Strona 1 z 2 1 2 >
Opcje tematu
#1500328 - 17/08/2007 06:03 4 kolejka Orange Ekstraklasy (17.08-19.08)
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
Panie, panowie czas na zestaw par na czwartą kolejkę spotkań Orange Ekstraklasy:

17 sierpnia, piątek:
Łódzki Klub Sportowy-Legia Warszawa godzina 19:00
Górnik Zabrze-Ruch Chorzów godzina 20:00

18 sierpnia, sobota:
Cracovia Kraków-Jagiellonia Białystok godzina 19:00
Widzew Łódź-Wisła Kraków godzina 19:00
Zagłębie Sosnowiec-Polonia Bytom godzina 19:00 mecz w Wodzisławiu Śląskim.
Korona Kielce-Odra Wodzisław Śląski godzina 19:30
Zagłębie Lubin-Lech Poznań godzina 20:00

19 sierpnia, niedziela:
Groclin Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski-PGE GKS Bełchatów godzina 19:15

W nadchodzącej kolejce życzę wszystkim samych zysków i jak najwięcej pozytywnych emocji związanych z Orange Ekstraklasą.

Do góry
Bonus: Unibet
#1500438 - 17/08/2007 07:03 Re: 4 kolejka Orange Ekstraklasy (17.08-19.08) [Re: Ignorator]
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Tak na pierwszy rzut oka:

ŁKS - Legia 2
Łodzianie to jeden z kandydatów do spadku, a Borecki pomysł na pokonanie Legii niech między bajki włoży

Górnik - Ruch jak dla mnie no bet, blisko remisu z lekkim wskazaniem na "The Blues"

Cracovia - Jaga zdecydowana 1

Widzew - Wisła - tu upatruję niespodzianki, moim zdaniem Wisła tego nie wygra

Korona - Odra niby Korona, ale lepiej nie ruszać

Lubin - Lech
To zależy, co wymyśli Smuda i czy znajdzie słabe strony mistrza. Myślę, że znajdzie, więc X2

Groclin - Bełchatów
Jeśli Groclin zagra skutecznie to wygra. Ale chyba nie zagra i będzie remis.

Do góry
#1500811 - 17/08/2007 18:45 Re: 4 kolejka Orange Ekstraklasy (17.08-19.08) [Re: rene]
Stalion Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/10/2006
Gornik Zabrze - Ruch Chorzow

Tzw.klasyk

Rene napisal ze wynik bedzie oscylowal w okolicach remisu z lekka przewaga gosci. Prawda, podzial punktow wydaje sie byc bardzo prawdopodobny, jednak wieksze szanse na zwyciestwo dawalbym ekipie zabrzanskiej.

Ruch bardzo dobrze rozpoczal sezon, wygrywajac (byc moze) z uczestnikiem Pucharu UEFA. Wygral jeszcze z ekipa z Sosnowca, uznal wyzszosc Cracovii.

Gornik rozpoczal sezon bardzo slabym meczem z Legia. To spotkanie przypominalo o slabiej grze Zabrza w ostatnim sezonie. W Poznaniu w grze klubu ze Slaska widac bylo przeblyski. Jednak "przelom" nastapil w Krakowie. Wynik zapewne kazdy zna, ale mimo niekorzystnego rezultatu Gornik prezentowal sie bardzo dobrze. Pierwsza bramka stracona z kontrowersyjnego karnego, druga stracona z kontry. Zabrzanie grali bardzo ofensywnie, sprawiajac ze wtorkowy mecz mogl sie podobac kibicom \:\)
Mam nadzieje ze zabrzanski pociag nareszcie sie rozpedzi i pokaze na co go stac

Ostatni mecz pomiedzy tymi ekipami zakonczyl sie remisem. 0:0 w 2003 roku.

Zapowiedz meczu :

Problemy kadrowe gości

Ruch przyjedzie do Zabrze w dosyć okrojonym składzie. Z powodu kontuzji z Górnikiem nie wystąpią Przemysław Łudziński oraz Remigiusz Jezierski. Nie zagra także Maciej Sadlok, który został powołany na zgrupowanie młodzieżowej reprezentacji Polski. Nadal nie wiadomo czy w pełni sił będzie Słowak Pavol Balaz, a na drobniejsze urazy narzekali także Ariel Jakubowski, Krzysztof Nykiel i Irenuesz Adamski. Ta trójka jednak powinna być brauna pod uwagę przy ustalaniu składu. Niewykluczone, że w barwach chorzowian zadebiutuje Chorwat Toni Golem, który podpisał parę dni temu dwuletni kontrakt z Niebieskimi.

Wzmocniony Górnik

Górnik z kolei przystąpi do „świętej wojny” wyraźnie wzmocniony. Zabrskim działaczom udało się w końcu potwierdzić do gry Borisa Peskovicia. Wobec nierównej gry Mateusza Sławika zatrudnienie golkipera było w Zabrzu sprawą priorytetową. Większą pewność we własnym polu bramkowym i „czyste” konto ma zapewnić Górnikowi właśnie Słowak, występujący ostatnio w Zagłębiu Sosnowiec. Do kadry Górnika powraca też Konrad Gołoś, który jako zawodnik wypożyczony z krakowskiego klubu, nie mógł zagrać we wtorek przeciwko Wiśle.
W zabrzańskiej drużynie obyło się bez kontuzji. Po meczu w Krakowie potluczony był Tomasz Hajto, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by w dzisiejszym spotkaniu „Gianni” poprowadził Górnika do upragnionego zwycięstwa.

Spotkania derbowe rzadza sie swoimi prawami. Mam nadzieje ze obie ekipy stworza bardzo dobre widowisko ktore bedzie sie podobac na wypelnionym po brzegi stadionie.
Jesli jednak ktos obstawia to spotkanie, radzilbym uwazac ze stawka.

P.S.
Dawno mnie na forum nie bylo. Troche sie zmienilo. Widze ze drfocus dolaczyl do ekipy "Zielonych"

Pozdrawiam

Do góry
#1500820 - 17/08/2007 18:50 Re: 4 kolejka Orange Ekstraklasy (17.08-19.08) [Re: Stalion]
szymon0305 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 23/08/2006
zaglebie - lech, mecz kolejki i przyjazni, pojedziemy w sile ponad 3 tys gardel, wiec o doping dla lecha mozna byc spokojnym
dwie druzyny ze sporymi aspiracjami
Zaglebie napewno bez wlodara, w lechu nie zagra prawdopodobnie Rejsik, pozniej potwierdze to info
Smuda pewnie znow zagra swoim 4-5-1, choc qunteros przezentuje sie slabo i mysle ze zamiast niego powinien wyjsc twardo walczacy injac
w ataku reissa zastapi rengifo lub pitry, choc mozna tez ustawic szybkiego Floriana, ktory dobrze sie zaprezentowal zarowno w kielcach jak i w meczu z Gornikiem
mecz przyjazni, wyrownane sklady, obstawiam remisik 1-1, choc plusem zaglebia jest swietna znajomosc kolejorza - wiadomo Czesiek

Do góry
#1500826 - 17/08/2007 18:58 Re: 4 kolejka Orange Ekstraklasy (17.08-19.08) [Re: szymon0305]
szymon0305 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 23/08/2006

Do góry
#1500898 - 17/08/2007 19:58 Re: 4 kolejka Orange Ekstraklasy (17.08-19.08) [Re: szymon0305]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/03/2006
Wczoraj nasze exportowe drużyny ładnie zaprezentowały się w europejskich pucharach przywożąc ze wschodu cenne punkty, a już dzisiaj rusza 4 kolejka i na początek dwa bardzo ciekawe mecze ŁKS – Legia oraz wielkie śląskie derby Górnik – Ruch.

Zacznijmy jednak od pojedynku derbowego. Zabrzanie po 3 kolejkach są na ostatnim miejscu z zerowym bilansem punktowym i bramkowym 1:9, natomiast popularni „niebiescy” zajmują obecnie wysokie 4 miejsce z 6 pkt i bramkami 5:2. Warto jednak zauważyć, że piłkarze Górnika grali z ekipami walczącymi o mistrza Legia (0:3) Lech (1:4) Wisła (0:2) natomiast Ruch wygrał w Grodzisku z Groclinem (4:1) oraz u siebie z Zagłębiem S. (1:0) oraz przegrał z Cracovią (0:1). Ruch wystąpi w tym meczu bez Łudzińskiego, Jezierskiego i Sadloka oraz pod znakiem zapytania stoi występ Balaza. Natomiast ekipa gospodarzy dogadała się wreszcie z Borisem Peskovicem co powinno być dużym wzmocnieniem bloku defensywnego. Każdy wie jak nie lubią się kibice Górnika i Ruchu i jeśli gospodarze wygraliby tę potyczkę to pierwsze 3 mecze pójdą w zapomnienie. Kurs także bardzo ładny a najwyższy daje Expekt @2.30

Drugi pojedynek to ŁKS Łódź – Legia Warszawa. Gospodarze są uważani za jeden z kandydatów do spadku i ja się z tym zgodzę. Już przed sezonem odeszło kilku kluczowych zawodników, a praktycznie wzmocnień brak. Po trzech meczach łodzianie uciułali raptem 2 punkty a grali z Odrą, Polonią Bytom oraz Jagiellonią. Teraz kolej na drużynę, co walczy o całkiem inne cele. Ja jednak zauważyłem, że Legioniści od samego początku rzucają się do ataku i 3 poprzednich kolejkach zawsze prowadzili do przerwy, może tak będzie i teraz. Najwyższy kurs na to zdarzenia daje Centrebet @2.55

I jeszcze kilka zdań o meczu Zagłębie Lubin – Lech Poznań. W sobotę spotykają się dwie drużyny walczące o mistrza Polski. Obrońcy tego trofeum już pożegnali się marzeniami o lidze mistrzów i mogą skupić się na obronie trofeum. Po wpadce z Wisłą, już w następnej kolejce pokazali w Bełchatowie, że są silni. Kolejorz przyjeżdża na dolnyśląsk bez Piotrka Reiss, a jak pokazał mecz Lecha w Kielcach jest to ogromne osłabienie tym bardziej, że już w ubiegłym sezonie jutrzejsi goście nie potrafili pokonać bramkarza gospodarzy. Kurs @1.95 Np. w Betsson myślę ze można spróbować.

Stalion do dawno Cię nie było ;\)

Do góry
#1500997 - 17/08/2007 21:19 Re: 4 kolejka Orange Ekstraklasy (17.08-19.08) [Re: drfocus]
Legia Offline
The Famous McD

Meldunek: 17/02/2005
ŁKS - Legia Warszawa HT 2 10/10

ŁKS(+1,5) - Legia Warszawa 2 9/10

ŁKS - Legia Warszawa 2 10/10

Typowy mecz z cyklu tych do jednej bramki...

Legia szczególnie w pierwszysch połowach imponuje wysokim kryciem i skutecznym pressingiem , owocowało to tym że w poprzednich meczach w pierwszych połowach stwarzała sobie multum sytuacji...tym razem i rywal z niższej pólki więc i sytuacji tych będzie niemało...

ave (L)

Do góry
#1501029 - 17/08/2007 21:35 Re: 4 kolejka Orange Ekstraklasy (17.08-19.08) [Re: Legia]
VanTheMan Offline
veteran

Meldunek: 29/03/2005
W dzisiejszych meczach ciekawi mnie zagranie underów. Niestety, nie ma jak poprzeć tego typu statystykami, ale trener Legionistów zapowiadał, że do ataków oni się nie rzucą, ale zagrają o zwycięstwo. Przeczuwam bardzo wynik 0-1 i myślę, że to zadowoli gości.

Z kolei jeśli chodzi o mecz na Śląsku to sam fakt, że to derby może nam podsunąć na myśl underka. Poza tym bramka Górnika solidnie wzmocniona Peskoviciem... armat obydwa zespoły nie mają...

Kursy 1,75 na under w Zabrzu i 1,80 na under w Łodzi bardzo kuszą. Ktoś miałby jakieś info jeśli chodzi o zagranie poniżej 2, 5 bramek w tych meczach ;>

Do góry
#1501038 - 17/08/2007 21:39 Re: 4 kolejka Orange Ekstraklasy (17.08-19.08) [Re: VanTheMan]
Luc Nilis Offline
too much love will kill you

Meldunek: 21/10/2005
Originally Posted By: VanTheMan
Kursy 1,75 na under w Zabrzu i 1,80 na under w Łodzi bardzo kuszą. Ktoś miałby jakieś info jeśli chodzi o zagranie poniżej 2, 5 bramek w tych meczach ;>

co do legii sie nie wypowiadam ale derby śląska spokojnie moga sie zakonczyc np 2-1 cz 1-2 a i jak wpadnie wiecej goli to sie nie zdziwie... moim zdaniem bardziej over niz under na slasku ...

Do góry
#1501147 - 17/08/2007 22:56 Re: 4 kolejka Orange Ekstraklasy (17.08-19.08) [Re: Luc Nilis]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/09/2004
Ja osobiście próbuję dzisiaj remisik (3.2) w derbach śląska i jednobramkowe zwycięstwo Zabrza (4.35! Unibet). Wszystko może się zdarzyć, ale 3 porażki Górnika się nie spodziewam. Mieli dwóch trudnych rywali, 2 porażki. Czas na jakieś punkty.

Legie po kursach w okolicy 1.9 jakie proponują buki też chyba należy zdecydowanie próbować.

Jak już napisano Lech w Lubinie zagra bez Reissa. Więc odradzam granie X2. Ile znaczy ten gracz dla Kolejorza, wiedzą chyba wszyscy.

PS. McDziarz - jesteś boski \:\)

Do góry
#1501149 - 17/08/2007 23:03 Re: 4 kolejka Orange Ekstraklasy (17.08-19.08) [Re: Luc Nilis]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Jeszcze wtrące swoje 3 grosze do dzisiejszych Gran Derbi ;\)

Wiadomo co będzie się działo na trybunach (miły i kulturalny doping \:D ) czy ta atmosfera może się przełożyć na boisko. Ja myśle, że tak i daltego za drobne spróbuje zagrać na to że w spotkaniu będzie czerwona kartka (Bet24 @4.00) . Szczególnie w ekipie górnika jest taki jeden Pan co go mogą ponieść emocje \:p

Sędzią jest Pan Bakulak z Mielca i przegladając jego dokonania widać że kartki to on lubi pokazywać (Craxa - Ruch 9ż). Choć w zeszłym sezonie w 2 lidze już nie tak bardzo. Natomiast 2 lata temu gdy był sędzią pierwszoligowym miał średnią czerwonych kartek na mecz 0,5 - czyli średnio co 2 mecz!! Sezon wcześniej nie wiele gorzej 0,38 na mecz.

Za drobne można spróbować ;\)

Do góry
#1501168 - 17/08/2007 23:23 Re: 4 kolejka Orange Ekstraklasy (17.08-19.08) [Re: drfocus]
picio Offline
member

Meldunek: 17/07/2006
Originally Posted By: drfocus

Wiadomo co będzie się działo na trybunach (miły i kulturalny doping \:D ) czy ta atmosfera może się przełożyć na boisko.

przeciez na tym meczu nie bedzie kibicow Ruchu

Do góry
#1501169 - 17/08/2007 23:24 Re: 4 kolejka Orange Ekstraklasy (17.08-19.08) [Re: drfocus]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Meldunek: 02/04/2004
na wstepie: Polski Związek Piłki Nożnej wyznaczył sędziów do prowadzenia meczów 4. kolejki Orange Ekstraklasy. Derbowe spotkanie Górnik Zabrze - Ruch Chorzów (piątek, godz. 20:00) poprowadzi sędzia Leszek Gawron z Mielca. (PZPN)

JA za drobne zagram Gornik [-1], no coz 3 porazki z najlepszymi zespolami pojda w zapomnienie, gdy tylko Gornik wygra derby Slaska z Ruchem. NA pewno bedzie ponad 15 000, a pewnie i ponad 20 000. 'Chorzowscy' tez beda, oczywiscie nie oficjalnie, ale beda. Przyklad: wsiadam dzis do busa [autobus jedzie z Katowic] i jade do centrum Zabrza. Nagel slysze a 2 mlodych kolesi [wiek 14-17 \:D ] zaczyna mowic i pytac sie nawzajem gdzie ten stadion Gornika, gdzie Ci 'zabole' itp. Jeden zaczyna sie chwilic tatuazem. Oby tylko calo dotarli na mecz...
Po meczu z Wisla bylo juz widac ze ze zgranie coraz lepiej i lepiej. Nie chce mi sie wierzyc ze 4 mecz [dla mnie najwazniejszy w tym sezonie] przegramy. Ave

Gornik 1X 9,9/10
Gornik [-1] 2/10 --> wynik 3-0 bramki: Hajto, Gierczak, Danch ;\)

Do góry
#1501171 - 17/08/2007 23:25 Re: 4 kolejka Orange Ekstraklasy (17.08-19.08) [Re: picio]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Meldunek: 02/04/2004
Originally Posted By: picio
przeciez na tym meczu nie bedzie kibicow Ruchu

na 100% beda tylko incognito !!!

Do góry
#1501176 - 17/08/2007 23:31 Re: 4 kolejka Orange Ekstraklasy (17.08-19.08) [Re: Ojro]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

hehehe mój bląd wiadomo że chodzi o Gawrona z Mielca, nie wiem czemu napisałem o Bakulaku a i te wszystkie staty dotyczą się oczywiście Pana Gawrona - dzięki za zwrócenie uwagi.

Co z tego, że nie będzie kibiców Ruchu (oficjalnie) jak i tak wiadomo jaki będzie doping ze strony gospodarzy. Ja już pamiętam jak byłem na meczu Górnik - Korona pod koniec zeszłego sezonu i 1/3 piosenek było jak to Górnik kocha Chorzowian \:p

Do góry
#1501455 - 18/08/2007 01:53 Re: 4 kolejka Orange Ekstraklasy (17.08-19.08) [Re: drfocus]
Toledo Offline
journeyman

Meldunek: 01/08/2006
Dzień Dobry
Górnik - Ruch - już wszystko zostało powiedziane.Wydaje mi się,że buki nie mylą się typując Górnik na faworyta tego meczu.Porazki z czolówką ,a tym bardzij\ej frustrujący karny na Wisle wzbudziplus wypełniony po brzegi stadion wzbudzi olbrzymią determinację u górników. Z drugiej strony obniża się status Ruchu, który w moim przekonaniu może byc czarnym koniem tych rozgrywek.Zapomina się,że Dusan Radolsky jest naprawdę dobrym trenerem,a dobre przygotowanie fizyczne oraz umiejętna gra z konrataku nie są dla niego obce. Kurs z Toto-mixa (2,05 na Górnika)jest warty śmiechu. Za żadne pieniądze nie do gry na gospodarzy.A taką ludzką stroną tego meczu jest fakt,iż to są derby ważnego okręgu Polski jakim jest Śląsk oraz świadomość,że w tym spotkaniu wystąpią drużyny ze wspaniałą historią oraz tradycją,które powinny co sezon grać w pierwszej lidze.
Mój typ : Under
PS.Życze wszystkim wspaniałego widowiska

Do góry
#1501939 - 18/08/2007 04:02 Re: 4 kolejka Orange Ekstraklasy (17.08-19.08) [Re: Ignorator]
Legia Offline
The Famous McD

ŁKS Łódź Legia Warszawa 0:1

zwycięstwo nader skromne ale cieszy

AVE (L)

Do góry
#1501962 - 18/08/2007 04:08 Re: 4 kolejka Orange Ekstraklasy (17.08-19.08) [Re: Legia]
Legia Offline
The Famous McD

Widzew-Wisła 1x na zdrową logie i rachunek prawdopodobieństwa....;) mało prawdopodobne żeby twierdza Łódź została zdobyta dwa dni z rzędu ;\)

Zagłębie-Lech 1 powtórka z Kielc się szykuje

Cracovia-Jagiellonia 1 . Obrona białostoczan pozostawia wiele do życzenia...

AVE (L)

Do góry
#1502044 - 18/08/2007 04:28 Re: 4 kolejka Orange Ekstraklasy (17.08-19.08) [Re: Legia]
end Offline
member

Meldunek: 23/06/2004
Originally Posted By: McDziarz
Widzew-Wisła 1x na zdrową logie i rachunek prawdopodobieństwa....;) mało prawdopodobne żeby twierdza Łódź została zdobyta dwa dni z rzędu ;\)
AVE (L)

Na zdrową logike, to nie ma w OE zespolu, ktory jest w stanie klepnąć Wisłe.

Do góry
#1502150 - 18/08/2007 04:51 Re: 4 kolejka Orange Ekstraklasy (17.08-19.08) [Re: end]
Legia Offline
The Famous McD

Originally Posted By: end
AVE (L)

to jest strona do podawania typów i analiz a nie buńczucznych zapowiedzi które potem szybko weryfikuje liga...przeanalizuj poprzedni sezon , wyciągnij wnioski i ochłoń...

Do góry
#1502151 - 18/08/2007 04:51 Re: 4 kolejka Orange Ekstraklasy (17.08-19.08) [Re: Legia]
(J) Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/02/2006

Cracovia-Jagiellonia 1 . Obrona białostoczan pozostawia wiele do życzenia...

AVE (L)

Atak Cracovii pozostawia wiele do życzenia ;\) Jedną bramką w trzech spotkaniach nie imponują. Obrona Jagi w meczu z ŁKS spisywała się już lepiej, dobrze zagrał Brazylijczyk Everton. Liczę w tym spotkaniu na remis i tak pewnie zagram. Stawka niska \:\)

Więcej z obozu Jagi jutro.
Pozdrawiam

Do góry
#1502339 - 18/08/2007 06:23 Re: 4 kolejka Orange Ekstraklasy (17.08-19.08) [Re: (J)]
CANTORO Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/01/2004
Witam
Zag.Lubin-Lech P. 1.85 Totomix 1.8 Expekt

W sobotnim meczu w Lubinie Zaglebie bedzie goscil kolejorza.Trzeba popatrzec ze po pierwszych ciezkich meczach i slabej grze Zaglebie zaczelo grac coraz lepiej.Znow zaczeli grac jak powinni i trener Michniewicz wreszcie znalazl optymalny sklad.Po drugiej stronie Lech ktory tak naprawde gra tylko niestety dobra pilke u siebie gdzie niesiony najlepszym dopingiem kibicow w Polsce potrafi grac bardzo dobra pilke.Niestety jutro w Lubinie nie zagra najlepszy zawodnik Polskiej Ekstraklasy jak i Naj.zawodnik Lecha P.Reiss odnowila mu sie kontuzja i moze nawet bedzie potrzebna operacja maly zabieg.Wszyscy wiemy co dla Lecha znaczy ten zawonik i kazdy wie ze bez niego szanse maleja Zaglebie niechce tracic kontaktu z czolowka bedzie chcialo zdobyc komplent pkt.Do Lubina wybiera sie na ta chwile okolo 3 tys kibicow Lecha z tego co wiem zaprzyjaznione gruby kibicow dostarcza wieksza ilosc biletow Lechowi ale do niestety im nie pomoze nawet przy najlepszym dopingu Lechowi bedzie ciezko i w moim przekonaniu przegraja jutro spotkanie.Uwazam ze Zaglebie posiada bardziej wyrownany zespol co pomoze im w odniesiony zwyciestwa...

Do góry
#1502406 - 18/08/2007 07:07 Re: 4 kolejka Orange Ekstraklasy (17.08-19.08) [Re: Legia]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/09/2004
AVE (L)

to jest strona do podawania analiz
to zacznij je w końcu pisać

Do góry
#1502433 - 18/08/2007 08:11 Re: 4 kolejka Orange Ekstraklasy (17.08-19.08) [Re: end]
rene Offline
Pooh-Bah

Skoro jesteśmy przy "zdrowej logice" to malo prawdopodobne jest, by Wisła wygrała wszystkie mecze i zakończyła rozgrywki z dorobkiem 90 punktów \:D
No może, bo ze dwa remisy się trafią

Dla mnie takie buńczuczne teksty zawsze są bardzo cenne, bo oznaczają, że dana drużyna ( w tym przypadku Wisła ) jest bliska straty punktów. Nie wiem, czy nastąpi to z Widzewem
Taka szansa jest, bo Widzew jest w tym sezonie mocny, choć tabela tego nie pokazuje. Jeszcze nie pokazuje.

Do góry
#1502491 - 18/08/2007 09:13 Re: 4 kolejka Orange Ekstraklasy (17.08-19.08) [Re: Legia]
end Offline
member

Meldunek: 23/06/2004
AVE (L)

to jest strona do podawania typów i analiz a nie buńczucznych zapowiedzi które potem szybko weryfikuje liga...przeanalizuj poprzedni sezon , wyciągnij wnioski i ochłoń...

Nie zrozumiałeś.
Wyjasnie:
"mało prawdopodobne żeby twierdza Łódź została zdobyta dwa dni z rzędu "

To nie jest analiza.
Odrzuć gniew ;\)

Do góry
#1502710 - 18/08/2007 15:55 Re: 4 kolejka Orange Ekstraklasy (17.08-19.08) [Re: end]
blackjack Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/10/2004
Po powrocie z Monachium gdzie miałem przyjemnosc obejrzec pozegnanie Scholla w meczu Barca trzeba powrócic do naszej rodzimej pilki.Postaram dodac od siebie kilka słów do meczu Widzewa z Wisła juz w poniedziałek zagrałem sobie Legie i Wisłe z pierwszej plus Arke z drugiej jednak po tym jak kontuzji doznali podstawowi gracze Wisły Niedzielan i Kosowski juz nie jestem przekonany o tak oczywistej wygranej Białej Gwiazdy w Łodzi. Jednak z obozu Widzewa tez nie nadchodza optymistyczne wiesci kontuzje Juszkiewicza i Budki ograniczaja pole manewru trenera Probierza
Ten typ na poczatku tygodnia był dla mnie jednym z podstawowych a teraz nie gram go wogóle tym bardziej jak napisałem zagrał go juz.

Do góry
#1502743 - 18/08/2007 16:43 Re: 4 kolejka Orange Ekstraklasy (17.08-19.08) [Re: blackjack]
Toledo Offline
journeyman

Toledo Preview cd..
1.Zagłębie - Lech - moim zdaniem gora w tej potyczce będą podopieczni Czesława Michniewicza.Co prawda gra ofensywna kolejarza robi wrażenie to jeszcze bardziej mnie utwierdza w przekonaniu,iż Zagłębie tu wygra. Trener Smuda jest znany z ofensywnej gry zaniedbując tym samym zadania taktyczne.Z kolei Michniewicz o taktyce wie sporo i udowodni to w tym spotkaniu.
Po pierwsze doskonale zna zespół Lecha,po drugie Zagłębie przełamało się w Bełchatowie a to jest bardzo ważne z punktu widzenia mentalności piłkarzy. I co najważniejsze styl Lecha pasuje Zagłębiu. W moim przekonaniu Michniewicz czerpię wiele z taktyki Mourinho tj. doskonale rozgrywane stałe fragmenty gry,
świetna gra w destrukcji i błyskawiczne kontrataki.Zdecydowanie taktycznie Michniewicz przewyższa Smudę,ale jeżeli chodzi o jakość gry to triumfuję ten drugi.Zwróćmy uwagę na mecz Lecha z Koroną,przecież był taki moment,że Lech wogóle nie istniał był zagubiony.Każda klasowa drużyna taką sytuacje by wykorzystała(ja nie uważam Koronę Zielińskiego w tym sezonie za dobra druzynę)
I choć kibicuje Lechowi bo grają efektownie oraz ofensywnie ,to jednak ten pojedynek można porównać do konfrontacji Mourinho z Wengerem.Jak wiadomo w ciągu 3 lat Wenerowi ani razu nie udało się pokonać Mourinho.
Typ : 1

Do góry
#1502862 - 18/08/2007 18:36 Re: 4 kolejka Orange Ekstraklasy (17.08-19.08) [Re: Toledo]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Jak co tydzień kilka informacji z obozu Kieleckiego:

Po batach w Krakowie, Janas się nieźle wkurzył i zapowiedział, że już ma kilku piłkarzy, których nie widzi w Kielcach choć jeszcze maja szanse się pokazać przez jesień. Na testach w tygodniu byl jakiś Jugol (stoper) z szerokiej kadry Sampdorii ale się nie sprawdził i zostal odesłany do domu. Dobrą wiadomościa jest powrót Hernaniego, niestety prawdopodobnie wystąpi on w parze z Drzymontem \:\( .
Dalej kontuzje ma Gajtek i Kaczmarek. Ogólnie po 3 meczach z druzynami co mają walczyć o puchary eraz Kielczanom przyjdzie spotkać się z drużynami walczącymi o inne cele. Odra, Ruch, Polonia B. Cel jest jeden 9 pkt. Czy to relane?? Z trenerem Zielińskim nie. Ja znawca Polskiej piłki oraz kieleckiej drużyny \:D chcemy wraz z kolegami zaproponować na trenera obecnego szkoleniowca Korony grającej w młodej ekstraklasie - Włodzimierza Gąsiora. ;\)

Pozdrawiam

A no i dzisiaj underek 2,5 gola w meczu Widzew - Wisła po kursie 2.00 w unibecie. Krakowianie bez Wtorka, a ciągle przecieram oczy i dziwie się skuteczności Pawła Brożka (3 mecz, 4 gole - SZOK) jak dzisiaj też coś strzeli to chyba z wiecznie, nieźle zapowiadającego się piłkarza zaczne nazywać go gwiazdą naszej pomarańczy. Pod znakiem zapytania stoi także występ Sobolewskiego i Kosowskiego natomiast w Widzewie nie wystąpi Bogunovic.
W zeszłym roku
Widzew - Wisła 0:0
Wisła - Widzew 2:0
Sparing przed sezonem
Wisła - Widzew 0:1

Do góry
#1502915 - 18/08/2007 19:02 Re: 4 kolejka Orange Ekstraklasy (17.08-19.08) [Re: drfocus]
micha$ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/11/2005
rene - tak łatwo nie będzie:
Quote:
Niewątpliwie złą informacją dla fanów gospodarzy jest fakt, iż prawdopodobnie na boisku nie zobaczymy Łukasza Juszkiewicza, Adriana Budki i Sashy Bogunovicia. Zwłaszcza brak tego pierwszego oznacza sporą stratę dla Widzewa, bowiem „Juhas” jest ostatnio w wysokiej formie. Wszystko wskazuje na to, że zastąpi go ktoś z dwójki Bono-Mateusz Broź.

Kibice Wisły również nie mają powodów do radości, bo poważnej kontuzji nabawił się Andrzej Niedzielan. Były reprezentant będzie długo odpoczywał od ligowej piłki. Pod znakiem zapytania stoi występ Radosława Sobolewskiego i Kamila Kosowskiego, którzy narzekają na drobne urazy.

Źródło

Do góry
#1503067 - 18/08/2007 20:09 Re: 4 kolejka Orange Ekstraklasy (17.08-19.08) [Re: micha$]
timeek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 21/01/2005
rene ale mnie rozbawiles stwierdzeniem
"Widzew jest mocny" !!!!!!!!!!!!
Byles w Wodzislawiu 1:1, pewnie nie.
Byles na Widzewie z BOTEM 0:0, pewnie nie.

UNO
Tak tylko powiem ze, w Wodzislawiu dopoki bylo 0:0 taktyka Widzewa polegala na tym: Kopnij i biegnij, a poniewaz rzdko celnie kopali to i biegac nie bylo po co. Dopoki ODRA nie strzelila gola Widzew mial klopoty z przejsciem lini srodkowej boiska !!!!!!!!!!!

DOS
W meczu z BOTEM 0:0 to byl wynik ktory satysfakcjonowal BOT. Po 45 s upalach w Armenii, dogrywce, podrozy marzy sie tylko po 48 godzinach aby odpoczac a nie grac. Wiec 0:0 Widzewa swiadczy o jego niemocy !!! a nie sile ze zremisowal z wicemisrzem!!!

TRES

KTo pamieta mecz wiosenny Widzewa z Wisla (bylo 0:0) wie ze Wisla wtedy byla kompletnie bez formy, bez nadzieji, bez 10 podstawowych zawodnikow !!! A mimo to nie przegrala...

QUATRO

Ktos napisal ze postawil juz w poniedzilek na Legie i Wisle, a teraz ma watpliwosci. BEZ OBAW. Dobrze zrobiles, Twoje piatkowo sobotnie typy wejda. 9/10

W WIDZEWEIE po prostu teraz brak jakosci, to jest taka juniorsko-podworkowa druzyna kierowana przez pseudo trenera Probierza !

I nie obrazcie sie bo jestem kibicem WIDZEWA ale od 25 lat nie widzialem tak bez skaldu i ladu grajacej druzyny. Nawet jak w skladzie byl CISEK i LESZCZYK grali na jakims poziomie hehehehe

pzd

Do góry
#1503071 - 18/08/2007 20:12 Re: 4 kolejka Orange Ekstraklasy (17.08-19.08) [Re: timeek]
timeek Offline
Pooh-Bah

Sobolewski i Kossowski na pewno nie zagraja z Widzewem, bo nie ma ich na mini zgrupwaniu w Gutowie

Do góry
#1503081 - 18/08/2007 20:18 Re: 4 kolejka Orange Ekstraklasy (17.08-19.08) [Re: timeek]
timeek Offline
Pooh-Bah

Aha rene lepiej powiedz czy postawic na Lechie z jastzrebiem za 1.55?? Tylko szybko bo wychodze do STSa hehehee pozdrowka

Do góry
#1503089 - 18/08/2007 20:22 Re: 4 kolejka Orange Ekstraklasy (17.08-19.08) [Re: timeek]
Skiper Offline
shaken not stirred

Meldunek: 07/07/2005
Originally Posted By: timeek
Sobolewski i Kossowski na pewno nie zagraja z Widzewem, bo nie ma ich na mini zgrupwaniu w Gutowie

Akurat Sobolewski przebywa na mini-zgrupowaniu i jest gotowy do gry.

Do góry
#1503159 - 18/08/2007 21:14 Re: 4 kolejka Orange Ekstraklasy (17.08-19.08) [Re: timeek]
rene Offline
Pooh-Bah

Originally Posted By: timeek
Aha rene lepiej powiedz czy postawic na Lechie z jastzrebiem za 1.55?? Tylko szybko bo wychodze do STSa hehehee pozdrowka

Tego nie wiem, bo na Lechię nie chodzę. II liga to dla mnie nie ten poziom. Obstawianie w tej klasie rozgrywkowej i niższych uważam ze heroizm, bo jak grają dwie drużyny o mizernej klasie, to wszystkie opcje są możliwe

Cieszę się zawsze, jak uda mi się kogoś rozbawić
Jeszcze większą radość mam, gdy przy okazji coś wygram

A wracajac do Widzewa. Podtrzymuję, ze jest to dobra drużyna i w Łodzi wielu faworytów potraci punkty. Na mecie Widzew zamelduje sie w pierwszej ósemce. A jeśli ktos myśli, ze Wisła przyjedzie i z palcem wywiezie trzy punkty, to się grubo myli.
No chyba, ze sędzia im pomoże i da jakiegoś karnego albo nie uzna bramki dla Widzewa
Widzew nie wygrał z Bełchatowem, ale z tymże samym Bełchatowem nie wygrał także Dnipro, a miało być 3:0 \:D
Żeby było ciekawiej, to Widzew dziś bramkę strzeli

Do góry
#1503187 - 18/08/2007 21:27 Re: 4 kolejka Orange Ekstraklasy (17.08-19.08) [Re: rene]
Kopytko Offline
veteran

Meldunek: 18/09/2005
Zgadzam się z rene. Widzew będzie takim trochę cichym czarnym koniem. O wyższe cele niż pierwsza 7-8 nie powalczą, ale spadek im na pewno nie grozi. Ciężko będzie wywiezc z Łodzi 3pkt-y i dzisiaj Wisła się namęczy. Absencje Kosowskiego i Niedzielana na pewno osłabia siłę ofensywną Wisły i to w dużej mierze. Po obu stronach mamy dobrych bramkarzy toteż widzi mi się tutaj underek. Takie 0-0, ew. 0-1...

Drugi under widzę w Kielcach. Odra co sezon jest raczej skazywana na okupowanie dolnych rejonów tabeli co w sumie patrząc na skład nie powinno dziwić, ale jakoś zawsze mimo wyprzedawania najlepszych graczy potrafi się spokojnie utrzymać i często napsuć krwi tym najlepszym. Do składu Korony wraca Hernani, mimo, że Korona jest zdesperowana to widzę tutaj minimalną ich wygraną. Po porażce w Krakowie są pod presją i będą starali się zachować czyste konto. Pewnie Edi coś wciśnie, może ktoś drugą i to by było na tyle...

Do góry
#1503494 - 18/08/2007 23:23 Re: 4 kolejka Orange Ekstraklasy (17.08-19.08) [Re: timeek]
Inzaghi78 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/02/2004
timeek to raczej Ty rozbawiles mnie

Zgadzam sie z rene w 100% a to raczej Ty nie byles na zadnym meczu Widzewa!!!

UNO
W Wodzisławiu ciezko gra sie kazdej druzynie, niejednokrotnie ekipy walczace o mistrzostwo tracily tam punkty a Widzew w ostatnich 5 spotkaniach z Odra nie zdobyl nawet punktu, wiec sam mecz jak i wynik uwazam za dobre osiagniecie Widzewa

DOS
Jak to sie mówi "Co to konia obchodzi kto na wozie siedzi..."
Zadnym usprawiedliwieniem nie jest fakt ze BOT gral w Armeni a raczej stal bo gra tego nie mozna bylo nazwac!!
W innych krajach graja co 3 dni , puchary europejskie, krajowe liga itd... i nikt nie placze bo albo mamy doczynienia z zawodowcami albo bawimy sie w piaskownicy...
Uwazam ze dwojka czarnoskorych obroncow Widzewa to swietni pilkarze i o przynajmniej klase przerastaja swoich poprzednikow (Konieczny, Rzezniczak)

TRES
Ja pamietam i tu masz racje ze Wisla byla bez formy ale co mnie to interesuje???
Tak to moze kazdy szukac wymowki i zawsze...
Zauwaz ze jak polska druzyna ogra kogos mocnego to sie mowi ze ta druzyna zagrala beznadziejnie zamiast ze to naszym chlopcom wyszedl swietny mecz...

QUATRO
Wstyd mi w takim razie ze jestes kibicem Widzewa
Bo takich tez mamy pelno ze usiadzie na trybunie i przez 90 minut narzeka jak to wszyscy slabo graja...
A jezeli przywykles do dawnych czasow to zgadzam sie ze milo bylo chodzic na Dortmund czy Steue i patrzec ja knasi chlopcy leja mocne europejskie druzyny ale nie oczekuj tego od tych mlodych chopcow ktorzy rok temu byli dla wszystkich ekspertow 100% pewniakiem do spadku ale o tym juz nie pamietasz...??

Do góry
#1504863 - 19/08/2007 18:22 Re: 4 kolejka Orange Ekstraklasy (17.08-19.08) [Re: Inzaghi78]
Toledo Offline
journeyman

Dzień Dobry
Toledo Preview

Groclin - Bełchatów

O ironio losu !!! Spotykają sie dwie drużyny,które w czwartek tak miło nas swoją grą w Pucharze Uefa nas miło zaskoczyły.Nie zmieniam swojego zdania. Jezeli polska druzyna w ciągu tygodnia rozgrywała istotny mecz,to zawsze trzeba brać pod uwagę niewielką liczbę bramek w kolejnym spotkaniu. W tym przypadku obydwie drużyny grały w ciągu tygodnia trudne spotkania.A więc fizycznie nie będą prezentowali się dobrze.W moim przekonaniu wieksze szansę na zwycięstwo ma Groclin,który w ostatnim czasie prezentuje się dobrze.Druga połowa w meczu z Legią była próbką możliwości grodziszczan.A jej kontynuacją zwycięstwo w Kazachstanie.Z drugiej strony powinniśmy się spodziewać podobnego ustawienia Bełchatowa co w meczu z Dnipro: 4-5-1.Jeżeli Ujek zagra w roli napstnika to biorąc pod uwagę iż środek będą tworzyli trzej defensywni pomocnicy to nalezy te ustawienie okreslić bardzo defensywnym.Byc może Lenczyk wystawi dwóch napstników : Ujka oraz Costliego lub Nowaka.W moim przekonaniu spotkanie będzie dosyć nudne ,a efekty czwartkowych spotkań będą widoczne.
Typ : Under

Do góry
#1505135 - 19/08/2007 20:31 Re: 4 kolejka Orange Ekstraklasy (17.08-19.08) [Re: Toledo]
Imeq_ Offline
journeyman

Meldunek: 06/05/2007
Po siatkarskich emocjach pora powrocic do pilki noznej. W tym tygodniu zainwestowalem juz raz swoje pieniadze, zreszta z pozytywnym skutkiem, w mecz z udzialem Belchatowa. Dzis zrobie to po raz kolejny. Okazja ku temu jest spotkanie wyjazdowe wicemistrzow Polski z Groclinem Grodzisk. Obie druzyny graly w czwartek w pucharze UEFA, wiec pewnie czuja w kosciach trudy pucharowych potyczek, co moze odbic sie na poziomie dzisiejszego meczu., ktory moim zdaniem nie bedzie obfitowal w bramki. Belchatow pojedzie do Grodziska, po to, by wywalczyc co najmniej remis, bowiem porazka w meczu ze zdobywca pucharu Polski sprawi, ze dystans do liderow tabeli - Wisly i Legii znacznie sie oddali. Orest Lenczyk zagra z pewnoscia w defensywnym ustawieniu, co w polaczeniu ze slaba ostatnio skutecznoscia grodziskich napastnikow powinno zaowocowac underowym rozwiazaniem w dzisiejszym meczu. Dodatkowo w 6 ostatnich meczach Belchatowa na wyjezdzie, wliczajac mecze w Pucharze Ligi, ani razu nie padlo wiecej niz 2 bramki w meczu. Wydaje sie, ze dzis bedzie podobnie, tym bardziej, ze w ostatnich sezonach mecze pomiedzy tymi druzynami z reguly nie przynosily gradu bramek.

19.08. Groclin - Belchatow
Typ: under 2.5 @1.76
Stawka: 6 Pinnacle

Pozdrawiam
sport-stats

Do góry
Strona 1 z 2 1 2 >

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro