03/01/2004 godz. 20.00
Hyeres Toulon Var Basket - Le Mans SC Moderne
3.25 1.25
W zasadzie mecz ten powinien zakończyć się zwycięstwem Le Mans. Wprawdzie przed przerwa świąteczną poniesli niespodziewana porazke z Le Havre (4 miejsce w tabeli) roznica 30 punktow i to na wlasnym parkiecie, ale lider Le Mans zrobi wszystko w sobotę aby pokonać drużynę Hyeres Toulon, zwlaszcze ze drepczaca im po pietach druzyna mistrza Francji Pau-Orthez rozgrywa w niedziele trudne spotkanie w Dijon. Trener Le Mans Vincent Collet nadal poszukuje nastepcy Amara Sy, który zlamal kosc ramieniowa. Na jego miejsce probowany jest brytyjczyk Tony Windless do którego gry nie jest przekonany trener. Hyeres Toulon opuscila strefe zagrozona spadkiem wygrywajac z Limoges w ostatniej kolejce.
Mój typ: 2
03/01/2004 godz. 20.00
Jeunesse Laique Bourg Basket - Roanne Chorale
1.6 2.05
Zapowiada się wspanialy mecz. W drużynie gospodarzy wraca na parkiet amerykanin Kirksay, po przebytej kontuzji kregow ledzwiowych. Jego rodak Washington (kontuzja lydki) nie jest pewny wystepu w tym meczu. W druzynie Roanne, będzie prawdopodobnie nieobecny Ball, który z powodu klopotow rodzinnych musial wyjechac do USA.
Mój typ: No Bet
03/01/2004 godz. 20.00
Besancon Basket Comte Doubs - Limoges CSP
1.40 2.55
Besancon w komplecie, będzie mialo okazje wyprzedzic w tabeli rywala w najblizszym meczu i pozostawic Limoges jako jedyna druzyne na ostatnim miejscu. Limoges zagra w oslabieniu: bez doswiadczonego rozgrywajacego amerykanina Satterfield’a, któremu wygasl kontrakt; Bonato chory na mononukleoze będzie pauzowal przez najblizszy miesiac, a Methelie i Meriguet sa kontuzjowani.
Mój typ: 1
03/01/2004 godz. 20.00
Paris Basket Racing - JA Vichy Auvergne Basket
1.55 2.15
Paris wystapi bez skrzydlowego Vebobe (kontuzja kolana), natomiast Vichy zagra bez rozgrywajacego Senegal, który ma kontuzję ramienia, ale ze skrzydlowym Lloydem, który zagra z niedoleczona kontuzja kostki.
Mój typ: No Bet
03/01/2004 godz. 20.00
Gravelines Grand Fort BCM - Cholet Basket
1.35 2.70
Walka o miejsce na podium. Ekipa Gravelines wystapi w sobote w komplecie i zechce umocnic swoja wysoka pozycje w tabeli. Nowy trener Fabrice Courcier twierdzi, ze „efektywnosc i walory fizyczne jego druzyny pozwola wykonczyc przeciwnika pod koniec meczu”. Cholet wystapi bez nowo zwerbowanego senegalczyka N’Dong, który nie przybyl jeszcze do Francji.
03/01/2004 godz. 20.00
Saint Thomas Basket Le Havre - SLUC Nancy Basket Association 1.30 2.95
Le Havre w sobotni wieczor ma zamiar odniesc szóste z kolei zwyciestwo. Może to osiagnąć dzięki parze amerykanskich graczy Greer – Guice. Niepewny jest występ rozgrywającego Jeanneau z uwagi na grype zoladkowa. Trener ma nadzieje wystawic również skrzydlowego Lesmond, który jest obecnie testowany w klubie.
03/01/2004 godz. 20.00
Reims Champagne Basket - Strasbourg IG
1.70 1.90
Obie drużyny wystapią bez osłabień. Strasburg ma nadzieje na odniesienie czwartego z rzedu zwyciestwa i na uczestnictwo w walce o mistrzostwo kraju.
Mój typ: 2
03/01/2004 godz. 20.00
ES Chalon Sur Saone - Adecco Asvel Basket
1.55 2,15
Druzyna ASVEL wystapi w oslabieniu: amerykanin Rogers i Hood (kontuzja łydki) – ich wyjazd do Chalon stoi pod znakiem zapytania, gdzie dryżyna ASVEL zawsze wygrywała do tej pory. Do gry powroci po przebytej anginie wegier Gulyas. W druzynie Chalon do gry powraca Laure po przebytej grypie.
Mój typ: No bet