Co tak słabo z tą ligą fińską?? Nikt na nią nie stawia, czy co?? W każdym razie moje typy na dzisiejsze 2 mecze:
assaet - saipa 1
Obie drużyny z dołu tabeli, ostatnie mecze to przegrane. Myślę jednak, że ten mecz wygra assaet, który u siebie pokazuje, że umie wygrywać (6:2 z jypem)Poza tym ostatnie spotkanie z hifk było bardzo zacięte i assaet przegrał 2:3. Saipa zaś słabiutko gra na wyjazdach, po serii niedawnych remisów wysokie przegrane z ilves 4:0, lukko 7:0 i u siebie z karpatem 2:4. Dla mnie czysta 1 i :4gw:
jokerit - turku 1
Jokerit po ostatniej przerwie (turniej w Davos), wraca do gry w lidze. Mecz z silnym zespołem, jakim jest rzeczywiście tps. Wg mnie wygra ten mecz jokerit z paru względów. Po pierwsze grają u siebie, a są najlepszy zespołem jako gospodarze w całej lidze. Ostatnio wygrana z saipą, remis z HIFK i wygrana po dogrywce na wyjeździe z HPK.
Turku zaś imponuje ostatnią serią meczów bez porażki (11 meczy!!!), dlatego powinni z tak silnym zespołema jak jokerit w końcu przegrać
. Muszę przyznać, że to rzeczywiście trudny mecz do wytypowania jednak jokerit mający aspiracje nawet na mistrza, powinien ten mecz wygrać. Dla mnie jednak 1 i :2gw: