Witam...jakos mnie dzisaj juz natknęło na mała analize
A wiec moze zaczne od meczu chyba najwazniejszego dla nas wszystkich
Polska v Finlandia Te ME nie wychodza nam najlepiej i swiadcza o tym nie tylko wyniki...ale i rozniez wypowiedzi po meczowe naszych zawodnikow. Przeanalizujmy troksze ststystyki:
Polska:Polska v Belgia
1:3(22:25, 25:23, 14:25, 24:26)
Turcja v
Polska 1:3(25:20, 18:25, 20:25, 11:25)
Rosja v
Polska 3:0(25:22, 25:23, 25:14)
FinlandiaFinlandia v Włochy
2:3(21:25, 18:25, 25:21, 25:22, 13:15)
Finlandia v Chorwacja
3:1(25:22, 28:26, 26:28, 25:14)
Bułgaria v Finlandia
0:3(22:25, 26:28, 23:25)
No jak sie mowi takie suche statystyki...ale zawsze mozna sie oprzec troszke na wynikach....
Polascy jak juz napisalem nie graja najlepiej ...no ale widac ze z meczu na mecz coraz lepiej sobie radza.. Z Belgia zagrali fatalnie..a szczegolnie w ataku. Turcja to juz odblokowanie w 2 secie i "latwa" wygrana 3-1. No i to mial byc najwazniejszy mecz w naszej grupie decydujacy o 1 miescu..
No ale ..niestaty cieszmy sie ze awasnowalismy w ogole.
Martwi mnie troszke postawa Pawła ZAgumnego ktory coraz czesciej zaczyna popelniac drobne bledy ...a blokujacy zaczynaja czytac jego gre. Nie najlepiej spisywal sie rowniez "Swider" i Szymanski... ktory dopiero w meczu z Rosja zaczal grac to co potrafi.
Jeszcze taka mala dygresja: Gacek vs Igła... Jak myslicie , kto lepszy ? Jak dla mnie Igła i tylko nie wiem dlaczego go w Rosjii nie ma.??? Gacek w meczu z Rosja nie umial sobie poradzic...z odbiorem...no ale cos ..nie ja decydowalem..a zreszta teraz juz po fakcie.
Jesli chcemy myslec i awansie do 1/2 to trzeba wygrac wszystkie mecze...a mecz z Finlandia teoretycznie bedzie najlawiejszy... A pozniej czeka nas juz ciezsza przeprawa z Włochami i Bulgaria...
Odnosnie Finow... :hmmmm:
Dla mnie ich postawa na tych jest ogromnym zaskoczeniam gdyz ostatnimi wielkimi zawodami jakimi grali to LŚ gdzie duzo nie zwojowali...ale jak pamietamy ugrali nawet seta Brazylii.
Pierwszy mecz z Włochami zagarny wspaniale i o mialo co nie bylo by pierwszej niespodzianki na turnieju , ktora to pozniej sprawili Polacy
Pozniej dobry mecz z Chorwacja i wygrany mecz z Bulgaria..ktora chyba cos swiadczy
Na pewno nie ktorzy beda szukac niespodzianki w tym meczu ... oczywisicie...maja duzo plusow na ta opcje:)... Ale moge tylko powiedziec a raczej napisac " POWODZENIA"
Kurs na Polakow jest przyzwoity i jest w granicach ~1.50, a wiec
Polska v Finlandia
1 Teraz słowko na temat:
Francja v Serbia I jak wczesniej zaczniemy od statystyk
Francja:
Słowacja v Francja 1:3 (23:25, 23:25, 26:24, 15:25)
Francja v Słowenia 3:0 (25:17, 25:18, 25:13)
Hiszpania v Francja 3:0 (25:22, 25:23, 25:22)
Serbia:
Holandia v Serbia 0:3 (23:25, 21:25, 17:25)
Serbia v Niemcy 1:3 (25:22, 21:25, 20:25, 17:25)
Serbia v Grecja (3:1 25:23, 25:23, 24:26, 25:22)
No nic..drugi mecz tez wygladajacy ciekawie...
Francja pod nie obecnosc Grandvorki , Kerfira i Exigi spisuja sie na moje oko dobrze. Pierwszy mecz jak i drugi z "słabymi przeciwniakami" ...natomiast nie wiem co sie stalo z Frnacja w meczu z Hiszpanami tak latwo przegranym... Na pewno nie odbiegaja umiejetnosciami siatkarskimi ... no ale to sport..i najslabysz niekiedy moze wygrac z najsilniejszym "ale dokonalem odkrycua"
Serbia , nie graja rewelacyjnie w tych ME jak "my"... Porazka z Niemcamii wygrana z Holandia i Grecja.. Pierwsze miejsce w grupie im sie na moje oko najbardziej nie nalezy, powinni zdobyc je Niemcy ,,ale zostawmy to juz w spokoju.
Co do meczu , watpie zeby bylo dla ktorejs druzyny 3-0 .. a wiec jak znajdzie sie jakis overek przyzwoity , mozliwy do grania to polecam. Na zwyciestwo stawiam jednak na Francuzow..
Reszte meczy sprobuje opisac pozniej bo juz mi sie nie chce
jak bym nie zadrzyl to typuje tak :
Holandia v Hiszpania 1
Belgia v Włochy 2 i i hc na Italy
Niemcy v Słowacja 1 i jakis moze overek
Rosja v Bułgaria 1 i underek
Pozdro Gib