Strona 7 z 11 < 1 2 ... 5 6 7 8 9 10 11 >
Opcje tematu
#158496 - 24/11/2003 21:06 Re: Re: Euroliga mężczyzn
zenekk Offline
veteran

Meldunek: 11/04/2002
zalosny to ty jestes. Zobaczysz jak slask dostanie w pizde od hiszpanow!!!!!!!!!

Do góry
Bonus: Unibet
#158497 - 24/11/2003 21:08 Re: Re: Euroliga mężczyzn
michalkos Offline
journeyman

Meldunek: 20/09/2003
Po pierwsze pizde to masz ty buraku, po drugie nie będe tu z tobą dyskutował , bo nie do tego to miejsce słuzy.

Do góry
#158498 - 24/11/2003 21:16 Re: Re: Euroliga mężczyzn
michalkos Offline
journeyman

4 kolejka- grupa C

Benneton- Asvel 1 10/10
Pewniak. Benneton po powrocie Garbajosy i Nicoli może wygrać z kazdym i wszędzie i słaba forma Asvelu niema tu większego znaczenia.

Olympiacos- Efes 1 6/10
Myślę z grecy w koncu wygrają mecz w Eurolidze, głownie za sprawą zmiany trenera z Subotica na Sakote. Zmiana trenera zawsze bardzo pozytywnie wpływa na drużynę o czym swiadczy chociażby ubiegłoroczna wygrana Śląska w Madrycie z Realem.

Alba- Tau 2 8/10
Mimo że bez Scoli to już z Nocionim który tydzień temu miał grype zagra Tau w Berlinie. Hiszpanie to faworyt naszej grupy i powinni wygrać ze słabą Albą.

Śląsk- Pamesa 1 10/10
Pojedynek o 1 miejsce w grupie. Pamesa to najrtudniejszy z dotychczasowych rywali Śląska, mają wyrównany, mocny skład i znajdują się w wysokiej formie. Ślask również jest rewelacyjnej formie, wygrał 6 kolejnych meczy, poza tym ma drugą po CSKA obronę w całej Eurolidze. Ślask poraz pierwszy w tym sezonie zagra w Hali ludowej, juz wyprzedano 6000 biltów, planowane jest dostawienie dodatkowych trybun. Śląsk wygra ten mecz i tym samym zostając liderem grupy praktycznie zapewni sobie awnas do TOP16.

Do góry
#158499 - 24/11/2003 21:21 Re: Re: Euroliga mężczyzn
bzyk Offline
old hand

Meldunek: 30/05/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał michalkos:
[qb]
Śląsk- Pamesa 1 10/10
[/qb][/QUOTE]Oj , michalkos - wywołałeś chyba burzę w szklance wody

Powodzenia w każdym razie

Do góry
#158500 - 24/11/2003 21:27 Re: Re: Euroliga mężczyzn
[g]um[p] Offline

Meldunek: 24/08/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał bzyk:
Śląsk- Pamesa 1 10/10
[/QUOTE]Oj , michalkos - wywołałeś chyba burzę w szklance wody [/QUOTE]To było pierwsze co się od razu "rzuciło w oczy". Powinien być obok dopisek "patriotyzm lokalny" i wszystko by było w ok.

Do góry
#158501 - 24/11/2003 22:36 Re: Re: Euroliga mężczyzn
muppet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/11/2003
Hmmm

Według mnie Śląsk będzie musiał uznać w koncu wyzszosc rywala

Kto zatrzyma Tomasevica?
A z Greerem poradzi sobie Rigaudeau... Pamesa jest naprawde w dobrej formie, a Śląsk i tak zrobił więcej niz od nich oczekiwano. Obawiam sie ze dostaniemy w torbe, i to bez wiekszych problemow... A co do "swietnej obrony Śląska" to nie zapominajmy ze na razie nie grali z nikim z czołówki...

Z niecierpliwoscia oczekuja kursow na CSKA, sadze ze moga byc >1.60 iwo:

Z niespodzianek, mysle ze
-> Olimpia moze pokonac Barcelonę
-> AEK poradzi sobie z Pau Orthez (tylko czy to niespodzianka bedzie?)
-> Olympiakos wygra z Efesem (prawdopodbnie wciąż bez Tunceriego!)

Ogolnie to bardzo fajna kolejka sie zapowiada i mam nadzieje, ze zarobimy co nieco

pozdrawiam,
muppet iwo:

Do góry
#158502 - 24/11/2003 22:37 Re: Re: Euroliga mężczyzn
zenekk Offline
veteran

mi sie zdaje ze nasz kolega jest z wroclawia i troszke za bardzo wierzy w swoja druzyne! Tez bym tak mowil gdyby Lech gral u siebie z realem w Champions League;) A le tak na powaznie to chyba slask nie da jednak rady lepszej -bo nie oklamujmy sie druzynie. A ze wlasna hala-no i co z tego od kilku lat graja w tej samej hali i jakos nie widac powazniejszych osiagniec! Valencia jest na fali i nadal po tym meczu na niej pozostanie. Pozdrowienia dla michalkosa;)

Do góry
#158503 - 24/11/2003 22:41 Re: Re: Euroliga mężczyzn
zenekk Offline
veteran

Muppet ja mysle ze w naszych lokalnych bukach na CSKA moze byc nawet 1,9,ale ja sie jakos tego meczu boje,nie wiem dlaczego ale jak dla mnie no bet

Do góry
#158504 - 24/11/2003 22:44 Re: Re: Euroliga mężczyzn
zenekk Offline
veteran

B&W sie troszke zblaznilo licze na lepsze kursy w profie
Pamesa 1,5
Ceramica 1,2
CSKA 1,5
to napewno nie sa dobre kursy,ale te c***e zawsze takie daja!

Do góry
#158505 - 24/11/2003 22:47 Re: Re: Euroliga mężczyzn
muppet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/11/2003
[qb]4 kolejka- grupa B
Krka- Montepashi 2 7/10
To co pokazała Krka tydzień temu w Moskwie mówi praktycznie wszystko, kompromitacja to naprawdę bardzo łagodne okrślenie. Dlatego solidne Montepashi powinno wygrać ten mecz, choć w hali Słoweńców łatwo się nie gra o czym przekonało sie chociażby w 2 kolejce Maccabi Tel Aviw.
[/qb][/QUOTE]Siena jest na fali wznoszącej (w lidze wygrali trudny mecz na wyjezdzie z Napoli!), KRKA natomiast przezywa oblrzymie klopoty...

:zobacz:
Ante Grgurevic - injured
Sani Becirovic - injured
Boris Gnjidic - injured
Jason Gardner - rozwiązano z nim kontrakt

Nowo przybyli:
PG Srdjan Subotic (192, 24)
PG Clarence Gilbert (188, 23), w poprzednim roku Scavolini Pesaro, 10.3 ppg, 3.0 rpg. Wczesniej w Missouri, 17.1 ppg

Osłabienia bardzo istotne, spojrzcie na statsy Nove Mesto w meczu z MAccabi :
http://www.euroleague.net/stats/statsPartido.jsp?temporada=E03&jornada=2&partido=19 , jak bardzo wazni byli Ci zawodnicy.

pozdrawiam

Do góry
#158506 - 24/11/2003 22:50 Re: Re: Euroliga mężczyzn
zenekk Offline
veteran

No tak ale kurs 1,2 w B&W to tez lekki zart

Do góry
#158507 - 24/11/2003 23:15 Re: Re: Euroliga mężczyzn
michalkos Offline
journeyman

gump- patriotyzm lokalny mógłbym dodac przy 10/10 ale nie przy typie 1.
muppet- właśnie dlatego zatypowałem na Sienę. Chyba że chodzi ci o to że tylko 7/10, ale jak na mecz wyjazdowy to dla mnie dużo, coś jak 9/10 u siebie.
zenekk- no w takim tonie to możemy dyskutować. Po pierwsze z twoich postów jasno wynika ze Śląsk jest słaby, mógłbyś uzasadnić na jakiej podstawie tak uważasz ??? Po drugie twoje uzasadnienia na temat hali że w poprzednich latach też tam grali sa bez sensu. Co mają do tego poprzednie lata ?? Przecież skład jest inny, trener jest inny, forma jest inna wiec co to ma do rzeczy ? Poza trym hala zawsze była dużym atutem Śląska. To w HL 15-oma punktami przegrało Maccabi TA, to tu Ślask w mocno osłabionym składzie wyraźnie wygrał z Virtusem Bolonia (na centrze mieliśmy tragicznego Kula, na skrzydle praktycznie tylko Tomczyka, a Virtus pod koszem miał m.in. Koturovicia i Andersena). Pamesa ma mocniejszy skład od Śląska, ale nie jest to jakaś duża różnica. Śląsk gra u siebie (a to w Eurolidze ma ogromne znaczenie) i przede wszystkim jest kapitalnej formie i dlatego wygra ten mecz.

Do góry
#158508 - 24/11/2003 23:23 Re: Re: Euroliga mężczyzn
zenekk Offline
veteran

Michalkos zauwaz ze slask gral z najslabszymi druzynami w grupie(asvel+alba+bedacy w zalosnej formie pireus),nie neguje ze sa w formie,ale forma zalezy tez od klasy przeciwnikow.Ja mysle ze u siebie wygrac tak wyraznie z benettonem(oslabionym to prawda) jak to uczynila pamesa mogla by ewentualnie CSKA lub Macabi.Zauwaz tez ze zmieniaja sie w slasku tylko obcokrajowcy-kadra polakow zostaje niezmieniona caly czas,chlopaki graja badz powrocili do zespolu.Ja dam Pamese bo jakos nie wierze w to by Slask mogl zostac liderem grupy.

Do góry
#158509 - 24/11/2003 23:26 Re: Re: Euroliga mężczyzn
[g]um[p] Offline

gump- patriotyzm lokalny mógłbym dodac przy 10/10 ale nie przy typie 1.[/QUOTE]a o czym ja pisałem

Do góry
#158510 - 24/11/2003 23:27 Re: Re: Euroliga mężczyzn
zenekk Offline
veteran

Pozatym Virtus w zeszlym roku dostawal w pizde wszedzie i w uerolidze i w swojej rodzimej lidze-wiec to zadne osiagniecie!

Do góry
#158511 - 24/11/2003 23:35 Re: Re: Euroliga mężczyzn
[g]um[p] Offline

[QUOTE]Oryginalnie wysłał zenekk:
zalosny to ty jestes. Zobaczysz jak slask dostanie w pizde od hiszpanow!!!!!!!!![/QUOTE] [QUOTE]Oryginalnie wysłał zenekk:
Pozatym Virtus w zeszlym roku dostawal w pizde wszedzie i w uerolidze i w swojej rodzimej lidze-wiec to zadne osiagniecie![/QUOTE]"wąskie horyzonty", przystopuj trochę :stop:

Do góry
#158512 - 24/11/2003 23:45 Re: Re: Euroliga mężczyzn
michalkos Offline
journeyman

zenekk- idąc twoim tokiem rozumowania: Pamesa wygrała z będącym bez formy i osłabionym Bennetonem, wygrała z bądącym w żałosnej formie Olympiakosem i męczyła się przez większość meczu u siebie ze strasznie słabą Albą. Co do Śląska to tak jak myślałem wogóle się nie orientujesz. Z zeszłorocznego składu został tylko Zielony i Domino, czyli o Ślasku nic niewiesz. Tak się skłąda że ja trochę wiem bo od lat jestem na kazdym meczu. Oczywiście jak chcesz to sobie stawiaj przeciw Ślaskowi, ja ci nie bronię, ale jestem pewnien ze robisz to tylko dlatego że to polska drużyna. Podobno to nasza cecha narodowa że nie mamy wogole wiary w siebie, uważamy że wszystko co polskie jest do dupy. To widać po typowaniach, od 1 kolejki wiekszość typuje przeciw Śląskowi, niedawno w środe najpopularnijszy typ to był mecz Polska- Włochy, cozywiście na Włochy. Ja od 1 kolejki typuje na Sląsk po wysokich kursach i jakoś nie żałuje. Śmieszy mnie natomiast to że Polacy z bardzo bogatej oferty najchętniej typują przeciw polskim drużynom, podając to jako pewniaki. Po prostu uke: A textu że wygrana z naszpikowanym gwiazdami Kinderem, jedną z najbardziej utytułowanych druzyn kontynentu i to jeszcze w bardzo osłabionym skąłdzie (Ślaska oczywiscie) nic nie znaczy nie będe komentował...

Do góry
#158513 - 25/11/2003 00:22 Re: Re: Euroliga mężczyzn
Mastro Tomo Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 18/08/2003
Macie jakieś informacje na temat kontuzji R.Gulyasa z Adecco Asvel Villeurbanne ??? Wiem, że chłopek miał kontuzje z Ideą co nieco pozwoliło Polakom na spokojne podejście do meczu...
Jeżeli nie będzie grał z Bennetonem w najbliższej kolejce to Adecco może się skompromitować...Co wy o tym sądzicie ???

Do góry
#158514 - 25/11/2003 00:45 Re: Re: Euroliga mężczyzn
michalkos Offline
journeyman

Gulyas przed meczem ze Śląskiem mówił że bedzie pauzował przynajmniej jeszcze 10 dni, w weekend nie grał w lidze, wiec z Bennetonem na 95% tez nie zagra. Co do meczu to z nim czy bez Benneton i tak wysoko wygra.

Do góry
#158515 - 25/11/2003 00:55 Re: Re: Euroliga mężczyzn
zw1 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 31/08/2002
[qb]zenekk- idąc twoim tokiem rozumowania: Pamesa wygrała z będącym bez formy i osłabionym Bennetonem, wygrała z bądącym w żałosnej formie Olympiakosem i męczyła się przez większość meczu u siebie ze strasznie słabą Albą. Co do Śląska to tak jak myślałem wogóle się nie orientujesz. Z zeszłorocznego składu został tylko Zielony i Domino, czyli o Ślasku nic niewiesz. Tak się skłąda że ja trochę wiem bo od lat jestem na kazdym meczu. Oczywiście jak chcesz to sobie stawiaj przeciw Ślaskowi, ja ci nie bronię, ale jestem pewnien ze robisz to tylko dlatego że to polska drużyna. Podobno to nasza cecha narodowa że nie mamy wogole wiary w siebie, uważamy że wszystko co polskie jest do dupy. To widać po typowaniach, od 1 kolejki wiekszość typuje przeciw Śląskowi, niedawno w środe najpopularnijszy typ to był mecz Polska- Włochy, cozywiście na Włochy. Ja od 1 kolejki typuje na Sląsk po wysokich kursach i jakoś nie żałuje. Śmieszy mnie natomiast to że Polacy z bardzo bogatej oferty najchętniej typują przeciw polskim drużynom, podając to jako pewniaki. Po prostu uke: A textu że wygrana z naszpikowanym gwiazdami Kinderem, jedną z najbardziej utytułowanych druzyn kontynentu i to jeszcze w bardzo osłabionym skąłdzie (Ślaska oczywiscie) nic nie znaczy nie będe komentował...[/qb][/QUOTE]po co wdajesz sie w dyskusję z tak niekompetentną osobą...chyba sam wiesz co prezentuje Śląsk jeżeli bywasz na kazdym meczu,jesteś z Wrocławia i interesujesz sie "swoją" drużyną.
Bardzo życzę zwycięstwa IDEI ale pieniedzy na ich wygraną nie przeznaczę.Jest wiele innych spotkań i na nich skupiam swoją uwagę.Wam też to radzę a mecz :
IDEA - PAMESA WALENCIA
traktować jako NO BET!!!

Do góry
Strona 7 z 11 < 1 2 ... 5 6 7 8 9 10 11 >

Moderator:  Akhu, rafal08