalończyków. Goście nie powinni się bronić całą 11-tką bo po co. A Barcelona bez strasu będzie sobie klepała piłke.

Barca - Stuttgart
Jak patrzę na skład gości, to nie za bardzo wiem, któż zacz tam ma atakować \:D
Wyglada na to, że Niemcy zaparkują cały autobus pod swoją bramkę i wykopywać będą piłki na uwolnienie, a nóż Marica coś dorwie
Barca trochę poklepie i Eto'o, który zapewne wybiegnie w pierwszym składzie ( żeby znowu nie pyskował, he, he ) coś strzeli. Bramkarz Stuttgartu fatalny, klasa mniej więcej ta sama, co tego dziadka z Lazio, co dobry jest w pelotę \:D

Rangers - Lyon
Zacznę od tych drugich, bo twarze oni mają. Ale jak to to bractwo przyjechało na Nou Camp to żal było to ogladać. Przestraszone, obrona dziurawa i młodziany z Barcy robili z nich wiatrak. Lyon to juz nie ta drużyna co przed laty. Na dziś dzień jest to klasa pi razy drzwi Betisu lub Almerii, tylko trochę więcej medialnego szumu i trochę lepiej to to opakowane. Jeśli Szkoci kogoś mogą się obawiać to tego gościa z Pernambuco, bo strzelać on potrafi. Szkoci to też żadna rewelka, ale w Lyonie pojechali że hej
Rangersów ogladałem, jak grali z Barcą u siebie. Barca przez cały mecz miala kontrolę, ale bramki nie strzeliła. Remis ją urządzał co prawda...
Lyon niby w ofensywie mocny, ale obrona to kompletna porażka.
Tylko w Stuttgarcie udało im się ( dobry zwrot ) zachować czyste konto, w pozostałych meczach tracili 2-3 bramki.
Szkoci też im ze dwie bramki dziś pykną, bo Szkoci w tej edycji LM mają farta ( Celtic ekstra farta, Rangers farta plus )
Francuzi teraz nie maja drużyny na LM, co widać było wczoraj.
Jedna bramka i Marsylia wymiękła
Dla mnie jedynka i over

Do góry
#1851238 - 12/12/2007 20:33 Re: LM - GRUPA E (Barcelona, Lyon, Rangers, Stuttgart) [Re: rene]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
W uzupełnieniu chciałbym dodac ,ze wystep Giovanniego nie jest dzis pewny,bowiem nie jest on jeszcze w pełni dyspozycji.

Dla mnie wygrana FCB wcale nie jest oczywista ,bo to jest typowy mecz (dla obu stron) ,aby go "odegrac" i iśc odpoczywac przed ligą.

Miałem iśc na Camp Nou ,ale (moze sie mylę) nie spodziewam sie nic ciekawego zobaczyc.

Przegrane pojedynki Ronaldinho ,zakiwanego na smierć juz mi sie przejadły ,Etoo'o pewnie bedzie sie starał cos strzelić ,ale jak nie bedzie Messiegoani Henry'ego to nie bardzo widze ,kto miałby mu "doklepać" ,albo zrobic miejsce.

Zimno w Barcelonie ,wieje chłodny wiatr z Monserrat ,tak wiec wolę w telewizji obejrzeć jakis inny mecz ,moze znajde Rangersów z Lyonem.

Do góry
#1851239 - 12/12/2007 20:34 Re: LM - GRUPA E (Barcelona, Lyon, Rangers, Stuttgart) [Re: micha$]
garate_cepa Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 23/05/2007
Rangers - Lyon 2 2,40

Lyon jesli chce awansowac musi ten mecz wygrac. Gospodarze zagraja bez strzelca bramki w pierwszym meczu tych druzyn DaMarcusa Beasleya. W meczu ligowym z Caen odpoczywali kluczowi gracze druzyny gosci m.in Juninho i Benzema wiec nie bedzie mowy o zadnym zmeczeniu. Rangersom wystarczy remis wiec nie beda szarzowac i spokojnei czekac na swoja okazje. Mimo wszystko sadze, ze Lyon ma wystarczajaco silna kadre aby zrewanzowac sie za wysoka porazke u siebie 0:3

Do góry
#1851247 - 12/12/2007 20:43 Re: LM - GRUPA E (Barcelona, Lyon, Rangers, Stuttgart) [Re: rene]
mura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2006

nie zgodzę się z Tobą rene w gestii opisu meczu Rangersów, bo Barca jedynka to czywiste

ja dziś większe szanse daję Lyonowi. tak jak Liverpool odpuścili ligowy mecz w sobotę.
moim zdaniem przywoływanie meczu z Camp Nou jest nie na miejscu bo wtedy OL naprawdę grał źle ale potem znów się odrodził i prezentuje się o niebo lepiej.
Rangers w weekend odpoczywali, próbują się skoncentrować :> niemniej w ostatnich latach nic nie znaczyli ani w Szkocji ani w Europie. szkocka jaskinia może okazać się mitem, kadra u siebie dostała nokautujący cios na sam koniec. powołujesz się na mecz Rangersów z Barcą... no rzeczywiście remis gości urządzał dlatego chyba tak to się skończyło bo okazji było bez liku. więc wynik potraktowałbym do tych z kategorii ''udało się'' a więc tak samo jak mecz OL - Rangers:> Szkoci wygrali bo mieli szczęście i dobrze się dla nich mecz ułożył, wynik zdecydowany i chwała im za to.
dziś bedzie inaczej bo wychodzi 22 gości na plac każdy będzie wiedział o co gra. wczoraj na wyjściu OM też remis wystarczał hehe mam nadzieję że dziś obejrzymy kawał dobrego futbolu bo wczorajszy hit był zbyt jednostronny.
Lyon ma znacznie więcej indywidualności i gra bardziej kombinacyjnie.
z tym Betisem czy Almerią trochę przesadziłeś, rzekłbym nawet że grubo
Juninho to już nie ten sam gracz ale ma olbrzymie doświadczenie i wciaż jest bardzo groźny ze stałych fragmentów gry, ale /moim zdaniem/ danie mu na siłe plastra i zbyt pieczołowite pilnowanie go może się odbuć Rangersom czkwaką bo inni także potrafią ukąsić. mi bardzo imponuje zgodność, zrozumienie i kominatoryka w ataku Lyonu. tu upatruję spore szanse na rozmontowanie defensorów szkockich, jest również kilku graczy którzy potrafią uć z dystansu.
Szkoci chyba bardziej muszą liczyć na swoją solidnoś i pełne zaangażowanie od pierwsszej do ostatniej minuty. i fakt - tu jak najbardziej się zgadzam - obrona francuska popełnia sporo błędów i w meczach z lepszymi drużynami niemalże sama prowokuje sytuacje dla rywala. więc właściwie od postawy tej formacji dzisiejszego wieczoru rozpatrywałbym wynik tego spotkania.
wśród Rangersów mają nie zagrać Novo, Baesley i Darcheville co uważam za olbrzymie osłabienia. wydaje mi się że dziś Ferguson nie podoła i goście opanują środek. na takich Rangersów /twardy wyspiarski styl/ bardzo przyda się Kim - wielkolud, przy tym dobra technika, no i petarda w nodze :]
wydaje mi się że taktyka na remis nie wchodzi dziś w grę u gospodarzy bo wtedy zostaną skarceni srogo. ale i tak atutów piłkarskich widzę dużo więcej po stronie gości.

ogólnie to znów można znaleźć sporo argumentów na obie strony, szum medialny i zainteresowanie tym meczem jest spore, wreszcie nasza publiczna wybrała coś sensownego do obejrzenia.
będzie więc też dobra sposobność do gry ''live'' , na obecną chwilę składniam się ku gościom.

Do góry
#1851271 - 12/12/2007 20:54 Re: LM - GRUPA E (Barcelona, Lyon, Rangers, Stuttgart) [Re: mura]
muine bheag Offline
journeyman

Meldunek: 12/12/2007
ja dzis czekam na wygrana Lyonu,mialem podwojny kupon Liverpool i Lyon za 50 oiro,mysle ze Lyon po ciezkim ,naprawde ciezkim boju powinien dac rade,na goracym terenie.Plus nienawidze rangersow,wiec radosc z wygranej bedzie podwojna

Do góry
#1851379 - 12/12/2007 21:49 Re: LM - GRUPA E (Barcelona, Lyon, Rangers, Stuttgart) [Re: muine bheag]
slawcius Offline
journeyman

Meldunek: 21/08/2007
" Dla mnie wygrana FCB wcale nie jest oczywista ,bo to jest typowy mecz (dla obu stron) ,aby go "odegrac" i iśc odpoczywac przed ligą. "

Wyjąłeś mi to z ust amkwish, typowy no bet, wszystko tu sie może znarzyć, tym bardziej że Barca juz w sobotę gra z Valncia.

Barca - VFB no bet

Do góry
#1851432 - 12/12/2007 22:38 Re: LM - GRUPA E (Barcelona, Lyon, Rangers, Stuttgart) [Re: slawcius]
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Originally Posted By: slawcius

Wyjąłeś mi to z ust \:D

Patrząc na skład Stuttgartu, to wyglada na to, że jadą oni po najniższy wymiar kary
Mecz faktycznie towarzyski, więc Barca sobie zrobi trening podobny do tych z Rangersami czy Lyonem i wynik też będzie ileś tam :0

Do góry
#1851481 - 12/12/2007 23:22 Re: LM - GRUPA E (Barcelona, Lyon, Rangers, Stuttgart) [Re: rene]
Bastek Offline
stranger

Meldunek: 10/11/2006
W spotkaniu Rangers - Lyon każdy wynik jest możliwy. Myslę że wszystko załatwi pierwsza strzelona bramka. Jeżeli Lyon strzeli bramkę w pierwszej połowie to Rangers juz nic nie zrobi, natomiast jeżeli Rangersi pierwsi zdobędą gola to na 1:0 dla Glasgow się nie skończy. Zgadzam się również, że w tym sezonie defensywa Lyonu nie jest już taka mocna jak w poprzednich sezonach. Oglądałem mecz ligowy Rennes - Lyon (mecz z Caen to inna historia) i goście popełniali sporo prostych błędów. Bramek nie stracili tylko dzięki niefrasobliowści Wiltorda. Co do siły napadu to wiadomo że mimo wszystko jest to mocna strona, która działa całkiem poprawnie nawet w ataku pozycyjnym + oczywiście "śmiertelne" rzuty wolne wykonywane przez Juninho. W Rangers martwią natomiast nieobecności: Darchevilla, Nacho Novo a szczególnie Beasley'a. Z pewnością siła ofensywa Rangersów na tym ucierpi, ale jednak to nie oni muszą od początku atakować, bo jak ktoś już słusznie zauważył mecz zaczyna się rezultatem 0:0, który daje awans szkotom. Tak więc osobiście polecam poczekać na przebieg wydarzeń na boisku w ciągu pierwszych 30 minut i ewentualnie potem "zabetować" coś na live.
Jeżeli chodzi o drugi mecz w tej grupie to uważam, że zdecydowanym faworytem jest tu Barcelona. Niby to mecz o nic, jednak zawsze na Camp nou. Mimo awizowanych osłabień Barca bez problemu powinna rozprawić się z VFB, gdyż właśnie tego typu mecze bez stawki pozwalają piłkarzom Barcy na swobodne zagranie "pod publikę" oraz oczywiście dają możliwość wykazania się młodym rezerwowym. Wczoraj niby mecz o nic Chelsea - Valencia a jednak cały czas trwała zażarta walka na boisku i sytuacji nie brakowało (3 poprzeczki w niewiarygodnych sytuacjach dla Chelsea). Rezerwowi zawodnicy Stuttgartu to nie ta sama klasa co hiszpanie. Ja proponuję "czystą" 1 albo lepiej HC Barca (-1.5). Pozdrawiam.

Do góry
#1852735 - 13/12/2007 06:27 Re: LM - GRUPA E (Barcelona, Lyon, Rangers, Stuttgart) [Re: Bastek]
DJ SOSNA Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/03/2001
Właśnie kończę oglądać mecz Barcy ze Stuttgart (83min 3-1) i muszę powiedziec że Ronaldinho grał dzisiaj tak jakby już nie chciał odchodzić z Barcelony. Kibice na Camp Nou również jakby znowu się zakochali w Ronnim bo dało się kilka razy słyszeć "Ronaldinho, Ronaldinho" ciekawe jak to sie wszystko dalej potoczy...

Do góry
#1852753 - 13/12/2007 06:29 Re: LM - GRUPA E (Barcelona, Lyon, Rangers, Stuttgart) [Re: DJ SOSNA]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Originally Posted By: DJ SOSNA
Właśnie kończę oglądać mecz Barcy ze Stuttgart (83min 3-1) i muszę powiedziec że Ronaldinho grał dzisiaj tak jakby już nie chciał odchodzić z Barcelony. Kibice na Camp Nou również jakby znowu się zakochali w Ronnim bo dało się kilka razy słyszeć "Ronaldinho, Ronaldinho" ciekawe jak to sie wszystko dalej potoczy...

Filip ,wynika z tego ,ze ogladamy inne mecze \:\)

Do góry
#1852830 - 13/12/2007 06:46 Re: LM - GRUPA E (Barcelona, Lyon, Rangers, Stuttgart) [Re: Amkwish]
bitnap Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/09/2007
no coz, Szkotom zabraklo techniki, na tle zabek wygladali jak chlopcy z podworka w starciu z 2-ligowa druzyna

byla walka i ambicja, bylo posiadanie pilki, byly podania w strefie srodkowej ... i na tym koniec

Darcheville zmarnowal sytuacje, ktora powinna dac gospodarzom gola i awans

Do góry
Strona 7 z 8 < 1 2 3 4 5 6 7 8 >

Moderator:  Akhu, Biszop