Ja sie przekonalem, ze lepsze efekty daje zakup akcji i cierpliwosc niz ciagle kupowanie i sprzedawanie. Z tego co mam:
Kopex - ostatnie dni calkiem ladnie. Z konsolidacji 50-52 wybil w gore do 56,7 dzisiaj. Wydaje mi sie, ze jak oglosza konkrety o Indonezji czy Hansenie i wyniki ZZM od poczatku roku dodadza do wynikow Kpoexu to moze byc jeszcze lepiej.
JC auto - czekam na polaczenie z Intercars ale to jeszcze troche. Na razie ponizej oczekiwan.
TF one - jak na razie porazka. Co prawda srednia zakupu mam dosc niska bo dobieralem przy spadku okolo 16 sierpnia ale i tak jestem do tylu. Nie wiem czy info o przejeciu nowych salonow sprzedazy ktore mialo byc do konca wrzesnia pomoze. A jak zrobia korekte prognozy zysku to moze byc jeszcze gorzej. Na razie 23,8-24,0 dosc silne wsparcie ale ciekawe na jak dlugo przy tak malej plynnosci.
Jupiter - kupilem po 6,7 nie tak dawno i juz bylo calkiem ladnie po przebiciu 7,0 ale niedlugo i teraz zastanawiam sie czy nie sprzedac.
FAM - kupilem po 11,0 i zamiast sprzedac kiedy meczylo sie z oporem 12,3-12,4 to sie zagapilem i teraz jestem mniej wiecej na zero.
Mostostal Warszawa - dzisiaj troche kupilem. Wydaje sie, ze po przebiciu 47,0 ma szanse isc wyzej. Do tego dobre info o sporym kontrakcie wczoraj.
IDM sa - czasem kupuje na DT albo na 2-3 dni. mniej wiecej 8 razy na 10 zarobie na tym.
A poza GPW: Wiecie moze czy jest jakas mozliwosc zakupu obligacji w euro przez MB albo Neteller? Mam tam troche kasy i nie wiem czy przy takim kursie PLN/Euro warto wyciagac. I tak chce to wlozyc na lokate albo obligacje.
WojtekK