[QUOTE]Oryginalnie wysłał Deredevil:
[qb]HIFK - SaiPa 1 :4gw:
HIFK powinien wygrac choc trzy ostatnie mecze sa zdecydowanie na korzysc SaiPa. Gospodarze w 22 meczach odniesli 15 zwyciestw, a goscie na wyjezdzie tylko 2.
HPK - BLUES 1 :3gw:
W spotkaniach tych dwoch druzyn od 2001 roku zwycietwo odnosili zawsze ci ktorzy grali u siebie. Czemu teraz mialoby byc inaczej?
Ilves - Lukko X
Nie wiem czego ,ale czuje ze bedzie remisik.
JYP - Lahti 1 :4gw:
Lahti ma zero zwyciestw na wyjazdach i od dawna nie wygralo z JYP na ich lodowisku.
Karpat - Jokerit 2
Jokerit jesli marzy o mistrzostwie ligi musi wygrac ten mecz!!!!!
TPS - Assaet X2
Assaet od pewnego czasu wygrywa na wyjezdzie z TPS. W tym spotkaniu bedzie to samo.[/qb][/QUOTE]Hmm dziwnie podchodzisz do sprawy. Co do hifk i hpk to się zgadzam, jednak reszta...
Nie mozna patrzeć tylko na h2h, np mecz jyp-lahti, co z tego, że lahti nie wygrało dawno na wyjeździe, jest po prostu słabe. Zaś jyp blisko strefy spadkowej musi pokazać, że jest lepszy niż lahti. Poza tym dawno nie wygrali, a remis np z assat pokazał, że nie są tacy źli. Dla mnie 1
Ilves-lukko, raczej nie będzie x raczej 1. Lukko będzie trochę zmęczone po dzisiejszym, zaś ilves jest w świetnej formie, pokazuje to zwłaszcza u siebie, spokojnie powinni jutro to wygrać... Dla mnie 1
Karpat-jokerit, wcvale jokerit nie musi tu wygrać, zwłaszca że ostatnio nic nie pokazuje, cieszy tylko wygrana z hifk. Karpat zaś, jeden zgłównych kandydatów do mistrzostwa ostatnio gra wspaniale. Efektowne zwycięstwa niekoniecznie muszą skończyć się na jokerit. Dla mnie no bet ale raczej 1, choć nie wykluczam niespodzianki
tps-assat, tu w ogóle nie rozumiem jak można zastanawiać się nad x2, będzie tu pewna 1. Zwłaszca że assat nie ma w ogóle argumentów aby wygrać ze świetnym tps, kroczącym od zwycięstwa do zwycięstwa. Jeszcze do tego na wyjeździe. Spokojna 1, tps jest przecież jednym z głównych pretendentów do mistrzostwa!!!