Strona 1 z 2 1 2 >
Opcje tematu
#1517091 - 24/08/2007 03:12 7kolejka-2 LIGA POLSKA
Domingos Offline
veteran

Meldunek: 02/05/2003
Zapraszam do dyskusji na temat spotkan 2 ligi

MOTOR LUBLIN-ŁKS ŁOMŻA 1.85 -3.20- 3.75
ŚLĄSK WR.-STAL ST. WOLA 1.50 -3.60 -5.80
PODBESKIDZIE-JASTRZĘBIE 2.10 -3.20 -3.00
KMITA Z.-PIAST GL. 2.70 -3.10 -2.30
PELIKAN Ł.-WISŁA PŁ. 3.10 -3.10 -2.10
ZNICZ PRUSZKÓW-ARKA G. 3.75 -3.20 -1.85
KATOWICE-TUR TUREK 1.70 -3.30- 4.35
LECHIA G.-ODRA OPOLE 1.50- 3.60 -5.80
WARTA P.-POLONIA W. 3.20 -3.20 -2.00

Do góry
Bonus: Unibet
#1517103 - 24/08/2007 03:17 Re: 7kolejka-2 LIGA POLSKA [Re: Domingos]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/09/2004
2 liga póki co w tym sezonie jest dość mocno przewidywalna. W tej kolejce po raz kolejny na 1 rzut oka, jest kilka "dwójek" po niezłych kursach, które trzeba będzie wziąść pod uwagę. Mam tu na myśli Polonię, Wisłę Płock i mimo świetnej postawy beniaminka z Pruszkowa - Arkę.

Do góry
#1517154 - 24/08/2007 03:33 Re: 7kolejka-2 LIGA POLSKA [Re: kfjatek]
Ryan20 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/04/2005
to ja absolutnie podpisze sie obiema rekoma i nogami co napisał przedmówca. Wisła i Polonia jadę do beniaminków, Łowiczanie i Zieloni są chyba póki co najsłabszymi ekipami w tej lidze. Wisła Płock powinna sie rozkrecać coraz bardziej bo skład mają mocny, do składu Polonii wrócili Gilewicz i Kosmalski i ich gra od razu lepsza. Arka... cóż można o nich napisać - powinni ogrywac każdego wszedzie, mimo iż Znicz to beniaminek i aktualny lider.

niespodzianek upatruje na 1 rzut oka w Zabierzowie, Wrocławiu i Lublinie.

co do meczu Tura, pierwszy raz w tym sezonie No Bet po słabej grze w ostatnim meczu. Mecz GKS - TUR w niedziele o 14.40 tvp3. \:\)

Do góry
#1517179 - 24/08/2007 03:40 Re: 7kolejka-2 LIGA POLSKA [Re: Ryan20]
garate_cepa Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 23/05/2007
Nie ma co szukac niespodzianki we Wrocławiu. Śląsk nie powinien tu stracic nawet bramki co pokazuja wczesniejsze mecze. Dobra defensywa przypadkowa bramka lub dwie i zwyciestwo 1-0 2-0 stanie sie faktem. Stal gra bardzo przecietnie i 1,5 lykam lekka raczka

Do góry
#1517206 - 24/08/2007 03:49 Re: 7kolejka-2 LIGA POLSKA [Re: Domingos]
rafgor Offline
stranger

Meldunek: 22/08/2007
Ciekaw jestem rozstrzygnięcia w meczu Podbeskidzie - Jastrzębie. Podbeskidzie ostatnio bardzo rzadko remisuje i gra nieobliczalnie. i na tej drużynie zaliczyłem największe wtopy.

Tu chyba trzeba się spodziewać rozstrzygnięcia 1X lub over 2,5.
Stal Stalowa Wola - no cóż niespodzianką byłby remis we Wrocławiu, ale chyba nie ma co na to liczyć.

Ciekawe co pokaże Znicz. Może jednak poraz pierwszy w tym sezonie pokusi się o remis. Remisu spodziewam się także w meczu Motoru z ŁKS Łomża.

Do góry
#1517210 - 24/08/2007 03:50 Re: 7kolejka-2 LIGA POLSKA [Re: rafgor]
Ryan20 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/04/2005
nie wiem dokładnie jak to jest w Stali ale ponoć 4 nowych czeka tam na potwierdzenie. Oczywiście że Śląsk jest faworytem i zapewne 80% meczu bedzie grał na polowie gości przeciwko 8 obrońcom. ale pamietać warto że i Stal i Kmita sie przełamać kiedys muszą \:\) powodzenia all.

Do góry
#1517964 - 24/08/2007 14:00 Re: 7kolejka-2 LIGA POLSKA [Re: Ryan20]
Johan Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/12/2006
Ostatnia kolejka była bardzo szczęśliwa dla obstawiających gdyż większość meczy zakończyła sie przywidywanymi wynikami.Po przeczytaniu opini po meczowych musze stwierdzić że nastepna kolejka jest juz trudniejsza do rozgryzienia.Motor który był zdecydowanie gorszym zespołem w meczu z Odrą(ale wygrał 2-0) gra u siebie z Łomżą i nie jest powiedziane że ten mecz wygra.Lechia gra u siebie z coraz lepiej radzącą sobie Odrą Opole i tutaj także każdy wynik jest możliwy.Niepokonany do tej pory Tur Turek jedzie do Katowic.Drużyna gości straciła do tej pory tylko dwie bramki a jej bramkarz jest w czołówce klasyfikacji na najlepszego gracza drugiej ligi. Napastnicy z Katowic natomiast mają kłopoty z strzelaniem bramek więc zapowiada sie raczej remisowy mecz.Najpewniejszym typem w tej kolejce wydaje się zagranie Poloni Warszawa na słabej Warcie Poznań.Do składu czarnych koszul wrócili juz Gilewicz i Kosmalski co znacznie zwiększa siłe ofensywną zespołu z Konwiktorskiej.

Ja biore tylko :

Warta Poznań-Polonia Warszawa typ:2

Do góry
#1518246 - 24/08/2007 18:10 Re: 7kolejka-2 LIGA POLSKA [Re: Johan]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/03/2006
Witam, też przyznaje że 2 liga jak narazie daje zarobić, ale czy tak będzie do końca, zobaczymy.

Na ten weekend bardzo smaczny jest typ na Arke w meczu ze Ziczem. Gdynianie przyjeżdzają do niespodziewanego lidera, ale że jest to drużyna do pokonania pokazał już Śląsk Wrocław wygrywając tam 1:0 (trzeba przyznac, że szczęśliwie) Moim zdaniem gdynianom, którzy mają w swoim składzie takich graczy jak Karwan, Moskalewicz, Wachowicz, Sokołowski, Ława itd. lepiej powinno się właśnie grac przeciw takim drużynom jak Znicz, bo raczej wątpie żeby pruszkowianie murowali bramkę. Gospodarze są o wiele mniej wyszkoleni zarówno kondycyjnie jak i taktycznie niż ekipa gości. Niektórzy piłkarze Zniczu muszą pogodzić studia w Warszawie z graniem w 2 lidz!! Teraz zaplecze ekstraklasy gra co 3 dni i wydaje mnie się, że długa ławka i doświadczenie tym razem będzie górą bo niestety abicja to nie wszystko tym bardziej, że z każdym mecze sił coraz mniej

Mój typ:
Znicz - Arka 2 kurs 2.00 (betgun, Bwin) Stawka 8/10

Do góry
#1518287 - 24/08/2007 18:33 Re: 7kolejka-2 LIGA POLSKA [Re: drfocus]
tomo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/12/2004
Mniej wyszkoleni taktycznie a i owszem są, są także na pewno mniej wyszkoleni technicznie, ale kondycyjnie na pewno nie!

Liczyłem na kurs rzędu 2.3-2.4 na Arkę i po takim sam chętnie bym ją zagrał, mam @2.0 i nie wiem co z tym fantem zrobić...

Do zobaczenia w niedzielę na Zniczu! \:\)

Do góry
#1518350 - 24/08/2007 19:00 Re: 7kolejka-2 LIGA POLSKA [Re: tomo]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/03/2006
tomo w sumie Ty wiesz lepiej bo widzisz wszystko na bierząco, ja tylko czytam informacje prasowe:

" Cieszę się, że jako debiutanci nie zapłacilismy wysokiego frycowego, ale musimy pilnować, żeby chłopakom nie przewróciło się w głowach. Wszyscy chcą grać, a przecież żaden wcześniej nie miał nic wspólnego z profesjonalnym futbolem. W szesc dni musieli rozegrać prawie trzy mecze, a to dla byłych amatorów prawie śmiertelna dawka - martwił się ojrzyński przed rywalizacją z wrocławianami i miał racje. "

żródło - Piłka Nożna

Do góry
#1518360 - 24/08/2007 19:05 Re: 7kolejka-2 LIGA POLSKA [Re: tomo]
juancarlos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/04/2007
Po dość przewidywalnej kolejce, jaka miała miejsce w czwartek, nadchodzi weekendowa - już zdecydowanie trudniejsza do typowania. Jednak i kursy ciekawsze...

Podbeskidzie Bielsko - GKS Jastrzebie
Gospodarze bardzo udanie rozpoczęli rozgrywki, pokonując po 3:0 Stal SS i Śląsk Wrocław. Potem było już tylko gorzej - 3 porażki i remis. Nie były to jednak miażdżące przegrane, bo każde tylko jedną bramką, a rywale nie byli łatwi - m.in. Arka i Wisła Płock.
Zawodnicy Jastrzębia nie doznali jeszcze porażki - 3 razy udało im się wygrać i 3 razy schodzili z boiska z podziałem punktów.

Dla mnie to typowy mecz nie do ruszania. Typ: No bet.

Kmita Zabierzow - Piast Gliwice
Zamykający tabele beniaminek z Zabierzowa, zaznaczył swoją obecność w 2. lidze jedynie tym, że nie dał się pokonać Arce. Poza tym Kmita poniosła aż 5 porażek.
Piast ostatnio nabrał skrzydeł - 2 wygrane, z Podbeskidziem i Pelikanem. To może ustawiać ich w roli małego faworyta tego spotkania, mimo że grają na wyjeździe.

Kurs 2.55 na gości troche dla mnie za mały na tak śliski mecz. W okolicach 3.0 bym brał, ale tak wolę zainwestować pieniądze w inne spotkania. Typ: No bet.

Motor Lublin - ŁKS Lomza
Gospodarze nabierają wiatru w żagle i ostatnie dwa zwycięstwa, po 2:0 z Polonią(!) i Odrą Opole tylko to potwierdzają. Rywala mają dziś nie zbyt trudnego i w moich oczach są faworytem tego spotkania.
Kurs 1.8 oferowany przez Bwin mnie satysfakcjonuje. Typ: 1

Śląsk Wrocław - Stal Stalowa Wola
Do Wrocławia przyjeżdzają dziś zawodnicy Stali, którzy do tej pory wygrali tylko raz - z outsiderem ligi, Kmitą, Poza tym jeden remis (z kiepską Wartą) i aż 4 porażki. Nic nie zapowiada, by miały nadejść dla nich lepsze czasy i spodziewam się jutro porażki numer 5.
Typowy mecz do jednej bramki. Typ: 1, nawet może i handi.

Znicz Pruszkow - Arka Gdynia
Beniaminek, rewelacja rozgrywek i lider 2. ligi. Te wszystkie określenia tyczą się jednej drużyny - Znicza Pruszków. Pod Warszawę przyjedzie dziś zdecydowany faworyt tej klasy rozgrywkowej - Arka Gdynia.
Drużyna z Pomorza ma zdecydowanie najsilniejszą i najbardziej doświadczoną kadrę, która z powodzeniem mogłaby walczyć o środkowe miejsca w tabeli Orange Ekstraklasy. Lecz to dopiero - prawdopodobnie - dopiero za rok. Najpierw trzeba awansować.
Znicz może i gra póki co świetnie i pochwalić się może bilansem 5-0-1, ale już Wrocławianie pokazali, że można ich ograć - i to na ich terenie. Dziś udowodnić to może też i Arka.
Trudno będzie szukać kursów na Arkę w okolicach 2.0. Może będzie nam dane spotkać takie podczas spotkania z Polonią na Kamiennej. Dziś taki kurs oferują nam buki w spotkaniu z mimo wszystko beniaminkiem. Ja to biorę. Typ: 2

GKS Katowice - TUR Turek
Krótko, bo włąśnie zauważyłem, że kończy mi się czas \:\) Drużyny o podobnym poziomie. Pokazują to i wyniki i pozycja w tabeli. Wyżej jednak stawiam Katowiczan i wydaje mi się, że niedzielne spotkanie zdołają wygrać.
Za niedużą stawkę. Typ: 1

Warta Poznań - Polonia Warszawa
Outsider ligowy spotyka się z pretendentem do gry w OE. Polonia jeżeli myśli o awansie musi wygrywać takie spotkania, mimo że są to mecze wyjazdowe.
Zdecydowane zwycięstwo gości. Typ: 2

Lechia Gdańsk - Odra Opole
Gdańszczanie po cichu z pewnością też myśleli na początku sezonu o walce o awans. Póki co ich wyniki nie powalają na kolana i plasują się na dole tabeli. Nieudolność pokonania GKSu Jastrzębie tylko to potwierdziła.
Za śliska sprawa dla mnie. Typ: No bet.

Do góry
#1518761 - 24/08/2007 22:00 Re: 7kolejka-2 LIGA POLSKA [Re: juancarlos]
Domingos Offline
veteran

Meldunek: 02/05/2003
Znicz Pruszkow - Arka Gdynia

Kilka slow o Arce , w piatek wieczorem pilkarze zalapali jakiegos wirusa ,grypa czy jakies zatrucie i co niektorzy nie nadawali sie do gry z GKS Katowice ,kroplowki ,oslabienia itd
Stawowy mial nie lada problem z obroncami i widac to bylo na meczu ze skrzydlowi obroncy slabiutko wspomagali pomoc,nie gral Sokolowski i Kalousek zastapili ich Baster i Kowalski
Dzis zobacze jak wyglada sytuacja kadrowa w druzynie ale z tego co wiem do gry gotowy bedzie Chmiest i Bazler jak rowniez Wroblewski, zobaczymy co z obrona jesli zagra Sokolowski i Kalousek mozna probowac na Arke w innym przypadku wole overa

Do góry
#1518795 - 24/08/2007 22:10 Re: 7kolejka-2 LIGA POLSKA [Re: juancarlos]
Marcel Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/06/2003
jak kogoś interesuje to tutaj można zobaczyć 5minutowy skrót z meczu Łomża - Śląsk -> http://pl.youtube.com/watch?v=qgHZBZ3v3vY.

Gdyby nie kiksy i brak zimnej krwi to WKS powinien wygrać spokojnie ten mecz . Jak Łomża tak zagra w Lublinie to Motorek podbudowany wygranymi z Polonią i Odrą powinien triumfować ponownie . No i licze, że Śląsk wkońcu nastrzela troche brameczek . Niby 4 nowych grajków w Stali ale to znaczy też brak zgrania . Doping napewno będzie gorący i czas najwyższy zagrać skutecznie . Tym bardziej , że następne spotkanie to wyjazd do Gdyni gdzie o punkt będzie bardzo ciężko .

Do góry
#1518958 - 24/08/2007 23:01 Re: 7kolejka-2 LIGA POLSKA [Re: Marcel]
tomo Offline
Carpal Tunnel

Tak jak już wcześniej pisałem kurs @2.0 na Arkę niespecjalnie przypadł mi do gustu, ale zaproponowane przez Pinnacle @1.87 na handi [/b]-0,25[/b] już nieco bardziej mi się podoba (choć i tak nie pokrywa się to z moimi oczekiwaniami) i w związku z tym postanowiłem zagrać na zdecydowanie bardziej doświadczoną drużynę, ale tylko za niską stawkę.
Nie zmienia to jednak w najmniejszym stopniu faktu, że w niedzielne południe melduję się przy Bohaterów Warszawy i dopinguję tylko jedną drużynę!

Z innych spotkań kusi mnie jeszcze tylko Polonia z Gilewiczem w składzie po @2.01 z mizernie grającą w tym sezonie Wartą.

Do góry
#1520960 - 25/08/2007 17:20 Re: 7kolejka-2 LIGA POLSKA [Re: tomo]
ivo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/08/2003
Mecz Pelikan - Wisła Płock odwołany
http://www.90minut.pl/news.php?id=606643

Do góry
#1521112 - 25/08/2007 18:48 Re: 7kolejka-2 LIGA POLSKA [Re: ivo]
tomo Offline
Carpal Tunnel

Stu na stu. Wszystkie chwyty dozwolone, nie można mieć tylko ostrych narzędzi. Na niedzielę w Pruszkowie chuligani planują regularną bitwę. Policja zapewnia jednak, że do niej nie dopuści.

Niedzielny, świetnie zapowiadający się mecz siódmej kolejki drugiej ligi piłkarskiej między liderem Zniczem Pruszków a najbogatszym klubem w lidze – Arką został zaplanowany w bardzo pechowym terminie. Dzień przed spotkaniem w Pruszkowie Legia podejmie bowiem u siebie Zagłębie Sosnowiec. Oba te kluby od dawna żyją w bardzo przyjacielskich stosunkach. Po sobotnim meczu przy Łazienkowskiej (godz. 19) wielu kibiców z Sosnowca zapewne zostanie w stolicy na noc, a rano będzie chciało pojechać do Pruszkowa.

Od kilku dni na forach internetowych, prowadzonych przez kibiców Arki i Legii, a także na oficjalnej stronie Znicza pojawiają się informacje o planowanej ustawce, czyli z góry umówionej bójce między chuliganami obu zespołów. Według informacji policji, miałaby ona odbyć się w parku, niedaleko stadionu Znicza.

Od dawna wiadomo, że kibice Legii i Arki nie darzą się sympatią, mówiąc wprost – nienawidzą się. Już wielokrotnie dochodziło do ekscesów z udziałem fanatyków obu zespołów. I choć teraz kluby nie grają w jednej lidze, chuliganom to nie przeszkadza.

W Warszawie gdynianie mają sprzymierzeńców w postaci kibiców drugoligowej Polonii, którzy też planują przyjazd do Pruszkowa. To właśnie fani „Czarnych koszul” będą chcieli kupić „Arkowcom” bilety na trybunę krytą.
Aby temu zapobiec, wejściówki nie będą sprzedawane po kilka sztuk naraz. Każdy kibic przed wejściem będzie miał sprawdzany dowód tożsamości. Ci z Wybrzeża nie wejdą na trybunę gospodarzy.

Dlaczego? Zgodnie z przepisami, kibice gości mogą zająć nie mniej niż pięć proc. pojemności stadionu. W Pruszkowie to 100 miejsc. Przyjezdni zostaną ulokowani w specjalnie wydzielonym sektorze. Nieoficjalnie wiemy, że do Pruszkowa ma przyjechać duża, niezorganizowana grupa z Gdyni, a na trybunie krytej mogą zasiąść członkowie bojówek warszawskich klubów.

Działacze Znicza już po raz drugi w tym sezonie dmuchają na zimne. Przed tygodniem, dzięki dużemu zabezpieczeniu, nie doszło do zadym podczas meczu ze Śląskiem. Teraz klub wynajął prawie 150 ochroniarzy. Dodatkowo policja skierowała do akcji ok. 150 funkcjonariuszy. Kilkuset będzie w gotowości. To największa mobilizacja w Pruszkowie w historii. Oby nie była potrzebna.

Źródło: Życie Warszawy

Do góry
#1521137 - 25/08/2007 18:59 Re: 7kolejka-2 LIGA POLSKA [Re: tomo]
Imeq_ Offline
journeyman

Meldunek: 06/05/2007
Druga liga polska nabiera powoli rozpędu. W minioną środą rozegrano ligową kolejkę, a dziś znów drugoligowi gracze wybiegną na boiska. Najciekawiej powinno być na stadionie w Bielsku Białej, gdzie Podbeskidzie zagra z GKS Jastrzębie. W Lublinie miejscowy Motor podejmie ŁKS Łomża i na tym meczu skupimy dziś swoją uwagę. Gospodarze dzisiejszego meczu to beniaminek na drugoligowym froncie, dla którego ostatni tydzień był niezwykle udany. Najpierw zwycięstwo z warszawską Polonia, a w środę wygrana na boisku opolskiej Odry. Czy dziś klub z Lublina podtrzyma passę zwycięstw? Moim zdaniem nie. ŁKS Łomża zaczął sezon fatalnie - 4 kolejne porażki z rzędu ( Jastrzębie, Katowice, Polonia W., Znicz Pruszków), to wynik który nie przynosi chluby łomżańskiej ekipie. Jednak po fatalnej passie przyszła wyjazdowa wygrana w Opolu oraz remis na własnym stadionie z wrocławskim Śląskiem. Sądzę, że dziś zespół z Łomży przywiezie co najmniej punkt ze stadionu w Lublinie, trudno mi jest sobie wyobrazić bowiem 3 z rzędu wygraną Motoru. W dodatku ŁKS w ubiegłym sezonie wygrał więcej meczy na wyjeździe niż na własnym obiekcie, dlatego kurs na zdobycie co najmniej punktu w dzisiejszym meczu, oferowany przez Pinnacla, uważam za wartościowy typ.

25.08. Motor - LKS Lomza
Typ: Lomza (+0.5) @2.05
Stawka: 5 Pinnacle

Podrawiam

Edited by Conrad (18/09/2007 04:32)

Do góry
#1524140 - 26/08/2007 16:39 Re: 7kolejka-2 LIGA POLSKA [Re: Imeq_]
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/11/2003

vs

godezina 17:00, T29

Lechia Gd. - Odra Opole home win @1.50 gamebookers, under 2.5 @1.85 betgun

W niedzielne popołudnie gdańszczanie podejmą zespół Odry Opole.
Mecz dla obu ekip ma być przełomem, więc zapowiada się świetne piłkarskie widowisko. Lechia w pięciu meczach zdobyła pięć punktów to jest bardzo mało jak na drużynę, która aspiruje do bytu najlepszej "piątki" ligi.
Rywal, zespół Odry Opole w porównaniu z poprzednią rundą są dość daleko od optymalnej formy, w ostatnich trzech meczach nie zdobyli żadnego punktu i nie strzelili bramki tracąc przy tym sześć.

Wedłóg mnie faworytem wydają się być piłkarze gdańskiej Lechii, którzy wygrają minimalnie 1-0.

Do góry
#1526250 - 27/08/2007 03:59 Re: 7kolejka-2 LIGA POLSKA [Re: ]
Skarszewiak Offline
newbie

Meldunek: 02/04/2007

W niedzielne popołudnie gdańszczanie podejmą zespół Odry Opole.
Mecz dla obu ekip ma być przełomem, więc zapowiada się świetne piłkarskie widowisko. Lechia w pięciu meczach zdobyła pięć punktów to jest bardzo mało jak na drużynę, która aspiruje do bytu najlepszej "piątki" ligi.
Rywal, zespół Odry Opole w porównaniu z poprzednią rundą są dość daleko od optymalnej formy, w ostatnich trzech meczach nie zdobyli żadnego punktu i nie strzelili bramki tracąc przy tym sześć.

Wedłóg mnie faworytem wydają się być piłkarze gdańskiej Lechii, którzy wygrają minimalnie 1-0.

tak jak Ty ja też uwierzyłem w miłe słowa Borka i zamiast kasy mam piekny epitet PANIE BOREK PAKUJ WOREK I WY......

Do góry
#1526329 - 27/08/2007 04:43 Re: 7kolejka-2 LIGA POLSKA [Re: Skarszewiak]
Johan Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/12/2006
Wytypowałem remis Katowic a popłynąłem na Polonii.

Gramy dalej!!!

Do góry
Strona 1 z 2 1 2 >

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro