#1559123 - 04/09/2007 05:42
Re: EURO 2008 - kwalifikacje - [08 września 2007]
[Re: Legia]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/07/2005
|
jak jest z zespołami które uplasują się na drugich miejscach w swoich grupach ??? baraże jak zwykle czy bezpośredni awans ??? bezposredni awans
|
Do góry
|
|
|
|
#1559133 - 04/09/2007 05:44
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/04/2007
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1559231 - 04/09/2007 06:08
|
The Famous McD
Meldunek: 17/02/2005
|
Portugalia-Polska...1 wydaje mi się że bolączką naszej kadry będzie zestawienie jak i sama gra bloku defensywnego...Jacek Bąk zamiast na zgrupowaniu kadry powinien teraz być w STOCERze albo CKiR ( Centrum Kształcenia i Rechablitacji) w Konstancienie i leczyć swój kręgosłup przeciążony od dźwigania worków petrodoloarów i baryłek z ropą w Katarze abstrachując od jego formy...która jest gdzieś ostatnimi czasy w lesie... małozwrotny Żewłakow raczej nic nie wskóra...Bronowickiemu drugi raz się nie trafi raczej mecz życia...nie lada ból głowy będzie miał Leo w zestawieniu linii obronnej. zestawienie linii środkowej też będzie nie lada problemem...i nie tylko personalnym ale również na jaki wariant taktyczny się zdecydować...bardziej ofensywny czy całkowicie ultradefensywny...zarówno jeden jak i drugi może mieć katastrofalne skutki...czarno widze ten mecz. i tylko nadzieja w Grzegorzu Rasiaku...który ostatnio jest w gazie zdecydowana jedynka w meczu , zbyt dużo niepewności, znaków zapytania i brak formy niektórych zawodników skłania mnie do grania jedynki.
|
Do góry
|
|
|
|
#1561024 - 05/09/2007 03:04
|
enthusiast
Meldunek: 15/05/2007
|
Anglia-Izrael 1 Malta-Turcja 2
w obudwu przypadkach zarówno Synowie Albionu muszą wygrać z koszernymi u siebie jak i Turcja musi wywieźć komplet punktów z wycieczki na Malte. Jakakolwiek strata punktów mogłaby sporo pokomplikować im sytuacje w grupie i w konsekwekcji następne mecze graliby z "nożem na gardle". mi coś w meczu Anglii z Żydami bardzo mocno śmierdzi remisem, zaś w następnych meczach Anglia powinna się mocno sprężyć gdyż jak to dobrze napisałeś "będą mieli nóż na gardle", tak to mi się widzi na strone Aglików przemawia rzecz jasna lepsza kadra czy też gra przed własną publicznością na nowym Webley ale ich ogromnym wrogiem jest presja z którą wyraźnie nie radzi sobie trener Anglików. według mnie lepiej odpuścić sobie taki mecz.
|
Do góry
|
|
|
|
#1561709 - 05/09/2007 05:50
[Re: madel]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/10/2006
|
Portugalia - Polska Ciekawy wywiad z trenerem: http://www.sport.pl/pilka/1,65046,4459070.htmlAnglia - Izrael Tutaj przestrzegalbym przed tym meczem. Kurs na wyspiarzy ok.1.25 jest bardzo maly. Brakuje mi jakis racjonalnych argumentow przemawiajacych ze Izrael nie przegra meczu. Anglia jest zespolem zdecydowanie lepszym, o wiekszym potencjale, ale czesto jest tak ze Synowie Albionu zawodza. Ostatnio nienajlepszy mecz z Niemcami z pewnoscia nie poprawil ducha zespolu. A Izrael w pilke grac potrafi... I jak to napisal madel w poprzednim poscie w tym spotkaniu "smierdzi remisem".
|
Do góry
|
|
|
|
#1561888 - 05/09/2007 06:46
[Re: madel]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/08/2004
|
Najwiekszym problemem Anglikow jest menedzer, ktory najnormalniej w swiecie nie dorasta do najwyzszego poziomu. Nie jest w stanie podjac odwaznych decyzji. Od lat wiadomo, ze Gerrard i Lampard sa zbyt podobni do siebie by wspolnie grac a on wciaz ich wystawial. Teraz Lampard niemal na 100 % nie zagra, ale i wystep gerrarda nie jest wcale pewny. Zostana mu do dyspozycji Carrick z Hargreavsem w srodku pomocy. Zawodnicy niezli ale grajacy schematycznie i latwi do rozszyfrowania, co w meczu z druzyna, ktora bedzie sie bronic praktycznie cala 11 nie wrozy zbyt dobrze. Na bokach zagraja zapewne na nowo odrodzony Wright - Philips, ktory powinien byc jasnym punktem druzyny ( ale zagra tylko dlatego, ze kontuzji doznal Beckham) oraz Joe Cole, ktory w Chelsea wchodzi tylko na zmiany.
Kolejny problem to bramkarz. Robinson jest od poczatku sezonu w beznadziejnej formie, gdy wydawalo sie, ze moze zastapic go James to ten zaczal puszczac szmaty albo robic glupie bledy faulujac w polu karnym. Jest w odwodzie Carson, ale jak pisalem McLaren nie nalezy do menedzerow zdolnych do odwaznych decyzji.
Jedyna formacja wygladajaca solidnie jest obrona. Terry z Ferdinandem od lat graja wspolnie w reprezentacji i niezle im to wychodzi, boczni obroncy w osobach Ashley Cole`a i Micah Richardsa tez powinni dac rady.
Wreszcie atak to tez problemy. Nie moze zagrac Crouch ( rezerwowy w Liverpoolu). Do dyspozycji pozostaja Owen, Smith i Heskey. Zaden z nich na kolana nie rzuca, moze gdyby Owen byl w optymalnej dyspozycji mozna byloby nim straszyc ale do tego mu daleko.
Poza tym w przeciwienstwie do naszych pilkarzy zawodnikom innych reprezentacji gra na takim obiekcie jak Wembley dodaje skrzydel. Macedonia !! potrafila w ostatnich latach dwukrotnie zremisowac w Anglii ( co prawda nie na Wembley), Niemcy jezdza tam jak na wycieczki, wiec wbrew pozorom reprezentacja Izraela nie musi sie wcale ulac dumnych Synow Albionu.
Mi sie wydaje, ze moze z Izraelem uda sie im umeczyc zwyciestwo ale na Rosji juz sie na pewno potkna, a moze bedzie na odwrot? W kazdym badz razie kurs na Anglikow zalosny i lepiej sie od niego trzymac z daleka.
|
Do góry
|
|
|
|
#1563188 - 05/09/2007 22:46
[Re: takizwykły]
|
The Famous McD
Meldunek: 17/02/2005
|
tym lepiej że wszyscy masowo stają się sceptykami co do możliwości wygrania meczu z azjatycko-europejską futbolową potęgą jaką jest Izrael przez dumnych Synów Albionu ... doprawdy nieobecność kilku nazwisk w ekipie Anglii karze uznać za faworyta potyczki naród wybrany...może stawiać sobie remisu czy tam zakłady z bezpieczną rezerwą + 1,5 na Izrael ... ale to w takim właśnie meczu Anglia nawet bez kilku ważnych ogniw pokaże to co najlepsze w angielskij piłce...wielkie zaangażowanie determinację i serce do gry...nikt na wyspach by nie zniósł takiego upokorzenia jak niemoc wygrania z Izraelem na własnym stadionie...dlatego zrobią wszystko żeby 3 punkty zostały na wyspach...a to że słyszą głosy sceptyków albo krytykę podziała na nich mobilizująco tylko... w jakiby skąłdzi personalnym nie wyszli Anglicy w tej potyczce pokażą to z czego słynie angielski futbol i nie ma takiej opcji żeby nie wyszli zwycięzko z tej potyczki Anglia-Izrael 1 jeżeli już doszukujecie się wyjazdowej niespodzianki to proponuje Holandia-Bułgaria x2 po dobrym kursie. AVE (L)
|
Do góry
|
|
|
|
#1563269 - 05/09/2007 23:21
[Re: takizwykły]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/12/2004
|
Już lepiej zagrać Szwecja-Dania 1x po takim samym kursie jak Anglia.. Jeśli już się ktoś tak bardzo upiera. Ja mam nauczkę, żeby nie stawiać przeciw biało-czerwonym, po pamiętnym meczu z Włochami (3-1). Z tego co pamietam to ten pamietny mecz z Włochami wygrany 3-1 był meczem towarzyskim a wszyscy wiemy jak Włosi traktuja spotkania o pietruszke (patrz ostatnie spotkanie towarzyskie z Wegrami). Co do stawiania to ja widze tylko trzy dosyc pewne spotkania dajace ako 2. Chodzi mi o Portugalie, Rosje i Chorwacje. Mysle ze róznica klas miedzy tymi druzynami a zespołami gosci jest zbyt duza i powinny tu byc jedyneczki. Kursy nie powalaja ale przy grubszym graniu warte postawienia. Pozdr
|
Do góry
|
|
|
|
#1563922 - 06/09/2007 02:06
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
jeżeli już doszukujecie się wyjazdowej niespodzianki to proponuje
Holandia-Bułgaria x2 po dobrym kursie.
AVE (L)
i tu się z kolegą wyjątkowo zgodzę Osobiście gram remis (4.15 Unibet) i jednobramkowe zwycięstwo Holandii (3.5) - co przy trafieniu któregoś z dwóch daje kurs 1.89 Wysokiego zwycięstwa Holandii, ani utraty przez nich 3 pkt u siebie się nie spodziewam. Myślę że za stosunkowo małą stawkę można spróbować takiego dubla na ten mecz. Ogólnie to nie ma nic ciekawego w tej kolejce eliminacji.
|
Do góry
|
|
|
|
#1564276 - 06/09/2007 03:14
[Re: kfjatek]
|
member
Meldunek: 04/09/2007
|
JA proponuje oto taki kuponik co nam daje AKO 2.36:
Chorwacja - Estonia 1 (1.13) Malta - Turcja 2 (1.15) Islandia - Hiszpania 2 (1.28) Portugalia - Polska 1 (1.42)
Chorwacja jest dla mnie najpewniejszym meczem w tej kolejce, Estonia przegrywa z kazdym a na dodatek nie strzela prawie nic,a Chorwacja nie straci punktow z takim slabeuszem!!!
Turcja takze powinna bez problemu "pyknac" Malte. Turcja to MUSI wygrac, wystarczy spojrzec na tabele i wyniki tych druzyn, tu niespodzianki NIE BEDZIE !!!
Hiszpania takze MUSI wygrac a nauczona tym ze nie mozna lekcewazyc rywala teoretycznie slabszego powinna zgarnac 3 pkt. Niby meczyli sie u siebie z Islandia (1-0) ale ich przewaga nie podlegala dyskusji. W Islandi to chyba tylko grozny ten grajek z Barcy - Gudjonsen.
No i na deser Portugalia :-) Nie lubie grac przeciwko NAszym ale nie widze zadnego argumentu, ktory przemawialby za tym ze nie przegramy! Przegramy a nawet dostaniemy po dupie delikatnie mowiac :-)Coz kibicowal bede Portugali ( kasa wazniejsza) a jak ogramy Finlandie w co tez jakos nie wierze to i tak blizej Nam do awansu. Portugalia rozjedzie Nas skrzydlami, jakis smiszny Wasilewski nic nie poradzi ( drewno z lasu )!!! Jedyna nadzieja u NAs to skrzydla: Krzynowki, Smolarki, Blaszczykowskie i inne grajki :-) Ale to za malo wedlug mnie..
P.S. Analiza do bani ale wedlug mnie kupon pewny !!!
Wtopy przeczuwam w meczach z tych z malymi kursami: 1.Anglia 2.Rosja 3.Szkocja 4.Norwegia 5. Serbia 6.Ukraina 7.Rumunia
Z tego 3-4 spotkania na pewno zakoncza sie Wtopkami !!! przekonamy sie w sobote :-D,
|
Do góry
|
|
|
|
#1564517 - 06/09/2007 04:19
[Re: pinnacle]
|
enthusiast
Meldunek: 15/05/2007
|
No i na deser Portugalia :-) Nie lubie grac przeciwko NAszym ale nie widze zadnego argumentu, ktory przemawialby za tym ze nie przegramy! Przegramy a nawet dostaniemy po dupie delikatnie mowiac :-)Coz kibicowal bede Portugali ( kasa wazniejsza) a jak ogramy Finlandie w co tez jakos nie wierze to i tak blizej Nam do awansu. Portugalia rozjedzie Nas skrzydlami, jakis smiszny Wasilewski nic nie poradzi ( drewno z lasu )!!! Jedyna nadzieja u NAs to skrzydla: Krzynowki, Smolarki, Blaszczykowskie i inne grajki :-) Ale to za malo wedlug mnie..
smutno sie to czyta, ja zdecydowanie wolałbym przegrać dużo pieniędzy w zamian za ujrzenie zwycięstwa Polaków lecz rozumiem w tym przypadku stwierdzenie "rozum mówi że Portugalia wygra a serce że Polska". Panowie trochę optymizmu! Ja wierze że wyciagniemy z Portugalii chociażby jeden punkcik który będzie dla nas szalenie ważny. według mnie lepszy zysk na tym meczu zrobimy stawiając na under 2.5, gdyż ... - ostatnie nasze mecze z Portugalią kończą się overami - wierzę w Polaków i czuję że obrona będzie na pewno mocniejsza niż z Ruskami, został już wyeliminowany najsłabszy według mnie Jacek Bąk, Leo na pewno wyciągnął wnioski z gry naszych defensorów i to poprawi - nikt w tym meczu nie będzie atakował "na hop siup" - Portugalia jest zbyt pewna siebie, liczą na łatwy spacerek, oby sie przeliczyli
|
Do góry
|
|
|
|
|
|