Ta kolejka jest chyba najtrudniejsza z dotychczas rozegranych,choc zawsze mozna znaleźć cos wartego postawienia.
Na razie to widze to tak
Benetto-Lyon 1 9/10
Pewniak kolejki ale pewnie kursy będą tak marne,że to chyba dla rekraacji mozna dodac.Przewiduje bardzo latwe zwyciestwo Włochów,którzy teraz będą sie odbijac od dna i w kazdym meczu będzie trzeba uwazac na zawodnikow z Treviso.Wielki charakter pokazali tydzien temu w Stambule,a powrót Nicoli i Garbajosy okazał sie kluczowym elementem tego spotkania.Villaurbane w tym sezonie ma bardzo przecietną druzyną z mikroskopijnym rozgrywajacym
,który nie dorastał do piet tydzien temu Greerowi,jesli dodamy do tego brak Gulyasa wysokiego zawodnika podkoszowego rysuje sie nie wesoła sytuacja dla ASvel.
Ulker-Roma 1 5/10
Bardzo dziwny mecz,Turcy nie raz pokazywali jaki to dziwny zespół,mimo ze graja z druzyna ktora jeszcze nie wygrała nic nie jest pewne w ich przypadku.Goscie to dla mnie takze druzyna zagadka,sklad skompletowany doysc ciekawy z Myersem na rozegraniu a mimo to przegrywaja.
Chyba jednak rozstrzygnie wlasna hala,i mimo wsyztsko Roma zostanie tam gdzie jest.
Idea-Pamesa 2 4/10
Chcialbym,aby wygral Slask ale obawiam sie ze Idea nie będzie miała kim przeciwstawic sie pod koszem,bo jednak Tomasevic i Dikoudis sa zawodnikami lepszymi od Wojcika,Randle'a.W takiej formie jakiej obecnie znajduje sie Grerr i Tomczyk i w obronie wspomagajcy Hyzy i Tein moga przeciwstawic sie Rigadeau,Abbio a takze Paraiso.Nie wiem czy do gry wrócic Popovic ale jesli tak to tylko moze to wzmocnic Hiszpanów i chyba niestety odniosą oni 4 zwyciestwo,a Slask zanotuje pierwszą porazke.
Alba-Tau 2 6/10
Do gry wraca Nocioni,wzmacnia to deske Tau.Alba zaprezentowała sie w Valencii dosc dobrze,wszytsko okaze sie teraz czy to tylko jednorazowy wytrzał czy tez jakąs zwyzke formy mozna zaoobserwowac.Mi sie wydaje ze po prostu Berlinczycy juz przed meczem mieli mała wiare i zagrali na luzie co dalo dobry efekt i niewielka porazke z bardzo wymagajacym rywalem.Tym razem troszke bedą usztywnieni,co moze wykorzystac Vitoria,dla ktorej kluczową postacią będzie oczywiscie Macijauskas jestem ciekawy czy znajdą dla niego perzeciwnika aby chociaz w jakims stopniu powstrzymac jego akcje.
Panathinaikos-CSKA 1 3/10
Byc moze tutaj mozna upatrywac niespodzianki srodowej.CSKA juz ledwo wygralo w Maladze mimo prowadzenia wysokiego po pierwszej kwarcie dali sie dogonic,ale Atenczycy mogą nie dac odjechac sobie a od razu odskoczyc CSKA.McDonald zagrał bardzo slaby mecz w Tel Avivie,teraz z pewnością będzie chcial sie zrehabilitowac.Bardzo dobra partie natomiast z Maccabi rozegral Jaka Lakovic bardzo szybki rozgrywajacy,dla ktorego zaden przeciwnik nie starszny.Ostoją druzyny moze okazac sie we wlasnej hali Alvertis,takze pod koszem Middleton i Batiste muszą powstrzymywac Alexandra.Problemem dla Panathinaikosu moze byc dluga lawka ich przeciwnikow,CSKA nie dosyc ze ma w swoich szeregach gwiazdy to zmiennicy tez sa bardzo dobrzy co rzeczywiscie w koncówkach promuje tę ekipe.Jesli juz mialbym stawiac zaryzkowalbym mala stawke na Panathinaikos.