#1478768 - 10/08/2007 19:30
Re: 3 kolejka Orange Ekstraklasy [10-12.08.2007]
[Re: Dziabor]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/03/2006
|
Wisla Krakow - Korona KielceSily ofensywne obu druzyn bardzo silne, choc na papierze silniejsza wydaje sie byc linia Wisly. W tym sezonie Korona nie strzelila jeszcze bramki na wyjezdzie, choc rywal wydaje sie byc trudny to wierze ze Edi + Kowalczyk dadza rade cos dzis ukluc wszelkie media rozpisuja sie i rozpowiadaja ze bedzie to mecz kolejki (obok meczu Belchatow - Lubin). Wisla napewno nie bedzie grac na remis u siebie ani tym bardziej czaic sie na Korone, zaatakuja od pierwszych minut, beda chciali jak najszybciej strzelic bramke. Mysle ze Zielinski nastawia swoj zespol na szybkie kontry, w ktorych wysuniety bedzie Kowalczyk, gdyz dysponuje on o wiele wieksza szybkoscia od Ediego, ktory nadrabia braki w szybkosci swietnym wyszkoleniem technicznym. Swietna robote w destruckji robil w ostatnim meczy Swierczewski, stary wyga gra ostro co takze zaznaczyli pilkarze Wisly, czujac przed nim respekt, o 3 punkty na Reymonta bedzie bardzo trudno, jednak mysle ze remis jest jak najbardziej w zasiegu Zlocisto-Krwistych, mimo tego ze wielu fachowcow juz teraz umieszcza Koorne na fotelu Mistrza Polski... Moj typ: Remis @4.00 SportingBet 2/10 Over 2.5 1.80 Bwin (1.96 10Bet) 8/10 jakby scenariusz tego meczu przebiegał tylko na szybkich kontrach Korony to jak najbardziej sie zgadzam , ale stawianie Korony w fotelu majstra ? gratuluje fachowcom poczucia humoru jak załapie sie na 3 to bedzie miała szczescie a w mojej opini wisła dzis 1, dlaczego ? bo potencjał wiekszy, doswiadczenie również i jeden najważniejszy argument - napewno korony nie zlekceważa
|
Do góry
|
|
|
|
#1478800 - 10/08/2007 19:42
[Re: drfocus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/01/2006
|
pycio26 dzieki za link i przyznam że o tej uchwale nie wiedziałem (padam do stóp i proszę o wybaczenie ) choś muszę przyznać, ze zarówno w Bełchatowie jak i na dzisiejszy wyjazd na Wisłe bilet kosztuje 15 PLN. To samo w Kielcach. Ale nic wracam do tematu bo I g]nuś będzie się denerwował . Radek pisałeś, żeby nie porównywać obrony Wisły i Lecha i w 100% się z Tobą zgodze, ale ja pisze o foramacjach ofensywnej gdzie zagra para Kowalczyk-Edi (bardzo doświadczona para) i jestem pewien, że przynajmniej raz pokonają bramkarza gości (kiedyś wreszcie muszą strzelic na wyjeździe ) . A i już jak się czepiam Radek_89 (echh ten rocznik chyba już mnie nie lubi ) to moim zdaniem nigdy, ale to nigdy nie powiem, że Paweł Brożek jest skuteczny. No i jeszcze co do dominacji Legii i Wisły, hmmm poczekajmy trochę, bo troszkę smieszą mnie głosy że po 2 kolejkach już się mówi, kto będzie walczyl o mistrza. Nie zapominajmy o Bełchatowie i Zagłebiu - choć dla nich będzie zgubne to, że grają w pucharach. Pozdro Co do skuteczności i strzelania bramek przez Koronę - cały czas chodzi mi o jedno. To, że oddali tyle strzałów na bramkę Kotorowskiego, to głównie zasługa obrońców Lecha. I mimo tych 25 strzałów zdobyli tylko jedną bramkę. A tutaj nie dość, że obrona Wisły jest dużo mocniejsza, to istnieje opcja, że Kielczanie wyjdą z jednym napastnikiem. Wobec tych faktów nie uważałbym typu "Obie drużyny strzelą" za najlepszy pomysł, ale to jest tylko moja opinia i masz prawo się z nią nie zgadzać. Mówiąc, że możemy wrócić do starego układu OE podkreśliłem "Po dwóch kolejkach wygląda na to". To nie jest tak, że ja już wygłaszam sądy, ale po pierwszych dwóch kolejkach zauważyłem coś takiego poprostu - chciałbym jednak w swoich przewidywaniach się mylić Drfocus, jak ktoś do mnie przyjaźnie, to jam niezwykł się obrażać
|
Do góry
|
|
|
|
#1478803 - 10/08/2007 19:45
[Re: Chagall]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/08/2005
|
Wisla Krakow - Korona KielceSily ofensywne obu druzyn bardzo silne, choc na papierze silniejsza wydaje sie byc linia Wisly. W tym sezonie Korona nie strzelila jeszcze bramki na wyjezdzie, choc rywal wydaje sie byc trudny to wierze ze Edi + Kowalczyk dadza rade cos dzis ukluc wszelkie media rozpisuja sie i rozpowiadaja ze bedzie to mecz kolejki (obok meczu Belchatow - Lubin). Wisla napewno nie bedzie grac na remis u siebie ani tym bardziej czaic sie na Korone, zaatakuja od pierwszych minut, beda chciali jak najszybciej strzelic bramke. Mysle ze Zielinski nastawia swoj zespol na szybkie kontry, w ktorych wysuniety bedzie Kowalczyk, gdyz dysponuje on o wiele wieksza szybkoscia od Ediego, ktory nadrabia braki w szybkosci swietnym wyszkoleniem technicznym. Swietna robote w destruckji robil w ostatnim meczy Swierczewski, stary wyga gra ostro co takze zaznaczyli pilkarze Wisly, czujac przed nim respekt, o 3 punkty na Reymonta bedzie bardzo trudno, jednak mysle ze remis jest jak najbardziej w zasiegu Zlocisto-Krwistych, mimo tego ze wielu fachowcow juz teraz umieszcza Wisle na fotelu Mistrza Polski... Moj typ: Remis @4.00 SportingBet 2/10 Over 2.5 1.80 Bwin (1.96 10Bet) 8/10 jakby scenariusz tego meczu przebiegał tylko na szybkich kontrach Korony to jak najbardziej sie zgadzam , ale stawianie Korony w fotelu majstra ? gratuluje fachowcom poczucia humoru jak załapie sie na 3 to bedzie miała szczescie a w mojej opini wisła dzis 1, dlaczego ? bo potencjał wiekszy, doswiadczenie również i jeden najważniejszy argument - napewno korony nie zlekceważa oczywiscie ze chodzilo mi o Wisle, taki chochlik
|
Do góry
|
|
|
|
#1478817 - 10/08/2007 19:53
[Re: Chagall]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2006
|
Wisła poprzedni sezon miała poprostu tragiczny to wie każdy Poczyniono bardzo poważne jak na Polską lige zakupy Zostali zawodnicy którzy naprawdę chcą grać a nie wcielać się w role świetych krów Piorunujący początek z Mistrzem Polski a przedtem wygrana w towarzyskim turnieju w Chicago To napewno dodaje pewności Do tego nie ma się co oszukiwać Wisła ma najmocniejszą linie pomocy w Polskiej lidze Może Kosowski to przecietny piłkarz w skali Europy ale w Polsce to zawodnik który dobrymi podaniami może przesądząc wyniki meczów A Korona no cóż 1 mecz z Bełchatowem śmiech na sali Drugi napewno już lepsza gra ale zwyciestwo w dużej mierze dzięki indolencji strzeleckiej piłkarzy Lecha A Pomocnicy Korony No cóż Sasin Świerczewski Nowak Kaczmarek Hermes Jak by na to nie patrzeć troche za mało na Wisłe i to na swoim obiekcie Wisła-Kolporter 1/2 1 2.00 Wisła-Kolporter -1.5 Bramki 1 2.00 Wisła-Korona 1 1.45 over2.5 1.70
|
Do góry
|
|
|
|
#1479184 - 10/08/2007 21:16
[Re: hrabia]
|
old hand
Meldunek: 17/03/2006
|
Wisła Kraków - Korona Kielce 1 Wisła Kraków - Korona Kielce goście strzelą bramkę NIE Już dziś zapowiada nam się bardzo ciekawe spotkanie między Wisłą Kraków i Koroną Kielce. Zdecydowanym faworytem tego meczu jest drużyna z Krakowa, która już teraz jest faworytem do zdobycia mistrzostwa Polski. Biała Gwiazda dzięki nowym zakupom przed sezonem ma najmocniejszy skład w całej lidze. Największym wzmocnieniem jest jednak trener Skorża, który jak na razie odwala niezłą robotę. Bardzo podobała mi się gra Wisły z Sevillą jak i z Zagłębiem, już w tych spotkaniach było widać pracę trenera. Korona natomiast po porażce z GKSem Bełchatów w pierwszej kolejce zdołała się podnieść i wygrała po dobrej grze z Kolejorzem. W meczu z Wisłą powinna wyjść w podobnym składzie tylko zamiast kontuzjowanego Kaczmarka wyjdzie w pierwszym składzie Paweł Sobolewski. Jak dla mnie jest to wzmocnienie(nie podoba mi się w ogóle gra Kaczmarka). Wygrana złocisto-krwistych była jednak przede wszystkim zasługom postawy obrony Lecha. Defensorzy z Poznania popełniali mnóstwo błędów, a gdy stracili bramkę zrobili ich kilkanaście podczas jednej akcji. Linia obrony Wisły jest zdecydowanie mocniejsza od linii Lecha. Moim zdaniem nie popełnią oni tylu błędów, a jak widać korona potrzebowała ich bardzo dużo by strzelić bramkę. Myślę że korona będzie miała trzy razy mniej sytuacji podbramkowych niż w poprzedniej kolejce, a co za tym idzie mniej strzałów, w poprzednim meczu mieli ich, aż 25 i zdołali strzelić tylko jedną bramkę. Według mnie przy dobrej postawie obrony Wisły korona nie zdoła strzelić bramki, a Wisła po ciekawym meczu powinna odnieść zwycięstwo. Prawdopodobne składy: Wisła: Pawełek - Baszczyński, Głowacki, Cleber, Dudka - Kosowski, Cantoro, Jirsak (R. Sobolewski), Zieńczuk (Boguski) - Niedzielan, Paweł Brożek Korona: Mielcarz - Celeban, Kuś, Hernani, Bednarek - Sasin, Świerczewski, Nowak, P. Sobolewski - Edi, Kowalczyk
|
Do góry
|
|
|
|
#1479871 - 11/08/2007 00:52
[Re: Gowysp]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2005
|
Wisła Kraków- Korona Kielce under2,5
Jeden z z hitów kolejki i bardzo ważny dla obu drużyn. Dla gospodarzy to szansa, żeby potwierdzić, że są jednym z głównych kandydatów do mistrzostwa i Korony, że wpadka w pierwszym meczu mają już za sobą i nie będą im się zdarzać takie wpadki jak w Bełchatowie. Większość stawia na sporą liczbę bramek ale mi się wydaje, że skończy się 1:0, 2:0 dla Wisły. Korona cofnie się i będzie liczyć na kontry i szybkość Kowalczyka. Dla Wisły to nie będzie taki sam mecz jak z mistrzem Polski - Zagłębiem Lubin ponieważ to oni będą musieli mieć inicjatywę w tym meczu i konstruować akcję pozycyjne. A bez piłkarza, który pokieruje grą w środku może być ciężko. Brakuje Wiśle takiego Iwańskiego czy Garguły bo ani Sobolewski, Cantoro takimi nie są. Nie wiem jak prezentuje się ten Czech ale to też nie jest typowy rozgrywający. W Koronie Świerczewski postawi ciężkie warunki rywalom i na pewno będzie ciężko się grało środkowym Białej Gwiazdy. Wisła będzie się starała atakować skrzydłami gdzie Kosowski, będzie próbował akcji indywidualnych i wrzutek do napastników, a Brożek i Niedzielan nie są to zawodnicy, którzy będą wygrywać dużo pojedynków główkowych. A drugie skrzydło gdzie gra Zieńczuk jest zdecydowanie słabsze i jeżeli uda się powstrzymać Kosowskiego to może być i niespodzianka na Reymonta.Uważam, że Wisła będzie miała mniej miejsca niż w pierwszym meczu ligowym i trudniej będzie im stwarzać akcję ofensywne. Kurs na under2,5 w okolicach 1,95.
|
Do góry
|
|
|
|
#1480984 - 11/08/2007 04:46
[Re: pescar]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/10/2005
|
GKS Bełchatów – Zagłębie Lubin
Ostatnie spotkanie miedzy tymi drużynami miało miejsce na tydzień przed rozpoczęciem rozgrywek ligowych, kiedy to w meczu o Superpuchar Orange Ekstraklasy Zagłębie wygrało (po kiepskiej grze) na swoim boisku 1:0. Trener Lenczyk nie wystawił jednak najmocniejszego składu, drużyny były ‘nieświeże’ po przygotowaniach, a priorytetem były liga i puchary, a nie jakieś podrzędne trofeum, na siłe wcisnięte do kalendarza. Dzisiaj sytuacja przedstawia się nieco inaczej. Zagłębie po meczu w Bukareszcie pożegnało się z eliminacjami do Ligi Mistrzów (zostawiając na boisku sporo sił), natomiast GKS po szczęśliwym wyeliminowaniu Gruzinów czeka na czwartkowy mecz w Dniepropietrowsku. Na pewno jednak Lenczyk pod kątem tego spotkania nie będzie nikogo szczególnie oszczędzał. Oba zespoły w porównaniu z ubiegłym sezonem mają znacznie zmniejszoną siłę ognia. W drużynie z Bełchatowa cały czas kontuzjowani są Garguła i Chwalibogowski. Pełnej dyspozycji po kontuzjach nie osiągnęli też Nowak i Ujek, Carlo Costly’emu - choć jego akurat kontuzje omijały- także daleko do formy z wiosny. Trudno oczekiwać aby lekarstwem na kłopoty w ataku okazał się niedawno zakontraktowany, niezgrany jeszcze z nowymi kolegami Janusz Dziedzic. Dodatkowo w drużynie wicemistrzów polski zabraknie filaru obrony- Dariusza Pietrasiaka. Do składu wraca za to prawy obrońca Marcin Kowalczyk. Dużo większy problem z napastnikami ma ‘polski Murinho’. Do kontuzjowanego w sobote Andre Nuneza dołączył Piotr Włodarczyk, dzieki czemu jednym zdrowym, reprezentującym pierwszoligowy poziom napastnikiem w kadrze Zagłębia został Michał Chałbiński, który i tak nie ma jeszcze siły na grę przez pełne 90 minut. W pierwszych dwóch kolejkach Bełchatów nie stracił jeszcze bramki. Zagłębie straciło dwie, biorąc jednak pod uwagę ofensywne ustawienie z Widzewem (moim zdaniem jutro, świadomi tego jak trudne do odrobienia mogą być ewentualne stracone gole, skupią się przede wszystkim na obronie) i ofensywny potencjał jaki posiada Wisła (vide dzisiejszy wynik z Koroną) nie jest to dużo, a wręcz przeciwnie, bardzo dobrze świadczy o obronie miedziowych. Przeglądając fora internetowe zauważyć można, że najczęściej powtarzającym się typem na to spotkanie jest remis. Rzeczywiście, jest to bardzo prawdopodobne. Biorac jednak pod uwagę, iż w dotychczasowych potyczkach tych drużyn rezultat taki padł tylko raz (podczas pierwszej w 1995r), dużo pewniejsze według mnie jest zagranie undera. W Bełchatowie panuje dużo mobilizacja i scenariusz w którym pierwsza bramkę zdobywa GKS, a potem umiejętnie broni prowadzenia także nie jest pozbawiony sensu.
GKS Bełchatów – Zagłębie Lubin Typ: under 2,5 gola Kurs: 1,8
|
Do góry
|
|
|
|
#1481368 - 11/08/2007 06:22
[Re: pycio26]
|
old hand
Meldunek: 03/05/2006
|
Myślę, że w Poznaniu zostanie także lewy obrońca rodem z Peru (reprezentant kraju)- Luis Henriquez, którego Smuda chwalił w wywiadach. Luis Henriquez - jest reprezentantem Panamy,a nie Peru Otóż w Poznaniu nie pojawią się kibice gości, których jeszcze obowiązuje zakaz z poprzedniego sezonu.
Kibice z Zabrza nie mają zakazu na ten mecz W Lechu nie zagra Pitry.
|
Do góry
|
|
|
|
#1481903 - 11/08/2007 16:36
[Re: tyszanin]
|
journeyman
Meldunek: 01/08/2006
|
Toledo Preview's dalsz ciąg 5.Bełchatów - Zagłębie Spotkanie mistrza z wicemistrzem.W moim przekonaniu żadna z tych drużyn w tym sezonie nie zdobędzie majstra.Komentatorzy polskiej ligi zwracają uwagę na nieco gorszy poziom gry drużyny z Bełchatowa.Odpowiedź na ten niepokojący stan rzeczy jest prosty : Łukasz Garguła. Brak tego zawodnika powoduje,iż zespół Lenczyka jest pozbawiony conajmniej 50% kreatywności i tym samym polotu w akcjach ofensywnych.Z drugiej strony mam drużyne która zostawiła kawał zdrowia w pojedynku z rumuńską Steauą.Kiedy polska drużyna gra w pucharach to Under oraz porażka jest bardzo prawdopodobna. I te bajki Szymkowiaka oraz trenera Zamilskiego,że Zagłębie wygra te spotkanie można włożyc między książki.Nie ma takiej możliwości Typ : Under,można również zastanowić sie nad zwycięstwem gospodarzy. 6.Legia - Groclin Legia trenera Urbana pokazuje zupełnie nowe oblicze.W szczególności grze taktycznej.Za jedno Legię trzeba docenić cały czas próbują rozgrywać piłkę od tyłu od obrońców przez pomocników itd.Ponadto stosują natychmiastowy pressing a to może być główną bronią Groclinu.W moim przekonaniu Legia stoi przed bardzo trudnym zadaniem,a ponadto Groclin ma na stadionie Legii wspaniały bilans.Kiedy usłyszałem,że trener Zielińskiobjął drużynę Groclinu ucieszyłem się,bowiem to co zrobił w poprzedniej rundzie z Odrą robiło wrażenie.Szkoda,że Drzymała sprzedał mu Golińskiego i oddał za darmo Chinyamę.Po wpadce z Ruchem Groclin w meczu z Jagiellonią pokazał na co ich stać.To,że Ślusarski nie zaliczył hattricka trzeba okreslić mianem pewnego rodzaju cudu. Widząc sposób gry Legii widzę ogromne szansę Groclinu, która stara się grać wysoko,pressingiem. Podobnie grała Jaggielonia i jak skończyła ...w żadnym wypadku kurs 1,5 na Legię nie jest do gry. Typ : Groclin strzeli bramkę,dla odważniejszych X2 7. Lech - Górnik Naprawdę Lech nie zasłużył porazkę z Koroną.To co zagrali w ofensywie chłopcy /smudy robiło wrażenie.Wydaje się,że pewien etap pracy Smuda ma za sobą i teraz przyjdą efekty pracy.Już teraz widac,że zakupy w postaci Floriana i Regifo okazały sie trafione.Niepokoi mnie tylko o ironio losu falstart Górnika z Legią,ponieważ nie możemy racjonalnie ocenić ich poitencjału. Jest dobry trener sa nowi piłkarze ,możny sponsor przeciez Górnik nie przegrał żadnego spotkania w sparingach,dlatego mecz z Legią może nam zamazać prawdziwy obraz tej drużyny.Kiedy LEch gra u siebie zawsze trzeba brać pod uwage zwycięstwo gospodarzy. Jednak w tym przypadku byłbym bardzo ostrożny. Typ : Obydwie drużyny strzelą bramkę.
|
Do góry
|
|
|
|
#1481942 - 11/08/2007 17:03
[Re: s_LP]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/10/2005
|
Myślę, że w Poznaniu zostanie także lewy obrońca rodem z Peru (reprezentant kraju)- Luis Henriquez, którego Smuda chwalił w wywiadach. Luis Henriquez - jest reprezentantem Panamy,a nie Peru Otóż w Poznaniu nie pojawią się kibice gości, których jeszcze obowiązuje zakaz z poprzedniego sezonu.
Kibice z Zabrza nie mają zakazu na ten mecz W Lechu nie zagra Pitry. No dobrze, że sprostowałeś mój błąd co do Panamczyka Nawet nie wiem czemu napisałem, że z Peru ?! Ale fajnie, że to poprawiłeś. A co do przyjazdu gości, to zgadza sie, że mogą przyjechać. Zobacz na datę mojego posta! Mieli mieć zakaz ale wczoraj go odwołano (oficjalnie ok. godz. 12). pozdr.
|
Do góry
|
|
|
|
#1482203 - 11/08/2007 19:17
[Re: hrabia]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2006
|
Wisła poprzedni sezon miała poprostu tragiczny to wie każdy Poczyniono bardzo poważne jak na Polską lige zakupy Zostali zawodnicy którzy naprawdę chcą grać a nie wcielać się w role świetych krów Piorunujący początek z Mistrzem Polski a przedtem wygrana w towarzyskim turnieju w Chicago To napewno dodaje pewności Do tego nie ma się co oszukiwać Wisła ma najmocniejszą linie pomocy w Polskiej lidze Może Kosowski to przecietny piłkarz w skali Europy ale w Polsce to zawodnik który dobrymi podaniami może przesądząc wyniki meczów A Korona no cóż 1 mecz z Bełchatowem śmiech na sali Drugi napewno już lepsza gra ale zwyciestwo w dużej mierze dzięki indolencji strzeleckiej piłkarzy Lecha A Pomocnicy Korony No cóż Sasin Świerczewski Nowak Kaczmarek Hermes Jak by na to nie patrzeć troche za mało na Wisłe i to na swoim obiekcie Wisła-Kolporter 1/2 1 2.00 Wisła-Kolporter -1.5 Bramki 1 2.00 Wisła-Korona 1 1.45 over2.5 1.70 Pełny sukces izzzi
|
Do góry
|
|
|
|
#1484462 - 12/08/2007 06:10
[Re: Chaoz]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 23/08/2006
|
krotkie info z bulgarskiej
niezly mecz poznanskiej lokomotywy, pierwsze 30 min to miazdzaca pzrewaga lecha i 3-4 dobre sytuacje do strzelenia gola ostatni kwadrans pierwszej polowy to kopanina, ktora mogla zakonczyc sie golem dla gornika- swietna obrona dolhy-bedzie to bardzo pewny punkt lecha pierwsze 10 min 2polo to 2-3 grozne akcje zabrzan, lech pogubiony, dopiero kapitalna bramka rejsika z wolnego dodala im skrzydel, lech zaczal grac szybciej, agresywniej w srodku pola, piekne akcje oskrzydlajace konczyly sie skuecznymi strzalami: wilka, rengifo i zajaca moment niefrasobliwosci przy stalym fragmencie skonczyl sie bramka dla zabrzan niezly mecz, szybki, 20 tys na trybunach, lechici w niezlej formie, choc gornik grozny w kontratakach
|
Do góry
|
|
|
|
#1485040 - 12/08/2007 16:40
[Re: szymon0305]
|
newbie
Meldunek: 11/08/2007
|
macie moze sklad o meczu Legi z Groclinem >?
|
Do góry
|
|
|
|
#1485323 - 12/08/2007 18:29
[Re: Carsten87]
|
veteran
Meldunek: 28/09/2001
|
Za Legia.net: Przewidywane składy: Legia: Mucha - Bronowicki, Szala, Astiz, Wawrzyniak - Radović, Vuković, Roger, Edson - Grzelak, Chinayama Groclin w tym sezonie jest bardzo nieprzewidywalny. Sam nie wiem co o nich sądzić. Wprawdzie w Warszawie zawsze grali dobrze (od 7 lat Legia nie wygrała z nimi meczu na Łazienkowskiej) ale jakoś mnie nie przkonują na papierze. Chyba jednak odejście Skorży z Groclinu to był krok wstecz dla tej drużyny. W meczu UEFA z Azerami zaprezentowali się słabo. Podobnie w 1szej kolejce z Chorzowem (1:4). Potem przekonujące zwycięstwo wyjazdowe 3:1 z Jagiellonią. Legia sezon rozpoczęła dobrze (nie licząc wpadki z VEtrą) i wygląda na to że będą się liczyli w walce o mistrzostwo. Przyjście Gizy wzmacnia jeszcze konkurencję w pomocy, która wydaje się być najsilniejszą formacją Legii strzelającą sporo bramek. Historycznie patrząc mecze w Warszawie były raczej underowe, ale tutaj chyba zdecyduję się na over mając na uwadze słabą postawę Groclinu w obronie i spory potencjał ofensywny Legii. Over 2.5 @2.06 w Pinnacle stawka niska pzdr
|
Do góry
|
|
|
|
#1492619 - 14/08/2007 22:33
[Re: grzesol]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/09/2003
|
Wisła Kraków - Górnik ZabrzeData: 14.08 20:00 Zaległy mecz 1. kolejki Orange Ekstraklasy Wisła Kraków w gazie. Po ograniu mistrza, Zagłębia Lubin, 1:0, w piątkowy wieczór rozbiła na własnym stadionie Koronę Kielce 4:0. Górnicy w zupełnie innych humorach. Dwa mecze - dwie porażki. 0:3 z Legią, 1:4 z Lechem. A miało być tak pięknie... Wisła zagra w tym meczu bez Kamila Kosowskiego i Radosława Sobolewskiego. Nie powinno to jednak przeszkodzić ekipie "Białej Gwiazdy" w odniesieniu przekonującego zwycięstwa. "Sobola" zastąpi prawdopodobnie utalentowany Czech Tomas Jirsak, na którego dobry występ mocno liczę. "Kosę" może zastąpić ktoś z zawodników: Paulista, Boguski, Ćwielong. Poza tym do kadry meczowej wskoczyli Piotr Brożek i Patryk Małecki i być może któregoś z nich zobaczymy dziś na boisku. Bilans meczów Wisły z Gónikiem w I lidze: łącznie: 88 meczów - 31 zwycięstw Wisły - 23 remisy - 34 zwycięstwa Górnika; bramki 120:132 w Krakowie: 44 - 18 - 17 - 9; 66:50 na wyjeździe: 44 - 13 - 6 - 25; 54:82 Ostatnie konfrontacje: 04.03.2007 Górnik 0:4 (0:2) Wisła, gole: Paweł Brożek 35, 45, Paulista 51, Małecki 82 29.07.2006 Wisła 1:0 (1:0) Górnik, gol: Cleber 22 06.05.2006 Wisła 2:0 (0:0) Górnik, gole: Zieńczuk 60, Paulista 64 05.11.2005 Górnik 0:1 (0:1) Wisła, gol: Sobolewski 40 25.05.2005 Wisła 2:1 (1:0) Górnik, gole: Baszczyński 35, Żurawski 89 - Lička 86 07.11.2004 Górnik 1:3 (0:3) Wisła, gole: Chałbiński 58 - Zieńczuk 9, Frankowski 13, Żurawski 36 27.03.2004 Górnik 0:4 (0:2) Wisła, gole: Gorawski 7, Mijailović 24, Żurawski 63, 86 22.08.2003 Wisła 2:0 (0:0) Górnik, gole: Żurawski 66, Frankowski 73 19.04.2003 Wisła 4:0 (2:0) Górnik, gole: Szymkowiak 3, Kosowski 31, 71, Żurawski 63 23.09.2002 Górnik 1:2 (0:2) Wisła, gole: Kompała 64 - Kuźba 38, 40 Typ: Wisła Kraków (-1) 1.60
|
Do góry
|
|
|
|
|
|