#1752914 - 07/11/2007 01:51
Re: LM - GRUPA C (Bremen, Lazio, Olympiacos, Real Madrid)
[Re: rene]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/03/2006
|
Szkoda mi takich zespolow jak Werder - maja dobrego trenera, ktory zyje ta druzyna - zdobyl z nia tytul mistrzowski jako grac i ulozyl superofensywny zgrany kolektyw - mecze zespolu zawsze sie oglada z przyjemnoscia i w wiekszosci przypadkow mozna byc spokojnym o grad bramek - ktora druzyna w ostatniech latach miala najwiecej wynikow typu 4-1 5-2? Smiem twierdzic w ciemno ze wlasnie Werder Co jeszcze bardziej zasluguje na uwage klub jest praktycznie co roku oslabiany rozkupowaniem najlepszych zawodnikow: Klose, Micoud, Ailton (tak, tak swego czasu nie byl parodia zawodnika), Krstaic - niektorzy maja wiecej pieniedzy jak Bayern czy Schalke, co zrobic i mimo to trzyma wysoki poziom praktycznie co roku kwalifikujac sie do LM - Schaaf staje sie takim niemieckim Fergusonem, nie wyobrazam sobie zeby ktos go podkupil - widze dluga i swietlana przyszlosc przed zespolem - w LM brakuje im pewnosci siebie z tymi 'wielkimi' typu Juventus Real i koncentracji w defensywie - albo bramkarz albo obroncy przegrywaja im najwazniejsze mecze Co do typu na dzis over 2.5 sa takie zespoly w ktorych meczach w kazdej kolejce mozna typowac over 2.5 gola i napewno zle sie na tym nie wyjdzie w dluzszej perspektywie
|
Do góry
|
|
|
|
#1815009 - 28/11/2007 23:22
[Re: TEKSANSKI]
|
addict
Meldunek: 15/07/2002
|
Kolejny mecz ciekawy do typowania to Werder Brema - Real Madryt Real jeśli ma awansować to prawdopodobnie swój awans przypieczętuje w ostatniej kolejce. Dziś wydaje mi sie że padnie 3 remis w meczu na wyjeżdzie po remisach z Lazio 2:2 i Olimpiakosem 0:0 Realowi taki wynik styka Werder ma 3 pkt i jeszcze szanse by awalczyc o 2 miejsce musi wygrać i liczyć na korzystny wynik z Rzymu najlepiej też remis jeśli wygra miałby wówczas 6 pkt i o wszystkim zdecydowałaby ost kolejka. Zastanawiam sie czy Werder bedzie w stanie ograć Real i czy Królewscy oddają pole gry przeciwnikowi do tego stopnia iż nie będą w stanie powalczyć o remis. Mój typ to X za 3.15 Co sądzicie o tym meczu opinie mile widziane.
|
Do góry
|
|
|
|
#1815414 - 29/11/2007 02:24
[Re: Piotruś Pan]
|
journeyman
Meldunek: 06/09/2004
|
W meczu Werder-Real wg mnie każdy wynik możliwy, a najbardziej over - dwie ofensywnie grające drużyny. Gdyby grał Diego dałbym chyba 1, ale nie gra. Zauważyłem też, że gdy Real nie wygrywa meczu weekendowego przed LM to raczej nie wygrywa w LM. Chyba Real nie jest w najwyższej formie, ale Werder musi wygrać i się odkryje co pozwoli Realowi jakąś brameczkę strzelić. Real idealny w obronie nie jest więc czuję, że Werder też coś wrzuci. Ciężko wytypować zwycięzcę dlatego over chyba najpewniejszy. Poza tym bez większego przekonania, ale jednak 1X.
|
Do góry
|
|
|
|
#1815698 - 29/11/2007 03:14
[Re: Llama]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/11/2006
|
Jeden slaby mecz Realu i juz gadanie ze blancos nie sa w formie, do awansu potrzebuja 1 punkt i wydaje mi sie ze ten 1 napewno zdobeda(jak nie 3).W ataku Werderu prawdopodobnie wystapia Boubacar Sanogo oraz Marcus Rosenberg,i wydaje mi sie ze slaba ostatnio obrona Blancos bedzie miala okazje na zamazanie swojego wizerunku z meczu z Murcia. W kadrze Realu zabraknie Heinze i Sneijder (kontuzja), Soldado Drenthe (grypa) oraz Balboa, Salgado (decyzja trenera).
sklad wiec prawdopodobnie Casillas; Ramos, Pepe, F. Cannavaro, Marcelo; Diarra, Gago; Guti, Robinho; Raúl, Van Nistelrooy.
jak dla mnie Real wygrywa i obejżymy dobry mecz HALA MADRID
|
Do góry
|
|
|
|
#1847300 - 10/12/2007 20:02
[Re: rene]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
Kolejna bardzo wyrównana grupa Tu, podobnie jak w grupie A, nie ma korespondencji, więc oba spotkania zapowiadają się ciekawie W Madrycie na wysokości zadania będzie musiał stanąć - zdaniem Schustera - najlepszy atak świata Nie za bardzo wiem, o co Niemcowi chodziło, ale chłopaki zbyt trudnego zadania mieć nie będą, bo w Lazio broni dziadek, który w wolnych chwilach dorabia jako Mikołaj Wystarczy wcelować w bramkę i coś powinno wpaść Kurs na jedynkę jest nędzny, ale handi można już wziąć Ja osobiscie Włochom szans na Santiago nie daję W drugim meczu będę kibicować Żewłakowi Olympiakos potrzebuje remisu i sądzę, że u siebie nie dadzą wydrzeć sobie awansu i nie przegrają Werder w tym sezonie to taka dziwna drużyna i nie wiadomo, czego się po niej spodziewać NO BET
|
Do góry
|
|
|
|
#1848025 - 11/12/2007 04:25
[Re: TEKSANSKI]
|
old hand
Meldunek: 06/05/2003
|
real -lazio 1 -to bede gral- lazio dno..dno i jeszcze raz dno..jak oni sie dostali do LM ??...real widomo remis wystarczy ale nawet sie nie starajac strzela kilka bramek...gram...wynik 4-0 (o ile im sie bedzie chcialo bo jak nie to ze 2-0)
olimpikos-werder - 2 - olimpiakos bez tego lysego co robil im cala gre..w werderdze juz diego..troche problemow z obrona ale to jednak zaspol znakomity i jeden z mioch ulubionych...czuje ze pograza grakow ...gram..wynik 1-3 (rewanz za breme)
|
Do góry
|
|
|
|
#1848386 - 11/12/2007 06:26
[Re: pescar]
|
addict
Meldunek: 24/05/2005
|
Bez wątpienia para Raul-RvN to jedna z najlepszych par napastników na świecie. Raul ma w lidze już 8 bramek, Ruud 6 . Bo jakoś nie widzę innej pary napastników tak ze sobą współpracującej. Raul w lidze zagral juz 15 razy,strzelil 8 goli,dodajmy jeszcze LM 5 meczy i 2 bramki.Ogolnie 20 meczy,10 bramek. van Nistelrooy w lidze zagral juz 12 razy,strzelil 8 goli + LM 4 mecze i 4 bramki.Ogolnie 16 meczy,11 bramek. A teraz porownamy sredniakow z Bremy Almeida w lidze zagral juz 13 razy,strzelil 7 goli + LM 4 mecze i 2 bramki.Ogolnie 17 meczy,9 bramek. Sanogo w lidze zagral juz 12 razy,strzelil 7 goli + LM 4 mecze i 3 bramki.Ogolnie 16 meczy,10 bramek. Ta druga para wydaje sie byc na drodze najlepszych napastnikow na swiecie Prosze nie brac wszystkiego na powaznie
|
Do góry
|
|
|
|
#1848513 - 11/12/2007 08:28
[Re: WERDER12]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/09/2007
|
Real - Lazio jak sie ma w bramce dziadka Balotte, to nawet Pepe i jego kompani nic tutaj nie pomoga(a moze raczej schrzania) Lazio to zespol ze swietnymi zawodnikami w formacjach ofensywnych(Pandev,Rocchi, Mauri czy Ledesma), ale praktycznie sa bez obrony, co skutkuje fatalnymi bledami, traconymi golami i aktualna pozycja w lidze(sam sie zaczynam zastanawiac czy Cabaj nie byby lepszy od 43-letniego dziadziusia) co ciekawe, dzis wyczytalem, ze Lazio nie stac na Boruca a kupiony za 10 baniek Caruzzo wciaz nie gra z powodu klopotow paszportowych a juz myslalem, ze to u nas dzieja sie najwieksze cyrki jak widac w Realu "dziecko Madrytu" jeszcze nie zgaslo, malo tego, wraz z Ruudem znowu strasza Hiszpanie i nie tylko, dodajac do tego Robinho czy tez wsciekla "Bestie" vel Baptiste(chyba calkiem niepotrzebnie grzal lawe, grajac przez dlugi okres marne ligowe ogony) musi wyjsc mieszanka wybuchowa Real ma pieniadze, Real ma zawodnikow i Real ZDECYDOWANIE bedzie sie liczyl zarowno w walce o majstra Hiszpanii jak i koncowy sukces w LM niesmialo przyznam, ze zaczynam nieco zmieniac zdanie o Schusterze ... choc szczerze mowiac, majac taki sklad, byc moze i ja sam zdolny bylbym poprowadzic ten zespol do wielkich sukcesow a tak powaznie to : Real(-1) @1.94 8/10
|
Do góry
|
|
|
|
#1848568 - 11/12/2007 09:16
[Re: bitnap]
|
Carpal Tunnel
|
jesli chodzi o drugi mecz to tu juz nie jest tak ladnie i kolorowo
tak jak wspomnial rene, Werder to zespol nieobliczalny i ciezko okreslic o co beda w tym sezonie walczyc i na co ich stac
mam wrazenie, ze to 3-1 przywiezione z Bremy moze sie okazac wynikiem iscie zdradzieckim, po ktorym przeswiadczeni o swojej wyzszosci zawodnicy z Pireusu zwyczajnie przegraja mecz a zarazem i wymarzony awans
Werder dal popis w meczu ost kolejki Bundesligi z H96 przegrywajac 3-4(prowadzili 1-0, potem z 1-3 odrobili bagaz 2 bramek, zeby stracic decydujacego gola w 77 min.), co moze napawac lekkim pesymizmem Schaafa - trzeba jednak przyznac, ze niemiecki klub jest ostatnio najlepiej prezentujaca sie druzyna Bundesligi
co do Oly, swietny zespol, grajacy niezwykle ciekawa i zarazem skuteczna pilke z przodu, co zapewniaja pilkarze pokroju Galettiego, Lua Lua czy przezywajacego druga mlodosc Kovacevica
in minus z pewnoscia bedzie nieobecnosc Djordjevica, ktory stanowil znaczaco o ofensywie Grekow
Z drugiej strony fenomenalny Diego(na te chwile nieco pod forma), efektywny Sanogo czy tez Rosenberg, strzelajacy jak na zawolanie
patrzac z gory na wszystkie "za" i "przeciw" blisko mi do opcji 1X po kursie @1.5
jednak po glebszym namysle :
over 2.5 @1.65 7/10 over 3.5 @2.7 2/10
|
Do góry
|
|
|
|
#1848723 - 11/12/2007 18:25
|
addict
Meldunek: 24/05/2005
|
tak jak wspomnial rene, Werder to zespol nieobliczalny i ciezko okreslic o co beda w tym sezonie walczyc i na co ich stac.
Zgadzam sie ze Werder jest zespolem nieobliczalnym,dlatego w tym pojedynku kazdy wynik jest mozliwy. Olympiakos potrzebuje tylko remisu,wiec defensywa zagra bardzo uwaznie,a Werder moze zagrac starym stylem - kontrolowana ofensywa - ,a wtedy obawiam sie o over. Jest to mecz (finalowy),dla kazdej druzyny rownie wazny,w dzisiejszym spotkaniu w/mnie nie bedzie remisu dlatego wybralem takie opcje (za niskie stawki). Typ: Olympiakos - Werder 1 @2.84 2/10 Betfair Werder HC-1 @ 5.75 1/10 Betsson
|
Do góry
|
|
|
|
#1848764 - 11/12/2007 19:27
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
tak jak wspomnial rene, Werder to zespol nieobliczalny i ciezko okreslic o co beda w tym sezonie walczyc i na co ich stac.
Zgadzam sie ze Werder jest zespolem nieobliczalnym,dlatego w tym pojedynku kazdy wynik jest mozliwy. Olympiakos potrzebuje tylko remisu,wiec defensywa zagra bardzo uwaznie,a Werder moze zagrac starym stylem - kontrolowana ofensywa - ,a wtedy obawiam sie o over. Jest to mecz (finalowy),dla kazdej druzyny rownie wazny,w dzisiejszym spotkaniu w/mnie nie bedzie remisu dlatego wybralem takie opcje (za niskie stawki). Typ: Olympiakos - Werder 1 @2.84 2/10 Betfair Werder HC-1 @ 5.75 1/10 Betsson Ja poszedłem innym tropem i zagrałem DW 1:1 Olympiakos przez długi czas punkty ( w LM ) zdobywał u siebie Przełamania przyszło na Werderze, gdzie Grecy dość niespodziewanie wygrali Póżniej ograli Lazio na wyjeździe Za to u siebie nie mogą wygrać Remisy z Lazio 1:1 i Realem 0:0, a więc undery Werder na wyjeździe dwa razy po 1:2, czyli overy Olympiakos bez swojego kapitana Predraga Djordjevica, od którego zależy gra Greków - bardzo duże osłabienie Ponadto nie zagrają obrońcy Raul Bravo, Didier Domi i Julio Cezar W Werderze awizowany jest Baumann zamiast Mertesackera, a zamierzałem zagrać na niego jako strzelca bramki Mi wydaje się, że remis też jest prawdopodobny, choć w końcówce mogą dziać się różne rzeczy, bo drużyny mogą postawić wszystko na jedną kartę, gdy wynik będzie niekorzystny
|
Do góry
|
|
|
|
#1848780 - 11/12/2007 19:57
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/03/2006
|
Ja dzisiaj zagram dwa overki 3,5 gola w tej grupie oba po kursach 2.75 w Betssonie. Przynajmniej jeden powinien wejść. Jak już wspominal bitnap w bramce rzymian stanie dziadek Balotta i atak Raul i Ruud ne powini mieć problemów z pokonaniem bramkarza. Także jak wspomnial bitnap nie należy lekceważyć foramcji ofensywnej Lazio z Pandevem na czele, który już pokonał dwa razy Ikera. Real na swoim zielonym tracił bramkę z Werderem, dwie z Oly. To pewnie i teraz coś straci także przewiduje wynik 4-1,3-1, a kurs o wiele lepszy niż granie na handi.
W drugim meczu granie za overkiem to głównie z racji postawy Werderu, która jest chyba jedna z najbardziej owerowych drużyn w Europie. Stawiać w tym meczu 1X2 to dla mnie no bet, choć ze wskazaniem na OLY gdzyż ekipy greckie w tym sezonie naprawdę ładnie grają w pucharach. Werder12 pokazał, że para Sonogo - Almeida jest bardzo skuteczna, a do tego jeszcze Diego. Mój typ 2:2. przpomne, że w obu meczach byl over 3,5 gola w pierwsych meczach
|
Do góry
|
|
|
|
#1849117 - 12/12/2007 00:52
[Re: garate_cepa]
|
Carpal Tunnel
|
Real moze spokojnie czekac i punktowac ich kontrami nie moge pozwolic na taka herezje ... Real na Santiago Bernabeu i Lazio prowadzi ataki pozycyjne ? nie ta bajka, nie ten swiat jestem przeswiadczony o narzuceniu stylu gry przez Real od poczatku do konca, wiec raczej to rzymski zespol moze liczyc na gre z kontry z pewnoscia karty dzis bedzie rozdawac kolos z Madrytu
|
Do góry
|
|
|
|
#1849653 - 12/12/2007 03:12
|
Porucznik
Meldunek: 15/04/2005
|
Realu nie gram Dziwna drużyna to i dziwnie może dzisiejszy mecz przebiegać. W drugim meczu zastanawiam się nad zagraniem Oly. Kurs jest bardzo ładny, do tego swój stadion, potrzeba im remisu. Powinni zagrać asekuracyjnie, bronić wyniku. To przyjezdni musza atakować a znając ich 'mozliwości' w defensywie nie trudno o bramkę. Oglądałem ostatnie mecze Oly w LM i zrobili na mnie świetne wrażenie. W meczu z Realem niewiele zabrakło do remisu, który w moim odczuciu im się należał, z Lazio odrobili straty, mogli pokusić się o kolejne bramki. Ich kontry wyglądają naprawde świetnie. Wielką stratą będzie brak Djordjevicia. Ale z drugiej strony jak koledzy pisali Werder to drużyna nieobliczalna dlatego chyba poczekam do godziny 20:45 i wtedy może się zdecyduje na gospodzarzy ..
|
Do góry
|
|
|
|
|
|