KUERTEN.JG w takim razie moglbym otrzymac jakis e-mail od nich dlaczego, przez kogo, a nie bez zadnego powiadomienia blokuja konto i tyle. Taka sama sytuacja powiedzmy, mamy konto w banku i pewnego razu kupujemy cos za posrednictwem allegro dajmy na to, niestety trafiamy na oszusta, to wedlug zasad panujacych w moneybookers, ni z tego ni z owego zamykaja Ci konto powiedzmy na dzien przed 10(wyplata od pracodawcy) nastepnie dzwonisz tam, nikt nie odbiera, maila nie wyslesz bo nie ma publicznie podanego. No to w takim razie mowisz sobie a hu* przeslalem kase oszustowi trudno co tam z wyplata i srodkami ktore posiadam wkoncu "moja?" wina
Skad mialem wiedziec, ze pan x czy pan y jest oszustem? Nie jestem wrozka. Takie sprawy powinny byc rozwiazywane, a nie poblokowac konta bo najlatwiej i najszybciej.
W kazdej normalnej sytuacji wiesz za co dostales mandat, w jakiej sprawie zeznajesz, za co idziesz siedziec lecz tu trzeba sie domyslec bo WIELCY sprawiedliwi uznali, ze trzeba wszystkim zamknac konta bo oszust grasuje.
Jak sam pewnie wiesz Moneybookers istnieje rowniez dlatego, ze w takich celach(wymiana p2p) zostal stworzony, dlaczego mam zaprzestac wymian jak taka funckja u nich istnieje? to tak jakbym mial samochod na gaz i jezdzil tylko na benzynie.