#1597779 - 17/09/2007 04:18
LM - GRUPA E (Barcelona, Lyon, Rangers, Stuttgart)
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/11/2005
|
Sep 19 Rangers - Stuttgart Sep 19 Barcelona - Lyon Oct 2 Stuttgart - Barcelona Oct 2 Lyon - Rangers Oct 23 Rangers - Barcelona Oct 23 Stuttgart - Lyon Nov 7 Barcelona - Rangers Nov 7 Lyon - Stuttgart Nov 27 Lyon - Barcelona Nov 27 Stuttgart - Rangers Dec 12 Barcelona - Stuttgart Dec 12 Rangers - Lyon
|
Do góry
|
|
|
|
#1603035 - 19/09/2007 09:19
Re: LM - GRUPA E (Barcelona, Lyon, Rangers, Stuttgart)
[Re: micha$]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/09/2007
|
coz, moze ja zaczne Barcelona - Lyon paradoksalnie ciezki mecz, acz dla mnie hc na zespol gospodarzy to bedzie naprawde ciekawa sprawa Barca jak wszyscy wiedza, nie blyszczy ... ale wedlug mnie mecz bedzie wygladal podobnie do wczorajszego spotkania Real - Werder ... ciagle ataki katalonczykow, przerywane nielicznymi kontrami przyjezdnych, bo chyba nikt nie watpliwosci, ze to zawodnicy gospodarzy beda prowadzili atak pozycyjny Zaczne od gosci ... druzyna znacznie przebudowana(odejscie Abidala, Cacapy, Moloudy, Tiago - przyjscie Grosso, Bodmera, Keity czy tez Andersona)Francuzi powoli lapia rytm w lidze, ale wciaz ich gra mnie nie zachwyca, obrona wyglada bardzo ale to bardzo niepewnie, szybkie kontry rywali sa poprostu zabojcze, choc czesto udaje im sie wyjsc z tego obronna reka, tylko dzieki kiepskim wykonczeniom akcji przez rywala.Widac, ze z meczu na mecz rozkreca sie Benzema, ale jak dla mnie jest to wciaz nieco zbyt malo ograny zawodnik(acz talent wielki), ktory w takich meczach jak z Barcelona, nie strzeli napewno hattricka(czytaj mecz z Metz), a obstawiam nawet, ze nie zaliczy chocby jednej bramki.Baros to solidny napastnik, ale najlepsze lata ma juz za soba,potrafi byc grozny, ale nie dla takiego zespolu jak Barcelona.Juninho to wciaz bardzo niebezpieczny zawodnik, ktory potrafi zagrac na jeden kontakt z napastnikami,a takze wiekszosc chyba wie, jakim uderzeniem z lewej nogi dysponuje - mysle, ze to jednak za malo, aby wywiezc z Nou Camp chocby punkt.No i nie mozna zapomniec o powrocie Ben Arfy, co napewno jest sporym wzmocnieniem ataku gosci. Barcelona - (pozbyli sie van Bronckhorsta,Savioli, Giulego, Lopeza i Belettiego - przyszli : Henry, Abidal, Milito oraz Toure) niezbyt udany start .... dwa bezbramkowe remisy przeplecione wygrana z Bilbao ... sporo pecha przy akcjach ofensywnych, ale takze i dosc przyzwoita gra defensywna, z bardzo niewielka iloscia pojedynczych bledow.Brak Puyola nie ma co ukrywac, oslabia znacznie te formacje, ale tacy zawodnicy jak Zambrotta, Thuram. Abidal czy Milito, powinni stworzyc calkiem solidnie dzialajacy blok defensywny. Co do ofensywy ... widac, ze tutaj jest najwiecej niejasnosci, tacy zawodnicy jak Ronaldinho, Deco, Messi czy Henry na pierwszy rzut oka sprawiaja wrazenie bliskie ATAKOWI IDEALNEMU,ale jak pokazuje liga, poki co mechanizm jeszcze nie zaskoczyl - smiem twierdzic, ze wciaz widoczna jest absencja E'to, o ktrego klasie chyba nie trzeba wiele pisac, bo jest to poprostu napastnik kompletny Licze dzis, na pierwsze naprawde przekonywujace zwyciestwo jednych z glownych faworytow do wygrania LM.Barca niesiona dopingiem czekajacych na seryjnie wygrywane mecze kibicow, strzeli 2,3 moze 4 bramki licze takze, ze wyciagna wnioski po dzisiejszych meczach, gdzie np : uznajac, ze Barca powinna wygrac 2 bramkami, Chelsea powinna wygrac mecz roznica 3-4 a jak sie skonczylo ... wiemy wszyscy, choc spora w tym zasluga ostrzeliwanych slupkow oraz obszarow znajdujacych sie tuz obok nich tak wiec wygrana Barcelony 9/10Barcelona(-1) 6/10
|
Do góry
|
|
|
|
#1603041 - 19/09/2007 10:17
[Re: bitnap]
|
Carpal Tunnel
|
Ja to trochę inaczej widzę. Rzeczywiście obie ekipy nie błyszczą w tym sezonie w ligach, jednak większy potencjał strzelecki upatruję w Lyonie. Fenomenalny Benzema, który strzela bramki w prawie każdym meczu (na 7 spotkań strzelał w 6, w sumie 10 goli), wykonawca wolnych Juninho, który wciąż ma najwięcej asyst we francuskiej drużynie oraz Baroš, który potrafi odmieniać losy meczy. Jak widać absencje Freda, Coupeta czy Crisa nie przynoszą dużych osłabień. Oczywiście to wszystko dzieje się na boiskach Francji, ale sądzę, że Perrin będzie potrafił coś zwojować w Hiszpanii. Nie wiadomo czy zagra Ben Arfa oraz Anderson. Z historii: Lyon przegrał ostatni mecz na wyjeździe (fazy grupowej LM) w 2004 roku z ManU. Od tamtej pory najwięcej mieli remisów. Z drugiej strony gospodarze, którzy w 3 spotkaniach w lidze zdobyli tylko 5 punktów strzelając 3 gole. Co tu dużo mówić, nieobecnosć Eto'o jest aż nadto widoczna. Dodatkowo dzisiaj nie wystąpią: Edmilson i Puyol. Messi i Marquez są powołani, jednak nie wiadomo czy wyjdą w pierwszym składzie. Barca od dawna swoje pierwsze mecze w Katalonii wygrywała dużą przewagą goli, jednak grała z nie najlepszymi drużynami. Tym razem trafili na Lyon i uważam, że remis jest tutaj bardzo prawdopodobny. Może doczekamy się wreszcie bramki Henriego + jakiś karny dla Ronniego vs wolny Juninho + akcja Benzemy = 2:2. Taki wynik mi się marzy. Zagram więc: remis @ 3,75 over 2,5 @ 1,9 [GB] A znając moje szczęście padnie 2:0 lub 1:0 i znowu klops...
|
Do góry
|
|
|
|
#1603215 - 19/09/2007 18:09
|
member
Meldunek: 12/02/2007
|
brak Edmilsona i Puyola w tym meczu jest absolutnie bez znaczenia poniewaz Edmilson jak i Puyol w dotychczasowcyh rozgrywkach ligi hiszpanskiej nie zagrali ani minuty (Puyol kontuzja jeszcze z etapu przygotowan do sezony Edmilson to tylko i wlacznie zmiennik Toure lub Iniesty (ktory sam dzisiejsze spotkanie rozpocznie z lawki rezerwowych stawiajac moim zdaniem na jedno z najlepszych rozwiazan w linii pomocy barcy Rijkaard wystawi takich zawodnikow jak: TOURE-DECO-XAVI) . co do dalszych formacji to cieszy mnie bardzo powrot Messiego (jego brak w meczu z Osasuna byl spowodowany ogormnym zmeczniem i bardzo drobna kontuzja ktorej to nabawil sie przebywajac na zgrupowaniu reprezentacji narodowej (widocznie Rijkaard chcial miec w pelni zdrowego i wypoczetego zawodnika na mecz LM) . Ronaldinho i Henry z tego co mi wiadomo nie doznali wiekszych kontuzji w meczu z Oasuna wiec ich wystepu jestem pewien na 100%!!! kolejna formacja ktora wyglada jak nalezy jest rzecz jasna obrona w ktorej sklad dzisiaj wchodza tacy zawodnicy jak ZAMBROTTA-MARQUEZ-MILITO-ABIDAL(exLYON to tez moze byc forma zaprezentowania sie swoim bylym kolegom miejmy nadzieje z jak najleszej strony!!!) . jedyna formacja o ktora zawsze boje sie przy okazji typowania na barce jest ... Valdes ktory to broni w kratke raz broniac sytuacje sam na sam a potem np. rzucajac niefortunnie w zawodnika druzyny przeciwnej pilka po czym barca traci bramke a brak w Lyonie Coupeta stawia przynajmniej te dwie formacje Barcy i Lyonu na rownym poziomie:)! oslabienia zespolu z Lyonu wygladaja nastepujaco : Coupet,Cris,Muller,Fred i to jeszcze bardziej utwierdza mnie w przekonaniu ze dzisiejsza noc na Camp Nou bedzie noca bardzo udana i szczesliwa dla katalonczykow! i jak dla mnie kurs wachajacy sie w stsie miedzy 1.40-1.45 jest bardzo dobrym kursem jak na dzisiejszy wieczor!!!
pozdrawiam!
|
Do góry
|
|
|
|
#1603240 - 19/09/2007 18:45
[Re: bulwer$]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
Zupełnie nie rozumiem, co niektórzy tu piszą! Większy potencjał strzelecki Lyonu. Śmiech na sali. Barca ma największy potencjał w ofensywie na świecie, ale jak na razie, nie potrafi tego wykorzystać. Podkreślam jeszcze raz - POTENCJAŁ. Jeśli ktoś pisze, że absencja Puyola jest bez znaczenia, to ja wymiękam. Kolejna perełka to taka, że "Edmilson jest zmiennikiem Iniesty" - ubaw po pachy. W Lyonie Fred też by się przydał i to bardzo
Moim zdaniem forma obu drużyn jest daleka o optimum i najrozsądniejszym rozwiązaniem jest obejrzeć te mecz w telewizji, a typowanie sobie odpuścić. Kurs z sts-a 1.40, czyli po opodatkowaniu 1.26 to jest pusty śmiech. NO ale jak ktos uważa go za bardzo dobry, to niech zagra. Ale polecać takie coś - tego nie rozumiem
|
Do góry
|
|
|
|
#1603269 - 19/09/2007 19:09
[Re: rene]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/05/2006
|
Wszyscy Barcelona-Lyon, ja napisze coś o Rangers - Stuttgart Otóz jak widac obie drużyny overowe, lecz moim zdaniem Bundesliga jest o conajmniej poziom wyzej niz SPL. Odpowiednim zagraniem w tym eczu moze byc Over.Rangersi strzelaja gole a rowniez tracą, u siebie rewelacja w SPL za to stuttgart na wyjzedzie w Bundeslidzie totalna klapa na 2 mecze 2 porażki z jedna bramka strzeloną i 4 straconymi. Mistrz naszych zachodnich sąsiadów troche cieniuje w BL, zarząd klubu napewno postawił jasno sprawe i myśle ze druzyna ze Stutgartu bedzie walczyła. Rangersi rowniey strzelaja dużo goli. Myśle ze w bardzo dobrej formie jest Boyd oraz Beasley i Cousin. Mecz mysle bedzie obfity w roznego rodzaju akcje podbramkowe ktore powinny załatwić nam over. Obie druzyny spotkaly sie juz w 2003 roku. W Glasgow padł over, myśle ze dzis bedzie podobnie.
Stuttgart Glasgow Rangers 1:0 26.11.2003 Glasgow Rangers Stuttgart 2:1 16.09.2003
Sędzia: Stefano Farina (Włochy) Rangers: Carroll - Broadfoot, Cuéllar, Adam, Burke, Faye, Beasley, Boyd, Buffel, Cousin, Darcheville.
Vfb Stuttgart: Langer - Beck, Gledson, Magnin, Delpierre, Bastürk, Da Silva, Gómez, Farnerud, Cacau, Ewerthon.
Glasgow Rangers - Stuttgart Over 2,5 @ 2 toto-mix
|
Do góry
|
|
|
|
#1603330 - 19/09/2007 19:49
[Re: crova]
|
member
Meldunek: 12/02/2007
|
"bez znaczenia"-mialem na mysli spotkanie dzisiejsze a nie caly sezon wiadomo ze
|
Do góry
|
|
|
|
#1603347 - 19/09/2007 20:01
|
Carpal Tunnel
|
co do meczu Rangersow ...
kierowanie sie h2h z 2003r. to jakas totalna farsa( przeciez to bylo 4 lata temu), do tego jak chyba wiekszosc zauwazyla, LM i liga krajowa to dla niektorych druzyn zawsze beda 2 odmienne sprawy ... owszem over wyglada niby dosc pewnie, ale wcale nie zaskoczy mnie tu underowa wygrana gospodarzy ... uwazam, ze trener zespolu z Ibrox Park nieco inaczej nakresli taktyke przed tym meczem, bo niestety, dzis Glasgow nie zagra z przecietniakiem z ligi szkockiej, ale z rownorzednym rywalem, gdzie nie mozna pozwolic sobie na strate 2-3 bramek, bo to poprostu moze byc strata nie do odrobienia ... crova VFB to nie Kilmarnock, Falkirk czy Gretna, gdzie Boyd strzela sobie jak i skad popadnie ;-) Wyczytalem tez fajnego newsa : "Trener Armin Veh przyznaje, iż drużyna została źle przygotowana do rozgrywek i dopiero teraz wpada w odpowiedni rytm. Uprzedza jednak iż nie jest to jeszcze optymalna forma i ciężko będzie o wygraną na wyjeździe z Rangers." Czy to tylko zalosna dymna czy tez czysta prawda ?
Wg mnie prawda, wyniki VFB mowia same za siebie, bo nikt nie powie, ze wyjazdowa przegrana z Karlsruhe SC 1-0 czy wysokie 3-1 z Hertha to tylko wypadek przy pracy
No i passa 12 meczych bez porazki Rangersow w pucharach jesli chodzi o mecze na swoim stadionie
Mimo wszystko amietajmy, ze Rangersi ograli Crvene w dwumeczu ledwo 1-0, strzelajac bramke na wlasnych smieciach
jak dla mnie osobiscie wygrana gospodarzy po @2.6 wyglada calkiem calkiem apetycznie, choc nie ukrywam, ze VFB +1.5 tez wydaje sie niezla opcja, nie wiem czy nawet nie lepsza, bo tu przewaga jednego zespolu nad drugim bedzie minimalna i mysle, ze wyniesie 1 bramke
obu druzyn nie widzialem, wiec zadnych bajek pisac nie bede - proponuje dosc nietypowo :
Glasgow-VFB 1 2/10 Glasgow-VFB(0) 1 4/10 VFB +1.5 8/10
lub tez zwyczajnie : Glasgow wygra roznica jednej bramki
|
Do góry
|
|
|
|
#1603526 - 19/09/2007 21:30
|
Pooh-Bah
|
pograj troche w Football Managera, to ci powinno uzmyslowic, mniej/wiecej kto ma jaki potencjal Tak, tak, ja wiem, na Nintendo czy Play Station nawet Sosnowiec może wygrać z Barceloną czy Realem Puknij się w głowę człowieku P.S. Sorry za OT, ale nie mogę czytać takich bzdur i pozostawić tego bez komentarza.
|
Do góry
|
|
|
|
#1603530 - 19/09/2007 21:35
|
Carpal Tunnel
|
heh to byl zart, ja ci w glowe pukac sie nie kazalem, wiec wyluzuj - choc dla mnie czlowiek, ktory pisze, ze lyon ma wiekszy potencjal od Barcelony yhm ... chyba zbytnio nie wie co pisze ... to, ze lyon ma jakies tam mizerne szanse na punkty, nie znaczy, ze ma wiekszy potencjal pozdrooooo
|
Do góry
|
|
|
|
#1603570 - 19/09/2007 22:01
|
Pooh-Bah
|
heh to byl zart, ja ci w glowe pukac sie nie kazalem, wiec wyluzuj - choc dla mnie czlowiek, ktory pisze, ze lyon ma wiekszy potencjal od Barcelony yhm ... chyba zbytnio nie wie co pisze ... to, ze lyon ma jakies tam mizerne szanse na punkty, nie znaczy, ze ma wiekszy potencjal pozdrooooo Ja jestem wyluzowany, ale też chciałbym, by na tym forum toczyła się merytoryczna dyskusja, a z tym jest coraz gorzej. Często ludzie piszą coś, by pisać, a zapominają pomyśleć lub choćby przeczytać swoje posty przed publikacją. Barca ma Roniego, Eto'o, Messiego, Henrego i to są gracze z najwyższej półki. Eto'o na razie kontuzjowany, ale potencjał i tak przeogromny. A są jeszcze przecież kreatywni pomocnicy i młodzież pukająca do pierwszego składu. Lyon cenię, ale z czym do ludzi? Gdzie ten potencjał w porównaniu do Blaugrany? Benzema, Baros, Fred?
|
Do góry
|
|
|
|
#1603595 - 19/09/2007 22:13
|
Carpal Tunnel
|
czytam swoje posty trzykrotnie zanim je wysle, poprostu nikt nie moze pisac, ze Barca ma mniejszy potencjal niz Lyon, bo to zwykla nieprawda, inna sprawa jest aktualna forma, choc tutaj tez bym polemizowal, objrzalem NIE JEDEN mecz Lyonu w tym sezonie i mam o nich pewne zdanie wyrobione ... druzyna ta wg mnie zostala dosc znacznie oslabiona i nie poczynione wystarczajacych transferow, zeby myslec o sukcesach w LM
Wczoraj jak slusznie zauwazono w Studio na TVP2 krolowala RUTYNA, bramki strzelali doswiadczeni zawodnicy pokroju : Pippo, Shevy, Nuno Gomesa czy Cisse i mysle, ze dzis bedzie podobnie
To, ze w Blaugranie nie jest idealnie, wie kazdy, kto ogladal ich w tym sezonie ... ale co tu duzo mowic, ci zawodnicy grac w pilke potrafia i to nie tylko na przecietnym europejskim poziomie i nie sadze, by grali w tym zespole z czystego przypadku ;-)
Pozdrawiam ;-)
|
Do góry
|
|
|
|
#1603609 - 19/09/2007 22:21
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/10/2006
|
Ale duskusja A tak na marginesie w FM, bynajmniej na poczatku nie da sie pokonac Barcelony Zaglebiem Sosnowiec Ale wroce do tematu. Na papierze Barcelona jest dla mnie najsilnejsza druzyna w tej edycji LM. Co ciekawsze, wg mnie za bardzo nie ma konkurencji. Jednak jak to bywa to jest pilka nozna. Piekny sport. Piekny, dlatego ze czesto nieprzywidywalny. Zespol z Hiszpanii nie wszedl jeszcze w swoj odpowiedni rytm. Lyon dopiero w niedawnej kolejce odniosl przekonujace zwyciestwo nad Metz. Barcelona dzisiaj powinna wygrac. Dziwia mnie jednak niektore glosy ktore slyszalem, ze klub Messiego rozniesie Francuzow. To bedzie ciekawe spotkanie (w sam raz na obejrzenie w tv). Lyon do 'ogorkow' nie nalezy i sadze ze zawiesi Barcelonie odpowiednio wysoko poprzeczke. Tak czy inaczej Barca dzisiaj win. Byc moze tylko jedna bramka
|
Do góry
|
|
|
|
#1603627 - 19/09/2007 22:36
[Re: Stalion]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 18/06/2001
|
no wlasnie mi chodzi po glowie to 1-bramkowe zwyciestwo Barcy. A tu juz mamy ladny HC z remisem po kursikach 3.70-.3.90 i chyba to sprobuje za lekko srednia stawke. Uzasadnienie? Nie spodziewam sie pogromu, raczej spokojnego zwyciestwa. Scenariusze? Coz. Wg. mnie sa dwa, ktore pasuja mi do teorii:) Czyli albo tak jak Real wczoraj, strzela, niedlugo traci a potem frontalnym atakiem wygrywa mecz, albo tak jak Milan, strzela, doklada, w koncu rozluznia sie troszke i traci bramke. Moj typ: 2:1
|
Do góry
|
|
|
|
#1603810 - 20/09/2007 00:14
[Re: raf]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Duzo piszecie o Barcelonie ,ale o jednej ,bardzo waznej rzeczy nie ma ani slowa.
W zespole jest kolejny konflikt ,tym razem powazniejszy niz "casus Eto´o".
Mowa o konflikcie pomiedzy graczami a trenerem ,ktory po meczu w Pampelunie doczekal sie otwartej krytyki ze strony podopiecznych.
Prym w tej "rewolcie" wioda Katalonczycy :Xavi i Puyol ,po swojej stronie maja Messiego i Inieste ,Ronaldinho na razie zajmuje neutralne stanowisko ,ale nie broni Rijkaarda.
Ryj udaje ,ze nic sie nie stalo ,Laporta schowal glowe w piasek.
Powiedzmy sobie szczerze. Nie ma w tej chwili drugiego zespolu o tak wielkim potencjale ,jezeli chodzi o zawodnikow ,ale....trener jest najslabszym ,moim zdaniem ,ogniwem w tej ekipie.
Ktos powie ,ze gwiazdy maja swoje humory ,ale....albo sie nie ma gwiazd i walczy o utrzymanie i nie gra w pucharach ,albo ma sie gwiazdy i...trzeba sobie z nimi radzic (vide Capello en Real).
Rijkaarda osmieszyl nie tylko Benitez. W tej chwili w La Liga jest co najmniej 6-7 lepszych od niego trenerow. Barca swe sukcesy zawdziecza geniuszowi Ronaldinho i innych ,a nie trenerowi ,wiec....mala to bedzie strata ,gdy Ryj wreszcie pozegna Barcelone ,najwyzszy czas.
A co to ma wspolnego z dzisiejszym meczem ?
Moze tylko tyle ,ze nie postawilbym zamanego grosza na wygrana Barcelony ,dzis ,z Lyonem.
W niedziele ,z Sevilla ,moze wyjsc juz inna Barca ,ale dzis nie spodziewam sie fajerwerkow ze strony Dumy Katalonii.
Dzisiejszy mecz pokaze kto jest z trenerem ,a kto przeciwko ,a jego wynik moze zadecydowac o tym ,czy Rijkaard jeszcze troche zostanie ,czy niebawem odejdzie.
Laporta chcialby poczekac do meczow z Sevilla i Zaragoza ,socios nie chca czekac.
Salud !
amk
|
Do góry
|
|
|
|
#1603956 - 20/09/2007 01:33
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/05/2006
|
co do meczu Rangersow ...
kierowanie sie h2h z 2003r. to jakas totalna farsa( przeciez to bylo 4 lata temu)....
....crova VFB to nie Kilmarnock, Falkirk czy Gretna, gdzie Boyd strzela sobie jak i skad popadnie
wiec tak.. co do h2h pokaz w mojej wypowiedzi cos o tym ze kierowałem sie h2h ...dałem inne wg bardziej wiarygodne powody ... co do 2 sprawy to gdybyś oglądał mecze Szkocji nie chodzi mi tutaj o SPL, to widziałbys ze Boyd jest np w optymalnej formie, nie napisałem ze strzeli gola VFB. Optymalna forma to nie tylko strzelanie goli. Więc przestań płytko pisać bzdety a zacznij dogłebnie czytać.
|
Do góry
|
|
|
|
#1604044 - 20/09/2007 02:12
[Re: jadanek]
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
Expekt wystawil cos takiego:
Will Lionel Messi score in regular time?
Nie - kurs 1,47
Jak dla mnie lekkie przegiecie, jeszcze aby to byl Ronaldinho, ktory wolne i karne wykonuje, kurs 1,47 wyglada oplacalnie, zwlaszcza ze Barca gra nie z byle kim. Mecz w tv, przyjemnie bedzie ogladac, w koncu jak juz ktos tutaj zauwazyl Barca potrafi grac 'nie tylko na przecietnym europejskim poziomie'.
|
Do góry
|
|
|
|
#1604057 - 20/09/2007 02:16
|
Carpal Tunnel
|
lubie by atakowany, ale tylko sensownymi argumentami .... szkoda, ze u Ciebie ich niestety nie dostrzeglem ... moglbys mi je wskazac ? ogolnie uwazam, ze nie masz pojecia ani o jednej druzynie ani o drugiej tym bardziej podejrzewam, ze nie widziales ich w akcji, wkleiles sklady z pewnego serwisu, dodales pare ogolnikow i jestes zadowolony ;-) ja piszac cokolwiek, nie pisze od tak, zeby bylo, tylko po to, zeby pomoc niektorym osobom zobrazowac pewne sprawy i byc moze ogolic buki pozdroooo ps : Boyd to nominalny napascior, a ich rozlicza sie przede wszystkim ze strzelanych bramek( mam rozumiec, ze optymalna forma = cofa sie do pomocy i pomaga rozgrywac kolegom ?) ... ze tak powiem, nie ucz ojca dzieci robic ;-)
|
Do góry
|
|
|
|
#1604972 - 20/09/2007 06:31
|
Carpal Tunnel
|
Widzę, że moje niefortunne stwierdzenie wywołało burzę furiatów. Nie przejmuj sie ,są wszedzie i w coraz wiekszej ilości. Własnie wróciłem z Camp Nou. Wydałem 71 euro i obejrzałem gówniany mecz. Barca z taka grą moze zapomniec o odebraniu Realowi tytułu. Jednak....z taka miernota ,jaka zaprezentował Lyon ,FCB wygrała na stojaco. Szczęsliwa dla Dumy Katalonii 1 bramka ,a potem ,w oparach nudy ,czekaliśmy w przerwie ,ze moze cos sie zmieni. Nic podobnego. Dwie nastepne bramki to raczej zasługa gosci ,którzy umierali na murawie Wreszcie gola strzelił mój "ulubieniec" Heniek ,ale z takim przeciwnikiem i Rasiak by strzelił. Wynik lepszy niz gra i pomyslałem ,ze w najbliższą niedzielę będę swiadkiem kompromitacji z Sevilla ,ale.....jak zobaczyłem wynik z Londynu...kopara mi opadła. Co wiec zobacze w niedzielę ? Ups ...nie ten topik. Salud ! amk PS.Na mecze z Glasgow i Stuttgartem sie nie wybieram ,mam dosyć
|
Do góry
|
|
|
|
#1605000 - 20/09/2007 06:56
|
Porucznik
Meldunek: 15/04/2005
|
Widzę, że moje niefortunne stwierdzenie wywołało burzę furiatów. Gratuluję Barcelonie zwycięstwa, liczyłem, że będą mieli większe schody. Lyon zawiódł mnie kompletnie... Zarowno Barca jak i Lyon zagrali słabiutko. Barca mimo ze niby wygrała pzekonująco zagrała słabo. Z takimi zawodnikami takich przeciwników powinno sie 'wchłaniać' Bedac jeszcze w Fr ogladałem trzy mecze OL gdzie mimo wygranych spotkań zagrali słabizne i głownie dzięki nieporadności przeciwników potrafili wdusić o jedna wiecej bramke niż oni. I rzeczywiście może im być ciezko wyjsc z grupy jeśli sie nie wezmą za gre i nie zaczną grać tego, co Lyon potrafił sezon czy dwa temu ..
|
Do góry
|
|
|
|
#1605006 - 20/09/2007 07:03
[Re: Platini]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/08/2004
|
Perrin to jest menedzer, ktory w rok omal nie zniszczyl Portsmouth. W bramce zatrudnil wtedy Greka ( nie pamietam nazwiska), ktory byl tak cienki, ze po tym jak wrocil Redknapp zostal wyrzucony z klubu i nie mogl znalezc nowego. Wiec.....sprzedawal kebaby . Nie mozna tak jak Lyon, rok w rok sprzedawac najlepszych zawodnikow i wciaz grac na wysokim poziomie. Miejmy jedynie nadzieje, ze buki wystawiajac kursy na nastepne mecze beda sie kierowac nazwa, a nie faktycznym poziomem zespolu i bedzie mozna dobrze zarobic jak Stuttgart i Rangers pojada grac do Lyon.
|
Do góry
|
|
|
|
#1605018 - 20/09/2007 07:09
[Re: konstruktor1]
|
Carpal Tunnel
|
Perrin to jest menedzer, ktory w rok omal nie zniszczyl Portsmouth. W bramce zatrudnil wtedy Greka ( nie pamietam nazwiska), ktory byl tak cienki, ze po tym jak wrocil Redknapp zostal wyrzucony z klubu i nie mogl znalezc nowego. Wiec.....sprzedawal kebaby . Nie mozna tak jak Lyon, rok w rok sprzedawac najlepszych zawodnikow i wciaz grac na wysokim poziomie. Miejmy jedynie nadzieje, ze buki wystawiajac kursy na nastepne mecze beda sie kierowac nazwa, a nie faktycznym poziomem zespolu i bedzie mozna dobrze zarobic jak Stuttgart i Rangers pojada grac do Lyon. no coz, jesli sie placi 16 baniek za zaledwie przyzwoitego Keite, cos jest nie tak acz i tak sadze, ze mecze Lyonu u siebie z VFB czy tez Rangersami beda wygladac zgola inaczej, ale na myslenie o tym przyjdzie pora nieco pozniej ;-)
|
Do góry
|
|
|
|
#1605027 - 20/09/2007 07:17
[Re: DJ SOSNA]
|
Carpal Tunnel
|
Drużyny hiszpańskie zawsze mają problemy z Arsenalem w Londynie. Tak już jest. Bardziej mnie interesuje co odpier***la Ronaldinho. Dzisiaj był cienki jak sik pająka...aż przykro było patrzeć co powiesz amk? Filip ,wydajwe mi sie ,ze ... Ronaldinho podpisał akces do grupy pod nazwą "Rijkaard fuera". Dni marnego entrenadora sa ,moim zdaniem ,policzone. Inna sprawa ,ze nasz Ronni bardzo przezywa ,ze Mu sie skończyło 6 lat wolnosci podatkowej i moze swoja słaba grą daje Laporcie do zrozumienia ,aby to on,prezes ,troche dopłacił Nawiasem mówiac ,dzieki Ronaldinho ,dowiedziałem sie ,ze mnie tez naleza sie wakacje podatkowe Mimo wszystko w niedziele oczekuje wspaniałego widowiska. Siedze na "gol nord ,2 graderia" i mam polską flage z napisem "Polónia am el Barca" PS.Polonia po katalońsku - Polónia - akcent nad drugim "o"
|
Do góry
|
|
|
|
#1633456 - 30/09/2007 19:06
|
Carpal Tunnel
|
OT: Amk, na następny mecz Barcy u siebie przygotuj transparent "mecz.pl" Teraz Barca gra w Stuttgarcie i nie powiesze flagi ,ale za to mam hasło na ten mecz Po obejrzeniu ,na żywo i w TV,wszystkichich meczów Barcy w tym sezonie,nie zawaham sie postawić pełnej stawki na "dwójke" w Stuttgarcie ,po bardzo ładnym kursie. Wczoraj z Levante ,w drugiej połowie ,Rijkaard dał odpocząć Messiemu i Abidalowi oraz wpuscił (po przerwie spowodowanej kontuzją )Puyola (zszedł Gabi Milito). W Barcelonie mówi sie ,ze w pierwszych 3 meczach rundy grupowej trzeba zdobyc komplet punktów ,tak by rewanże rozgrywac w spokoju. Pierwszoplanowym celem jest La Liga i odzyskanie mistrzostwa ,niemniej jednak CL to prestiż i pieniadze ,wiec trzeba brac,jak dają VfB jest ,w mojej opinii ,na poziomie Murcii,Bilbao lub Levante ,takze spodziewam sie pewnej wygranej Blaugrany. Jedno ,co mnie troche niepokoi ,to wczorajsza kontuzja Yaya Toure ,który jest bezcennym graczem dla Barcy. Mam nadzieje ,ze to nic poważnego (na razie nie ma info na ten temat). I co do hasła. Swego czasu stawialiśmy z Zabielanym na Heat w NBA z hasłem : "Kto jest chłop z jajami ,stawia na Miami". Dzis troche zmienimy hasło : "Ten kto ma cojones ,gra na Barcelone" Salud ! amk
|
Do góry
|
|
|
|
#1633988 - 30/09/2007 22:11
[Re: Amkwish]
|
Pooh-Bah
|
VfB jest ,w mojej opinii ,na poziomie Murcii,Bilbao lub Levante ,takze spodziewam sie pewnej wygranej Blaugrany. amk
Z tym porównaniem Stuttgartu mocno przegiąłeś Trzeba oglądać Bundesligę, a nie zgadywać Nie zmienia to faktu, że BARCA WIN Stuttgart jest teraz bez formy, ale bardzo dobra drużyna Barcę spacerek raczej nie czeka, ale to będzie zależało od tego jak zagra Vfb i czy się nie przestraszy Jest to drużyna bez doświadczenia, ale na Niemców trzeba uważać, bo potrafia być groźni Ffb sporo bramek strzela głową, bodaj najwięcej w Bundeslidze o ile pamiętam Stać ich, by przynajmniej raz ukuć, a wtedy też over powinien wejść
|
Do góry
|
|
|
|
#1634096 - 30/09/2007 22:25
|
Carpal Tunnel
|
VfB jest ,w mojej opinii ,na poziomie Murcii,Bilbao lub Levante ,takze spodziewam sie pewnej wygranej Blaugrany. amk
Z tym porównaniem Stuttgartu mocno przegiąłeś Trzeba oglądać Bundesligę, a nie zgadywać Mam Bundeslige w kazdy weekend i tak własnie oceniam potencjał VfB ,jak napisałem. Ze szwabskich ekip tylko obecnie Bayern moze sie przeciwstawic sile Barcy i Realu ,Schalke i Werder walczyłyby góra o miejsce w pucharze UEFA ,a o reszcie szkoda gadać Over mówisz,tak...może być 0:3
|
Do góry
|
|
|
|
#1634209 - 30/09/2007 22:41
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/04/2007
|
podzielam zdanie z powyzszych postow, odnosnie zwyciestwa Dumy Katalonii w Niemczech. Barça jest w gazie, w przeciwienstwie do Vfb, ktore w lidze plasuje sie dopiero na 9. pozycji, a jeszcze dzis moze zostac wyprzedzone przez Hannover 96. Na pewno plusem dla Katalonczykow jest takze powrot do gry nie tylko podstawowego defensora, ale i kapitana - Carlesa Puyola. Martwi troche jednak uraz Yaya Toure (ok. 4 tygodnie absencji czeka zawodnika rodem z Wybrzeza Kosci Sloniowej) - nabytek z Monaco prezentuje sie nadzwyczaj dobrze i smialo mozna powiedziec, ze pozycja pivota jest dla niego zaklepana. Mimo wszystko Katalonczycy powinni przywiesc z Niemiec 3 punkty. Tereny niemieckie sa dla nich nienajgorsze - w ostatnich latach podopieczni Ryjka grali 2-krotnie w grupie z Werderem Brema - z wyjazdowych spotkan raz udalo sie przywiesc remis, raz zas zwyciestwo. Kursy wygladaja zachecajaco i przy formie i grze, jaka prezentuje Barça, smialo mozna grac dwojeczke w tym meczu... pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1635914 - 01/10/2007 05:07
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/11/2006
|
Barca po takim kursie to promocja rgac szybko, zeby kury nie polecialy Messi fenomenalna forma, weic bedzie ok, a szwaby to szwaby Barca will win
|
Do góry
|
|
|
|
#1636590 - 01/10/2007 19:06
[Re: __Michal__]
|
Carpal Tunnel
|
Barca po takim kursie to promocja rgac szybko, zeby kury nie polecialy Messi fenomenalna forma, weic bedzie ok, a szwaby to szwaby Barca will win Jest jedno "ALE".... W Stuttgarcie zagra...Ronaldinho W tej sytuacji orza biorac pod uwage ,ze Yaya Toure nie wystapi , obnizylem stawke na Barce. Salud ! amk
|
Do góry
|
|
|
|
#1636760 - 01/10/2007 21:50
[Re: __Michal__]
|
veteran
Meldunek: 19/05/2003
|
Stuttgart gra fatalnie w Bundeslidze. Zero pomysłu na grę. Nie ma co się rozpisywać i szukać minusów po stronie Barcelony. Zwycięstwo gości i to zdecydowane. Brak Yaya Toure martwi, ale z taką szeroką kadrą nie ma co się martwić. Henry w końcu zaczął strzelać. I jakoś ciężko znaleźć mi jakiś argument za gospodarzami. Niby w tym sezonie są niepokonani u siebie, ale oglądając mecz z Bochum miałem wrażenie, że chłopaki nie wiedzą za bardzo jak się gra w piłkę. Niby z Barceloną mają sobie przypomnieć?!
|
Do góry
|
|
|
|
#1636800 - 01/10/2007 22:21
[Re: kamasutra]
|
veteran
|
Kamasutra-myślisz, że warto ryzykować zwycięstwo Lyonu po kursie 1,5? Przykładowo patrząc na ofertę STS widzę kurs na handicap +1,5 dla Rangers po kursie 1,45. Już lepiej zagrać taką opcję. Jakoś nie mogę się przekonać do Lyonu. A Szkoccy piłkarze, jak zwykle będą walczyć do upadłego i za żadne skarby nie ryzykowałbym 1 przy kursie rzędu 1,5. Lyon kadrowo lepszy, forma w lidze także. Glasgow w ostatnim meczu remis, ale patrząc na wyniki pierwszej kolejki. Hmm zupełnie inny obraz. Ale to tylko takie gdybania bo nie oglądałem w akcji tych drużyn od długiego czasu(ostatnio widziałem Lyon z Barceloną), więc może wypowie się ktoś kto widział jak grają te zespoły. Za mentalność postawiłbym jak mówię na gości...
|
Do góry
|
|
|
|
#1636807 - 01/10/2007 22:29
|
veteran
|
Jesli klubowi lekarze Rangersow nie postawia na nogi Darchevilla, bedzie to wielkie oslabienie dla gosci.
@1.5 na Lyon to dla mnie poki co male nieporozumienie
Wiadomo, ze Szkoci to przede wszystkim zespoly wlasnego boiska, ale tutaj az tak nie faworyzowalbym Francuzow, bo lata swietlne napewno obu zespolow nie dziela.
moje pierwsze wrazenie co do tego meczu to X2 po ladnym kursie @2.65
Na konkretniejsze wnioski przyjdzie pora niebawem. Darchevill poleciał dziś z drużyną do Francji. Z tego co piszą na BBC wynika, że jego stan bardzo szybko ulega polepszeniu. Tak więc myślę, że jednak zagra.
|
Do góry
|
|
|
|
#1636826 - 01/10/2007 22:45
|
veteran
|
Poleciec, owszem polecial ale absolutnie niczego nie mozna byc pewnym, jednak trener liczy, ze dojdzie do siebie.Jesli bedzie GOTOW do gry(gotow w sensie gry na swoim aktualnym poziomie) X2 nabiera wg mnie coraz wiekszego sensu.Jedno jest pewne, Francuzow po takim marnym kursie z pewnoscia nie zagram, trzeba poszukac innych rozwiazan.
Zdecydowanie lepszym i bezpieczniejszym rozwiazaniem wydaje sie Rangers(+1.5) @1.47 od Lyonu po @1.5.
Tak czy siak trzeba poczekac na swiezsze informacje. Który buk internetowy daje 1,47? Nie chce mi się szukać... Tak więc trzeba czekać do jutra z ostateczną decyzją co do typu. W każdym razie ja jak i Bitnap odradzamy gry na Lyon. Nie za 1,5. Pozdrawiam. http://www.rangers.premiumtv.co.uk/page/News/NewsDetail/0,,5~1124251,00.html
|
Do góry
|
|
|
|
#1637693 - 02/10/2007 03:42
[Re: Thiago]
|
Carpal Tunnel
|
Stuttgart gra fatalnie w Bundeslidze. Zero pomysłu na grę. Nie ma co się rozpisywać i szukać minusów po stronie Barcelony. Zwycięstwo gości i to zdecydowane. Brak Yaya Toure martwi, ale z taką szeroką kadrą nie ma co się martwić. Henry w końcu zaczął strzelać. Tiago ,ja nikogo nie namawiam do grania ,ani nikomu nie odradzam. Dziele sie swoimi spostrzezeniami ,jako,ze juz jakis czas mieszkam niedaleko Camp Nou Pozwolisz ,ze w punktach : 1)Brak takiego zawodnika ,jak Toure nie pozwolil Barcy w ubieglym sezonie przejsc Liverpoolu w CL i zdobyc mistrzostwa Hiszpanii. Idiotycznie stracone bramki (w ostatnich minutach) z Betisem i Espanyolem daly mistrza Realowi. Wynikaly z tego ,ze nie bylo kompletnie asekuracji srodkowych obroncow. Toure jest tym dla FCB ,kim byl Vieira dla Arsenalu ,w okresie ,kiedy ten srubowal rekordy meczow bez porazki. Ten brak bedzie widoczny ,mowiac krotko....Valdez cos wyciagnie....z siatki. 2)Wroci Ronaldinho i....nie wiadomo co sie bedzie dzialo wewnatrz organizmu ,zwanego Duma Katalonii. 3 mecze bez Niego i 3 najlepsze mecze w wykonaniu Barcy od co najmniej roku. Iniesta ,ktory wskoczyl do skladu ,jest fantastyczny ,odzyli Deco i Xavi ,Messi ma wieksza swobode i udawadnia,ze warto mu podac pilke :),wreszcie Henry jest ustawiony tak ,jak powinien (o tym dalej). Wroci Ronaldinho i...zacznie sie klepanie ,w ktorym 3/4 pilek bedzie u niego. Tylko ,jak on to zniesie mentalnie i w jakiej jest formie fizycznej. W ciemno mam grac na dzisiejszego Ronaldinho i stawiac dom i ogrod 3)Szeroka kadra ? Jaka ? a)Iniesta.....zostanie na lawie ,ustepujac miejsca Ronaldinho .....dlugo,dlugo nic i b)Giovani ,Bojan ,Silvinho ,Oleguer ? Dwoch pierwszych bedzie niedlugo doskonalymi grajkami ,ale poki co ,to jeszcze sporo im brakuje ,aby zastapic tych z podstawowego skladu ,dwoch pozostalych...na poziomie bardzo srednim,by nie powiedziec slabym (jak na potencjal Barcy). c)Kontuzjowani¨:Zambrotta ,Toure ,Eto´o d)Puyol ,po powaznej kontuzji zagral pol meczu z Levante 4) Henry.... Mowi sie ,ze sie "odblokowal" ,ale to nie tak. Pierwsze mecze gral jako srodkowy ,odwrocony tylem do bramki napastnik. To nie jest Jego bajka. Z Levante zagral od poczatku na pozycji "arsenalowej" ,bo jest to grajek ,ktory musi dostac pilke na flance ,nabrac rozpedu ,na szybkosci minac obronce. Taki jest Jego zywiol ,krolem pola karnego nie byl i nie bedzie. Jak wroci Ronaldinho ,Henry....pewnie bedzie ustawiony tak jak z Bilbao czy Sevilla. Jak juz napisalem....nie namawiam i nie odstraszam ,ale poniewaz sam nie zdecydowalem sie grac grubo na Barce ,przedstawiam argumenty ,dlaczego dokonalem takiego wyboru. W sumie o wynik sie nie obawiam ,ale ten mecz moze po czesci rozegrac sie....poza boiskiem. VfB bedzie tak slaby ,jak silna bedzie Barca ,ale.....w mojej opinii tak silna jak w okresie ostatnich 2 tygodni nie bedzie. Powodzenia wszystkim ,ktorzy postawili na Barce Salud ! amk
|
Do góry
|
|
|
|
#1638013 - 02/10/2007 04:51
|
Pooh-Bah
|
Wroci Ronaldinho i....nie wiadomo co sie bedzie dzialo wewnatrz organizmu ,zwanego Duma Katalonii.
Iniesta.....zostanie na lawie ,ustepujac miejsca Ronaldinho... ...Jak wroci Ronaldinho ,Henry....pewnie bedzie ustawiony tak jak z Bilbao czy Sevilla.
amk
Co do pierwszej zacytowanej kwestii się zgadzam! Zwycięskiego składu się nie zmienia i R10 powinien zacząć mecz na ławce, tyle tylko, że jak wszyscy rozumieją nie ma takiej możliwości Zgadzam się, też z tym, że Roni zagra na tej pozycji, na której w ostatnich meczach grał Iniesta. Trochę dziwnie to brzmi, nieprawdaż? Ale faktem jest, ze Iniesta grał rewelacyjnie. Być moze zostanie on przesuniety do środka, a na ławkę powędruje Xavi, ale wtedy będzie to kosmetyczna zmiana. Zakładając, że R10 zastąpi Iniestę, zupełnie nie rozumiem, co to ma do Henry'ego i jego ustawienia Faktem jest, że on powinien grać na tej "arsenalowej" pozycji Tu Roni musi się trochę dostosować, wszak to gracz inny niż Iniesta. No i pamiętać trzeba, że problemy zaczną się wtedy, gdy wróci Eto'o i wtedy Ryjek będzie miał mózgowanie. Druga sprawa, to rola playmakera, który będzie miał za zadanie równomiernie rozdzielać piłki, ale o to jestem spokojny, bo w ostatnich meczach Leo pokazał, że warto do niego grać piłki Rafa zagra na pozycji z "Yayami", Puyol pójdzie na środek, a Oleguer na bok. Ten ostatni nawet mnie mile zaskoczył, ale Puyol to wielka zagadka. Stuttgart najprawdopodobniej wybiegnie w składzie: Schafer - Osorio, Tasci, Fernando Meira, Boka - Pardo - Hilbert, Khedira - Basturk - Gomez, Cacau
|
Do góry
|
|
|
|
#1638153 - 02/10/2007 05:30
|
veteran
|
Stuttgart gra fatalnie w Bundeslidze. Zero pomysłu na grę. Nie ma co się rozpisywać i szukać minusów po stronie Barcelony. Zwycięstwo gości i to zdecydowane. Brak Yaya Toure martwi, ale z taką szeroką kadrą nie ma co się martwić. Henry w końcu zaczął strzelać. Tiago ,ja nikogo nie namawiam do grania ,ani nikomu nie odradzam. Dziele sie swoimi spostrzezeniami ,jako,ze juz jakis czas mieszkam niedaleko Camp Nou Pozwolisz ,ze w punktach : 1)Brak takiego zawodnika ,jak Toure nie pozwolil Barcy w ubieglym sezonie przejsc Liverpoolu w CL i zdobyc mistrzostwa Hiszpanii. Idiotycznie stracone bramki (w ostatnich minutach) z Betisem i Espanyolem daly mistrza Realowi. Wynikaly z tego ,ze nie bylo kompletnie asekuracji srodkowych obroncow. Toure jest tym dla FCB ,kim byl Vieira dla Arsenalu ,w okresie ,kiedy ten srubowal rekordy meczow bez porazki. Ten brak bedzie widoczny ,mowiac krotko....Valdez cos wyciagnie....z siatki. 2)Wroci Ronaldinho i....nie wiadomo co sie bedzie dzialo wewnatrz organizmu ,zwanego Duma Katalonii. 3 mecze bez Niego i 3 najlepsze mecze w wykonaniu Barcy od co najmniej roku. Iniesta ,ktory wskoczyl do skladu ,jest fantastyczny ,odzyli Deco i Xavi ,Messi ma wieksza swobode i udawadnia,ze warto mu podac pilke :),wreszcie Henry jest ustawiony tak ,jak powinien (o tym dalej). Wroci Ronaldinho i...zacznie sie klepanie ,w ktorym 3/4 pilek bedzie u niego. Tylko ,jak on to zniesie mentalnie i w jakiej jest formie fizycznej. W ciemno mam grac na dzisiejszego Ronaldinho i stawiac dom i ogrod 3)Szeroka kadra ? Jaka ? a)Iniesta.....zostanie na lawie ,ustepujac miejsca Ronaldinho .....dlugo,dlugo nic i b)Giovani ,Bojan ,Silvinho ,Oleguer ? Dwoch pierwszych bedzie niedlugo doskonalymi grajkami ,ale poki co ,to jeszcze sporo im brakuje ,aby zastapic tych z podstawowego skladu ,dwoch pozostalych...na poziomie bardzo srednim,by nie powiedziec slabym (jak na potencjal Barcy). c)Kontuzjowani¨:Zambrotta ,Toure ,Eto´o d)Puyol ,po powaznej kontuzji zagral pol meczu z Levante 4) Henry.... Mowi sie ,ze sie "odblokowal" ,ale to nie tak. Pierwsze mecze gral jako srodkowy ,odwrocony tylem do bramki napastnik. To nie jest Jego bajka. Z Levante zagral od poczatku na pozycji "arsenalowej" ,bo jest to grajek ,ktory musi dostac pilke na flance ,nabrac rozpedu ,na szybkosci minac obronce. Taki jest Jego zywiol ,krolem pola karnego nie byl i nie bedzie. Jak wroci Ronaldinho ,Henry....pewnie bedzie ustawiony tak jak z Bilbao czy Sevilla. Jak juz napisalem....nie namawiam i nie odstraszam ,ale poniewaz sam nie zdecydowalem sie grac grubo na Barce ,przedstawiam argumenty ,dlaczego dokonalem takiego wyboru. W sumie o wynik sie nie obawiam ,ale ten mecz moze po czesci rozegrac sie....poza boiskiem. VfB bedzie tak slaby ,jak silna bedzie Barca ,ale.....w mojej opinii tak silna jak w okresie ostatnich 2 tygodni nie bedzie. Powodzenia wszystkim ,ktorzy postawili na Barce Salud ! amk Punktujesz niczym bokser. Zazdroszczę Ci tego, że możesz być tak blisko z moim ukochanym klubem. 1. Faktycznie z tą szeroką kadrą trochę przesadziłem, bo jest ona szeroka "tylko" w ofensywie, w obronie jest już gorzej. Yaya jest nie do zastąpienia. Gmoch mówił ostatnio, że Barcelonie brakuję robotników, a takim bez wątpienia jest Toure. Kto mógłby go zastąpić. Hmm... Thiago! Ale ten za czasów sprzed kontuzji. Jednak dziś już go nie ma w Barcelonie. Jedyne rozwiązanie jakie przychodzi mi do głowy to Marquez. Poprzedni sezon pokazuję, że jednak nikt z obecnej kadry nie może go zastąpić. Brak Toure boli, ale Stuttgart gra ostatnio za słabo by zdobyć choćby gola. Co do przyczyn utraty Mistrzostwa to... pozdrawiam Ronaldinho oraz właśnie defensywę. 2. Mieszkasz w Barcelonie więc pewnie masz inne źródła wiedzy, niż internet ale z tego co Rijkaard mówi dla Sport'u: http://www.sport.es/default.asp?idpublicacio_PK=44&idioma=CAS&idnoticia_PK=446410&idseccio_PK=803Wynika, że dopiero jutro się okażę czy Roni zagra. Oby nie. To o czym mówisz to nic innego niż "Teoria Ewing'a" http://sports.espn.go.com/espn/print?id=1193711&type=storyW tym sezonie według teorii Ewing'a gra Arsenal. Henry odszedł do Barcelony i... "Kanonierzy" zaczynają grać fantastycznie. Drużyna stała się monolitem. Jeden za wszystkich, wszyscy za jednego. W Barcelonie jest bez Ronaldinho podobnie i naprawdę strach się bać jego powrotu. Ale z drugiej strony Roni ma dużo do udowodnienia. Jego osoba jest ostatnio mocno krytykowana i w końcu Brazylijczyk musi pokazać na co go stać albo i nie. 3. O tym w punkcie 1. Oraz Sylvinho, Giovani, Bojan no i... Ronaldinho albo Iniesta. Sylvinho może nie jest jakimś wybitnym piłkarzem ale na Stuttgart potrafi aż nadto. Często potrafi włączać się w akcję ofensywne i tutaj widzę jego mocną stronę. W futbolu wygrywa ten, kto strzela więcej bramek. Giovani, Bojan młodzi, gniewni. Może nie grają jeszcze na takim poziomie jak piłkarze z pierwszej "11", ale potrafią oni jednym zagraniem przesądzić o losach spotkania. Giovani szczególnie podobał mi się w "niestety" spotkaniu towarzyskim z Interem. Barcelona ma grać ładnie, strzelać bramki. Jak napad zdobędzie 4bramki to jedna puszczona przez Valdes'a nie spowoduję katastrofy. Dwa lata temu tak było. Nie było Toure a wygrywaliśmy. 4. Fuera Ronaldinho No, a tak na poważnie to masz rację, ale wcześniej Henry'emu brakowało trochę szczęścia. Ach te słupki... Liczę, że i na pozycji wysuniętego napastnika także zdobędzie bramki i Barcelona wysoka pokona "Szwabów". Liga Niemiecka jest słabsza od Hiszpańskiej a Stuttgart nawet w niej sobie nie radzi. Barcelona wygra i to według mnie wysoko. Nie mam zamiaru szukać kryzysu, bo Toure jest kontuzjowany. Mnie najbardziej martwi ten Ronaldinho. Kto wypadnie ze składu? Xavi, czy będący w życiowej formie Iniesta. Może nie zagra w ogóle. Tak naprawdę dzień jutrzejszy pokaże nam czy Barcelona jest "drużyną Ewinga", czy też po prostu wreszcie sobie przypomniała jak grała dwa lata temu wraz z Ronaldinho. I żaden Ewing wtedy im nie przeszkadzał.
|
Do góry
|
|
|
|
#1638204 - 02/10/2007 05:40
|
veteran
|
Pozwolę sobie jeszcze przytoczyć słowa Pana Darka Wołowskiego: " Ronaldinho. Syndrom brazylijski Być może za kilka dni Ronaldinho wyleczy kontuzję, wróci do składu Barcy i znów zacznie grać fenomenalnie. Być może. Wielu z nas na to czeka, bo wrażenia artystyczne jakich dostarczał niewiele ponad rok temu są wciąż żywe w naszej pamięci. Był czas, by zatęsknić za jego dryblingami, akcjami, podaniami - wymykającymi się klasyfikacjom, a nawet logice. Fajnie jest obcować z geniuszem... Można wierzyć, że geniusz wróci, bo przecież tego co umiał, nie zapomniał. Niestety poza talentem liczy się praca. Nie będę już nudził, wszyscy wiemy o co chodzi. Napisałem wyżej, że Ronaldinho to fenomen nie poddający się zestawieniom, tymczasem sam chciałem dokonać jednego porównania. Romario, Ronaldo, Rivaldo, Adriano, wszyscy byli genialni dopóki parli na szczyt. Znacznie gorzej było, gdy uznali, że na szczycie już są. Być może w chwili gdy Barca zdobyła Puchar Europy Ronaldinho poczuł to samo. A my na powrót geniusza będziemy czekać na próżno. " Mam nadzieję, że ostatni "mocny kop w dupę" Ronaldinho spowoduję, że syndrom brazylijski stanie się mitem. PS. Polecam http://michalpol.blox.pl/2007/09/Czy-pilkarza-mozna-zabic-gazeta.html#ListaKomentarzy
|
Do góry
|
|
|
|
#1638226 - 02/10/2007 05:44
|
Carpal Tunnel
|
Zakładając, że R10 zastąpi Iniestę, zupełnie nie rozumiem, co to ma do Henry'ego i jego ustawienia Rene ,a myslisz ,ze ja rozumiem ? Podzielilem sie obserwacjami ,o tym ,jak ustawiany byl Henry. Oczywiscie musimy brac pod uwage ,ze Eto¨o zlapal kontuzje w meczu z Interem i nie zagral w lidze. Barca zostala wiec bez typowego ,srodkowego napastnika. Jak wiesz w FCB taki grajek nie spelnia tylko roli typowego egzekutora ,ale zgrywa pilki z klepki ,bedac odwrocony tylem do bramki. Eto¨o to potrafi ,poza tym ma niesamowite przyspieszenie na 2-3 kroku (tylko Messi ma chyba lepsze dynamike) i wlasciwie z miejsca moze wyjsc na pozycje. Henry potrzebuje troche dystansu ,by nabrac szybkosci ,bo drybling "z miejsca" nie jest Jego mocna strona (choc w Anglii to robil,schodzac na lewo do linii koncowej ,tu Mu nie wychodzi) Wracajac do ustawienia. Z Santander ,Bilbao i Sevilla (do momentu zdobycia 1 bramki)Henry trzymal sie "16" ,ustawiony w srodku i tylem. Co prawda w tym ostatnim meczu nie gral Ronni ,ale chyba nawyk pozostal. Z Zaragoza gral juz bardziej na flance ,mial mnostwo okazji (4-5 setek ,nie przesadzam) ,ale zawsze strzelal po ziemi ,w bramkarza. Z Levante ,po zdobyciu 1 bramki ,kazda strata gospodarzy konczyla sie szybka kontra Barcy (1 polowa) z Henrym w glownej roli. Poza tym Levante gralo w obronie w linii ,na 35-40 metrze ,starajac sie zlapac na offsajd ,a to juz byla gra dla Henryego (klasyczny przyklad to bramka na 3:0). Jak wroci Ronaldinho i zacznie sie znowu "klepanie" to ja nie widze szans ,by Henry byl z tego wylaczony. A z flanki na 40 metrze wyklepac sie nie da Jezeli VfB troche sie odkryje to Henry na 100% bedzie mial niejedna okazje ,ale przy 10 szwabach we wlasnym polu karnym to trzeba liczyc tylko i wylacznie na Messiego oraz na ....wolnego w wykonaniu Ronaldinho.
|
Do góry
|
|
|
|
#1638401 - 02/10/2007 06:27
|
Carpal Tunnel
|
Tylko, że tych 10 "Szwabów" w defensywie popełnia sporo błędów. Henry strzeli Tez na to licze. Rene ,Sevilla tez nie jest druzyna defensywna ,a rzadko wychodzili z wlasnej polowy na Camp Nou ,a Kanoute chwilami gral na stoperze ,hehe Barca ,tak jak Polak,....potrafi
|
Do góry
|
|
|
|
#1638413 - 02/10/2007 06:35
|
veteran
|
Tylko, że tych 10 "Szwabów" w defensywie popełnia sporo błędów. Henry strzeli Tez na to licze. Rene ,Sevilla tez nie jest druzyna defensywna ,a rzadko wychodzili z wlasnej polowy na Camp Nou ,a Kanoute chwilami gral na stoperze ,hehe Barca ,tak jak Polak,....potrafi Bo taka jest prawda, że jak Barcelona zaczyna grać swoje to nie ma z nią szans praktycznie żadna drużyna na świecie. Stuttgart jest dziś na świecie xxxx któryś... Wnioski nachodzą same. Zobaczymy jutro, bo piękno futbolu polega na jego nieprzewidywalności. Ale jam jest wróżka zębowa i mówię, że bydzie wysoko dla Katalończyków. A błe, fuj zawiało Barciotyzmem. Jak to mawia Gmoch: "Siju". Czas zająć się innymi ciekawymi typami na jutro. Barcelona już zagrana , koniec dyskusji
|
Do góry
|
|
|
|
#1638479 - 02/10/2007 07:38
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/02/2005
|
Kurs na Barce - 1.75 - moim zdaniem jest oszacowany idealnie.
Nie widzialem zadnego meczu VFB w tym sezonie, ale porownywanie go do Levante to lekkie naduzycie. Jakby nie bylo, mistrz Niemiec.
Nie wiem czemu, ale mam przeczucie, ze zobaczymy we wtorek w pelni zaangazowanego Rooniego, ktory bedzie wyrozniajaca sie postacią zespolu.
Brak Yayi to ogromna strata, szczegolnie w konfrontacji z rywalem, z ktorym trzeba sie nastawić na fizyczną walke. Bedzie brakowala siły i centymetrów... na taki wyjazd przydalby sie Thiago Motta, ktory moim zdaniem jest świetnym grajkiem, ale nigdy nie sprzedał tego, co tak naprawde potrafi. Byc moze jutro zobaczymy w pierwszej 11stce Edmilsona ? Bardziej prawodopodobny jest jednak wystep w roli czyściciela Marqueza.
Barca z meczu na mecz sie rozkreca. Od wystepow slabych jak z Racingiem i Osasuną... przez dość toporne i męczące jak z Sevillą i Lyonem po naprawde niezle z Realem i Levante.
Typ dwójka... ale ze stawką nie ma co szaleć, bo tak jak wczesniej wspomnialem kurs oszacowany bardzo dobrze. Osobiście pogralem wczoraj po 1.95 u ziemniaka.
W drugim meczu aż takie faworyzowanie Lyonu to zamydlanie rzeczywistosci. Bez Abidala, Maloudy i Freda ten zespol stracil dusze. Pierwsza dwójka tworzyła magiczną lewą flanke... którą nie potrafie porównac z zadnym innym duetem na przestrzeni ostatnich lat. Wypalony Pernambucano, Kallstrom, ktory nie pokazuje pelni swoich mozliwosci, ogolnie nic ciekawego. Lepiej wyszkolonym zespolem z pewnoscia jest Lyon, jednak w konfrotacji ze szkocką siłą, ambicją... mi wychodzi coś kolo remisu. Na pewno Lyon po 1.50 nie wchodzi w gre.
|
Do góry
|
|
|
|
#1638523 - 02/10/2007 08:45
|
addict
Meldunek: 24/05/2005
|
Jezeli VfB troche sie odkryje to Henry na 100% bedzie mial niejedna okazje ,ale przy 10 szwabach we wlasnym polu karnym to trzeba liczyc tylko i wylacznie na Messiego oraz na ....wolnego w wykonaniu Ronaldinho.
Rene ,Sevilla tez nie jest druzyna defensywna ,a rzadko wychodzili z wlasnej polowy na Camp Nou ,a Kanoute chwilami gral na stoperze ,hehe
amkwish,ze Bl masz co weekend juz napisales,ale czy ty ta lige sledzisz,czy tylko ogladasz 2min. urywki? Jak juz napisal rene,VfB nie jest druzyna,ktora stawia na zamurowanie swojej bramki,a porownywanie ligowych meczy z LM jest malo interesujace. Ja widzialem ostatnie 2 spotkania Barcelony w Bremen (sezon 05/06 i 06/07) i bylem troche rozczarowany gra Barcelony.Ta druzyna nie chciala wysoko wygrac,lecz zdobyc punkty nie uzywajac duzo sil,gdy przeciwnik na to pozwoli. Przypomne wyniki wyjazdowe Barcelony w sezonie 05/06 i 06/07 w fazie grupowej. 05/06 Werder - Barcelona 0-2 Panathinaikos - Barcelona 0-0 Udinese Calcio - Barcelona 0-2 06/07 Werder - Barcelona 1-1 89min. Messi Chelsea - Barcelona 1-0 Levski Sofia - Barcelona 0-2 Dlaczego w tym roku ma byc inaczej,Barca nie przyjezdza do Stuttgartu wysoko wygrac,komu to potrzebne? VfB chce pokazac sie z jak najlepszej strony,w koncu reprezentuja aktualnego mistrza Niemiec,z taka druzyna zadko kiedy sie gra,wiec motywacji bedzie 120%. Typ: under 2,5 @2.18 2/10 Betfair
|
Do góry
|
|
|
|
#1638667 - 02/10/2007 15:32
[Re: Ramadan]
|
veteran
Meldunek: 22/08/2007
|
VFB Stuttgart - FC Barcelona Miejsce oraz godzina rozpoczęcia spotkania: Gottlieb-Daimler - Stuttgart, 20:45 Typ: 2 i 2 (-1,5) Kurs: 1,70 i 2,82 Stawka: 5/10 i 1.5/10 Buk: Expekt i GB Tak jak już kiedyś kolega Amkvish napisał w innym temacie nie warto rozmyślać na temat tego meczu na dwóch kartkach A4. Stuttgart to cien zespołu z poprzedniego sezonu kiedy to wykorzystali słabszy sezonu Bayernu i Werderu i mogli świętować mistrzostwo. W obecnym sezonie po 8 kolejkach zajmują 8 miejsce z 10 pkt. na koncie. Pierwszy mecz w LM mimo porażki nie był słaby ze strony VFB w 56 minucie wyszli na prowadzenie jednak ostatecznie przegrali 1-2. Jedyną poważna absencją w zespole z Niemiec jest brak pomocnika: Antonio da Silvy. A co tam w Barcie? Wydaje się że oprócz zawirowań wokół Roniego wszystko w najlepszym porządku. Wygrana z Lyonem, Sevilla, Saragossa i Levante. Wszystkie mecze to po prostu pokaz siły Blaugrany gdzie nie przeszkadzała im nie obecność Ronaldinho a kto by pomyślał dwa lata temu że Barca bedzie mogła grać tak wspaniale bez tego zawodnika. Jeśli chodzi o skład Barcy to Rijkard ma mały problem ponieważ dzisiaj najprawdopodobniej ma już zagrać Roni a to oznacza że Iniesta zostanie przesunięty do drugiej lini tak więc tam być może nie zagra Xavi. Ale nie będziemy sie rozpisywać z powodu bogactwa w zespole. Za kadencji Franka Rijkarda Barcelona mierzyła sie czerokrotnie z Werderem Brema wygrywając trzy razy i raz notując remis. Przed sezonem zagrali towarzysko z Bayernem Monachium i po pięknym golu Messiego wygrali 1-0. VFB Stuttgart:R. Schäfer - Osorio, Tasci, Fernando Meira, Boka - Pardo - Hilbert, Khedira - Bastürk - Gomez, Cacau FC Barcelona: Victor Valdes - Oleguer, Puyol, G. Milito, Abidal - Iniesta, Marquez, Deco - Messi, Henry, Ronaldinho Gol Messiego:GOOOOOOOOOOL !!! GOOOOOOOOOOOOOL !!!
|
Do góry
|
|
|
|
#1638742 - 02/10/2007 16:45
[Re: Eriksson]
|
Carpal Tunnel
|
Jesli ktos sie ludzi, ze VFB sie choc troche odkryje, idac na wymiane ciosow z Blaugrana, to raczej jest w bledzie. To byloby zwykle samobojstwo.Stuttgart do najsilniejszych klubow w Europie nie nalezy i nie oczekujmy, ze to oni beda prowadzic gre.Obstawiam jednak, ze moga zaatakowac smielej gdy na boisku pojawi sie slaba Barca, ta z poczatku sezonu - ospala, flegmatyczna, bez pomyslu na gre.Pytanie tylko czy taka Barce zobacza przez chocby pare minut.Marquez, ktory zapewne zajmie miejsce Yaya, calkiem przyzwoicie sie prezentuje - ale jesli ktos pisze, ze w Barcelonie procz "zawirowan wokol Roniego wszystko jest w najlepszym porzadku" no to ja go calkowicie nie rozumiem, bo czy Marquez zagra na tak doskonalym poziomie jak Toure, mam wielkie obawy.Fenomenalna forma Messiego, pozwala obstawic, ze tylko zmasowane krycie, pozowoli go wylaczyc z gry.Co do R10 : in minus : moze nie jest w najwyzszej formie i bardzo zwalnia gre druzyny, niepotrzebnie przytrzymujac pilke, na plus : to wciaz genialny zawodnik, a jego firmowe zagranie(czytaj w momencie podania, odwrocenie glowy w druga strone) moze wyprowadzic z rownowagi kazdego zawodnika.Moze nie jest tak przebojowy jak zawsze, ale dogrania do kolegow i przeglad pola to wciaz klasa sama w sobie. Ogolnie uwazam, ze Niemcy zrobia wszystko, zeby tego meczu NIE PRZEGRAC, tym bardziej ze chyba kazdy zdaje sobie sprawe z rozpedu, jakiego nabrala hiszpanska druzyna. W pamieci mam spotkania z Santanderem, Osasuna czy nawet Sevilla, gdzie gra ofensywna wygladala krotko mowiac, jak walenie glowa w mur.Przypomne takze, ze z 10 bramek jakie w 8 meczach Bundesligi stracili gracze VFB , 8 padlo na wyjezdzie. Przy aktualnym szpitalu w zespole z Katalonii, nie uwazam takze, zeby Barca wsiekle atakowala, bo mimo wszystko z tylu beda spore braki(kontuzjowany Zambrotta,Puyol nie jest jeszcze w pelni sil, Milito doznal lekkiego urazu a chlopak od czarnej roboty, Yaya Toure wypadl na 4 tyg.). Ja wciaz podchodze do tego meczu ostroznie i uwazam, ze z pewnoscia nie bedzie to spacerek dla gosci(mam jakies mieszane uczucia). Obie Drużyny Zdobędą Gole TAK @1.62 4/10 Ronaldinho strzeli gola spoza pola karnego w tym meczu TAK @5.50 1/10W polu karnym bedzie sie roilo od niemcieckich trykotow, tak wiec szukanie strzalu z dystansu, ewentualnie jakiegos rzutu wolnego wchodzi w gre
|
Do góry
|
|
|
|
#1638772 - 02/10/2007 17:01
|
veteran
|
Tia a z przodu nie ma Samuelka. No i? Puyol, Abidal, Thuram, Milito albo Olequer. To sa tramkparze czy co? Ze wszyscy tacy pewni, iz Barcelona straci bramke. Coz moze Olequer jest trampkarzem mlodszym ale reszta...
|
Do góry
|
|
|
|
#1638845 - 02/10/2007 17:29
|
stranger
Meldunek: 29/09/2007
|
Jeśli chodzi ci o wiek to napewno trampkarzem jest Milito wracając do sprawy meczu...Oglądam kochaną Barce często niestety nie mam takiego farta jak amk by oglądać i być z Barcą na wyciągnięcie ręki Ronaldinho przypomina mi bardzo Gajtkowskiego (prze wałkarza).Roni gra jak mu się chce,osiągnął już sławe,ma kase itp. Gajtek znowu wymyśla sobie kontuzje,by tylko nie grać a zarabiać hajs dlatego wspomniałem o takim porównaniu bo jak Roni odwali dziś jakiś numer to wszyscy na tym stracimy i Rejki wkońcu będzie musiał zdjąć Ronaldinho w 70' jak to było w meczu bodajże z Lyonem Jeśli chodzi o sprawe innych piłkarzy,to stawiałbym na Inieste który naprawde w ostatnich meczach gra fenomenalnie,wg mnie dobrze by było jakby nie grzał ławy tylko wychodził w podst 11,nie musze dużo pisać o Messim bo złapał forme akurat na LM i chwała mu.Mam nadzieje że Barca wygra wkoncu lige mistrzów.Myśle że trener jest dobrym trenerem,wychwyca młode talenty z niższych klubów po czym robi z nich gwiazdy.Ja już pare tych talentów widze w roli koni napędowych w Barcelonce.
|
Do góry
|
|
|
|
#1638850 - 02/10/2007 17:32
|
veteran
|
Widziales Thurama w ogole na oczy w tym sezonie ?
Puyol zagral tylko 45 minut w ost. meczu, nie jest raczej jeszcze gotowy na pelne 90.
Jesli chodzi o Gabriela, pewnie zagra ale to tez nie jest przesadzone. Ta widziałem. Pewnie masz na myśli jego kiepski występ z Osasuną. Z Levante zagrał o wiele lepiej. Puyol to typowy fighter. Zawsze walczy. Gdyby nie był gotowy do gry to po prostu by nie grał. Jak jest na boisku to kontuzje ma raczej gdzieś. A czy zagra pełne 90minut to już zależy od sytuacji na boisku i samego zdrowia piłkarza. On sam o zmianę nie poprosi.
|
Do góry
|
|
|
|
#1638877 - 02/10/2007 17:43
[Re: WERDER12]
|
Carpal Tunnel
|
amkwish,ze Bl masz co weekend juz napisales,ale czy ty ta lige sledzisz,czy tylko ogladasz 2min. urywki?
Widze ,ze lubisz dyskusje z humorem,wiec tym chetniej odpowiem. Na Camp Nou chodze ,bo pasjonuje mnie hokej na rolkach ,narodowy sport w Katalonii. W TV mam wszystkie programy sportowe ,ale nie korzystam ,bo jestem fanatycznym wielbicielem argentyńskich seriali. Pare bramek z tego sezonu La Liga widziałem przez przypadek ,w przerwie pomiedzy 1983 a 1984 odcinkiem "El amor y la colera". I taka jest prawda ,Herr Werder Nastepna sprawa. "Porównanie VfB z Levante to przesada". Nie uwazam ,ze przesada ,natomiast porównanie Barcy ze Stuttgartem to przegiecie. Levante nie jest takie cienkie ,jak wskazuja tegoroczne wyniki i pozycja w tabeli. Owszem ,na tle bardzo silnej ligi ,do miana potentata nie pretenduje Przypominam jednak ,ze w końcu kwietnia ,Barcelona walczaca o mistrza ,meczyla sie niemilosiernie z tym samym Levante. Co sie zmienilo ? Przede wszytskim to ,ze w ostatnim czasie Barca jest w takim gazie ,w jakim nie była od co najmniej 2 lat. I ,na marginesie,to nie sadze,ze w przypadku wystawienia od poczatku meczu Ronaldinho ,Rijkaard posadzi na ławce Xaviego. Pod nieobecność Yaya Toure ,Hernandez jest (wsród pomocników FCB) najbardziej predysponowany do gry ,jako medio defenso i taka role spełniał (poniekad z konieczności) ,przed przyjsciem Toure. Poza tym Iniesta dublowałby sie na lewej flance z Ronnim ,nie wspominajac juz o tym ,ze w ukladzie Iniesta-Ronaldinho-Henry i dodajac czesto chodzacego do przodu Abidala ,na lewej stronie panowałby tłok ,jak w autobusie w godzinach szczytu. Zobaczymy ,co zrobi Rijkaard,ja spodziewam sie Iniesty w wyjsciowej jedenastce i ...Ronaldinho na ławce Wracajac do sedna. kazdy wie ,ze puchary maja swoja specyfikę i wypracowanie sobie dobrej predykcji poprzez porównanie potencjałow i jakosci poszczególnych lig ,nie jest najlepszym rozwiazaniem. Ale...prosze pokazacmi lepsze Trudno wskazać. I własnie dlatego typowanie pucharów obarczne jest ,moim zdaniem,wiekszym ryzykiem. Słabiutka liga polska ,mocna Bundesliga - tak. Tylko ,ze Wisła rozwaliła Schalke w Gelsenkirchen 4:1 ,a troche wcześniej odprawiła Zaragoze z tymsamym rezultatem na Reymonta. Ta sama Wisła potrafiła potem odpaść z pasterzami kóz z Tbilisi i jakby ktos wspomniał wcześniej o duzym potencjale ligi gruzińskiej ,zostałby gremialnie wysmiany. Cóz ,w pucharach często bywa tak ,ze druzyny z jakiegos kraju innym "nie leżą" i np.Hiszpanie mają zawsze problemy z druzynami Premiership. Trzeba jednak sie na czymś oprzeć ,by zaryzykować jakieś pieniadze i cos obstawić. ja zdecydowałem sie zagrac "dwójkę" ,ale TYLKO za 5/10. Reasumując...VfB - Barca 1)Potencjał 2 2)Liga 2 3)Aktualna dyspozycja 2 4)Indywidualności 2 5)Mentalnie 1X a)czas na przełamanie i nie ma lepszej okazji niz mecz z potentatem ,determinacja i ambicja ,ale i mozliwość "paraliżu" i stres wiazacy nogi b)mozliwowśc zlekceważenia przeciwnika ,wewnetrzny konflikt ,przekonanie o własnej "wielkości" ,ale i zaangazowanie spowodowane konkurencja o miejsce w podstawowym składzie 6)Absencje 1 7)Publiczność 1 8)Pogoda 1 9)Sedziowanie ??? 10)TYP.....2 Salud ! amk PS.Dla mnie wiazacą opinia o VfB byłby głos kogos ,kto tam mieszka i chodzi na mecze Stutgartu. Knopsi ,wiem ,ze rzadko tu zagladasz ,ale jak mozesz ,napisz parę słów. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1638887 - 02/10/2007 17:53
|
Carpal Tunnel
|
Ta widziałem. Pewnie masz na myśli jego kiepski występ z Osasuną. Z Levante zagrał o wiele lepiej.
Puyol to typowy fighter. Zawsze walczy. Gdyby nie był gotowy do gry to po prostu by nie grał. Jak jest na boisku to kontuzje ma raczej gdzieś. A czy zagra pełne 90minut to już zależy od sytuacji na boisku i samego zdrowia piłkarza. On sam o zmianę nie poprosi.
Potwierdzam,nic dodac ,nic ująć. OuLek... Co do opinii o Rijkaardzie ....dyskutowałbym ,ale chciałbym ,by wyszło na Twoje. Poczekajmy jeszcze trochę ,bo ja mysle,ze Rijkaardowi w dojsciu do perfekcji najbardziej przeszkadza drugi trener***....Ronaldinho. Wydarzenia z ostatnich tygodni zdaja sie potwierdzac te ,z pozoru ,kosmiczną teorię Przy okazji ,teraz troche z innej perspektywy,spróbujmy ocenić konflikt z Etoo'o sprzed paru miesiecy. *** oczywiscie to skrót myslowy ,ale wpływ lidera na skład i ustawienie zespołu jest(był) bardzo znaczacy i to nie jest zarzut ,ale wazne jest to ,co zespołowi wychodzi na dobre.
|
Do góry
|
|
|
|
#1638908 - 02/10/2007 18:11
|
Carpal Tunnel
|
Obie Drużyny Zdobędą Gole TAK @1.62 4/10
Heh ,Twój typ przypomniał mi jeszcze o jednym. Valdez !!! Nie bede odkrywczy ,jezeli napisze ,ze to bardzo słaby punkt zespołu ,jeżeli nie najsłabszy. Victor jest dla mnie bardziej portiera (hiszp.zasłona) ,niż portero (hiszp.bramkarz) Słynie z głupich błedów i puszczenia wielu baboli ,lecz... W tym sezonie nie popełnił zadnej głupawki i broni naprawde dobrze.Popatrzmy : Inter - Copa Gamper - 5:0 Santander - La Liga - 0:0 Bilbao - La Liga - 3:1 (bramka po błedzie obrońców) Nastic - Copa Catalunya - 1:2 (nie grał) Osasuna - La Liga 0:0 Lyon - Liga de Campeones - 3:0 Sevilla - La Liga - 2:1 (bramka z 2 -metrowego spalonego) Zaragoza - La Liga - 4:1 (bez szans ,po strzale z 14 metrów) Levante - La Liga - 4:1 (bramka z karnego) Obawiam sie ,ze juz najwyższy czas na "typowe" zagranie Victora. Jzeli tak ,to przy okazji....over ,bo 1:0 dla Niemców ,ani remis 1:1 jakos mi do tego meczu nie pasują
|
Do góry
|
|
|
|
#1638916 - 02/10/2007 18:14
|
Carpal Tunnel
|
Yhm, owszem jest fighterem, ale tutaj chodzilo mi o inna sprawe.Jesli Rijkaard go zdejmie przykladowo w 45 czy 60 min. to zwyczajnie tego zawodnika nie bedzie na boisku, wiec tutaj pisanie o walecznosci za przeproszeniem g**** zmieni Nie zapominaj, ze on doznal urazu kolana, a nie rozciecia palca u reki, pauza ponad 3-miesieczna swoje musiala zrobic. ps : przypomne takze, ze to wlasnie Puyol sprokurowal karnego dla Levante
|
Do góry
|
|
|
|
#1638918 - 02/10/2007 18:16
|
veteran
|
A może Valdes w końcu nauczył się bardziej skomplikowanych czynności niż żucie gumy?
R. Schäfer - Osorio, Tasci, Fernando Meira, Boka - Pardo - Hilbert, Khedira - Bastürk - Gomez, Cacau
|
Do góry
|
|
|
|
#1638973 - 02/10/2007 18:38
|
veteran
|
Basturk w ostatnim spotkaniu nie grał z powodu kontuzji a wcześniej jego gra nie wyglądała dobrze. Gomez-Cacau to dobrzy piłkarze, ale przy takich zawodnikach jak Iniesta, Messi, Ronaldinho itd...
Stuttgart popełnia sporo błędów w obronie. Osobiście postawie na handicap Barcelona -1,5.
Zdr.
|
Do góry
|
|
|
|
#1639068 - 02/10/2007 19:18
|
Carpal Tunnel
|
Mnie od dawna zastanawia, jak taki bramkarzyna jak pan Victor moze bronic w zespole tej klasy ... nasz reprezentacyjny Hamburger moglby smialo go zastapic Sam tego nie rozumiałem ,dopóki nie poszedłem pierwszy raz na camp Nou. Grali z Santander i przy stanie 0:0 sedzia z Asturii (maja najlepsze w Hiszpanii mleko ,ale drukarzy to chyba z Polski importują) podyktował karnego dla gości ,z kapelusza ,żeby było jasna. Victor obronił ,a stadion wył ,jakby zobaczył Mesjasza (wtedy Messi jeszcze nim nie był ,hehe). Na kazdym meczu Valdez otrzymuje ogromna doze sympatii,a na Jego błedy cules maja zawsze jakieś wytłumaczenie. Smiem twierdzic ,że przede wszystkim dlatego ,ze jest Katalończykiem (on,Puyol ,Xavi i Oleguer). Jest tu bardzo lubiany i póki Barca wiecej strzela niz traci ,Jego pozycja w zespole wydaje sie byc pewna. Jeszcze o Puyolu. Przynajmniej jeden dzień w tygodniu pracuje razem z Alberto Puyolem ,który jest ,co prawda dalszym ,ale zawsze, kuzynem Carlesa Puyola Saforcady - piłkarza Nawiasem mówiąc to On ofiarował mi darmowa wejściówke na mecz Barca - Real (3:3). Bert mówi ,że takiego podejscia do wykonywanej pracy ,jakie ma Carles ,spokojnie mozna zyczyc kazdemu. Predzej sam poprosi Rijkaarda o posadzenie na ławce niz wyjdzie na boisko bedąc bez formy. Przerwa przerwą ,ale wole nie do końca "ogranego" Puyola niż drewniaka Oleguera czy bedacego "pod formą" Thurama. Ponoć w notesie Txiki'ego Begiristaina(el secretario técnico)pośród wielu nazwisk piłkarzy ,którymi Barcelona mogłaby byc zainteresowana ,figuruje również Artur Boruc***(tak mi powiedział Alberto ,jeszcze wiosna tego roku). Ja dodałem,ze Boruc to jeden z najlepszych bramkarzy swiata i w dodatku Jego ratio jakość/cena jest nie do pobicia na piłkarskim rynku,jezeli chodzi o bramkarzy. A co ,może skłamałem ? Oby kiedyś doszedł do skutku transfer Polaka na Camp Nou ***Dudek tez figurował na liscie ,a po finale CL w Stambule interesowano sie Nim tutaj na powaznie ,niech teraz żałuje ,bo Krystyna z Gazowni,nie dość ,ze była na MŚ w Niemczech,to jeszcze pracuje w kasie na Camp Nou
|
Do góry
|
|
|
|
#1639114 - 02/10/2007 19:45
|
Pooh-Bah
|
Myślę, że ta dyskusja robi się trochę jałowa, więc pora ją podsumować 1. Kurs na Barcę 1.75 ( choć nie wiem, czy tyle jeszcze można dostać ) jest warty gry, z uwagi na klasę drużyn a takze ich aktualną formę To dla większości jest oczywiste, dyskusja zaś idzie o szczegóły i po części odbywa się za sprawką Amk-a Kto chce może zagrać w drugą stronę, bo to sport i szans jest zawsze ( moim zdaniem mała ) Jeśli chodzi o mnie, to postawiłem na Barcę, ale nie dlatego, że to mój ulubiony klub. Tu mogę pozazdroscic Amk-owi, nie tylko tego, że mieszka za płotem Nou Camp, ale takze jeszcze dwoch rzeczy, czyli tego, iż mieszka w normalnym kraju i w jednym z najpiękniejszych miast, bo Barcelonę zdążyłem zaliczyć i zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Doceniam Amk twoje zamiłowanie do południowo amerykańskich seriali, typu - Leon wrocił, muszę powiedzieć o tym matce - Mamo, Leon wrócił, to bardzo dobra nowina - Leon woćił? Dawno go nie było. - Tak dawno go nie było. - Czy ojciec juz o tym wie? - Wie, powiedziałem mu że Leon wrócił - A co on na to? - Powiedzial, ze dawno go nie było Trudno wtedy jakiś mecz obejrzeć, a zwlaszcza Bundesligi. Tu Ciebie rozumiem, bo gdybym mieszkal w Hiszpanii, to raczej tych rozgrywak też bym nie ogladał. Stuttgart to mistrz Niemiec. Forma formą, ale oni się nie położą i nie będą prosić o najnizszy wymiar kary. Powalczą, bo dla nich to duza sprawa grać z Barcą. Nie zaparkują autobusu pod własną świątynią, ani też nie pójdą na wymianę ciosów. Jak pisze Werder Under jest prawdopodobny, bo Barca potrzebuje 3 punktów i swiętego spokoju. Tempa nie będzie podkręcać, chyba że zmusi ja sytuacja lub niekorzystny wynik. Porównywanie Stuttgartu z Levante, to pomimo wszystko przegięcie. Pamiętam Levante chocby z końcówki sezonu i też twierdzę, że nie są to kelnerzy, bo w La Liga takich nie ma. Zakładając hipotetycznie, że wstawiam Stuttgart do La Liga, to ta druzyna spokojnie sie w niej utrzymuje Levante w Bundeslidze walczy o utrzymanie - tu nic się W Bundeslidze takze nie ma słabych drużyn, choc jej wypadkowy poziom jest oczywiscie niższy Mnie zastanawia jedno. R10 jaki by był, a jaki by nie był, dla Barcy coś znaczy. Jakie ma inklinacje, to jest nieistotne, bo to w niczym nie pomniejsza jago klasy i zasług. Ja się dziwię tym kibicom Barcy, ktorzy na niego gwiżdzą i przebąkują o tym, ze najlepiej by było, gdyby sobie już poszedł To się w pale nie mieści, jak mówi milicjant, który przynosi szynkę do mojego domu! Ci sami "kibice", gdyby do tego doszło póżniej będą sobie pluć w brodę i skamleć jak psy Gorzej niz angole po tym tak niejaki Abramovitz wywalił na zbity pysk niejakiego Mourinho, a powinien zrobić to już latem, a nie teraz ( tu jest bład ) bo Chelsea, która kasy ma wiecej niz piachu na pustyni, a gra taką padakę, że lepiej muchu na suficie ogladać, i przegrywa w końcówce ligi traci punkty z kelnerami gorszymi od Levante :D, a w LM daje ciała po raz raz kolejny. No ale może ludzie wkurzają się dlatego, że Abramovitz posadził na ławce swojego i pewnie dlatego, że teraz Ferguson nie będzie mial się z kim kłocić, a to było niemniejszą atrakcją niz rozgrywki. Wracając do Barcy Jak powiada nasz czołowy polityk Ryjek musi odejść
|
Do góry
|
|
|
|
#1639131 - 02/10/2007 19:51
[Re: mirekinter]
|
Carpal Tunnel
|
.....Ja zgadzam sie z tym co pisze Amkwisch ..Nie ma co porównywać sensacji ubiegłego roku jaki był mistrz niemiec z wielką siłą jaką ma Barcelona nieprzerwanie od kilku lat..Owszem słabsze mecze po ktorycvh odpadała sie przytrafialy ale zawsze z kims wielkim ( Liverpol , Chelsea) albo przegrywała przez błędy jegnego pana Valdeza..VFB choć lubie ich za fantazje w grze , polot i za tą mieszkanke - Meksyk,Brazylia,Portugalia,Niemcy w tym sezonie zawodzi.Barcelona jeżeli jest w gazie powinna sobie poradzić ale po kursie niższym niż 2 nie zagram bo może być 1-1- jak rok temu z Werderem w Bremie.. Heh ,złapałem manię pisania ,przed obiadem Mirek ,zgadzam sie ,co do błedów Valdeza ,ale weź pod uwagę ,ze : 1)Chelsea :to Rijkaard przegrał z Mouhrinho 2)Liverpool :Benitez wrecz osmieszył Rijkaard (mowa o 1 meczu ,zakończonym 1:2 ,który to mecz ustawił wszystko) 3)Barcelonie chyba najgorzej idzie z Wyspiarzami Jakie z tego wnioski ? 1)Dzis Rijkaard to nie ten sam człówiek ,co wiosną.Wresxcie odkleił sie ,w czasie meczów ,od ławki.Reaguje szybciutko na wydarzenia na boisku (wczesniej chyba Ronni go w tym wyreczał),jest kreatywny i ma wreszcie Autorytet przez duze "A". Gdybym miał ułozyć ranking "Kto ma dziś pewne i niepodważalne miejsce w Barcelonie ?" to zaraz po Messim umiesciłbym Holendra. Biorac pod uwagę ,ze na ławce rywala nie zasiada jakas wybitna osobistośc trenerska ,mysle,ze pod tym wzgledem Barca napewno nie traci ,jezeli wręcz nie zyskuje przewagi. 2)Skład VfB to piłkarze ,którzy jak najbardziej "leżą" graczom z Camp Nou ,bo chyba mozna sie wyrazic ,ze Stuttgart jest najbardziej "latynoski" w Bundeslidze I zobaczycie ,ze jesli Barca zagra tak jak w 3-4 ostatnich swoich meczach ,to godpodarze beda sie bardzo czesto bronic w "10" ,co bedzie niejako pewnym zaprzeczeniem ich stylu gry. Niemniej .....koszmarny bład Valdeza i 1 bramka dla VfB moze postawic wielki znak zapytania dla predykcji na "dwójkę". Mam jednak nadzieje ,ze wczesniej Messi strzeli gola...i nie tylko ja
|
Do góry
|
|
|
|
#1639151 - 02/10/2007 19:59
|
veteran
|
A ja w dalszym ciągu będę upierał się przy wysokim zwycięstwie Barcelony bo Stuttgart jest za słaby na obronę a atak gra za chaotycznie ostatnimi czasy by coś zwojować. Chyba, że chaotyczny Valdes połączy swe siły z chaotycznym Stuttgartem... Bydzie 0-4
|
Do góry
|
|
|
|
#1639159 - 02/10/2007 20:04
|
Carpal Tunnel
|
Rene ,podczas meczu z Zaragoza ,cały stadion kilkakrotnie skandował "Ronaldinho ,Ro-nal-din-ho" ,wiec nie opowiadaj bajek o "kibicach" z Camp Nou.
Co do Ryja,to napisałem w poprzednim poscie ,ze to nie ten sam trener ,co pare miesięcy temu.
Pewnie po jakims czasie Wołoszański otworzy tajne archiwa Barcyi dowiemy sie jaka była geneza "słabosci" Rijkaarda ,co kryło sie pod kryptonimem "casus Eto'o" i moze o innych sprawach.
I pamietaj ,ze Ronaldinho chodzi na pasku swojego brata ,a Laporta ,Rijkaard i inni nie maja żadnych szans ,aby Mu pomóc sie z tej smyczy urwać.
Jest jeszcze jedna kwestia. Miliony euro trafia do kasy klubu dzięki sprzedaży gadżetów ,nie tylko tu w "Bodega" przy CampNou ,ale na całym swiecie. W sezonie 2006/7 ludzie kupili 70% koszulek z numerem "10" i nazwiskiem Ronniego na plecach. Pewnie odejdzie ,a Jego brat ,do spółki z Abramovitzem ,bedasiesmiac,jak to wyruchali Laportę ,bo w styczniu Ronaldinho może wykupic swoja kartę za jedyne 25 mln euro (szmal wyłozy ,rzecz jasna ,ruska mafia).
Ale póki co ,interes musi sie kręcić ,wiec niech Ronni GRA(czytaj :chodzi do pracy) ,a w neczu CL zobaczy Go duzo wiecej ludzi ,niz w jednej z potyczek w La Liga.
|
Do góry
|
|
|
|
#1639208 - 02/10/2007 20:24
|
veteran
Meldunek: 16/01/2006
|
Nie ma co za duzo gdybac,realnie zestawiajac te dwa teamy na dzien dzisiejszy konkluzja nasowa sie sama...Oczywiscie nie zawsze to co na papierze bierze gore,ale mysle ze tym razem obejdzie sie bez niespodzianki..Nie bedzie zapewne to latwy mecz dla Barcy,bo z Niemcami nigdy sie nie gra latwo.Walka,walka i jeszcze raz walka na calym boisku do ostatniej minuty,do tego przyzwyczaily nas szkopy od zawsze,czy to liderujacy Bayern za najl.czasow , czy druzyna srodka tabeli jak Stuttgart. Jedno jest pewne ,Barca chcac wygrac bedzie musiala podjac te walke przez cale 90 min.,bo Niemcy nie odpuszcza i beda kasac jak zraniony zwierz... Co do taktyki Stuttgartu to nie sadze by byli samobojcami i poszli na wymiane ciosow z Barca,bo nie maja szans...Zapewne spokojna gra w tyle,krotkie krycie by nie dac rozwinac skrzydel i kontry.To kosztuje duzo sil,ale Niemcy fizycznie zawsze sa przygotowani b.dobrze. Barcelona bedzie zapewne skazana na atak pozycyjny,wykazac sie beda musialy gwiazdy niekonwencjonalnymi zagraniami w pojedynkach jeden na jeden by zyskac teren,ale przeciez to potrafia.Zapewne beda probowac tez strzalow zza pola karnego... Nie licze na wysoki wynik, ani tez przekonujace zwyciestwo Barcy w postaci 3:0,ale o te jedna bramke beda lepsi....Mam tak nadzieje przynajmniej...
|
Do góry
|
|
|
|
#1639209 - 02/10/2007 20:26
|
Pooh-Bah
|
Tak, tylko, że z Saragossą Roni nie grał. Gwizdy pod jego adresem słychać było nawet w Polsce, choćby w meczu z Lyonem. Poza tym to się czuje, oglądając spotkania, że część "elektoratu" straciła sympatię do R10 Są mecze, i jest ich nawet sporo, gdzie Barca mogłaby grać bez R10, ale są też i takie, gdzie jego obecność ( o formie ) jest nieodzowna. Roni o losach wielu spotkań przesądził, strzelając bramki bądź idealnie dogrywając do partnerów. W meczach LM często takie "szczegóły" decydują Poza tym zauważ, że Roni nie przejdzie do Zagłębia Lubin czy Udinese, ale do drużyn z którą Barca będzie rywalizować w LM Ja byłbym mocno wkurzony, gdyby Roni odszedł Co do Ryjka. Gdyby on odszedł to nic by się nie stało. Dobrych ( lepszych ) trenerów jest sporo, a zmiana trenera mogłaby wyjść drużynie na dobre. Co do pojedynków Ryjka z Mourinho i Benitezem, to mam inne zdanie, bo z Mourinho jest 1:1, przy czym w pierwszej serii Barcelona dopiero dobywała szczyty, zabrakło jej doświadczenia, zagrali zbyt rodośnie, no i te fatalne błędy w defensywie. Trzeba jednak pamietać, ze Barca nigdy nie slynęła z gry w defensywie Z Liverpoolem Barca co prawda odpadła, ale przypomniej sobie, w jakim to było okresie i co Barcelona wtedy grała No i oczywiście Benitez okazał się na tyle genialny, że przewidział babola Valdeza Ja tamten mecz doskonale pomiętam, ogladalem go 3 razy. Barca była wtedy w złym okresie, ale o dziwo no Nou Camp zagrała całkiem nieźle i przed tym babolem mogła strzelić jeszcze 2 bramki spokojnie. Ta sytuacja ich podłamała, bo gdyby do niej nie doszło, to było by 3:0 i pozamiatane Benitez i ta jego czerwona brać mieli wtedy sporo szczęścia
|
Do góry
|
|
|
|
#1639221 - 02/10/2007 20:37
|
Carpal Tunnel
|
Z Liverpoolem Barca co prawda odpadła, ale przypomniej sobie, w jakim to było okresie i co Barcelona wtedy grała No i oczywiście Benitez okazał się na tyle genialny, że przewidział babola Valdeza Ja tamten mecz doskonale pomiętam, ogladalem go 3 razy. Barca była wtedy w złym okresie, ale o dziwo no Nou Camp zagrała całkiem nieźle i przed tym babolem mogła strzelić jeszcze 2 bramki spokojnie. Ta sytuacja ich podłamała, bo gdyby do niej nie doszło, to było by 3:0 i pozamiatane Benitez i ta jego czerwona brać mieli wtedy sporo szczęścia Nie jestes obiektywny. Benitez to fachura i jestem pewien ,ze Rijkaard z Liverpoolem pałetałby sie w srodku tabeli Premership ,co najwyzej. Babol decyduje o wyniku meczu ? Poniekad ,ale po tym babolu Barca miała mnóstwo czasu ,by zmienic niekorzystny wynik. Obejrzyj mecz 4 raz ,Rene,to może dostrzezesz ,ze pod wzgledem taktycznym Benitez rozwalił Rijkaarda. Ja ogladałem ten mecz z trybuny Camp Nou ,tym sie to rózni od telewizora ,ze widac całe boisko i 22 graczy ,a nie wycinek. Fakt...nie ma powtórek I nie pisz ,ze Liverpool miał szczęscie ,bo Barca ten mecz mogła przegrac wyzej ,bo Anglicy byli tego dnia po prostu LEPSI. I pisze to jako kibic Barcelony ,który ,podobnie jak Ty ,tez nie przepada za Liverpolem.
|
Do góry
|
|
|
|
#1639281 - 02/10/2007 21:13
|
Carpal Tunnel
|
Amk w jednej kwestii sie z toba nie zgodze. Pisanie, ze na meczu obejrzanym z trybun("oczy patrza z jednego punktu"), widac DUZO DUZO wiecej niz w TV, jest wg mnie lekka przesada(a sadze, ze jestes o tym swiecie przekonany).Owszem moze niektore szczegoly sa lepiej widoczne a ekran telewizora jest ograniczony, ale nie zapomnij, ze kamery sa zainstalowane doookola murawy a nawet nad nia, co przy dodatkowych powtorkach i obecnym poziomie transmisji, jest sprawa fenomenalna. Z pewnoscia wielu rzeczy nie widzisz z trybun, ktore mozna dostrzec w TV, wiec ... bez nadinterpretacji Pozdrawiam ps : kazdy kto byl na jakims meczu, wie ile moze kosztowac sekunda nieuwagi(czytaj: sms, chwilowe zamyslenie, itp itd) limit postow na ten topic wyczerpalem
|
Do góry
|
|
|
|
#1639297 - 02/10/2007 21:21
|
veteran
|
Amk w jednej kwestii sie z toba nie zgodze. Pisanie, ze na meczu obejrzanym z trybun("oczy patrza z jednego punktu"), widac DUZO DUZO wiecej niz w TV, jest wg mnie lekka przesada(a sadze, ze jestes o tym swiecie przekonany).Owszem moze niektore szczegoly sa lepiej widoczne a ekran telewizora jest ograniczony, ale nie zapomnij, ze kamery sa zainstalowane doookola murawy a nawet nad nia, co przy dodatkowych powtorkach i obecnym poziomie transmisji, jest sprawa fenomenalna. Z pewnoscia wielu rzeczy nie widzisz z trybun, ktore mozna dostrzec w TV, wiec ... bez nadinterpretacji Pozdrawiam ps : kazdy kto byl na jakims meczu, wie ile moze kosztowac sekunda nieuwagi(czytaj: sms, chwilowe zamyslenie, itp itd) limit postow na ten topic wyczerpalem Mówisz o meczach oglądanych z trybun stadionów IV RP. W Hiszpanii korzysta się z takiego sprytnego czegoś co zwie się "telebim"... I dlatego uważam tak jak Amkwish, że z trybun widać znacznie więcej.
|
Do góry
|
|
|
|
#1639353 - 02/10/2007 21:37
|
veteran
|
ps : kazdy kto byl na jakims meczu, wie ile moze kosztowac sekunda nieuwagi(czytaj: sms, chwilowe zamyslenie, itp itd) Nie biorę Cię za idiotę. Ale jak byś inaczej zrozumiał tą wypowiedź?
|
Do góry
|
|
|
|
#1639367 - 02/10/2007 21:40
|
Pooh-Bah
|
Wydaje mi się, że to nie tak! ( z moim obiektywizmem ) Ja uważam, że pod wzgledem taktycznym Ryjek nie dorównuje Benitezowi. To jest bezsporne. Taktyka oczywiście ma znaczenie i odegrała rolę w tym dwumeczu, ale to nie taktyka przesądziła o losach Liverpool trafił na fatalny okres Barcy, a ponadto Valdez podarował im bramkę na Camp Nou, która podcięła i tak przetrzebione skrzydła Barcelonie Zanim jednak ta bramka dla Liverpoolu wpadła, było 1:0, a Barca miała 2 - 3 sytuacje, które normalnie kończą się bramkę Wtedy nie wpadło. W drugiej połowie też piłka nie znajdowala drogi do sieci rywali, choć tych sytuacji było mniej, bo widać było, że babol sparzalżował akcje BLaugrany W dwumeczu było 2:2 i awansowal Liverpool, więc nie będę polemizować, która drużyna była lepsza, bo to niczego nie zmieni Barca, pomimo że była słaba, na Nou stworzyła sporo sytuacji, których nie potrafiła zamienić na bramki Liverpool mial 3 okazje, trafił dwa razy, raz mogą podziękować Valdezowi. Przez długie momenty bronili się całą drużyną W dwumeczu mieli okazje, w pierwsze połowie kocioł był straszny, ale też nic nie wpadło W drugiej stracili bramkę, a Roni w końcówce puknąl w słupek Gdyby wpadlo, byłoby pozamiatane, bo czerwoni juz by się nie podnieśli. Nawet gdyby strzelili, byłaby dogrywka.
Zgadzam się, że nawet na slabszą Barcę potrzebna była taktyka. Liverpool ją zrealizował, ale losach dwumeczu przesądziły inne rzeczy, na które Benitez nie miał wpływu Twierdzenia, że Benitez ośmieszyl Ryjka jest IMO zbyt daleko idące
Jeśli Barca jest w formie, to Benitez może i 4 lata kombinować, a i tak żadna taktyka nie pomoże, decydują piłkarskie umiejętnosci i geniusz poszczególnych zawodników Pamiętasz na pewno, jak Roni puknął bramkę na Stanford drużynie Chelsea. Czech zorientował się, że ma piłke w sieci, jak już leciala powtórka. Albo ta akcja 30 ilus tam podań zakończona bramką. Mogłbym mnożyć podobne przykłady. Barca ma drużynę i graczy, którzy wychodzą poza wszelkie ramy, i jeśli są w dobrej dyspozycji, to lekarstwa nie ma. Taktyka jest ważna i potrzebna, ale - jak mówi prawda - o losach przesądzają gwiazdy. W taki sposób Liverpool poległ z Milanem. Co z tego, ze zrealizowali plan, że nabiegali się jak osły, jak Pipo wsadził głowę tam gdzie trzeba, a Kaka dał mu piłkę jak na patelni. Barcelona jak nikt inny potrafi błysnąć i za to ją kochamy
|
Do góry
|
|
|
|
#1639548 - 02/10/2007 22:21
|
Carpal Tunnel
|
Barcelona jak nikt inny potrafi błysnąć i za to ją kochamy
Suma sumarum ,zgadzamy sie w 100% Gwoli wyjaśnienia. Napisałem "wiecej widac z trybun" majac na mysli li tylko ustawienia obu druzyn oraz to ,co dzieje sie jednocześnie poza boiskiem. Thiago ,na Camp Nou nie ma telebimu ,niemniej jednak widoczność z kazdego miejsca jest doprawdy perfekcyjna i pomysleć ,ze ten stadion skończył 22 września br. 50 lat. Po przebudowie w 2008 bedzie najwiekszym stadionem świata i nie ma co sie dziwić....największy stadion dla najlepszej druzyny W miedzyczasie wymienilismy PW z userem Werder12 i obaj uwazamy ,ze ,choc po niskim kursie ,ale mozna grubo zagracna Barce w zakładzie z opcja DNB. Co o tym sadzicie ?
|
Do góry
|
|
|
|
#1644576 - 04/10/2007 06:41
|
Carpal Tunnel
|
Po dwóch kolejkach: Kolejne spotkania: Oct 23 Rangers - Barcelona Oct 23 Stuttgart - Lyon Nov 7 Barcelona - Rangers Nov 7 Lyon - Stuttgart Nov 27 Lyon - Barcelona Nov 27 Stuttgart - Rangers Dec 12 Barcelona - Stuttgart Dec 12 Rangers - Lyon
|
Do góry
|
|
|
|
#1705569 - 22/10/2007 22:19
|
Carpal Tunnel
|
to moze zaczne dyskusje o 3. kolejce Glowie sie nad meczem Glasgow Rangers - FC Barcelona. I nadal nie bardzo wiem, jak go ugrysc Mam swoj maly pomysl, ale prosilbym o komentarz - najlepiej Amkwisha i kogos, kto szczegolnie upodowal sobie szkocka lige W zainteresowanych ekipach zupelnie rozne nastroje. Rangersi w sobotnich derbach rozjechali wrecz swojego najwiekszego rywala w walce o tytul Mistrzow Szkocji, Celtic (3:0) i wskoczyli na 1. miejsce w tabeli. Dlatego tez w szatni panuje z pewnoscia euforia (no i moze troche oburzenie kolejnymi rzekomymi wybrykami Boruca, ale to malo istotne :P). Zaraz po swiecie w Glasgow, na Ibrox Park przyjezdza kolejny atarkcyjny rywal - FC Barcelona. Ktoz z kibicow zasiadajacych na trybunach stadionu w Glasgow, nie marzyl o kolejnym zwyciestwie, i to nad kolejnym trudnym rywalem... W Barcelonie czkawka po reprezentacyjnych wystepach i wyjazdowa porazka z Villarreal (1:3). Odbudowanie morali zespolu przypada na nielatwy mecz, na bardzo ciezkim terenie. Czy sie uda? Rijkaard ma chyba niezle zaprzatnieta glowe, jak ustawic linie pomocy na ten mecz. W sobote, ze skladu wypadl mu kolejny pomocnik - Deco i sytuacja w tej formacji nie wyglada kolorowo. Czytam sobie to i owo i wyczytuje, ze Portugalczyka zastapic ma Gudjohnsen lub Marc Crosas. Ze wzgledu na wieksze doswiadczenie bedzie to pewnie ten pierwszy. Ale nie ma co ukrywac i najlepiej wyraze to symbolika matematyczna: Gudjohnsen < Deco. Do skladu wraca Ronaldinho, po tym jak w sobote nie znalazl sie w skladzie Blaugrany, wykluczony za spoznienie sie na trening. Jednym slowem R10 znow pobalangowal i jego natura wziela wyzszosc. Rijkaard mial dosyc i zastosowal sie do niedawno wprowadzonego kodeksu, okreslajacego zasady w druzynie i nie wzial swojej 10 na El Madrigal. Barcelonie przyjdzie mierzyc sie z trudnym rywalem, trudnym przede wszystkim na swoim terenie. Jak wspaniali fani zasiadaja na Ibrox mozna zobaczyc klikajac tutaj, a z pewnoscia jutro nie beda oni szczedzic gardel by wesprzec swoich pupili. Rangers u siebie bardzo mocni. Na 6 ligowych potyczek, 5 wygrali i 1 przegrali (z Hibernian na poczatku pazdziernika). Wygrali takze swoje jedyny domowy, poki co mecz w Lidze Mistrzow, pokonujac 2:1 Vfb Stuttgart. Jak natomiast prezentuje sie Barca na wyjezdzie? 4 spotkania ligowe, z czego 2 remisy i po jednym zwyciestwie i porazce oraz jeden, wygrany (2:0) mecz w ramach LM w Stuttgarcie. Obie ekipy maja poki co po 6 oczek w tabeli grupy E. O ile w przypadku Barcelony mozna bylo to przewidziec, o tyle komplet punktow druzyny szkockiej jest juz malym zaskoczeniem. Szczegolnie, ze drugie swoje 3 punkty zdobyli wygrywajac na Stade de Gerland z Olympique Lyon (3:0). Ktos jednak straci jutro punkty. Kto? Patrzac na kursy chce mi sie troche smiac. Na gosci, czyli FC Barcelone jest ~1.60. A ja tu wcale tak wielkiego faworyta w druzynie Rijkaarda nie widze. Po pierwsze sytuacja kadrowa, szczegolnie w drugiej linii, o ktorej juz pisalem. Oprocz wspomnianego Deco, nie zobaczymy w Szkocji Yaya Toure i Edmilsona. Tak na prawde brakuje w druzynie klasycznego pivota, co w starciu z brytyjskim futbolem nie wrozy dobrze. Poza tym zabraknie rowniez wloskiego obroncy, Zambrotty, a jego miejsce, jak w poprzednich meczach zajmnie z pewnoscia Oleguer. Po drugie, Szkoci sa na fali. 2 wygrane w Lidze Mistrzow, weekendowa wygrana z Celticiem. Po trzecie, goracy teren jakim jest Ibrox Park. Z tego co slyszalem, to w Barcelonie juz boja sie przyjazdu kibicow szkockich, przy okazji rewanzowego meczu pomiedzy tymi druzynami, na Camp Nou - sugeruje sie, jakoby nawet niewielka ilosc fanow Rangersow, w stanie bedzie przekrzyczec caly stadion i uciszyc i przekrzyczec kibicow Barcelony. Wszystkie te czynniki i kursy bardzo, ale to bardzo, zachecaja mnie do dotkniecia tego meczu. Przykladowo kurs na gospodarzy to okolice nawet 6.2! Jezeli takiej wiary w Szkotow nie mamy to buki proponuja nam 1x po ~2.30 lub tez zerowy handicap po okolo 4.30. Gosci po 1.60 na pewno nie wezme, bo szkoda mi nerwow po tak mizernym kursie. Jednak nie wiem jeszcze, czy w ogole sie tego meczu tkne. Dlatego tez prosze o jakies sugestie, przede wszystkim Amkwisha, ale i innych takze Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1705684 - 22/10/2007 22:54
[Re: juancarlos]
|
member
Meldunek: 21/06/2007
|
glasgow rangers-fc barcelona-2 kurs 1.6 ja to zagralem jeszcze nie znajac wynikow sobotnich meczow ligowych za srednia stawke jednak sadze ze barca wymeczy zwyciestwo dlaczego? teraz fangers fc zagra o cala pule podbudowana zwyciestwem z celticiem a otwarta gra z barca grozi samobojstwem jeden mecz wiosny nie czyni , wynik z villarealem to wypadek przy pracy co do kadry pozornie trudna sytacja moglaby byc duzym problemem przed meczem z milanem a nie rangers uwazam ze ronaldinho bez formy to zawodnik wciaz lepszy niz wielu zawodnikow przeciwnika w formie oczywiscie pewnym problemem jest kurs spodziewalem sie kursu 1.8-1.9 trzeba takze pamietac o tym ze po meczach reprezentacji zdarzaja sie wpadki a messi zaliczyl mecz w wenezueli w ktorej strzelil bramke a odpowiednio ronaldinho w brazylii gdzie takze strzelil kipski mecz z sasiadem w tabeli gdzie poprzednie mecze porzednie mecze z villarealem rowniez nie byly udane ine sa miarodajneja uwazam ze trio ronaldinho-messi-henry pokaza swa swiatowa klase a wlasnie taki mecz jest taka okazja trzeba rowniez dodac ze derby sie rzadza swoimi prawami(kazdy to wie) i nie mozna sie sugerowac zwyciestwem nad celticiem zapominajac o kompromitacji z hibernian 0:1 biorac pod uwage powyzsze fakty uwazam ze jednak blaugrana powiekszy swoj dorobek o trzy punkty pozdrawiam wszystkich i zycze rozsadnego wyboru
|
Do góry
|
|
|
|
#1705907 - 23/10/2007 00:53
|
Pooh-Bah
|
W zainteresowanych ekipach zupelnie rozne nastroje. Rangersi w sobotnich derbach rozjechali wrecz swojego najwiekszego rywala w walce o tytul Mistrzow Szkocji, Celtic (3:0)... W Barcelonie czkawka po reprezentacyjnych wystepach i wyjazdowa porazka z Villarreal (1:3). Odbudowanie morali zespolu przypada na nielatwy mecz, na bardzo ciezkim terenie. Czy sie uda? Rijkaard ma chyba niezle zaprzatnieta glowe, jak ustawic linie pomocy na ten mecz. W sobote, ze skladu wypadl mu kolejny pomocnik - Deco i sytuacja w tej formacji nie wyglada kolorowo.... Rangers u siebie bardzo mocni. Na 6 ligowych potyczek, 5 wygrali i 1 przegrali (z Hibernian na poczatku pazdziernika). Wygrali takze swoje jedyny domowy, poki co mecz w Lidze Mistrzow, pokonujac 2:1 Vfb Stuttgart. Jak natomiast prezentuje sie Barca na wyjezdzie? 4 spotkania ligowe, z czego 2 remisy i po jednym zwyciestwie i porazce oraz jeden, wygrany (2:0) mecz w ramach LM w Stuttgarcie... Obie ekipy maja poki co po 6 oczek w tabeli grupy E. O ile w przypadku Barcelony mozna bylo to przewidziec, o tyle komplet punktow druzyny szkockiej jest juz malym zaskoczeniem... Oprocz wspomnianego Deco, nie zobaczymy w Szkocji Yaya Toure i Edmilsona. Tak na prawde brakuje w druzynie klasycznego pivota, co w starciu z brytyjskim futbolem nie wrozy dobrze. Poza tym zabraknie rowniez wloskiego obroncy, Zambrotty, a jego miejsce, jak w poprzednich meczach zajmnie z pewnoscia Oleguer. Pozdrawiam Co do jednego, to ja - jako fan Blaugrany - się zgodzę. Nie warto grać na Barcę po takim kursie. Co do reszty Twojej analizy, to mam mieszane odczucia, choć brak kilku zawodników będzie ( zresztą już jest ) odczuwalny. Mnie zawsze zastanawia, że wielu pisze, iż jakaś drużyna jest w formie, a kiedy przytrafi się jej jakaś wpadka, to się o tym zapomina. Tym bardziej, że Villarreal jest bardzo mocny. Z punktu widzenia Barcy wyglada to tak. Katalończycy mają 6 punktów i poza najbliższym meczem, grać będą u siebie z Rangersami i Stuttgartem i nie widzę opcji, by mieli tych spotkań nie wygrać - nawet jak przyjedzie multum szkockich fanów i drzeć się będą wniebogłosy. Bać ich też się nie boją. Poza tym mają wyjazd do wybitnie słabego Lyonu, który spokojnie mogą wygrać ( wygrali tam przecież Rangersi, a to z całym szacunkiem nie ta liga co Barca ) Barcelona będzie chciała rozegrać te zawody tak, by ich nie przegrać, ale nade wszystko, by nie doznać jakiś nowych kontuzji, bo już w tej chwili jest szpital Szkoci będą walczyć, bo tylko w ten sposób mogą coś ugrać, a wiadomo, nie zawsze interesuje ich piłka. Fakt, faktem, The Gers są w dobrej formie i u siebie na pewno będą groźni. Dla nich ten mecz ma inny wymiar, gdyż na razie mają 6 punktów i widać awans. Gdyby udało się coś dorzucić w meczu z Barcą - byłoby fajnie. Barca musi długo utrzymywać się przy piłce i tu trochę brakować będzie Deco. Ale to jest problem do rozwiązania. Gorzej będzie z defensywnym pomocnikiem, bo w tej chwili takiego nie ma i na tej pozycji zagra któryś z obrońców, co z kolei moze trochę zamętu wprowadzić w tyłach. Oleguera bym się nie czepiał, bo on akurat prezentuje się dobrze. Niezależnie od ustawienia, Barca moze mieć kłopoty z organizacją gry. Ale atutów ma sporo. W świetnej formie są Messi, Iniesta i - tu niektórzy nie uwierzą, lub będą się śmiać - Valdez. W dobrej dyspozycji są Henry, wspomniany już Oleguer, Milito, Abidal. R10 może nie błyszczy, ale swoje zrobi. Barca tego meczu, pomimo kłopotów, przegrać nie powinna. Będzie chciała oczywiście wygrać, ale też płuc nikt wypluwać nie będzie, bo i po co. Remis też Katalończyków zadowoli i myślę, ze to jest najbardziej prawdopodobny wyniki, bo Szkoci też płakać nie będą
|
Do góry
|
|
|
|
#1705950 - 23/10/2007 01:06
|
Pooh-Bah
|
Natomiast drugi mecz w tej grupie, to klasyczny no bet. Stuttgart nie jest taki słaby, jak nie którzy sądzą, a Lyon to zupełnie inna drużyna, niz choćby z ta sprzed roku, co zresztą pokazują wyniki. Jedni i drudzy grać muszą o pełną pulę, bo remis to najprawdopodobniej pozostanie w grupie. Jeśli Niemcy zagrają tak jak potrafią, lub choćby tak, jak zagrali z Barceloną, to ten mecz powinni wygrać. Ale raczej tak nie zagrają, bo też sporo kontuzji. Gdybym musial typować, to raczej na Lyon Jest szansa, że bramkarz Stuttgartu coś wymodzi, bo niby to szkoła naszego Matyska i bramkarz dobry, ale w nowym klubie odnaleźć się nie może i zawodzi. Over moze być niezłym rozwiazaniem, ale ja odpuszczam
|
Do góry
|
|
|
|
#1706037 - 23/10/2007 01:38
|
Carpal Tunnel
|
rene, rowniez kibicuje Barcelonie, wiec Na pewno nie mozna wykluczyc remisu i takze wydaje mi sie byc on bardzo prawdopodobnym rezultatem. Takie ugodowe rozwiazanie na pewno zadnej ze stron nie zmartwi. A juz najmniej w przypadku remisu takze w drugim pojedynku, co takze moze miec miejsce ze sporym prawdopodobienstwem. Sadze tez jednak, ze Szkoci naprawde sie spinajac, sa w stanie pokonac oslabiona Barcelone. Tylko rzeczywiscie, na ile obie druzyny beda dazyc tu do zwyciestwa chocby nie wiem co? Drazac troche dalej tematyke tego spotkania: Serwis BBC informuje, ze nie zagraja w jutrzejszym spotkaniu napastnik Jean-Claude Darcheville i pomocnik Brahim Hemdani. O ile dla tego pierwszego chyba nie trudno jest o zastepstwo, biorac pod uwage, ze trener Walter Smith ma do dyspozycji takich napastnikow, jak Boyd, Novo, czy Cousin, o tyle Hemdaniego chyba nie bedzie tak latwo zastapic. Owy news ze strony BBC sugeruje nam takze kilka ciekawych statystyk. Chociazby w postaci 8 spotkan Rangersow w ramach Ligi Mistrzow bez porazki! Czy tez 6 porazek Katalonczykow na 6 spotkan rozgrywanych w Szkocji w ramach europejskich pucharow. I te statystyki jeszcze bardziej, szatansko pchaja mnie ku typowi 1x Wiadomo, to tylko liczby i historia. Jednak nie raz juz matematyka, statystyki, czy rozne dziwne rachunki wygrywaly z tym, co wydaje sie malo prawdopodobne na dzisiejszy stan rzeczy. Uzupelniajac. Katalonczycy sa juz w Glasgow. Przylecieli w takim skladzie personalnym: Valdes, Jorquera, Puyol, Thuram, Sylvinho, Oleguer, Abidal, G. Milito, Iniesta, Ronaldinho, Messi, Xavi, Giovani Dos Santos, Marc Crosas, Henry, Ezquerro, Gudjohnsen, Bojan. Nadal nie wiem, co zrobic. Najwyzej jak postawie 1x to albo bede mial pieniadze w kieszeni, albo bede sie cieszyl, ze moja druzyna wygrala zawsze jakies rozwiazanie pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1708446 - 23/10/2007 23:44
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/02/2005
|
Amk byles w tym sezonie na jakims meczu Barcy B ? Marc Crosas Luque ? Grajek ? W obliczu konuzji edmilsona/toure/deco .. pozbycia sie motty pojawil sie problem w srodku pola. Gudjohnsen/Crosas... ktos z tej pary z pewnoscia dzisiaj zagra w pomocy obok Xaviego i Iniesty. Stawiam na Guddiego, bo jest wyzszy i bardziej ograny, ale niewykluczone, ze w 2 polowie dostanie szanse Crosas. Nigdy go nie widzialem na boisku i jestem ciekawy co ten chlopak juz potrafi i ile w nim drzemie. http://www.fcbarca.com/index.php?goto=skladB&player=40
|
Do góry
|
|
|
|
#1710603 - 24/10/2007 07:52
|
Pooh-Bah
|
rene, pozostaje mi zlozyc Ci gratulacje za wytypowanie remisu - widzialem na blogu, ze nawet go zagrales Sam na moim 1x tez nie wyszedlem zle wiedzialem, ze Barca tego meczu nie wygra Szczęśliwie, ale weszło, bo Barca totalnie zdominowała ten mecz Powinien być karny za rękę i że dwie czerwone dla Szkotów jeśli sędzia był już taki drobiazgowy. Za co Abidal dostał kartkę, tego nie wiem. A on przy niektorych Szkotach to potulny baranek No ale gospodarzom ściany pomagają
|
Do góry
|
|
|
|
#1710617 - 24/10/2007 08:36
|
enthusiast
Meldunek: 30/10/2001
|
dokładnie...jak czasami wejde na twojego bloga rene to za głowę sie łapę takie typy tam się pojawiają...ale potem sie okazuje że takie odważne granie często popłaca brawo! PS: Lyon też dzisiaj mi się podobał, grali bardzo skutecznie - strzały 13(8).
|
Do góry
|
|
|
|
#1752218 - 06/11/2007 21:57
[Re: Maxi]
|
Impossible is nothing
Meldunek: 02/10/2005
|
Kibice Glasgow Rangers szykują inwazję na Barcelonę. Według danych szkockiej policji, które przesłane zostały do odpowiednich służb katalońskich, w najbliższą środę do Miasta Gaudiego ma zamiar wybrać się od 15 000 do 20 000 Szkotów, mimo, że tylko 6203 z nich posiada bilety na mecz. Z pewnością stróże prawa będą mieli w środową noc wiele pracy.
Spotkanie zostało uznane przez specjalną komisję za mecz podwyższonego ryzyka. Kibice Glasgow Rangers znani są w Hiszpanii ze swoich niezbyt chlubnych wybryków. Rok temu, po meczu The Gers z Osasuną, grupa krewkich sympatyków futbolu z Wysp Brytyjskich starła się z pampeluńską policją, natomiast dwa lata temu Szkoci dali się we znaki funkcjonariuszom czuwającym nad bezpieczeństwem po spotkaniu Rangersów z Villarreal.
|
Do góry
|
|
|
|
#1755806 - 07/11/2007 21:29
[Re: katowiczanin]
|
Pooh-Bah
|
zagrałęm taki typ w meczu Barcelona - Rangers T.Henry strzli gola 2.15Moim skromnym zdaniem dzisiaj Rangersi polegną z drużyną Barcy i to srogo Mama nadzieje że na liste strzelców wpisze się Henry który rozkręca się z meczu na mecz 9:0 dzisiaj nie będzie Barca powinna to wygrać Moim zdaniem 2:0, a może 2:1 Typ na Henia też mi się podoba Na Unibecie jest za 2.20
|
Do góry
|
|
|
|
#1755860 - 07/11/2007 21:51
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/08/2005
|
Barcelona - Rangers Wiekszosc pilkarzy Blaugrany zapowiada ostra i ofensywna gre od poczatku spotkania. Trener Rangersow mowi o potrzebie maksymlanej koncentracji w obornie, remis dla niego bedzie dobrym wynikiem wywiezionym z Camp Nou. Nie wydaje mi sie zeby Rangersi przyjechali sie tylko bronic przed Barca, bo w ten sposob beda narazeni caly czas na ofensywne trio Barcy, plus druga linie(Xavi, Iniesta) ktora takze chwali trener Szkotow. Barca nie stracila jeszcze bramki w tym sezonie LM, druzyna która wygra dzisiejszy mecz zapewni sobie awans do nastepnej rundy LM. Pilkarze Barcy chca strzelic szybko bramke przez co Szkoci beda musieli sie odkryc i pozwoli im to wypunktowac rywali. Dla Rangersow dzis najwazniejsza bedzie zelazna dyscyplina w obronie, dla Barcy szybko strzelona bramka. kilka ciekawostek: - jeżeli dziś Valdes nie wpuści gola przez pierwsze 31 minut to stanie się rekordzistą Barcy. Jak na razie pobił wynik Zubizzarrety z sezonu 1991-92, który wynosi 361 minut. -podobno brak kibicow ze Szkocji na trybunach Camp Nou, z powodu sprzedazy biletow kibicom Rangersow na sektory gdzie siedza kibice Barcy, a jako ze jest to mecz podwyzszonego ryzyka UEFA nie wyraza zgody na wpuszczenie kibicow szkockich. Moje typy: Remis HT Rangersi nie strzela Barca FT Iniesta strzeli - przy defensywnej taktyce Rangersow strzaly z dystansu beda bardzo waznym elementem taktyki moim zdaniem, Iniesta oraz Xavi potrafia uderzyc z daleko, oczywiscie nie tylko oni ale na nich kursy sa ladne
|
Do góry
|
|
|
|
#1756068 - 07/11/2007 23:52
[Re: Dziabor]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/03/2006
|
Dodając do tego co napisal mój krajan, ja spróbuje zagrania typu, że Barcelona strzeli bramkę z za pola karnego po kursie 3.00 w expekcie. Na to, że dokona tego Iniesta czy Xavi jakoś jestem mniej przekonany, ale bardziej licze na R10 i jego wolne. Jak już Dziabor pisał szkoci będa głównie się bronili więc kto wie.
I jeszcze takie coś na Expekcie. Ilość goli X ilość rogów under 28,5. Moim zdaniem duża ilość bramek nie jest kompatybilna z dużą ilośćią rogów. Wiadomo jak drużyna cisnie bo chce wygrać za wszelką cene to rogów jest odpowiednio więcej. Ja osobiście spodziwam się wyniku 2,3-0 może nawet 1-0. Co przy wyniku 3-0 (2-1) musiało by być conajmniej 10 rożnych, a i to jest dość duzo. Przy wyniku 2-0 potrzebne jest 15 rożnych!!
Kurs na to zdarzenia 1.65, ale wydaje się naprawdę dość pewne. No chyba, że Barca będzie chciała pobić wynik L'poolu
|
Do góry
|
|
|
|
#1811121 - 27/11/2007 04:32
[Re: Kibickr]
|
stranger
Meldunek: 26/11/2007
|
To mamy przyczynę słabszej formy Ronaldinho :-)Jeszcze trochę i dorówna swojemu koledze z reprezentacji - Ronaldo.
|
Do góry
|
|
|
|
#1811639 - 27/11/2007 09:21
[Re: arczik0]
|
veteran
Meldunek: 25/11/2004
|
Zagrałem sobie wczoraj zwycięstwo Stuttgartu po fajnym kursie 2,25. Zauwazyłem ze juz spada:) VFB ostatnio trzeba przyznać w wybornej formie(zwycięstwo m.in z Bayernem) wreszcie odrabiają straty zpoczatku sezonu w Bundeslidze. Szans na wyjscie z grupy juz nie maja, 3 miejsce tez poza zasiegiem ale Liga Mistrzów zawsze wyzwala dodatkowa motywacje. Zreszta beda chcieli udowodnic ze w LM tez umieja wygrywac. Rangers- po prostu ta druzyna mnie nie przekonuje:) Jeszcze u siebie moga powalczyc ale w meczach wyjazdowych zwykle przegrywaja. Dla mnie pewne 3 miejsce w tej grupie. Wiec muszą przegrac, hahaha
pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1812094 - 27/11/2007 19:59
|
newbie
Meldunek: 04/09/2007
|
póki co jestem trochę zajęty, może ktoś mi napisać jakie kursy oferują buki na lyon 1 dnb ? 1,85 dziś w Gamebookers wczoraj było 1,9 co myslicie o stuttgarcie dziś 1 AH 0,1/4 kurs: 1,9 ?
|
Do góry
|
|
|
|
#1812370 - 28/11/2007 00:26
[Re: imarcel]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/07/2005
|
No i dupa, miałem opisy tych meczów LM i wszystko się poszło grzmocić, wiec jeszcze raz na szybko.
Stuttgart - Rangers 1
Stuttgart kryzys ma już daleko za sobą. Potwierdzają to ostatnie wyniki drużyny z Gottlieb-Daimler-Stadion. Pewne, a zarazem wysokie zwycięstwo nad Bayernem Monachium dodało niczym przypływ, pędu okrętowi sterowanemu przez Veha, a drugie zwycięstwo wyjazdowe ugruntowało mnie w przekonaniu, że Stuttgart jeszcze w tym sezonie powalczy o wysokie cele. Niestety Liga Mistrzów jest już stracona, a zespół niemiecki walczy już praktycznie tylko o honor, bo szanse na zajęcie trzeciego miejsca premiującego występami w Pucharze Uefa są już tylko czysto statystyczne. Chodzą pogłoski, że nie wystąpi dziś Gomez, ale mam nadzieje, że są to tylko plotki. Liczę na zwycięstwo gospodarzy, bo zerowe konto w Lidze Mistrzów byłby bardzo smutnym wynikiem dla kibiców gospodarzy. Walczyć należy, a mecz wcale nie jest o pietruszkę bo za zwycięstwo w meczu LM przysługuje premia w wysokości 500 tys. Euro.
Lyon - Barcelona Over 2.5
W spotkaniu tym moim zdaniem to gospodarze są faworytami i myślę, że mają szansę jeśli nie wygrać, to na pewno nie przegrać. Mam nadzieje, że podobnie jak w przypadku spotkania z bardzo dobrze spisującym się Rennes udowodnią, że są w dobrej formie. Barcelona choć zrewanżowała się po blamażu z Getafe w ostatnim ligowym meczu, zwyciężając z Recreativo Huelvą, to nastroje wśród kibiców jak i w samym zespole nie są najlepsze. Barcelona wygrała wysoko, bo 3:0, lecz zwycięstwo to zapewnione zostało dopiero w drugiej odsłonie meczu, w pierwszej zaś podopieczni Rijkaarda walili głową w mur. Barcelona wystąpi dziś prawdopodobnie bez Henrego, którego zastąpić ma Bojan Krkic i myślę, że jest to jak najbardziej na plus, bo będziemy mieli pewność, że choć on zagra z pełną mobilizacją i na sto procent. Zawodnicy Rijkaarda już praktycznie nie mają po co grać, ponieważ przegrywając nawet dwa mecze w LM wychodzą z grupy, więc jeśli ciężko przychodziła im mobilizacja w meczach o punkty, to dziś raczej nie spodziewał bym się tego. Stawiam jednak na over, który wydaje mi się lepszym rozwiązaniem niż 1x i myślę, że goście ukłują choć raz.
|
Do góry
|
|
|
|
#1848044 - 11/12/2007 04:34
|
old hand
Meldunek: 06/05/2003
|
rangers -lyon -x -lyon wtym sezonie w waznych meczach gra padline , nie widze motywacji..nawet benzama mnie nie przekonuje..brak im w tym sezonie argumentow ...to co zagrali w barcelonie to najgorszy ich wystep jaki widzialem w historii...nie gram - wynik 1-1
barca -sttudgard X - brak motywacji bedzie tu widoczny u obu druzyn..mysle ze na pozegnanie vfb ktoremu idzie coraz lepiej w tym sezonie pokusi sie o niespodzianke ...nie gram ..wynik 1-1
|
Do góry
|
|
|
|
#1850858 - 12/12/2007 09:30
[Re: zaki]
|
Carpal Tunnel
|
Barcelona - FVB Stuttgart mecz niby o pietruszke, ale paru zawodnikow po obu stronach bedzie chcialo sie pokazac, tym bardziej, ze obie druzyny zagraja w skladach bardzo mocno przewietrzonych na boisku nie powinno zabraknac R10, Eto'o, Deco, Yaya czy Edmilsona a takze mlodych gniewnych pokroju genialnego Bojana, dos Santosa czy tez Crosasa nie zagraja natomiast z pewnoscia nie zdolny do gry Henry oraz odpoczywajacy Messi w VFB jeszcze powazniejsze braki, lista nieobecnych : Cacau, Khedira, Gomez, Beck, Hilbert a niepewny wystepu jest Pardo Camp Nou ... nie ma mowy o odpuszczaniu - Barcelona to zbyt genialny zespol, zeby myslec o remisie z badz co badz slabym VFB Barcelona-VFB 1 @1.45 10/10 Barcelona(-1) @2.15 3/10-------------------------------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Rangers - Lyon zapowiada sie arcyciekawy mecz, Szkotom remis wystarcza do awansu, Lyon musi zgarnac cala pule jesli marzy o wyjsciu prawdopodobne sklady : McGregor – Hutton, Cuellar, Weir, Papac – Hemdani, McCulloch, Ferguson, Thomson, Adam - Cousin Vercoutre – Clerc, Anderson, Grosso, Squillaci – Källström, Juninho, Toulalan – Ben Arfa, Gouvou, Benzema jaka atmosfera panuje na szkockich stadionach chyba nie trzeba wspominac - przekonali sie o tym bolesnie koledzy "Lewego" z Szachtara tracac bramke w ost. min. meczu z Celtami, ktora, jak sie pozniej okazalo byla na wage awansu Celticu tak jak nie wierzylem, ze Rosenborg sprawi sensacje i wyjdzie z grupy, tak rowniez uwazam, ze Rangersi nie pokpia sprawy i jutro na Ibrox osiagna wynik satysfakcjonujacy ich, a co za tym idzie awansuja do 1/8 Szkoci grajac 4-5-1, skupia sie na obronie, wyczekujac na zadanie smiertelnego ciosu natomiast Perrin prawdopodobnie ustawi zespol w formacji 4-3-3, co oznacza, ze zawodnicy od poczatku zagraja o zwyciestwo(przy dosc kiepsko grajacej obronie Francuzow, nie sadze, by zabraklo bramek w tym meczu) bedzie gryzienie trawy, lamanie kosci i walka do upadlego Rangers-Lyon 1X @1.6 4/10 over 2.5 @2.15 2/10 obie druzyny strzela TAK @1.75 4/10
|
Do góry
|
|
|
|
#1851106 - 12/12/2007 19:00
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/01/2003
|
Barcelona - FVB Stuttgart mecz niby o pietruszke, ale paru zawodnikow po obu stronach bedzie chcialo sie pokazac, tym bardziej, ze obie druzyny zagraja w skladach bardzo mocno przewietrzonych na boisku nie powinno zabraknac R10, Eto'o, Deco, Yaya czy Edmilsona a takze mlodych gniewnych pokroju genialnego Bojana, dos Santosa czy tez Crosasa nie zagraja natomiast z pewnoscia nie zdolny do gry Henry oraz odpoczywajacy Messi w VFB jeszcze powazniejsze braki, lista nieobecnych : Cacau, Khedira, Gomez, Beck, Hilbert a niepewny wystepu jest Pardo Camp Nou ... nie ma mowy o odpuszczaniu - Barcelona to zbyt genialny zespol, zeby myslec o remisie z badz co badz slabym VFB Barcelona-VFB 1 @1.45 10/10 Barcelona(-1) @2.15 3/10-------------------------------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Rangers - Lyon zapowiada sie arcyciekawy mecz, Szkotom remis wystarcza do awansu, Lyon musi zgarnac cala pule jesli marzy o wyjsciu prawdopodobne sklady : McGregor – Hutton, Cuellar, Weir, Papac – Hemdani, McCulloch, Ferguson, Thomson, Adam - Cousin Vercoutre – Clerc, Anderson, Grosso, Squillaci – Källström, Juninho, Toulalan – Ben Arfa, Gouvou, Benzema jaka atmosfera panuje na szkockich stadionach chyba nie trzeba wspominac - przekonali sie o tym bolesnie koledzy "Lewego" z Szachtara tracac bramke w ost. min. meczu z Celtami, ktora, jak sie pozniej okazalo byla na wage awansu Celticu tak jak nie wierzylem, ze Rosenborg sprawi sensacje i wyjdzie z grupy, tak rowniez uwazam, ze Rangersi nie pokpia sprawy i jutro na Ibrox osiagna wynik satysfakcjonujacy ich, a co za tym idzie awansuja do 1/8 Szkoci grajac 4-5-1, skupia sie na obronie, wyczekujac na zadanie smiertelnego ciosu natomiast Perrin prawdopodobnie ustawi zespol w formacji 4-3-3, co oznacza, ze zawodnicy od poczatku zagraja o zwyciestwo(przy dosc kiepsko grajacej obronie Francuzow, nie sadze, by zabraklo bramek w tym meczu) bedzie gryzienie trawy, lamanie kosci i walka do upadlego Rangers-Lyon 1X @1.6 4/10 over 2.5 @2.15 2/10 obie druzyny strzela TAK @1.75 4/10 Witam szanownego kolege Co do meczu Rangersow i Lyonu to uwazam iz ten mecz warto zagrac poniewac biorac pod uwage kursy i wage tego spotkania jest on pewny pod tym wzgledem ze zadna druzyna nie odpusci. Ja wielokrotnie przegrywalem stawiajac na kluby z Francji czy to w pilke czy w siatke,reczna itd. Z moim obserwacjoi wynika ze nie sa oni zabardzo zdolni obecnie do wielkich rzeczy. Lyon musi atakowac i jak pisales Rangersi beda czekac na zadanie jednego a moze i dwoch smiertelnych ciosow. Na pewno zagraja bardzo skoncentrowani przy wsparciu swoich fantastycznych fanatycznych kibicow. Mecz jak wiadomo rozpocznie sie od wyniku 0:0 czyli takiego ktory daje awans Szkotom.Im dluzej taki wynik bedzie sie utrzymywal tym Lyon bedzie musial smielej atakowac narazajac sie na kontry. Wynik X bardzo realny ale 1 rowniez i ja wlasnie gram szkotow po ladnym kursie 3.30 Mecz warty grzechu.
|
Do góry
|
|
|
|
#1851149 - 12/12/2007 19:37
[Re: TEKSANSKI]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/03/2006
|
Jeśli chodzi o mecz Rangersów z Lyonem to ja też bym się przychylal ku 1X, ale jednak ten mecz sobie odpuszcze. W tym meczu będzie walka na całego gdzie jedna przypadkowa akcja może zadecydowac kto awansuje. Mnie tu osobiście pasuje wynik 1-0 ale nie jestem w stanie powiedzieć dla której.
Jeśli chodzi o drugi mecz to ja tu widze zdecydowaną wygraną gospodarzy. Niby mecz o pietruche, ale moim zdaniem to własnie plus dla Katalończyków. Goście nie powinni się bronić całą 11-tką bo po co. A Barcelona bez strasu będzie sobie klepała piłke. Trenerzy obu druzyn zapewne dadzą odpoczać kilku zawodnikom, ale patrząc kto ma ich zastapić to wyraxnie widać, że Barca ma lepszych zawodników: Eto'o, Ronnie, Deco czy młodzi Bojan, dos Santos. Mym skromnym zdaniem w meczach o pietruche ustawienie drużyny nie będzie tak ważne jak indywidulane umiejętności. Także licze na spokojna wygraną Barcelony w okolicach 3:0
Barca - VFB(+1) Typ: 1 Kurs: 2.30 bet365 4/10
|
Do góry
|
|
|
|
#1851196 - 12/12/2007 20:06
[Re: drfocus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/03/2001
|
Dla FC Barcelona spośród 3 meczów które "Katalończycy" zagrają jeszcze w tym roku, dzisiejsza potyczka ze Stuttgartem jest najmniej ważna. Wątpię aby trener Rijkaard ryzykował zdrowie swoich najlepszych zawodników w dobie meczów ligowych z Valencią i Realem Madryt. Odpoczywać będą zatem tacy gracze jak Iniesta i Messi ale z drugiej strony od początku awizowany jest występ Ronaldinho i Eto który dopiero co wrócił po kontuzji. Szansę dostaną też młodzi Bojan i Giovanni. Goście ze Stuttgartu przyjadą na Camp Nou aby się zbytnio nie zmęczyć przed ostatnim jesiennym ligowym meczem z Arminia Bielfeld który jest zdecydowanie ważniejszy niż potyczka z Barceloną. W Lidze Mistrzów Stuttgart i tak już nie wygrzebie sie z ostatniego 4 miejsca a w 1.Bundeslidze wygrywając w sobotę zapewni sobie w miarę spokojną zimę. Goście zagrają dzisiaj bez swoich podstawowych napastników Cacau (12/3) i Mario Gomesa (12/7) których w ofesnwye ma wyręczyć młody Marica (14/2) który będzie miał obok siebie min. rezerwowych Farnerud i Boka. Najprawdopodobniej wolne dostaną też Khedira oraz najlepszy ostatnio zawodnik drużyny Mistrza Niemiec - Pardo. Wygląda na to że mimo statusu meczu "o nic" każdy wynik inny niż wysokei zwycięstwo Barcy będzie dużą niespodzianką. Stuttgart przyjeżdża bez wiary w sukces, w mocno osłabionym składzie i raczej z defensywnym nastawieniem (3-5-1). Taka postawa gości nie może się dobrze dla nich skończyć więc jeśli ktoś potrzebuje dzisiaj kursu 1.45 to nie powinien się wahać. Azjatycki handicap -1 po 1.85 to również dobra propozycja. Awizowane składy:
FC Barcelona: Victor Valdes - Oleguer, Thuram, G. Milito, Sylvinho - Xavi, Marquez, Deco - Giovani, Eto'o, Bojan.
VfB Stuttgart: R. Schäfer - Osorio, Tasci, Delpierre, Magnin - Fernando Meira, Meißner - A. Farnerud, Bastürk, Boka - Marica.
|
Do góry
|
|
|
|
#1851213 - 12/12/2007 20:14
[Re: TEKSANSKI]
|
+
Meldunek: 29/04/2004
|
Witam szanownego kolege Co do meczu Rangersow i Lyonu to uwazam iz ten mecz warto zagrac poniewac biorac pod uwage kursy i wage tego spotkania jest on pewny pod tym wzgledem ze zadna druzyna nie odpusci. Ja wielokrotnie przegrywalem stawiajac na kluby z Francji czy to w pilke czy w siatke,reczna itd. Z moim obserwacjoi wynika ze nie sa oni zabardzo zdolni obecnie do wielkich rzeczy. Lyon musi atakowac i jak pisales Rangersi beda czekac na zadanie jednego a moze i dwoch smiertelnych ciosow. Na pewno zagraja bardzo skoncentrowani przy wsparciu swoich fantastycznych fanatycznych kibicow. Mecz jak wiadomo rozpocznie sie od wyniku 0:0 czyli takiego ktory daje awans Szkotom.Im dluzej taki wynik bedzie sie utrzymywal tym Lyon bedzie musial smielej atakowac narazajac sie na kontry. Wynik X bardzo realny ale 1 rowniez i ja wlasnie gram szkotow po ladnym kursie 3.30 Mecz warty grzechu. e tam gadanie. analogia do wczorajszego meczu Marsylii z Liverpoolem (tylko ze zdecydowanie inny poziom obu druzyn ) Pool tez musieli atakowac a Marsylia liczyla na kontry.. zabojcze kontry W dzisiejszym meczu jednak duzo przemawia na plus dla szkotow.. m.in. no to ze w europejskich pucharach nie przegrali 14 meczow z rzedu na wlasnym terenie. Jak narazie nie ma zadnej niespodzianki jezeli popatrzymy na awanse do fazy playoff (moze Olimpiakos, ale Werder i Lazio cienizny na ich poziomie takze.. to nie jest wielka sensacja) niespodzianka napewno byloby gdyby to szkoci awansowali kosztem pilkarzy Olimpique - chociaz za postawe w obecnej edycji LM im bardziej nalezy sie ten awans. Ja mimo wszystko postanowilem zaufac Lyonowi i w moim odczuciu ultradefensywa szkotom nie poplaci i jednak Lyonowi uda sie ich skarcic.. 0-1 / 0-2 innej opcji na ten mecz nie widze - 0-0 na zwrot jesli uda im sie skutecznie murowac bramke. Pobralem dosyc grubo zaklad na wiecej rogow dla Lyonu - bo to oni tutaj beda atakowac i to im bardziej zalezy na strzeleniu bramki. Godne rozwazenia takze Rangers NIE strzeli gola - oni sie beda bronili liczac tylko na kontry.. Lyon zawsze slynal w mocnej defensywy (w tym sezonie nieco gorzej.. ale na LM z druzyna taka jak Rangers uwazam ze sa w stanie sie spiac i zagrac z tylu na zero) Jezeli Lyon strzeli.. to juz nie da sobie nic zbic - ale ten bet jeszcze do przemyslenia Pzdr
|
Do góry
|
|
|
|
#1851223 - 12/12/2007 20:20
[Re: drfocus]
|
Pooh-Bah
|
Jeśli chodzi o drugi mecz to ja tu widze zdecydowaną wygraną gospodarzy. Niby mecz o pietruche, ale moim zdaniem to własnie plus dla Katalończyków. Goście nie powinni się bronić całą 11-tką bo po co. A Barcelona bez strasu będzie sobie klepała piłke.
Barca - Stuttgart Jak patrzę na skład gości, to nie za bardzo wiem, któż zacz tam ma atakować Wyglada na to, że Niemcy zaparkują cały autobus pod swoją bramkę i wykopywać będą piłki na uwolnienie, a nóż Marica coś dorwie Barca trochę poklepie i Eto'o, który zapewne wybiegnie w pierwszym składzie ( żeby znowu nie pyskował, he, he ) coś strzeli. Bramkarz Stuttgartu fatalny, klasa mniej więcej ta sama, co tego dziadka z Lazio, co dobry jest w pelotę Rangers - Lyon Zacznę od tych drugich, bo twarze oni mają. Ale jak to to bractwo przyjechało na Nou Camp to żal było to ogladać. Przestraszone, obrona dziurawa i młodziany z Barcy robili z nich wiatrak. Lyon to juz nie ta drużyna co przed laty. Na dziś dzień jest to klasa pi razy drzwi Betisu lub Almerii, tylko trochę więcej medialnego szumu i trochę lepiej to to opakowane. Jeśli Szkoci kogoś mogą się obawiać to tego gościa z Pernambuco, bo strzelać on potrafi. Szkoci to też żadna rewelka, ale w Lyonie pojechali że hej Rangersów ogladałem, jak grali z Barcą u siebie. Barca przez cały mecz miala kontrolę, ale bramki nie strzeliła. Remis ją urządzał co prawda... Lyon niby w ofensywie mocny, ale obrona to kompletna porażka. Tylko w Stuttgarcie udało im się ( dobry zwrot ) zachować czyste konto, w pozostałych meczach tracili 2-3 bramki. Szkoci też im ze dwie bramki dziś pykną, bo Szkoci w tej edycji LM mają farta ( Celtic ekstra farta, Rangers farta plus ) Francuzi teraz nie maja drużyny na LM, co widać było wczoraj. Jedna bramka i Marsylia wymiękła Dla mnie jedynka i over
|
Do góry
|
|
|
|
#1851238 - 12/12/2007 20:33
|
Carpal Tunnel
|
W uzupełnieniu chciałbym dodac ,ze wystep Giovanniego nie jest dzis pewny,bowiem nie jest on jeszcze w pełni dyspozycji.
Dla mnie wygrana FCB wcale nie jest oczywista ,bo to jest typowy mecz (dla obu stron) ,aby go "odegrac" i iśc odpoczywac przed ligą.
Miałem iśc na Camp Nou ,ale (moze sie mylę) nie spodziewam sie nic ciekawego zobaczyc.
Przegrane pojedynki Ronaldinho ,zakiwanego na smierć juz mi sie przejadły ,Etoo'o pewnie bedzie sie starał cos strzelić ,ale jak nie bedzie Messiegoani Henry'ego to nie bardzo widze ,kto miałby mu "doklepać" ,albo zrobic miejsce.
Zimno w Barcelonie ,wieje chłodny wiatr z Monserrat ,tak wiec wolę w telewizji obejrzeć jakis inny mecz ,moze znajde Rangersów z Lyonem.
|
Do góry
|
|
|
|
#1851247 - 12/12/2007 20:43
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2006
|
nie zgodzę się z Tobą rene w gestii opisu meczu Rangersów, bo Barca jedynka to czywiste ja dziś większe szanse daję Lyonowi. tak jak Liverpool odpuścili ligowy mecz w sobotę. moim zdaniem przywoływanie meczu z Camp Nou jest nie na miejscu bo wtedy OL naprawdę grał źle ale potem znów się odrodził i prezentuje się o niebo lepiej. Rangers w weekend odpoczywali, próbują się skoncentrować :> niemniej w ostatnich latach nic nie znaczyli ani w Szkocji ani w Europie. szkocka jaskinia może okazać się mitem, kadra u siebie dostała nokautujący cios na sam koniec. powołujesz się na mecz Rangersów z Barcą... no rzeczywiście remis gości urządzał dlatego chyba tak to się skończyło bo okazji było bez liku. więc wynik potraktowałbym do tych z kategorii ''udało się'' a więc tak samo jak mecz OL - Rangers:> Szkoci wygrali bo mieli szczęście i dobrze się dla nich mecz ułożył, wynik zdecydowany i chwała im za to. dziś bedzie inaczej bo wychodzi 22 gości na plac każdy będzie wiedział o co gra. wczoraj na wyjściu OM też remis wystarczał hehe mam nadzieję że dziś obejrzymy kawał dobrego futbolu bo wczorajszy hit był zbyt jednostronny. Lyon ma znacznie więcej indywidualności i gra bardziej kombinacyjnie. z tym Betisem czy Almerią trochę przesadziłeś, rzekłbym nawet że grubo Juninho to już nie ten sam gracz ale ma olbrzymie doświadczenie i wciaż jest bardzo groźny ze stałych fragmentów gry, ale /moim zdaniem/ danie mu na siłe plastra i zbyt pieczołowite pilnowanie go może się odbuć Rangersom czkwaką bo inni także potrafią ukąsić. mi bardzo imponuje zgodność, zrozumienie i kominatoryka w ataku Lyonu. tu upatruję spore szanse na rozmontowanie defensorów szkockich, jest również kilku graczy którzy potrafią uć z dystansu. Szkoci chyba bardziej muszą liczyć na swoją solidnoś i pełne zaangażowanie od pierwsszej do ostatniej minuty. i fakt - tu jak najbardziej się zgadzam - obrona francuska popełnia sporo błędów i w meczach z lepszymi drużynami niemalże sama prowokuje sytuacje dla rywala. więc właściwie od postawy tej formacji dzisiejszego wieczoru rozpatrywałbym wynik tego spotkania. wśród Rangersów mają nie zagrać Novo, Baesley i Darcheville co uważam za olbrzymie osłabienia. wydaje mi się że dziś Ferguson nie podoła i goście opanują środek. na takich Rangersów /twardy wyspiarski styl/ bardzo przyda się Kim - wielkolud, przy tym dobra technika, no i petarda w nodze :] wydaje mi się że taktyka na remis nie wchodzi dziś w grę u gospodarzy bo wtedy zostaną skarceni srogo. ale i tak atutów piłkarskich widzę dużo więcej po stronie gości. ogólnie to znów można znaleźć sporo argumentów na obie strony, szum medialny i zainteresowanie tym meczem jest spore, wreszcie nasza publiczna wybrała coś sensownego do obejrzenia. będzie więc też dobra sposobność do gry ''live'' , na obecną chwilę składniam się ku gościom.
|
Do góry
|
|
|
|
#1851271 - 12/12/2007 20:54
[Re: mura]
|
journeyman
Meldunek: 12/12/2007
|
ja dzis czekam na wygrana Lyonu,mialem podwojny kupon Liverpool i Lyon za 50 oiro,mysle ze Lyon po ciezkim ,naprawde ciezkim boju powinien dac rade,na goracym terenie.Plus nienawidze rangersow,wiec radosc z wygranej bedzie podwojna
|
Do góry
|
|
|
|
#1851432 - 12/12/2007 22:38
[Re: slawcius]
|
Pooh-Bah
|
Wyjąłeś mi to z ust Patrząc na skład Stuttgartu, to wyglada na to, że jadą oni po najniższy wymiar kary Mecz faktycznie towarzyski, więc Barca sobie zrobi trening podobny do tych z Rangersami czy Lyonem i wynik też będzie ileś tam :0
|
Do góry
|
|
|
|
#1851481 - 12/12/2007 23:22
|
stranger
Meldunek: 10/11/2006
|
W spotkaniu Rangers - Lyon każdy wynik jest możliwy. Myslę że wszystko załatwi pierwsza strzelona bramka. Jeżeli Lyon strzeli bramkę w pierwszej połowie to Rangers juz nic nie zrobi, natomiast jeżeli Rangersi pierwsi zdobędą gola to na 1:0 dla Glasgow się nie skończy. Zgadzam się również, że w tym sezonie defensywa Lyonu nie jest już taka mocna jak w poprzednich sezonach. Oglądałem mecz ligowy Rennes - Lyon (mecz z Caen to inna historia) i goście popełniali sporo prostych błędów. Bramek nie stracili tylko dzięki niefrasobliowści Wiltorda. Co do siły napadu to wiadomo że mimo wszystko jest to mocna strona, która działa całkiem poprawnie nawet w ataku pozycyjnym + oczywiście "śmiertelne" rzuty wolne wykonywane przez Juninho. W Rangers martwią natomiast nieobecności: Darchevilla, Nacho Novo a szczególnie Beasley'a. Z pewnością siła ofensywa Rangersów na tym ucierpi, ale jednak to nie oni muszą od początku atakować, bo jak ktoś już słusznie zauważył mecz zaczyna się rezultatem 0:0, który daje awans szkotom. Tak więc osobiście polecam poczekać na przebieg wydarzeń na boisku w ciągu pierwszych 30 minut i ewentualnie potem "zabetować" coś na live. Jeżeli chodzi o drugi mecz w tej grupie to uważam, że zdecydowanym faworytem jest tu Barcelona. Niby to mecz o nic, jednak zawsze na Camp nou. Mimo awizowanych osłabień Barca bez problemu powinna rozprawić się z VFB, gdyż właśnie tego typu mecze bez stawki pozwalają piłkarzom Barcy na swobodne zagranie "pod publikę" oraz oczywiście dają możliwość wykazania się młodym rezerwowym. Wczoraj niby mecz o nic Chelsea - Valencia a jednak cały czas trwała zażarta walka na boisku i sytuacji nie brakowało (3 poprzeczki w niewiarygodnych sytuacjach dla Chelsea). Rezerwowi zawodnicy Stuttgartu to nie ta sama klasa co hiszpanie. Ja proponuję "czystą" 1 albo lepiej HC Barca (-1.5). Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#1852735 - 13/12/2007 06:27
[Re: Bastek]
|
Carpal Tunnel
|
Właśnie kończę oglądać mecz Barcy ze Stuttgart (83min 3-1) i muszę powiedziec że Ronaldinho grał dzisiaj tak jakby już nie chciał odchodzić z Barcelony. Kibice na Camp Nou również jakby znowu się zakochali w Ronnim bo dało się kilka razy słyszeć "Ronaldinho, Ronaldinho" ciekawe jak to sie wszystko dalej potoczy...
|
Do góry
|
|
|
|
#1852753 - 13/12/2007 06:29
|
Carpal Tunnel
|
Właśnie kończę oglądać mecz Barcy ze Stuttgart (83min 3-1) i muszę powiedziec że Ronaldinho grał dzisiaj tak jakby już nie chciał odchodzić z Barcelony. Kibice na Camp Nou również jakby znowu się zakochali w Ronnim bo dało się kilka razy słyszeć "Ronaldinho, Ronaldinho" ciekawe jak to sie wszystko dalej potoczy... Filip ,wynika z tego ,ze ogladamy inne mecze
|
Do góry
|
|
|
|
#1852830 - 13/12/2007 06:46
|
Carpal Tunnel
|
no coz, Szkotom zabraklo techniki, na tle zabek wygladali jak chlopcy z podworka w starciu z 2-ligowa druzyna byla walka i ambicja, bylo posiadanie pilki, byly podania w strefie srodkowej ... i na tym koniec Darcheville zmarnowal sytuacje, ktora powinna dac gospodarzom gola i awans
|
Do góry
|
|
|
|
#1852855 - 13/12/2007 06:52
|
Pooh-Bah
|
no coz, Szkotom zabraklo techniki, na tle zabek wygladali jak chlopcy z podworka w starciu z 2-ligowa druzyna byla walka i ambicja, bylo posiadanie pilki, byly podania w strefie srodkowej ... i na tym koniec Darcheville zmarnowal sytuacje, ktora powinna dac gospodarzom gola i awans Szkoci jak cioty ostatnie. Dziś to nawet Wisła by z nimi wygrała. Trzeba było włączyć neta i zobaczyć jak Eto'o strzela brameczkę
|
Do góry
|
|
|
|
#1852908 - 13/12/2007 07:11
|
Carpal Tunnel
|
Właśnie kończę oglądać mecz Barcy ze Stuttgart (83min 3-1) i muszę powiedziec że Ronaldinho grał dzisiaj tak jakby już nie chciał odchodzić z Barcelony. Kibice na Camp Nou również jakby znowu się zakochali w Ronnim bo dało się kilka razy słyszeć "Ronaldinho, Ronaldinho" ciekawe jak to sie wszystko dalej potoczy... Filip ,wynika z tego ,ze ogladamy inne mecze chyba tak W moim meczu Ronaldinho wypracował jedną bramkę a druga sam strzelił. Trybuny skandowały nieśmiało "Ronaldinho, Ronaldinho" i dam sobie rękę uciąć że tak było
|
Do góry
|
|
|
|
#1852911 - 13/12/2007 07:12
|
Carpal Tunnel
|
no coz, Szkotom zabraklo techniki, na tle zabek wygladali jak chlopcy z podworka w starciu z 2-ligowa druzyna byla walka i ambicja, bylo posiadanie pilki, byly podania w strefie srodkowej ... i na tym koniec Darcheville zmarnowal sytuacje, ktora powinna dac gospodarzom gola i awans Szkoci jak cioty ostatnie. Dziś to nawet Wisła by z nimi wygrała. Trzeba było włączyć neta i zobaczyć jak Eto'o strzela brameczkę ladna ladna, Eto'o wyglada jak Kluivert
|
Do góry
|
|
|
|
#1852914 - 13/12/2007 07:14
|
Carpal Tunnel
|
Właśnie kończę oglądać mecz Barcy ze Stuttgart (83min 3-1) i muszę powiedziec że Ronaldinho grał dzisiaj tak jakby już nie chciał odchodzić z Barcelony. Kibice na Camp Nou również jakby znowu się zakochali w Ronnim bo dało się kilka razy słyszeć "Ronaldinho, Ronaldinho" ciekawe jak to sie wszystko dalej potoczy... Filip ,wynika z tego ,ze ogladamy inne mecze chyba tak W moim meczu Ronaldinho wypracował jedną bramkę a druga sam strzelił. Trybuny skandowały nieśmiało "Ronaldinho, Ronaldinho" i dam sobie rękę uciąć że tak było ...a w czasie gdy był regularnie wygwizdywany wyłaczała Ci sie fonia
|
Do góry
|
|
|
|
#1852955 - 13/12/2007 07:36
|
Porucznik
Meldunek: 15/04/2005
|
ufffff, moge odetchnąc że juz nie będe musiał w LM oglądać 'kaszanki' z Glasgow. Nie wiem jak można twierdzic, ze to niespodzianka, ze dzis polegli. Byli strasznie słabi, nie potrafili nic wg mnie. W dodatku Benzema niby bohater meczu a tak naprawde mogł zostać wygwizdany. Pomógl mu 'Darszewil' zaslugujący na miano 'ogórka' całej rundy LM. Chłopina mogl tylko ładnie dostawić noge i cieszyc sie z bramki, jednak ta mu podskoczyła czy nie tak trafił i piłka wylądowała za bramka Wczesniej Benzema, ktory na pustą uderza ale trafia na obronce, ktory nagle pojawia się w bramce jak dla mnie Lyon wygrał zasłużenie. Pokazał lepszą piłke, przy tym oczywiście miał troche szcześcia.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|