#1591659 - 15/09/2007 20:45
Re: Mistrzostwa Europy - ROSJA 2007 - mężczyźni
[Re: ulas]
|
Didżej
Meldunek: 06/10/2002
|
Ulas pisze ze skandynawowie maja slabe koncowki. Hmmm, a pamiętacie: Z Bułgarami, bodajże w II secie z 24-22, potrafili wygrać na przewagi. Z Chorwacją w I jak i w II secie, przegrywali dość wyraźnie, mimo to, potrafili wygrać te sety... Z Polakami? 17-20 w plecy? I... Więc ja się tutaj nie zgadzam z tym, że Finowie mają słabe końcówki.. Fakt, że to co zrobili z Rosjanami w TB, to nie ME, ale MŚ ... ale taki sport i jeszcze nie raz będzie on nas zaskakiwał...
|
Do góry
|
|
|
|
#1592331 - 15/09/2007 22:38
[Re: KRAJAN]
|
addict
Meldunek: 07/11/2006
|
Ja napisze tylko ze jaja jak barety korzeniewski won bo darmowej placy to mu do emerytury zapewniac nie bedziemy. Polfianly ME i nie ma w tv oprocz glupiego TVP SPort ktorego zaden operator kablowki nie chce zbytnio miec w ofercie. Nadodatek glupi Bwin zaklady mam otwarte a kasy brak i nie moge ogladac. Zenujace to wszystko zeby siatkowki nie obejrzec w otwartej tv zwlaszcza ze tak jak wspomnialem sa to juz polfinaly
|
Do góry
|
|
|
|
#1593281 - 16/09/2007 00:43
[Re: karina]
|
veteran
Meldunek: 14/08/2007
|
Psycha nie wytrzymała, do tego sędzia kilka razy podjął kontrowersyjne decyzje na korzyść Hiszpanów. Mówi się trudno. Gratulacje dla tych, którzy trafnie wytypowali zwycięzcę tego półfinału.
Do siebie nie mam pretensji o grę na Finów, lepsi byli, niestety chyba jeszcze nie dorośli do odnoszenia wielkich sukcesów. Może innym razem, potencjał mają olbrzymi.
Przed typowaniem meczu o trzecie miejsce będzie trzeba głęboko się zastanowić, przede wszystkim czy psichicznie dadzą radę.
Oby chociaż Rosjanie wygrali, żeby ten dzień nie był kompletnie stracony.
|
Do góry
|
|
|
|
#1593334 - 16/09/2007 00:59
|
veteran
Meldunek: 14/08/2007
|
Czy rzucił? Myślę że spokojnie 8 na 10 sędziów by tę akcję puściło. A z tymi końcówkami to nie jest do końca tak jak mówisz (spójrz na post Miśka), dzisiaj po prostu przeraziła ich perspektywa gry w finale. I tego nie wytrzymali psychicznie. Niemniej jednak, gratuluję typu
|
Do góry
|
|
|
|
#1593534 - 16/09/2007 01:39
[Re: Bush]
|
Didżej
Meldunek: 06/10/2002
|
Trochę próbowałem oglądać na Bwin, spotkanie półfinałowe, gdyż oczywiście nie posiadam TVP Sport, a żeby tak pokazać 1/2 w 1 czy też choćby na regionalnej, to po co? ... Tak jak we wcześniejszych spotkaniach mieli szczęście w końcówkach, to teraz po prostu ich to opuściło... Brawa dla Hiszpanów, za walkę.. oraz to, że potrafili wykorzystać meeega-frajerstwo Finów, którzy potrafili podnieść się z tego I seta, ale to co zrobili w IV secie, to chyba jeszcze na dłuuuugo zapamiętają... Bo taaaaką szansę, jaka dziś przed nimi stała (finałe ME) jak na moje... długo już nie zdołają dojść... Czyli, finał Rosja v Hiszpania, bez dwóch zdań Faaaaajnie, że chociaż finał będzie można normalnie obejrzeć! ...
|
Do góry
|
|
|
|
#1595348 - 16/09/2007 19:11
[Re: Misiek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/10/2006
|
Final Rosja - Hiszpania
Faworyt jest dla mnie tylko jeden. Oczywiscie jest nim ekipa gospodarzy. W Rosji wielki nacisk kladzie sie na pieniadze. Szef rosyjskiej federacji bedzie ogladal swych rodakow tylko w jednym meczu. Jak sam mowi, przyjdzie po to, zeby wreczyc Rosji zlote medale. Wielcy magnaci, oligarchowie, aby przypodobac sie wladzy inwestuja w sport. Co ciekawe, moze pod wzgledem sportowym liga rosyjska jeszcze nie dorownala lidze wloskiej, ale pod wzgledem finansowym na pewno (o ile juz jej nie przeskoczyla). Warto przesledzic exodus zawodnikow, ktorzy coraz czesciej wybieraja kierunek wschodni. W Rosji, dokladnie wszyscy, nie widza innego rozwiazania niz zwyciestwo Sbornej. Ja rowniez nie widze innego wyjscia. Przypomnialo mi sie teraz spotkanie o MS naszej ekipy z Brazylia. Nie ma co ukrywac, druzyna z Ameryki jest duzo lepsza niz Polska. Bialo - czerwoni, doszli do finalu, jednak mimo widocznej sportowej roznicy, mialem wrazenie, ze odpuscili troche mecz. Mysle, ze podobnie bedzie dzisiaj z Hiszpania. Zaszli daleko, odniesli olbrzymi sukces, walcza z ekipa duza mocniejsza - czy starczy im motywacji? Wydaje mi sie ze nie... I jak napisal Misiek, mecz bedzie mozna obejrzec w naszej cudownej polskiej, publicznej telewizji.
Rosja - Hiszpania 1 kurs 1.15 stawka 10/10 (mysle jeszcze nad handicap'em)
Co do meczu o 3.miejsce nie wiem czemu mam przeczucie ze wygra ekipa z Finlandii. Mimo, iz Serbowie zaszli tak daleko, to nie jest to druzyna za czasow swojej swietnosci. A Finowie, kopciuszek na mistrzostwach moga jeszcze powalczyc.
Kursy ksztaltuja sie na poziomie 1.72 - 2.00 (Serbia - Finlandia), tak wiec jakiegos zdecydowanego faworyta wsrod bukmacherow nie ma.
|
Do góry
|
|
|
|
#1595473 - 16/09/2007 20:10
[Re: Stalion]
|
stranger
Meldunek: 07/12/2004
|
Co sądzicie o HC na Hiszpanię +2,5(kurs 2,1) Czy są w stanie urwać choćby jednego seta Rosjanom? Czy będzie to raczej gładka wygrana Rosjan 3:0(jak to było na mistrzostwach świata z Polską i Brazylią w finale)
|
Do góry
|
|
|
|
#1596189 - 16/09/2007 22:53
[Re: wawmann]
|
addict
Meldunek: 07/08/2007
|
Ja spróbuję zagrać poniżej 160,5 pkt w finale czyli liczę de facto na 3-0 dla Rosjan. Myslę że ten finał będzie ukoronowaniem wspaniałego turnieju dla Rosjan. Dodatkowo grają oni przed własną publicznością i ( w razie czego) przy własnych sędziech liniowych Dodatkowo Hiszpanie grali wczoraj o wiele dłuższy , pięciosetowy mecz , a Rosjanie tylko 3 sety. Dodatkowo w przekroju całego turnieju mimo iż obie drużyny wygrały wszystkie swoje mecze to Rosjanie mieli o wiele bardziej wymagających i wyżej notowanych rywali. Dodatkowo Hiszpanie nie zrobią Rosjanom absolutnie żadnej krzywdy techniczną zagrywką , podczas gdy z drugiej strony bedą szły prawdziwe ciosy z serwisu. Warunki fizyczne i doświadczenie w meczach o stawkę jest również po stronie gospodarzy turnieju. Wydaje mi się że Hiszpanie zagrają tak , jak nasi siatkarze w finale MŚ z Brazylią , czyli srebro jest dla nich życiowym sukcesem i zabraknie mobilizacji i koncentracji na finał. Pozatym kurs 2,40 aż się prosi o zagranie.A zatem mój typ na dziś: Hiszpania - Rosja (Liczba Punktów w tym Meczu) poniżej 160,5 pkt kurs 2,40 Unibet
|
Do góry
|
|
|
|
#1597208 - 17/09/2007 01:41
|
stranger
Meldunek: 13/09/2007
|
Dzisiaj facet puszczal przy mnie kupon kupon na Hiszpanow za 1200zl.solo,bylem w szoku,ale okazalo sie,ze to kontra,bo mial na kuponie ponad 5000 do wyjecia i zostala mu tylko Rosja zwyciestwo w calym turnieju,no to mozna powiedziec,ze sie wstrzelil...,a byli tacy co mu odradzali...
|
Do góry
|
|
|
|
#1597283 - 17/09/2007 02:04
[Re: Mitul]
|
stranger
Meldunek: 13/09/2007
|
Ruchole nie uniesli presji,dzisiaj grali po prostu cieniutko,juz wczoraj w meczu z Serbami cos bylo nie tak w pierwszych 2 setach,taki zespol w takim skladzie zeby potrzebowal pomocy sedziego a i tak nic z tego-nerwy nerwy i jeszcze raz nerwy...!
|
Do góry
|
|
|
|
#1597586 - 17/09/2007 03:30
[Re: Mistrzunio80]
|
old hand
Meldunek: 04/12/2006