Po dość przewidywalnej kolejce, jaka miała miejsce w czwartek, nadchodzi weekendowa - już zdecydowanie trudniejsza do typowania. Jednak i kursy ciekawsze...
Podbeskidzie Bielsko - GKS Jastrzebie
Gospodarze bardzo udanie rozpoczęli rozgrywki, pokonując po 3:0 Stal SS i Śląsk Wrocław. Potem było już tylko gorzej - 3 porażki i remis. Nie były to jednak miażdżące przegrane, bo każde tylko jedną bramką, a rywale nie byli łatwi - m.in. Arka i Wisła Płock.
Zawodnicy Jastrzębia nie doznali jeszcze porażki - 3 razy udało im się wygrać i 3 razy schodzili z boiska z podziałem punktów.
Dla mnie to typowy mecz nie do ruszania. Typ: No bet.
Kmita Zabierzow - Piast Gliwice
Zamykający tabele beniaminek z Zabierzowa, zaznaczył swoją obecność w 2. lidze jedynie tym, że nie dał się pokonać Arce. Poza tym Kmita poniosła aż 5 porażek.
Piast ostatnio nabrał skrzydeł - 2 wygrane, z Podbeskidziem i Pelikanem. To może ustawiać ich w roli małego faworyta tego spotkania, mimo że grają na wyjeździe.
Kurs 2.55 na gości troche dla mnie za mały na tak śliski mecz. W okolicach 3.0 bym brał, ale tak wolę zainwestować pieniądze w inne spotkania. Typ: No bet.
Motor Lublin - ŁKS Lomza
Gospodarze nabierają wiatru w żagle i ostatnie dwa zwycięstwa, po 2:0 z Polonią(!) i Odrą Opole tylko to potwierdzają. Rywala mają dziś nie zbyt trudnego i w moich oczach są faworytem tego spotkania.
Kurs 1.8 oferowany przez
Bwin mnie satysfakcjonuje. Typ: 1
Śląsk Wrocław - Stal Stalowa Wola
Do Wrocławia przyjeżdzają dziś zawodnicy Stali, którzy do tej pory wygrali tylko raz - z outsiderem ligi, Kmitą, Poza tym jeden remis (z kiepską Wartą) i aż 4 porażki. Nic nie zapowiada, by miały nadejść dla nich lepsze czasy i spodziewam się jutro porażki numer 5.
Typowy mecz do jednej bramki. Typ: 1, nawet może i handi.
Znicz Pruszkow - Arka Gdynia
Beniaminek, rewelacja rozgrywek i lider 2. ligi. Te wszystkie określenia tyczą się jednej drużyny - Znicza Pruszków. Pod Warszawę przyjedzie dziś zdecydowany faworyt tej klasy rozgrywkowej - Arka Gdynia.
Drużyna z Pomorza ma zdecydowanie najsilniejszą i najbardziej doświadczoną kadrę, która z powodzeniem mogłaby walczyć o środkowe miejsca w tabeli Orange Ekstraklasy. Lecz to dopiero - prawdopodobnie - dopiero za rok. Najpierw trzeba awansować.
Znicz może i gra póki co świetnie i pochwalić się może bilansem 5-0-1, ale już Wrocławianie pokazali, że można ich ograć - i to na ich terenie. Dziś udowodnić to może też i Arka.
Trudno będzie szukać kursów na Arkę w okolicach 2.0. Może będzie nam dane spotkać takie podczas spotkania z Polonią na Kamiennej. Dziś taki kurs oferują nam buki w spotkaniu z mimo wszystko beniaminkiem. Ja to biorę. Typ: 2
GKS Katowice - TUR Turek
Krótko, bo włąśnie zauważyłem, że kończy mi się czas
Drużyny o podobnym poziomie. Pokazują to i wyniki i pozycja w tabeli. Wyżej jednak stawiam Katowiczan i wydaje mi się, że niedzielne spotkanie zdołają wygrać.
Za niedużą stawkę. Typ: 1
Warta Poznań - Polonia Warszawa
Outsider ligowy spotyka się z pretendentem do gry w OE. Polonia jeżeli myśli o awansie musi wygrywać takie spotkania, mimo że są to mecze wyjazdowe.
Zdecydowane zwycięstwo gości. Typ: 2
Lechia Gdańsk - Odra Opole
Gdańszczanie po cichu z pewnością też myśleli na początku sezonu o walce o awans. Póki co ich wyniki nie powalają na kolana i plasują się na dole tabeli. Nieudolność pokonania GKSu Jastrzębie tylko to potwierdziła.
Za śliska sprawa dla mnie. Typ: No bet.