Jak dla mnie:
Jokerit Helsinki v Assat Pori => 1. OVER
Mecz powinien byc raczej jednostronny.
Wygrana Assatu nad Karpatem powinno sie chyba traktowac jako szczescie i slaba predyspozycja Karpatu. Przegrana Jokeritu z JYP, jako pecha.
Fakt faktem Jokerit ostatnio nie strzela zbyt wiele bramek... aczkolwiek oddaje wiele strzalow, gra dobrze, i w wiekszosci swoich meczy po prostu przewaza. Jak dla mnie zdecydowanie JOKERIT.
JYP Jyvaskyla v Karpat => UNDER.
Tego meczu troche boje sie obstawiac. Karpat niby podnioslo sie po sensacyjnej przegranej z Assatem, ale czy aby na pewno do konca. JYP to waleczny zespol, potrafi zaskoczyc... a Karpat, potrafi negatywnie zaskoczyc.
Pelikans Lahti v Tappara Tampere => OVER.
Hmm, Pelicans ostatnimi czasy mnie zaskakuje. Mimo przegranych, ich gra uklada sie calkiem dobrze. Z pewnoscia padnie kilka bramek... a kto bedzie lepszy... stawialbym 1X.
SaiPa v HPK Hameenlinna => 1X. OVER
HPK nie umie grac! Zbyt wiele razy sie na nich zawiodlem... ostatni mecz u siebie vs ILVES 20:50 strzalow na rzecz ILVES. Jak dla mnie Saipa sobie jakos poradzi.
TPS v HIFK Helsinki => 1. UNDER
Niezwyciezeni zatriumfuja!
Aczkolwiek przeciwniki godny uwagi, a ryzyko pierwszej wpadki duze, tym bardziej ze HIFK lepiej sobie radzi na wyjazdach niz home.