#158437 - 13/11/2003 20:03
Re: Re: Euroliga mężczyzn
|
journeyman
Meldunek: 20/09/2003
|
No więc wczoraj posłałem taki kuponik: Alba- Śląsk 2 Krew mnie zalewa jak widze ludzi typujacych na Albe i to jeszcze jako pewniaka. Może dlatego że jestem z Wrocka, jest fanem Śląska, ale wqrwia mnie też zupełny brak patriotyzmu. Wolę meczu ajkiegoś wogóle nie postawić niż postawić przeciw Polakom. Zresztą mój nauczyciel od historii mawia "kto nie jest patriota ten jest idiotą". No wiec wczoraj idiotów ujawniło sie tutaj wielu a ja nim nie jestem bo mi wszedł meczyk po kursie 2,97 w Profesjonalu Efes- Asvel 1 Tu chyba komentarz zbędny Barcelona- Cibona 1 Jak wyżej Krka- Maccabi 2 dzisiaj Maccabi jest jednym z głownych faworytów Euroligi, zwłaszcza ze Final FOur bedzie w Tel Aviwie. Dlatego z najsłabszą drużyną w grupie po prostu muszą wygrać, zwłaszcza w tak wyrównanej grupie gdzie każda wygrana ma znaczenie. Maccabi by dotrzeć do FF na potknięcia pozwolić sobie nie może Unicaja- CSKA 2 dzisiaj W sumie dość niepewny typ. Unicaja sezon zaczęła fatalnie ale po zmianie trenera na Sergio Scariolo zaczęli w końcu coś grać. Tydzień temu skompromitowali sie w Tel Aviwie i z pewnoscią będą walczyc jak lwy przed własną publicznością. tylko ze CSKA w tym sezonie zbudowało prawdziwy dream team, mają niesłychanie mocny i wyrównany sład+ świetnego trenera. Dodatkowo jeden z ważniejszych graczy Unicaji- Victor Alexander- dwa tygodnie temu przeszedł własnie do CSKA gzdie grał sezon temu. Tak wiec z pewnoscią łatwo nie będzie ale myślę że Armia czerwona potwerdzi swoją potęgę. Montepashi- Zalgiris 1 dzisiaj Kolejny dosc niepewny typ. Montepashi do Euroligi dostali się w ostatniej chwili za Virtus, który usunięto z ligi włoskiej. Siena grała rok temu w FF ale po sezonie odeszli dwaj najważniejsi gracze Turkcan i Ford. Mimo to Siena gra naprawdę dobrze w lidze włoskiej, a CSKA w Moskwie musiało się naprawde namęczyć by zdobyć 2 punkty. Ich rywal, Zalgiris, przed sezonem zmonotował naprawdę ciekawy i mocny skład, wspomne tylko takie nazwiska jak Sabonis, Cota, Beard + utalntowani Litiwini z Javtokasem na czele. Drużyna z Kowna w 1 kolejce pokonała u siebie Panathinaikos, lecz teraz moim zdaniem po cieżkiej wlce polegnie w Sienie. Zapowiada się świetny mecz, a o wyniku zdecyduje przewaga własnego parkietu.
|
Do góry
|
|
|
|
#158438 - 13/11/2003 20:07
|
journeyman
|
i zapomniałem o jeszcze jednym meczu z tego kuponiku a mianowicie
Pau Orthez- Olimpia 1 dzisiaj Dla mnie jest to pewny typ. Pau jest drużyną choć nieznacznie to jednak lepsza od Olimpii, w dodatku są w dobrej formie, o czym świadczy chociażbvy weekendowa wygrana w Villerbaunne. Emocji zapewne nie zabrkanie ale zadecyduje przewaga własnego parkietu
na te 7 meczy postawiłem 2 zeta a do wyciągnięcia jest 40
|
Do góry
|
|
|
|
#158439 - 13/11/2003 20:10
|
Pooh-Bah
Meldunek: 31/08/2002
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Pawka: [qb] [QUOTE].... [/QUOTE].......A co do zw1 pozwoliłem sobie zauważyć, że brak twojej osobie ukierunkowania na poszczególną dyscyplinę, przeglądając to forum zauważyłem wiele twych postów w różnych tematach i stąd zapewne brak ścisłości i pomyłki z twojej strony, bo skoro piszesz, że geografia nie sprawiała Ci problemów to zapewne szybkość i brak czasu i brak... itd. mogły spowodować ten błąd. A co do ilości postów z mojej strony powiem tak "nie szata zdobi człowieka" tak samo ilość postów nie świadczy o kimś. Więc pozwól, że będę wytykał pomyłki. A robię to jak widzisz delikatnie, nikomu nie wymyślając. Ze sportowym pozdrowieniem Pawka z Kielc.[/qb] [/QUOTE]no nie wiem czy Twoje słowa: [qb]........ a po drugie jak ty możesz coś wygrywać skoro niewiesz kto z kim gra. ha ha ha[/qb] były delikatne i niezłośliwe. ...a co do braku ukierunkowania... Interesuje mnie wiele rzeczy...i mam jakies tam pojecie o tym i o tamtym...czasami staram sie dzilic swoimi spostrzeżeniami a że zdarza mi sie pomylić...no coź...ten sie nie myli co nic nie robi. Staram sie byc rzetelny w tym co robie i nikogo nie chce wprowadzac w błąd...Koszykówce poswiecam wiele czasu...bardzo lubię tę dyscyplinę sportu a moja pomyłka w tym wypadku była spowodowana zbytnim pospiechem bo starałem sie tez a moze przede wszystkim napisac cos o Eurolidze kobiet... A brak czasu...naprawde mi go brakuje... bo bardzo lubię spać i jeszce wiele rzeczy lubie robic a wertowanie newsów w internecie,oglądanie różnych pojedynków i meczy etc to czynnosci wielce czasochłonne a trzeba przecież jeszcze trochę pożyć . Zresztą korygowałeś moj niewielki błąd swego czasu wiec widze ,że sprawia Ci to nie nie lada przyjemność...żarty...oczywiscie dziekuje za poprawienie mojej pomyłki ale wydaje mi sie ,że zrobiłes to z małą złośliwośćią... Zobacz ile na całym forum,a nawet w tym dziale jest wiele pomyłek userów...moze nimi też byś sie zajął a nie tylko mną!! end
|
Do góry
|
|
|
|
#158440 - 13/11/2003 20:15
|
journeyman
|
No i dodoam jescze krótką analize pozostalych dzisijeszych meczów AEK- Roma 2 AEK podobnie jak przed rokiem będzie outsiderem, fajnie to okreslili w wyborczej gdzie napisali że strszy juz tylko nazwą. Natomiast Roma pod wodzą Buchciego zmontowała naprawdę fajną pakę, na rozegraniu mają Myersa, pod koszem Griffita, reszta składu tez mocna. W 1 koljce pechowo przegrali z Barceloną i za wszelką cenę bedą chcili odbić to sobie w Atenach. łatwo nie będzie ale raczej zwyciestwo Romy. Partizan- Ulker 1 Ciezki do typowania mecz ale ja jednak daję na 1. Partizan teoretycznie skład ma słaby jednak jak narazie gra naprawde dobrze. W lidze gromi rywali, w 1 kolejce Euro tez pokazał sie z dobrej strony mimo ze przegrał. No i w przedsezonowych sezonach z druzynami Euroligi grał swietnie. Natomiast Ulker ma świetny skład a gra słabo. W Eurolidze wymęczyli u siebie zwyciestwo z AEK, a w lidze zostali zdeklasowani przez Efes. Dlatego wydaej mi sie że niesłychanie gorąca hala w Belgradzie zrobi swoje i to raczej gracze Partizana będa sie cieszyć ze zwycięstwa. Olympiakos- Pamesa 1 No i kolejny mecz gdziee wszystko sie może zdarzyć. Olympiakos ma cakiem fajną pakę która na początku bardzo zaedziała ale ostatnio się trochę przebudzili. Natomiast Pamesa ma naprawdę mocna i wyrównaną drużynę, lecz poza meczem 1 kolejki Euroligi z Bennetonem nie zachwycają. Wolałbym zeby to oni wygrali ten mecz ze względu na to że to raczej z olympiakosem bedzie Ślask walczył o awans, jednak to zespoł z Pireusu chyba bedzie tym razem górą. Obym się mylił
|
Do góry
|
|
|
|
#158441 - 13/11/2003 20:32
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/06/2003
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał michalkos: [qb]No więc wczoraj posłałem taki kuponik: Alba- Śląsk 2 Krew mnie zalewa jak widze ludzi typujacych na Albe i to jeszcze jako pewniaka. Może dlatego że jestem z Wrocka, jest fanem Śląska, ale wqrwia mnie też zupełny brak patriotyzmu. Wolę meczu ajkiegoś wogóle nie postawić niż postawić przeciw Polakom. Zresztą mój nauczyciel od historii mawia "kto nie jest patriota ten jest idiotą". No wiec wczoraj idiotów ujawniło sie tutaj wielu a ja nim nie jestem bo mi wszedł meczyk po kursie 2,97 w Profesjonalu .[/qb][/QUOTE]Michalkos szacuneczek, ale jaki patriotyzm? Zespół jest trenowany przez zagranicznego trenera, o wynikach meczów decydują zagraniczna gwardia zaciężna, a szanse by przez eurolige sie wypromował jakiś młody polski gracz są praktycznie równie zeru
|
Do góry
|
|
|
|
#158442 - 13/11/2003 20:37
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/04/2003
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał gryzonko: [qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał michalkos: [qb]No więc wczoraj posłałem taki kuponik: Alba- Śląsk 2 Krew mnie zalewa jak widze ludzi typujacych na Albe i to jeszcze jako pewniaka. Może dlatego że jestem z Wrocka, jest fanem Śląska, ale wqrwia mnie też zupełny brak patriotyzmu. Wolę meczu ajkiegoś wogóle nie postawić niż postawić przeciw Polakom. Zresztą mój nauczyciel od historii mawia "kto nie jest patriota ten jest idiotą". No wiec wczoraj idiotów ujawniło sie tutaj wielu a ja nim nie jestem bo mi wszedł meczyk po kursie 2,97 w Profesjonalu .[/qb][/QUOTE]Michalkos szacuneczek, ale jaki patriotyzm? Zespół jest trenowany przez zagranicznego trenera, o wynikach meczów decydują zagraniczna gwardia zaciężna, a szanse by przez eurolige sie wypromował jakiś młody polski gracz są praktycznie równie zeru[/qb][/QUOTE]Do konca bym sie nie zgodzil, prawdziwa sila Slaska sa: Tomczyk, Wojcik i Zielinski czy Hyzy wspomagani przez Greera. A co do promocji, to szanse wczoraj dostali i Skibniewski i Mroz.
|
Do góry
|
|
|
|
#158443 - 13/11/2003 20:38
|
journeyman
|
Po pierwsze zespół nazywa się Śląsk WROCŁAW i jest z POLSKI. Poza tym w tym sezonie zespoł został wyjątkowo oparty na Polakach, pierwsze skrzypce grają Wójcik (sprowadzony jako najdrozszy i najważniejszy gracz w drużynie), Tomczyk i Zieliński. Poza tym specjalnie po to żeby sie wypromować własnie w Eurolidze do Wrocławia przyjechał młody Michał Ignerski, który planuje w przyszłości grać w NBA. Poza tym są Hyży, Skibniewski, Kościuk. Poza Polakami liczą sie tylko Greer i Tein. poza tym spójrz że Śląsk jest najbardziej Polski z czołowych druzyn naszej ligi...
|
Do góry
|
|
|
|
#158444 - 13/11/2003 20:55
|
Anonymous
Unregistered
|
Oryginanie wyslane w toto-mixie o 16.40: PAU ORTHEZ-OLIMPIJA 1<1,50> UNICAJA-CSKA M 2<1,55> PARTIZAN B.-ULKER 2<1,90> NOVE MESTO-MACCABI TEL AVIV 2<1,45>
OBSTAWILEM ZA 10 ZL WYGRANA 57,70 ZL PRZEZ DZIEN BARDZO SZYBKO SPADLY KURSY. CO O TYM SADZICIE?? PROSZE O ODPOWIEDZI. NARAZIE TRZYMAJCIE SIE ZYCZE WYSOKICH WYGRANYCH.
|
Do góry
|
|
|
|
#158445 - 13/11/2003 20:57
|
Meldunek: 24/08/2002
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał michalkos: Krew mnie zalewa jak widze ludzi typujacych na Albe i to jeszcze jako pewniaka. Może dlatego że jestem z Wrocka, jest fanem Śląska, ale wqrwia mnie też zupełny brak patriotyzmu. Wolę meczu ajkiegoś wogóle nie postawić niż postawić przeciw Polakom. Zresztą mój nauczyciel od historii mawia "kto nie jest patriota ten jest idiotą". No wiec wczoraj idiotów ujawniło sie tutaj wielu a ja nim nie jestem bo mi wszedł meczyk po kursie 2,97 w Profesjonalu [/QUOTE]To rozumiem, że jak Śląsk gra z Prokomem, to wolisz żeby Pluta zdobył więcej punktów niż Greer. Przecież to też "jest" patriotyzm.
|
Do góry
|
|
|
|
#158448 - 13/11/2003 22:58
|
Pooh-Bah
Meldunek: 07/01/2002
|
puscilem wlasnie na 2 z 3: AEK - Roma 2 2,0 Krka - Maccabi(-6,5) 2 1,85 Siena - Kowno(+7) 2 1,85 A co patriotyzmu.. Czuje sie kibicem Slaska, chodze na mecze, kibicuje polskim druzynom, ale 'Sorry Winnetou, biznes jest biznes'. W sytuacji gdy patriotyzmem mozna sie wykazac to ja chetnie (teraz np. wierze w Slask, w pierwszym meczu gralem tylko remisem , w drugim naszymi z +5 handi, w Lyonie tez, jesli kurs pozwoli). Natomiast gdybym wiedzial ze sa slabi, ze plaga kontuzji, ze przegraja mecz, to reka by mi nie zadrzala
|
Do góry
|
|
|
|
#158449 - 14/11/2003 01:22
|
enthusiast
Meldunek: 30/06/2003
|
czy jest takas strona z wynkiami live euroligii??? jezeli jest prosilbym o link z gory dziekuje iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#158450 - 14/11/2003 01:23
|
Meldunek: 24/08/2002
|
|
Do góry
|
|
|
|
#158452 - 14/11/2003 02:26
|
Pooh-Bah
Meldunek: 18/08/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#158453 - 14/11/2003 03:04
|
old hand
Meldunek: 03/08/2002
|
Najwiekszy zawód sprawil dzis Pau , ja nie wiem jak oni mogli roztrwonic taka przewage mieli juz kolo 11 punktow przewagi i dali sie doscignac i przegrali po dogrywce.Ulker zreszta tez troche zapomnial jak sie gra po pierwwszej kwarcie wlasnie ogaldam ten mecz i jestem pod wrazeniem gry Ostojica,ale poprostu on zagral na swoim poziomie bo mezc ogolnie bardzo slaby.Troche strachu napedzila Maccabi,chyba zlekcewazyli przeciwnikow ale jednak wygrali ,CSKA tez wymeczylo zwyciestwo w Maladze mimo 15 pkt przewagi po pierwszej kwarcie. Pamesa bardzo dobrze wykorzystala tak jak tydzien temu Slask slabosc Grekow i odniosla drugie zwyciestwo,bardzo dobry mecz zagral Tomasevic a Rigadeau w koncówce zdobywal wazne punkty.Jako ze to dopiero 2 kolejka nie ejst tak źle udalo mi sie wytypowac 3 na 5.Mam nadzieje ze z kazda kolejka bedzie lepiej iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#158454 - 14/11/2003 17:19
|
Anonymous
Unregistered
|
taa... 11 punktów przewagi 4 minuty przed końcem i od tego czasu same straty i niecelne trójki uke: tyle kasy przeleciało bokiem... od dziś NO BET na zwycięstwo drużynki zwanej Pau
|
Do góry
|
|
|
|
#158455 - 14/11/2003 18:21
|
journeyman
|
Też sie strasznie wqurwilem na Pau. To co oni zrobili to masakra. Tak mi ładnie cały kuponik wszedł a tu te cwele wszystko popsuły No ale ogólnie kolejka była cieżka do typowania. Najbliższa zapowiada się bardzo ciekawie i jeżeli nie będzie sensacji troche kasy powinno przybyć...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|