#1475562 - 10/08/2007 00:14
3 kolejka Orange Ekstraklasy [10-12.08.2007]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/03/2006
|
Zapraszam do dyskusji
|
Do góry
|
|
|
|
#1475587 - 10/08/2007 00:18
Re: 3 kolejka Orange Ekstraklasy [10-12.08.2007]
[Re: drfocus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/09/2005
|
10/08 19:00 Ruch Chorzów - Zagłębie Sosnowiec
W piątek dojdzie do świętej wojny, a mianowicie hanysy zagrają z gorolami z Sosnowca. W ostatnich 2 sezonach Ruch nie wygrał z Zagłębiem i na pewno będą chcieli się przełamać. Goście w tym sezonie nie zdobyli punkty, grają słabo. Ponadto wiadomo, że za rok spadną, więc o u niektórych piłkarzy mogą być problemy z motywacją. Jednak na pewno takiego problemu nie będzie u rodowitych gorali, dla których będzie to wyjątkowe spotkanie. W drużynie gospodarzy na pewno nie zagra Jezierski, który jak dotąd grał dobrze, strzelił bramkę i zaliczył asystę. Pod znakiem zapytania stoi występ Balaza, który także spisywał się przyzwoicie. W drużynie gości nie zagra Skrzypek. W tym zespole jednak spodziewam się większych korekt w składzie, bowiem słabo grają Gawęcki, Berliński, nie zachwyca Bagnicki, więc możliwe, że zamiast nich zagrają zmiennicy. Faworytem tej potyczki są gospodarze, jednak odpuszczam to spotkanie, bowiem jest zbyt dużo niewiadomych, co do wyjściowych składów. Goście mogą spodziewać się dużego dopingu, ponieważ ma być aż 2 000 przyjezdnych kibiców. Skandalem jest to, że kibice gości mają tańsze bilety niż gospodarze.
|
Do góry
|
|
|
|
#1476408 - 10/08/2007 03:11
[Re: antyfutbol]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/09/2005
|
10/08 20:00 Wisła Kraków - Korona Kielce
Po wspaniałym starcie, Wisła Kraków gościć będzie Koronę Kielce. Wiślacy w pierwszym swoim meczu po doskonałej grze wygrał na wyjeździe z mistrzem Polski, Zagłębiem Lubin. Doskonale spisali się sprowadzenie w przerwie: Niedzielan i Kosowski, którzy jednak narazie nie są przygotowanie na pełne 90 minut gry. Na szczególne uznanie zasługuje ten drugi, który szalał na prawym skrzydle, stwarzając sytuacje dla swoich kolegów i samego siebie. Powoli do formy wraca Paweł Brożek, który strzelił bramkę na szalę zwycięstwa. Obrona "Białej Gwiazdy" też spisywała sie bez zarzutu, na przedpolu wszystkie piłki wyłapywał Pawełek. Korona znacznie poprawiła swoją grę, wygrywając z Lechem 1:0. Bardzo dobre zawody rozegrał wtedy Edi i Świerczewski. Korona zmarnowała w tym meczu sporo okazji, jeśli chcą nawiązać walkę z Wiślakami, muszą być zdecydowanie skuteczniejsi. Gospodarze podejdą do tego spotkania bez żadnych osłabień, natomiast w drużynie gości nie zagrają kontuzjowani Gajtkowski i Kaczmarek. Trener Wisły, Skorża zapowiada niespodziankę w składzie. Moim zdaniem w wyjściowej jedenastce zagra czeski pomocnik Jirsak,a zmieni on kogoś z dwójki Cantoro, Sobolewski (jest znany z "gorącej" głowy, lubi łapać głupie kartki). Zapowiada się nam dobre widowisko z dominacją zespołu gości. Myślę, że mieszanka doświadczenia i młodości jest gwarantem pewnego zwycięstwa gospodarzy.
|
Do góry
|
|
|
|
#1476448 - 10/08/2007 03:31
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
No niestety, dla Korony, ale o punkty w Krakowie będzie bardzo ciężko. Wisła jest na fali i najprawdopodobniej zagra bardzo dobre zawody. Jeśli tak się stanie, to wygra mecz i zainkasuje 3 punkty. W ekipie Białej Gwiazdy szczególnie bardzo dobrze prezentuje się formacja defensywna. Poza tym Wisła b. dobrze wypadła jako zespół. O ile Kosowski rozegrał świetny mecz, to ja nie wiem, skąd takie pochwały pod adresem Niedzielana. Czyżby zaważyła na tym "stasiakowa" asysta Wtorek niczego wielkiego nie pokazał. Bolaczką Wisły jest nadal skuteczność i tu upatrywałbym szans dla Korony U złocisto-krwistych nie przekonuje mnie obrona, choć z Lechem było lepiej niż z Bełchatowem. W drugiej linii będzie sporo walki - Cantoro, Sobolewski vs. Hermes, Świerczewski Oby zagrał Bonin, to będzie jeszcze ciekawiej, bo Sasin jest pomimo wszystko gorszy. Bardzo podobał mi się Edi i to nadzieja dla Korony Pozostali napastnicy prezentują się już gorzej, obojętnie kto wyjdzie Trzeba zwrócić też uwagę na H2H oraz na to, że Skorża ma pod górę na własnym boisku. Wisła powinna wygrać, ale kurs trochę niski W drugiem meczu faworytem jest Ruch. Sosnowiec co prawda w Poznaniu wypadł nieżle, ale popłynął i tak. W następnym meczu była już nędza i z taka grą Sosnowiec po rundzie jestennej moze nie wyjść spod kreski i być na minusie Ale takie mecze beniaminków typu hanysy - gorole chyba nie warte są gry.
|
Do góry
|
|
|
|
#1476591 - 10/08/2007 04:01
[Re: rene]
|
Carpal Tunnel
|
To ja na początek odniosę się do meczów jak wy to piszecie hanysy-gorole. Niby na papierze bez problemów powinni wygrać Niebiescy jednak patrząc na H2H już wcale nie wygląda to tak rewelacyjnie, ale jak to się mówi biednemy wiatr w oczy . Degradacja, ujemne punkty i do tego jeszcze tracą bramkę w 90' . Znając życie teraz czas na jakiegoś swojaka. Zagłębie chce być jak matka Teresa i karze wszystkich pokolei i uśmiecha się do leśnych dziadków z miodowej, że moze jednak zmianią zdanie - kto wie mają nato 9 miesięcy. Ogólnie mecz NO BET w końcu gdzieś gorole muszą punkty zdobywać. P.S. michael89 - nie wiem co to za bzdurne informacje masz, że wielki skandal jeśli chodzi o bilety, bo nie wiem czy wiesz (a z tego co widze nie wiesz) to jest przepis, że kibice przyjezdni nie zależnie gdzie jadą cena biletów jest zawsze TAKA SAMA - 15 PLN Co do meczu najwspanialszej drużyny na świecie, która jedzie spotkać się z drużyną Wisły Kraków to niestety muszę podzielić zdanie, że Korona ma małe szanse na zwycięstwo, ale bez przesady kursy 1.50 na krakowian to śmiech. Moim typem na ten mecz jest typ, że obie drużyny strzelą Korona w meczu z Lechitami oddała 25 strzałów Wisła bodajże 19 w meczu z Lubinem. Edi to naprawdę bardzo dobry zawodnik i w parze z Kowalczykiem jestem pewien, że uda im się choć raz rozklepać obronę i strzelić gola. Z drugiej strony obrona Kielczan i najwieksze osłabienie a mianowicie powrót Drzymonta . Co do Gajtka to już każdy zna moje zdanie, jeśli chodzi o Kaczmarka to jak już pisałem wielokrotnie to jest taki jeżdzieć bez głowy, Sobol moim zdaniem klase lepszy. Jeśli chodzi o Bonina to każdy by go wolał od Saszy - ale chyba oprócz Zielka
|
Do góry
|
|
|
|
#1477336 - 10/08/2007 06:16
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/10/2005
|
P.S. michael89 - nie wiem co to za bzdurne informacje masz, że wielki skandal jeśli chodzi o bilety, bo nie wiem czy wiesz (a z tego co widze nie wiesz) to jest przepis, że kibice przyjezdni nie zależnie gdzie jadą cena biletów jest zawsze TAKA SAMA - 15 PLN
Tu sie mylisz było tak, ale już nie jest. Teraz ceny biletów dla gości mogą ustalać władze klubu, zresztą lektura niżej. http://www.kibicewisly.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=892&Itemid=107pozdr.
|
Do góry
|
|
|
|
#1477774 - 10/08/2007 07:20
[Re: pycio26]
|
stranger
Meldunek: 27/02/2007
|
Radek niestety moj poprzenik ma racje!Teraz nie bedzie to 15 zł jak kiedys. Terwaz wykombinowali,ze cene biletu gosci bedzie ustalal gospodarz w porownaniu z cenami biletow sektorow zajmowanych przez gospodarzy sasiadujaych z klatka! Wlasnie w ten sposob jadac do kielc poderzewam ze z 40-50 zł bedzie kossztowal sam bilet!Jesli jest ktos z Poznania to moze wyprostowac ta cene!
|
Do góry
|
|
|
|
#1478090 - 10/08/2007 08:15
|
Carpal Tunnel
|
Miało być "nie jest to skandal!" Lech - GórnikW Poznaniu mowa tylko o zwycięstwie, aż strach pomyśleć co by się działo po "niespodziance". Na pewno posadka Franza by się "zachwiała". Już po porażce w Kielcach słychać było o zmianie trenera (mowa o kibicach). Smuda po ostatnim meczu narzekał na wąską kadrę Kolejorza. Sytuacja już sie zmieniła pozyskano (nareszcie) lewego obrońcę - Serba Ivana Djurdjević'a, który może zagrać już w sobotę . Lech testuje także kilku innych piłkarzy, którzy mogą zasilić kadrę. Myślę, że w Poznaniu zostanie także lewy obrońca rodem z Peru (reprezentant kraju)- Luis Henriquez, którego Smuda chwalił w wywiadach. Więc w szeregach gospodarzy na pewno nastroje polepszone i powinny być troszkę podrażnione nabywaniem nowych zawodników. Rywalizacja się przyda, aby żaden zawodnik nie przechodził już obok spotkania tylko nim żył! Przewidywany skład: Znowu oficjalnie mowa jest o występie Dolhy od pierwszego gwizdka. W defensywie głośno jest o jednej zmianie, tzn kibice marzą o tym by Wilka przesunięto na jego nominalną pozycje - lewą pomoc, a na lewej obronie powinien zagrać nowy nabytek - Djurdjević. To było by chyba dobre wyjście tym bardziej, że Pitry ma drobny (niby) uraz. W środku i na prawej powinno zostać bez zmian (Heniek, Szeryf i Muraś), Smuda słabą postawę Quinterosa tłumaczył prywatnymi problemami. Z przodu powinien zagrać wracający po jedno meczowej przerwie Reksio. Czyli ustawienie defensywne (4-5-1) do czego przyzwyczaja Nas Smuda Przewidywany skład:Dolha - Djurdjević, Dymkowski, Tanevski, Kikut, - Wilk, Scherfchen , Quinteros, Murawski, Zając, - Reiss Osobiście wolałbym ustawienie 4-4-2 (zamiast Quinterosa, Rengifo przesunięty do Reissa). Ale to tylko moje malutkie marzenie... z Niebiesko-Białym pozdrowieniem
|
Do góry
|
|
|
|
#1478209 - 10/08/2007 08:39
[Re: Radek_89]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
... a tutaj piłkarze pokroju Niedzielana czy Brożka zagrają dużo skuteczniej niż napastnicy z Wielkopolski...
...według mnie wielce prawdopodobny jest powrót układu sił w Ekstraklasie "Wisła, Legia i długo, długo nic"... Odnośnie skuteczności Wisły, to ja takowej nie zauważyłem ani z Sevillą, ani z Zagłębiem. Biała Gwiazda w obu tych meczach stworzyła sobie mnóstwo sytuacji do strzlenia gola, a skuteczność była wiosenna, czyli niewiele się zmieniło. Wbrew pozorom Wisła w meczu z Koroną tak wielu sytuacji wypracować nie musi, bo moim zdaniem Korona zagra piątką pomocników i jednym wysuniętym napastnikiem, co zmusi Wisłę do ataku pozycyjnego. Niedzielan, Brożek to są napastnicy do kontrataku bardziej. Ja spodziewam się, że wybiegnie Ćwielong i Brożek. Kosowski zagra tym razem po swojej lewej stronie, a na prawej pomocy Boguski lub Paulista. Zieńczuk może iść pograć, ale do kasyna Myślę, że Wisła pomimo wszystko wygra, ale po ciężkim meczu. Co do twierdzenia, że w tym sezonie wracamy do układu Legia - Wisła, a potem dalej nic - absolutnie się nie zgodzę. Bełchatów i Lubin są bardzo mocne, choć może jeszcze tego nie widać. Lech i Korona mnie nie przekonały, ale sporo namieszają i być moze któryś z tych klubów zamelduje się w czubie. Oprócz tego jest kilka zespołów, z którymi niełatwo będzie o punkty. W tym sezonie bdzie większa przepaść pomiędzy czołową 6-8, a resztą
|
Do góry
|
|
|
|
#1478262 - 10/08/2007 08:53
|
Pooh-Bah
Meldunek: 14/03/2003
|
Ruch Chorzów - Zagłębie Sosnowiec Bilety : Skandalu nie było i nie ma ponieważ ceny biletów dla fanów gości nie odbiegają od cen biletów w analogicznych miejscach na stadionie dla kibiców Ruchu,cennik : - trybuna górna - 40 zł - trybuna dolna - 30 zł - pozostałe sektory - 20 zł Kibice Zagłebia zajmą sektory za bramką gdzie cena biletów wynosi 20 zł zas kibice Ruchu zapłacą ciut wiecej z uwagi że Ruch wzorem zachodnich klubów wkalkulował w cenę atrakcyjnośc przeciwnika.Logiczne więc jest ze atrakcyjnośc rywala płaci jedna strona.Ponadto jakby nie patrzec 2000 biletów to calkiem niezly hurt. Cele i zaangazowanie Nie jest prawdą michael89 iż Zagłebie nie ma o co grac poniewaz jak piszesz po sezonie zostaną zdegradowani.Po pierwsze - przy ul.Miodowej jest wszytsko mozliwe a do wiosny jest wiele czasu i nie zdziwi mnie zmiana decyzji.Po drugie - jesli nawet Zagłebie zostanie zdegradowane to i tak cel jest bardzo wysoki bo jest to walka o spadek ale tylko o jedna klase rozgrywkową.Ponadto poczekajmy co dalej z afera korupcyjną,przeciez Arka,Zagłebie czy Leczna nie kupywaly meczy między soba.Z pewnością afera zatoczy wieksze kregi i moze byc jeszcze caliem ciekawie z tymi spadkami.Nie czarujmy sie , czystych klubów nie ma w OE ani w 2 lidze.Kazdy klub ma cos na sumieniu.
Masz za to 100% racji że motywacji nie zabraknie jak to nas nazywasz u "goroli".Jednak powinienes pójśc krok dalej i sprawdzić ile to tych "goroli" gra w Zagłebiu.Obecnie w kadzre mamy tylko 3 czy 4 Zagłebiaków: Skrzypek - kontuzja, wystep maloprawdopodobny Adrian Marek -kadrowicz młodzieżowki ,kontuzja ,występ raczej wykluczony Berliński - bez formy,szybkosci, przygotowania mam nadzieję iz nie zagra Szatan- syn sponsora, jesli wejdzie to na kilka ostatnich minut Zanosi sie więc na to iz od pierwszych minut nie wystapi zaden rodowity Zagłebiak(chyba nikogo nie pominalem) a Ty michael89 piszesz ze jestes spokojny o motywacje wsród rodowitych "goroli"?!
Skoro jestesmy przy graczach którzy nie zagrają, dodam do powyzszej listy Zubanovica,Pacha i Kosciukiewicza oraz Prymulę którego w Sosnowcu juz nie ma.Trzeba jeszcze wspomniec iz najwieksza bolączką sosnowiczan jest obecnie pozycja bramkarza.Jak wiadomo Peskovic opuścil nasz klub i nie posiadamy godnego nastepcy.Gąsiński który szczęsliwie ale niezbyt pewnie bronil w meczu z Kolejorzem jest kontuzjowany.Sprowadzony w zeszlym tygodniu z Ukrainy niejaki Kopyl wyjechal po wizę pozostaje więc jedynie wychowanek Sląska Swiętochlowice niedoswiadczony Adam Bensz.Jesli Ukrainiec nie dotrz edo jutra do Sosnowca bramkarzem rezerwowym bedzie Kurdziel - trener bramkarzy i kierownik druzyny. Chwalone po meczu z Lechem(ciekawe za co, skoro zaczeli grac przy stanie 0:3 a raczej to Lech odpuscil a gdyby wykorzystal Lech choc polowe doskonalych szans nie skonczyloby sie na 4 golach a 6-7) zagrało w Wodzislawiu bardzo slabo.Mimo iz bramkę stracilismy w 89 min moznaby powiedziec pech, ale to nic bardziej mylnego, sprawiedliwosci stalo sie zadosc.Pomijając pierwszy kwadrans pozostale 75 min Zagłebie zagralo nie tylko ponizej oczekiwań ale i na poziomie drugoligowym co w sumie nie dziwi bo wartosciowych zawodników jak na lekarstwo.
Nasz rywal zza miedzy chorzowski Ruch w okresie letnim poczynil zdecydowanie lepsze zakupy czego efekty widać juz po 2 pierwszych kolejkach.Znokautowana Dyskobolia,dobry wystep z Cracovia pozwalają fanom Ruchu patrzec w przyszlość optymistycznie.
Gdyby to był zwykły mecz nietrudno byloby wskazac faworyta jednak sa to derby województwa,jest to nazywana przez wielu Swieta Wojna a ona rzadzi sie swoimi prawami.Zawsze bez wzgledu na zajmowane przez oba zespoły pozycje na boisku bylo goraco, bardzo gorąco. Tutaj sie wklada głowe tam gdzie w innym meczu strach wlozyc nogę. To po prostu Swieta Wojna, juz po raz 75 ty i jak zwykle wynik jest sprawa otwartą.
W dotychczasowych 74 meczach Ruch byl górą 31 razy, 21 razy był remis zas Zagłebie wygralo 22 razy.Co ciekawe od prawie 15 lat Ruch nie wygrał z Zagłebiem,najczesciej w Sosnowcu wygrywalo Zaglebie zas pzry Cichej przewaznie był remis...
|
Do góry
|
|
|
|
#1478492 - 10/08/2007 16:53
[Re: dardaw]
|
Carpal Tunnel
|
pycio26 dzieki za link i przyznam że o tej uchwale nie wiedziałem (padam do stóp i proszę o wybaczenie ) choś muszę przyznać, ze zarówno w Bełchatowie jak i na dzisiejszy wyjazd na Wisłe bilet kosztuje 15 PLN. To samo w Kielcach. Ale nic wracam do tematu bo I g]nuś będzie się denerwował . Radek pisałeś, żeby nie porównywać obrony Wisły i Lecha i w 100% się z Tobą zgodze, ale ja pisze o foramacjach ofensywnej gdzie zagra para Kowalczyk-Edi (bardzo doświadczona para) i jestem pewien, że przynajmniej raz pokonają bramkarza gości (kiedyś wreszcie muszą strzelic na wyjeździe ) . A i już jak się czepiam Radek_89 (echh ten rocznik chyba już mnie nie lubi ) to moim zdaniem nigdy, ale to nigdy nie powiem, że Paweł Brożek jest skuteczny. No i jeszcze co do dominacji Legii i Wisły, hmmm poczekajmy trochę, bo troszkę smieszą mnie głosy że po 2 kolejkach już się mówi, kto będzie walczyl o mistrza. Nie zapominajmy o Bełchatowie i Zagłebiu - choć dla nich będzie zgubne to, że grają w pucharach. Pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#1478599 - 10/08/2007 17:50
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/10/2005
|
Ruch ChorzówVSZagłębie SosnowiecTyp: Ruch ChorzówPierwsze spotkanie otwierające trzecią kolejkę zmagań w lidze polskiej odbędzie się w Chorzowie. Na przeciw siebie przy ulicy Cichej staną jedenastki Ruchu Chorzów i Zagłębia Sosnowiec. Mecz, który zostanie rozegrany już o godzinie 19 jest określanym mianem "świętej wojny". Wszystko przez animozje, jakie dzielą od lat Śląsk z Zagłębiem Dąbrowskim. Wiadomo nie od dziś, że mieszkańcom Sosnowca jest bliżej do Warszawy niż Katowic. W ostatnich latach Ruch Chorzów nie był w stanie pokonać odwiecznego rywala z Sosnowca. Czarna seria chorzowskiej jedenastki ciągnie się już od 15 lat. Ostatnia wygrana miała miejsce 29 kwietnia 1992 roku. Wówczas w Sosnowcu Ruch Chorzów po bramkach: Mieczysława Szewczyka i Marka Wleciałowskiego (trener, który wprowadził Ruch Chorzów do ekstraklasy. Zrezygnował z zajmowanej funkcji tuż przed sezonem ligowym 2007/2008) wygrał (2:0). Od tego czasu piłkarze z "eRką" na piersi nie potrafili pokonać Zagłębia Sosnowiec. Najczęściej wygrywało Zagłębie zwłaszcza na Ludowym a na Cichej padały remisy. Jednak w ostatnim czasie w obydwu klubach doszło do poważnych zmian, które są w stanie zmienić tą złą serię dla Ruchu Chorzów. Podopieczni Duszana Radolsky'iego mieli wymarzony start w Orange Ekstraklasie. Wygrana (4:1) z Groclinem Grodzisk Wielkopolski pokazała, że praca, jaką wykonał Słowak w trakcie przerwy letniej da bardzo dobre plony. Potwierdzeniem tych słów będzie mecz z drugiej kolejki ligowej. W Krakowie Ruch po bardzo dobrym meczu przegrał minimalnie (0:1) z Cracovią Kraków. Niestety ostatnia potyczka także miała złe strony. Kontuzji w tym meczu nabawił się snajper Remigiusz Jezierski, który był bohaterem pierwszego meczu z Groclinem Grodzisk Wielkopolski a także Słowak - Pavola Balaza. Pomimo tego trener Duszan Radolsky ma godnych następców wystarczy tylko wymienić młodego Łukasza Janoszkę czy też Grażvydasa Mikulenasa, którego bardzo dobrze pamiętamy z występów w warszawskiej Polonii. Goście z Zagłębia już na starcie sezonu dowiedzieli się, że po tym sezonie zagrają w drugiej lidze. Wszystko przez korupcję, w którą byli zamieszani działacze i piłkarze tego zasłużonego klubu. Niestety osób, który postąpiły nie godnie w klubie już nie ma a konsekwencje muszą wziąć na swoje barki nowi właściciele z Krzysztofem Szatanem na czele. Wspomniana sytuacja nasuwa nam wiele pytań. Skoro Zagłębie Sosnowiec ma do rozegrania, aż 28 kolejek wiedząc już o karnej degradacji to jak to wpłynie na piłkarzy?. Z resztą nie jest tajemnicą, że większość z zawodników Zagłębia reprezentuje drugoligowy poziom czego dowodem były spotkania z Lechem Poznań (4:2) czy Odrą Wodzisław Śląski (1:0). Dwie przegrane na początku sezonu do tego dochodzą karne punkty (-4 oczka na stracie) to wszystko tworzy bardzo zły klimat i atmosferę w drużynie. Dziwi mnie osobiście czemu futbolowa centrala pozwoliła na taki cyrk w nowym sezonie ligowym, bo tak naprawdę cierpią wszyscy związani z tym klubem. Jednak w tej chwili największym zmartwieniem dla Zagłębia Sosnowiec jest oczywiście mecz z Ruchem Chorzów. Oczywiście problemów trenerowi Jerzemu Kowalikowi nie brakuje. Największym jest obsada bramki.W dość dziwnych okolicznościach z klubu odszedł Boris Pesković, który dzisiaj szuka szczęścia w Górniku Zabrze. Niestety był on najlepszym bramkarzem w tej drużynie. Jego następcy zawiedli, chodzi mi głównie o Szymona Gąsińskiego i Adama Bensza. Klub w trybie awaryjnym sprowadził z Ukrainy - Jewhena Kobyła, ale on musi załatwić wizę, aby mógł występować w drużynie z Sosnowca. Najprawdopodobniej w meczu z Ruchem Chorzów trener Jerzy Kowalik zdecyduje się na postawienie między słupkami - Adama Bensza. Wszystko przez kontuzję Szymona Gąsińskiego. Tak jak widzimy na załączonym obrazku w drużynie Zagłębia Sosnowiec problemów przed tym meczem nie brakuje. Zobaczymy jak z tym wszystkim poradzą sobie piłkarza a także kadra trenerska. Faworytem tej konfrontacji jest oczywiście Ruch Chorzów, który po bardzo udanym stracie (jedna wygrana i jedna przegrana) zagra na własnym stadionie. W zeszłym sezonie w konfrontacji pomiędzy Ruchem Chorzów a Zagłębiem Sosnowiec padł bezbramkowy remis. Jednak w tegorocznych rozgrywkach powinno to ulec zmianie. Wszystko przez problemy, jakie dosięgły zespół z Sosnowca. Widać, że sytuacja z degradacją tej drużyny wpłynęła bardzo źle na zawodników co może odbić się na dzisiejszym meczu w Chorzowie. .::Think Twice::. Ignorator.
|
Do góry
|
|
|
|
#1478605 - 10/08/2007 17:56
|
journeyman
Meldunek: 01/08/2006
|
Toledo Prewiev 1.Wisła - Korona Tak jak się spodziewałem po wynikach i efektach pracy Skorży z Groclinem, gdy usłyszałem ,że został trenerem Wisły uznałem to za dobrą wiadomośc dla krakowskiego klubu. Już po pierwszym meczu widać podobieństwa gry Wisły do gry Groclinu z zeszłej rundy.Formacje grające blisko siebie,dobra gra w destrukcji i błyskawiczne kontry.Ponadto zauważalna świezżość.W zeszłym sezonie mówiłem ,że J.Żieliński prowadzący Legię nie sprosta utopionej w kryzysie Wiśle.Tym bardziej teraz nie mam żadnych wątpliwości. Typ : 1 2.Ruch Chorzów - Zagłębie Sosnowiec Derby Śląska.Choć na samym początku nie możemy stwierdzić realnej wartości beniaminków to wydaje się,że najlepszym jest Ruch.Po ogromnej Walce wydaje mi się,że Ruch wygra to spotkanie. Typ : Under oraz 1 3.Polonia Bytom - Cracovia Choć mecze rozgrywane w miastach sląskich są uznawane za trudny teren to w tym przypadku mamy do czynieni z jasną sytuacją.Trener Majewski pod koniec tamtego sezonu powiedział,że w następnym Cracovia powalczy o mistrzostwo. I trzeba powiedzieć,iż drużyna jest przygotowana bardzo dobrze.Jeżeli Cracovia zagra na przyzwoitym poziomie to nie powinna miec problemu z odniesieniem zwycięstwa. Typ : 2 4.Jagiellonia - ŁKS Muszę przyznać,że nie spodziewałem się tak słabej gry Jagielloni.Wydawało mi się,że Jaga może być silna kiedy gra u siebie w domu. Groclin szybko wyprowadził mnie z tego błędu.Pomimo tego uważam,że zespół ma kilku zdolnych mogacych odgrywac jakąś rolę w naszej piłce zawodników takich jak Kwiek,Jarecki czy Sołdecki. Jednak w moim przekonaniu w meczu z ŁKS wcale Jaga nie jest faworytem.Jezeli popatrzymy na kadrę ŁKS to zrozumiemy,że jest tam kim graćI pomimo tego,że nie ma już trenera Chojnackiego to Madej i spółka dalej potrafią grać w piłkę. Typ : X (Dokładny wynik 1:1)
|
Do góry
|
|
|
|
#1478640 - 10/08/2007 18:20
[Re: Toledo]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/08/2005
|
Wisla Krakow - Korona KielceSily ofensywne obu druzyn bardzo silne, choc na papierze silniejsza wydaje sie byc linia Wisly. W tym sezonie Korona nie strzelila jeszcze bramki na wyjezdzie, choc rywal wydaje sie byc trudny to wierze ze Edi + Kowalczyk dadza rade cos dzis ukluc wszelkie media rozpisuja sie i rozpowiadaja ze bedzie to mecz kolejki (obok meczu Belchatow - Lubin). Wisla napewno nie bedzie grac na remis u siebie ani tym bardziej czaic sie na Korone, zaatakuja od pierwszych minut, beda chciali jak najszybciej strzelic bramke. Mysle ze Zielinski nastawia swoj zespol na szybkie kontry, w ktorych wysuniety bedzie Kowalczyk, gdyz dysponuje on o wiele wieksza szybkoscia od Ediego, ktory nadrabia braki w szybkosci swietnym wyszkoleniem technicznym. Swietna robote w destruckji robil w ostatnim meczy Swierczewski, stary wyga gra ostro co takze zaznaczyli pilkarze Wisly, czujac przed nim respekt, o 3 punkty na Reymonta bedzie bardzo trudno, jednak mysle ze remis jest jak najbardziej w zasiegu Zlocisto-Krwistych, mimo tego ze wielu fachowcow juz teraz umieszcza Koorne na fotelu Mistrza Polski... Moj typ: Remis @4.00 SportingBet 2/10 Over 2.5 1.80 Bwin (1.96 10Bet) 8/10
|
Do góry
|
|
|
|
#1478667 - 10/08/2007 18:35
[Re: Dziabor]
|
Carpal Tunnel
|
Aha jeszcze jedna kwestia co do meczu Lecha z Górnikiem. Otóż w Poznaniu nie pojawią się kibice gości, których jeszcze obowiązuje zakaz z poprzedniego sezonu. Może ktoś z Zabrza przybliżyć sytuacje kadrowe oraz różne inne informacje, które dot. jutrzejszego spotkania? ps. PIŁKA NOŻNA DLA KIBICÓW !
|
Do góry
|
|
|
|
#1478768 - 10/08/2007 19:30
[Re: Dziabor]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/03/2006
|
Wisla Krakow - Korona KielceSily ofensywne obu druzyn bardzo silne, choc na papierze silniejsza wydaje sie byc linia Wisly. W tym sezonie Korona nie strzelila jeszcze bramki na wyjezdzie, choc rywal wydaje sie byc trudny to wierze ze Edi + Kowalczyk dadza rade cos dzis ukluc wszelkie media rozpisuja sie i rozpowiadaja ze bedzie to mecz kolejki (obok meczu Belchatow - Lubin). Wisla napewno nie bedzie grac na remis u siebie ani tym bardziej czaic sie na Korone, zaatakuja od pierwszych minut, beda chciali jak najszybciej strzelic bramke. Mysle ze Zielinski nastawia swoj zespol na szybkie kontry, w ktorych wysuniety bedzie Kowalczyk, gdyz dysponuje on o wiele wieksza szybkoscia od Ediego, ktory nadrabia braki w szybkosci swietnym wyszkoleniem technicznym. Swietna robote w destruckji robil w ostatnim meczy Swierczewski, stary wyga gra ostro co takze zaznaczyli pilkarze Wisly, czujac przed nim respekt, o 3 punkty na Reymonta bedzie bardzo trudno, jednak mysle ze remis jest jak najbardziej w zasiegu Zlocisto-Krwistych, mimo tego ze wielu fachowcow juz teraz umieszcza Koorne na fotelu Mistrza Polski... Moj typ: Remis @4.00 SportingBet 2/10 Over 2.5 1.80 Bwin (1.96 10Bet) 8/10 jakby scenariusz tego meczu przebiegał tylko na szybkich kontrach Korony to jak najbardziej sie zgadzam , ale stawianie Korony w fotelu majstra ? gratuluje fachowcom poczucia humoru jak załapie sie na 3 to bedzie miała szczescie a w mojej opini wisła dzis 1, dlaczego ? bo potencjał wiekszy, doswiadczenie również i jeden najważniejszy argument - napewno korony nie zlekceważa
|
Do góry
|
|
|
|
#1478800 - 10/08/2007 19:42
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/01/2006
|
pycio26 dzieki za link i przyznam że o tej uchwale nie wiedziałem (padam do stóp i proszę o wybaczenie ) choś muszę przyznać, ze zarówno w Bełchatowie jak i na dzisiejszy wyjazd na Wisłe bilet kosztuje 15 PLN. To samo w Kielcach. Ale nic wracam do tematu bo I g]nuś będzie się denerwował . Radek pisałeś, żeby nie porównywać obrony Wisły i Lecha i w 100% się z Tobą zgodze, ale ja pisze o foramacjach ofensywnej gdzie zagra para Kowalczyk-Edi (bardzo doświadczona para) i jestem pewien, że przynajmniej raz pokonają bramkarza gości (kiedyś wreszcie muszą strzelic na wyjeździe ) . A i już jak się czepiam Radek_89 (echh ten rocznik chyba już mnie nie lubi ) to moim zdaniem nigdy, ale to nigdy nie powiem, że Paweł Brożek jest skuteczny. No i jeszcze co do dominacji Legii i Wisły, hmmm poczekajmy trochę, bo troszkę smieszą mnie głosy że po 2 kolejkach już się mówi, kto będzie walczyl o mistrza. Nie zapominajmy o Bełchatowie i Zagłebiu - choć dla nich będzie zgubne to, że grają w pucharach. Pozdro Co do skuteczności i strzelania bramek przez Koronę - cały czas chodzi mi o jedno. To, że oddali tyle strzałów na bramkę Kotorowskiego, to głównie zasługa obrońców Lecha. I mimo tych 25 strzałów zdobyli tylko jedną bramkę. A tutaj nie dość, że obrona Wisły jest dużo mocniejsza, to istnieje opcja, że Kielczanie wyjdą z jednym napastnikiem. Wobec tych faktów nie uważałbym typu "Obie drużyny strzelą" za najlepszy pomysł, ale to jest tylko moja opinia i masz prawo się z nią nie zgadzać. Mówiąc, że możemy wrócić do starego układu OE podkreśliłem "Po dwóch kolejkach wygląda na to". To nie jest tak, że ja już wygłaszam sądy, ale po pierwszych dwóch kolejkach zauważyłem coś takiego poprostu - chciałbym jednak w swoich przewidywaniach się mylić Drfocus, jak ktoś do mnie przyjaźnie, to jam niezwykł się obrażać
|
Do góry
|
|
|
|
#1478803 - 10/08/2007 19:45
[Re: Chagall]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/08/2005
|
Wisla Krakow - Korona KielceSily ofensywne obu druzyn bardzo silne, choc na papierze silniejsza wydaje sie byc linia Wisly. W tym sezonie Korona nie strzelila jeszcze bramki na wyjezdzie, choc rywal wydaje sie byc trudny to wierze ze Edi + Kowalczyk dadza rade cos dzis ukluc wszelkie media rozpisuja sie i rozpowiadaja ze bedzie to mecz kolejki (obok meczu Belchatow - Lubin). Wisla napewno nie bedzie grac na remis u siebie ani tym bardziej czaic sie na Korone, zaatakuja od pierwszych minut, beda chciali jak najszybciej strzelic bramke. Mysle ze Zielinski nastawia swoj zespol na szybkie kontry, w ktorych wysuniety bedzie Kowalczyk, gdyz dysponuje on o wiele wieksza szybkoscia od Ediego, ktory nadrabia braki w szybkosci swietnym wyszkoleniem technicznym. Swietna robote w destruckji robil w ostatnim meczy Swierczewski, stary wyga gra ostro co takze zaznaczyli pilkarze Wisly, czujac przed nim respekt, o 3 punkty na Reymonta bedzie bardzo trudno, jednak mysle ze remis jest jak najbardziej w zasiegu Zlocisto-Krwistych, mimo tego ze wielu fachowcow juz teraz umieszcza Wisle na fotelu Mistrza Polski... Moj typ: Remis @4.00 SportingBet 2/10 Over 2.5 1.80 Bwin (1.96 10Bet) 8/10 jakby scenariusz tego meczu przebiegał tylko na szybkich kontrach Korony to jak najbardziej sie zgadzam , ale stawianie Korony w fotelu majstra ? gratuluje fachowcom poczucia humoru jak załapie sie na 3 to bedzie miała szczescie a w mojej opini wisła dzis 1, dlaczego ? bo potencjał wiekszy, doswiadczenie również i jeden najważniejszy argument - napewno korony nie zlekceważa oczywiscie ze chodzilo mi o Wisle, taki chochlik
|
Do góry
|
|
|
|
#1478817 - 10/08/2007 19:53
[Re: Chagall]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2006
|
Wisła poprzedni sezon miała poprostu tragiczny to wie każdy Poczyniono bardzo poważne jak na Polską lige zakupy Zostali zawodnicy którzy naprawdę chcą grać a nie wcielać się w role świetych krów Piorunujący początek z Mistrzem Polski a przedtem wygrana w towarzyskim turnieju w Chicago To napewno dodaje pewności Do tego nie ma się co oszukiwać Wisła ma najmocniejszą linie pomocy w Polskiej lidze Może Kosowski to przecietny piłkarz w skali Europy ale w Polsce to zawodnik który dobrymi podaniami może przesądząc wyniki meczów A Korona no cóż 1 mecz z Bełchatowem śmiech na sali Drugi napewno już lepsza gra ale zwyciestwo w dużej mierze dzięki indolencji strzeleckiej piłkarzy Lecha A Pomocnicy Korony No cóż Sasin Świerczewski Nowak Kaczmarek Hermes Jak by na to nie patrzeć troche za mało na Wisłe i to na swoim obiekcie Wisła-Kolporter 1/2 1 2.00 Wisła-Kolporter -1.5 Bramki 1 2.00 Wisła-Korona 1 1.45 over2.5 1.70
|
Do góry
|
|
|
|
#1479184 - 10/08/2007 21:16
[Re: hrabia]
|
old hand
Meldunek: 17/03/2006
|
Wisła Kraków - Korona Kielce 1 Wisła Kraków - Korona Kielce goście strzelą bramkę NIE Już dziś zapowiada nam się bardzo ciekawe spotkanie między Wisłą Kraków i Koroną Kielce. Zdecydowanym faworytem tego meczu jest drużyna z Krakowa, która już teraz jest faworytem do zdobycia mistrzostwa Polski. Biała Gwiazda dzięki nowym zakupom przed sezonem ma najmocniejszy skład w całej lidze. Największym wzmocnieniem jest jednak trener Skorża, który jak na razie odwala niezłą robotę. Bardzo podobała mi się gra Wisły z Sevillą jak i z Zagłębiem, już w tych spotkaniach było widać pracę trenera. Korona natomiast po porażce z GKSem Bełchatów w pierwszej kolejce zdołała się podnieść i wygrała po dobrej grze z Kolejorzem. W meczu z Wisłą powinna wyjść w podobnym składzie tylko zamiast kontuzjowanego Kaczmarka wyjdzie w pierwszym składzie Paweł Sobolewski. Jak dla mnie jest to wzmocnienie(nie podoba mi się w ogóle gra Kaczmarka). Wygrana złocisto-krwistych była jednak przede wszystkim zasługom postawy obrony Lecha. Defensorzy z Poznania popełniali mnóstwo błędów, a gdy stracili bramkę zrobili ich kilkanaście podczas jednej akcji. Linia obrony Wisły jest zdecydowanie mocniejsza od linii Lecha. Moim zdaniem nie popełnią oni tylu błędów, a jak widać korona potrzebowała ich bardzo dużo by strzelić bramkę. Myślę że korona będzie miała trzy razy mniej sytuacji podbramkowych niż w poprzedniej kolejce, a co za tym idzie mniej strzałów, w poprzednim meczu mieli ich, aż 25 i zdołali strzelić tylko jedną bramkę. Według mnie przy dobrej postawie obrony Wisły korona nie zdoła strzelić bramki, a Wisła po ciekawym meczu powinna odnieść zwycięstwo. Prawdopodobne składy: Wisła: Pawełek - Baszczyński, Głowacki, Cleber, Dudka - Kosowski, Cantoro, Jirsak (R. Sobolewski), Zieńczuk (Boguski) - Niedzielan, Paweł Brożek Korona: Mielcarz - Celeban, Kuś, Hernani, Bednarek - Sasin, Świerczewski, Nowak, P. Sobolewski - Edi, Kowalczyk
|
Do góry
|
|
|
|
#1479871 - 11/08/2007 00:52
[Re: Gowysp]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2005
|
Wisła Kraków- Korona Kielce under2,5
Jeden z z hitów kolejki i bardzo ważny dla obu drużyn. Dla gospodarzy to szansa, żeby potwierdzić, że są jednym z głównych kandydatów do mistrzostwa i Korony, że wpadka w pierwszym meczu mają już za sobą i nie będą im się zdarzać takie wpadki jak w Bełchatowie. Większość stawia na sporą liczbę bramek ale mi się wydaje, że skończy się 1:0, 2:0 dla Wisły. Korona cofnie się i będzie liczyć na kontry i szybkość Kowalczyka. Dla Wisły to nie będzie taki sam mecz jak z mistrzem Polski - Zagłębiem Lubin ponieważ to oni będą musieli mieć inicjatywę w tym meczu i konstruować akcję pozycyjne. A bez piłkarza, który pokieruje grą w środku może być ciężko. Brakuje Wiśle takiego Iwańskiego czy Garguły bo ani Sobolewski, Cantoro takimi nie są. Nie wiem jak prezentuje się ten Czech ale to też nie jest typowy rozgrywający. W Koronie Świerczewski postawi ciężkie warunki rywalom i na pewno będzie ciężko się grało środkowym Białej Gwiazdy. Wisła będzie się starała atakować skrzydłami gdzie Kosowski, będzie próbował akcji indywidualnych i wrzutek do napastników, a Brożek i Niedzielan nie są to zawodnicy, którzy będą wygrywać dużo pojedynków główkowych. A drugie skrzydło gdzie gra Zieńczuk jest zdecydowanie słabsze i jeżeli uda się powstrzymać Kosowskiego to może być i niespodzianka na Reymonta.Uważam, że Wisła będzie miała mniej miejsca niż w pierwszym meczu ligowym i trudniej będzie im stwarzać akcję ofensywne. Kurs na under2,5 w okolicach 1,95.
|
Do góry
|
|
|
|
#1480984 - 11/08/2007 04:46
[Re: pescar]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/10/2005
|
GKS Bełchatów – Zagłębie Lubin
Ostatnie spotkanie miedzy tymi drużynami miało miejsce na tydzień przed rozpoczęciem rozgrywek ligowych, kiedy to w meczu o Superpuchar Orange Ekstraklasy Zagłębie wygrało (po kiepskiej grze) na swoim boisku 1:0. Trener Lenczyk nie wystawił jednak najmocniejszego składu, drużyny były ‘nieświeże’ po przygotowaniach, a priorytetem były liga i puchary, a nie jakieś podrzędne trofeum, na siłe wcisnięte do kalendarza. Dzisiaj sytuacja przedstawia się nieco inaczej. Zagłębie po meczu w Bukareszcie pożegnało się z eliminacjami do Ligi Mistrzów (zostawiając na boisku sporo sił), natomiast GKS po szczęśliwym wyeliminowaniu Gruzinów czeka na czwartkowy mecz w Dniepropietrowsku. Na pewno jednak Lenczyk pod kątem tego spotkania nie będzie nikogo szczególnie oszczędzał. Oba zespoły w porównaniu z ubiegłym sezonem mają znacznie zmniejszoną siłę ognia. W drużynie z Bełchatowa cały czas kontuzjowani są Garguła i Chwalibogowski. Pełnej dyspozycji po kontuzjach nie osiągnęli też Nowak i Ujek, Carlo Costly’emu - choć jego akurat kontuzje omijały- także daleko do formy z wiosny. Trudno oczekiwać aby lekarstwem na kłopoty w ataku okazał się niedawno zakontraktowany, niezgrany jeszcze z nowymi kolegami Janusz Dziedzic. Dodatkowo w drużynie wicemistrzów polski zabraknie filaru obrony- Dariusza Pietrasiaka. Do składu wraca za to prawy obrońca Marcin Kowalczyk. Dużo większy problem z napastnikami ma ‘polski Murinho’. Do kontuzjowanego w sobote Andre Nuneza dołączył Piotr Włodarczyk, dzieki czemu jednym zdrowym, reprezentującym pierwszoligowy poziom napastnikiem w kadrze Zagłębia został Michał Chałbiński, który i tak nie ma jeszcze siły na grę przez pełne 90 minut. W pierwszych dwóch kolejkach Bełchatów nie stracił jeszcze bramki. Zagłębie straciło dwie, biorąc jednak pod uwagę ofensywne ustawienie z Widzewem (moim zdaniem jutro, świadomi tego jak trudne do odrobienia mogą być ewentualne stracone gole, skupią się przede wszystkim na obronie) i ofensywny potencjał jaki posiada Wisła (vide dzisiejszy wynik z Koroną) nie jest to dużo, a wręcz przeciwnie, bardzo dobrze świadczy o obronie miedziowych. Przeglądając fora internetowe zauważyć można, że najczęściej powtarzającym się typem na to spotkanie jest remis. Rzeczywiście, jest to bardzo prawdopodobne. Biorac jednak pod uwagę, iż w dotychczasowych potyczkach tych drużyn rezultat taki padł tylko raz (podczas pierwszej w 1995r), dużo pewniejsze według mnie jest zagranie undera. W Bełchatowie panuje dużo mobilizacja i scenariusz w którym pierwsza bramkę zdobywa GKS, a potem umiejętnie broni prowadzenia także nie jest pozbawiony sensu.
GKS Bełchatów – Zagłębie Lubin Typ: under 2,5 gola Kurs: 1,8
|
Do góry
|
|
|
|
#1481368 - 11/08/2007 06:22
|
old hand
Meldunek: 03/05/2006
|
Myślę, że w Poznaniu zostanie także lewy obrońca rodem z Peru (reprezentant kraju)- Luis Henriquez, którego Smuda chwalił w wywiadach. Luis Henriquez - jest reprezentantem Panamy,a nie Peru Otóż w Poznaniu nie pojawią się kibice gości, których jeszcze obowiązuje zakaz z poprzedniego sezonu.
Kibice z Zabrza nie mają zakazu na ten mecz W Lechu nie zagra Pitry.
|
Do góry
|
|
|
|
#1481903 - 11/08/2007 16:36
[Re: tyszanin]
|
journeyman
Meldunek: 01/08/2006
|
Toledo Preview's dalsz ciąg 5.Bełchatów - Zagłębie Spotkanie mistrza z wicemistrzem.W moim przekonaniu żadna z tych drużyn w tym sezonie nie zdobędzie majstra.Komentatorzy polskiej ligi zwracają uwagę na nieco gorszy poziom gry drużyny z Bełchatowa.Odpowiedź na ten niepokojący stan rzeczy jest prosty : Łukasz Garguła. Brak tego zawodnika powoduje,iż zespół Lenczyka jest pozbawiony conajmniej 50% kreatywności i tym samym polotu w akcjach ofensywnych.Z drugiej strony mam drużyne która zostawiła kawał zdrowia w pojedynku z rumuńską Steauą.Kiedy polska drużyna gra w pucharach to Under oraz porażka jest bardzo prawdopodobna. I te bajki Szymkowiaka oraz trenera Zamilskiego,że Zagłębie wygra te spotkanie można włożyc między książki.Nie ma takiej możliwości Typ : Under,można również zastanowić sie nad zwycięstwem gospodarzy. 6.Legia - Groclin Legia trenera Urbana pokazuje zupełnie nowe oblicze.W szczególności grze taktycznej.Za jedno Legię trzeba docenić cały czas próbują rozgrywać piłkę od tyłu od obrońców przez pomocników itd.Ponadto stosują natychmiastowy pressing a to może być główną bronią Groclinu.W moim przekonaniu Legia stoi przed bardzo trudnym zadaniem,a ponadto Groclin ma na stadionie Legii wspaniały bilans.Kiedy usłyszałem,że trener Zielińskiobjął drużynę Groclinu ucieszyłem się,bowiem to co zrobił w poprzedniej rundzie z Odrą robiło wrażenie.Szkoda,że Drzymała sprzedał mu Golińskiego i oddał za darmo Chinyamę.Po wpadce z Ruchem Groclin w meczu z Jagiellonią pokazał na co ich stać.To,że Ślusarski nie zaliczył hattricka trzeba okreslić mianem pewnego rodzaju cudu. Widząc sposób gry Legii widzę ogromne szansę Groclinu, która stara się grać wysoko,pressingiem. Podobnie grała Jaggielonia i jak skończyła ...w żadnym wypadku kurs 1,5 na Legię nie jest do gry. Typ : Groclin strzeli bramkę,dla odważniejszych X2 7. Lech - Górnik Naprawdę Lech nie zasłużył porazkę z Koroną.To co zagrali w ofensywie chłopcy /smudy robiło wrażenie.Wydaje się,że pewien etap pracy Smuda ma za sobą i teraz przyjdą efekty pracy.Już teraz widac,że zakupy w postaci Floriana i Regifo okazały sie trafione.Niepokoi mnie tylko o ironio losu falstart Górnika z Legią,ponieważ nie możemy racjonalnie ocenić ich poitencjału. Jest dobry trener sa nowi piłkarze ,możny sponsor przeciez Górnik nie przegrał żadnego spotkania w sparingach,dlatego mecz z Legią może nam zamazać prawdziwy obraz tej drużyny.Kiedy LEch gra u siebie zawsze trzeba brać pod uwage zwycięstwo gospodarzy. Jednak w tym przypadku byłbym bardzo ostrożny. Typ : Obydwie drużyny strzelą bramkę.
|
Do góry
|
|
|
|
#1481942 - 11/08/2007 17:03
[Re: s_LP]
|
Carpal Tunnel
|
Myślę, że w Poznaniu zostanie także lewy obrońca rodem z Peru (reprezentant kraju)- Luis Henriquez, którego Smuda chwalił w wywiadach. Luis Henriquez - jest reprezentantem Panamy,a nie Peru Otóż w Poznaniu nie pojawią się kibice gości, których jeszcze obowiązuje zakaz z poprzedniego sezonu.
Kibice z Zabrza nie mają zakazu na ten mecz W Lechu nie zagra Pitry. No dobrze, że sprostowałeś mój błąd co do Panamczyka Nawet nie wiem czemu napisałem, że z Peru ?! Ale fajnie, że to poprawiłeś. A co do przyjazdu gości, to zgadza sie, że mogą przyjechać. Zobacz na datę mojego posta! Mieli mieć zakaz ale wczoraj go odwołano (oficjalnie ok. godz. 12). pozdr.
|
Do góry
|
|
|
|
#1482203 - 11/08/2007 19:17
[Re: hrabia]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2006
|
Wisła poprzedni sezon miała poprostu tragiczny to wie każdy Poczyniono bardzo poważne jak na Polską lige zakupy Zostali zawodnicy którzy naprawdę chcą grać a nie wcielać się w role świetych krów Piorunujący początek z Mistrzem Polski a przedtem wygrana w towarzyskim turnieju w Chicago To napewno dodaje pewności Do tego nie ma się co oszukiwać Wisła ma najmocniejszą linie pomocy w Polskiej lidze Może Kosowski to przecietny piłkarz w skali Europy ale w Polsce to zawodnik który dobrymi podaniami może przesądząc wyniki meczów A Korona no cóż 1 mecz z Bełchatowem śmiech na sali Drugi napewno już lepsza gra ale zwyciestwo w dużej mierze dzięki indolencji strzeleckiej piłkarzy Lecha A Pomocnicy Korony No cóż Sasin Świerczewski Nowak Kaczmarek Hermes Jak by na to nie patrzeć troche za mało na Wisłe i to na swoim obiekcie Wisła-Kolporter 1/2 1 2.00 Wisła-Kolporter -1.5 Bramki 1 2.00 Wisła-Korona 1 1.45 over2.5 1.70 Pełny sukces izzzi
|
Do góry
|
|
|
|
#1484462 - 12/08/2007 06:10
[Re: Chaoz]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 23/08/2006
|
krotkie info z bulgarskiej
niezly mecz poznanskiej lokomotywy, pierwsze 30 min to miazdzaca pzrewaga lecha i 3-4 dobre sytuacje do strzelenia gola ostatni kwadrans pierwszej polowy to kopanina, ktora mogla zakonczyc sie golem dla gornika- swietna obrona dolhy-bedzie to bardzo pewny punkt lecha pierwsze 10 min 2polo to 2-3 grozne akcje zabrzan, lech pogubiony, dopiero kapitalna bramka rejsika z wolnego dodala im skrzydel, lech zaczal grac szybciej, agresywniej w srodku pola, piekne akcje oskrzydlajace konczyly sie skuecznymi strzalami: wilka, rengifo i zajaca moment niefrasobliwosci przy stalym fragmencie skonczyl sie bramka dla zabrzan niezly mecz, szybki, 20 tys na trybunach, lechici w niezlej formie, choc gornik grozny w kontratakach
|
Do góry
|
|
|
|
#1485040 - 12/08/2007 16:40
[Re: szymon0305]
|
newbie
Meldunek: 11/08/2007
|
macie moze sklad o meczu Legi z Groclinem >?
|
Do góry
|
|
|
|
#1485323 - 12/08/2007 18:29
[Re: Carsten87]
|
veteran
Meldunek: 28/09/2001
|
Za Legia.net: Przewidywane składy: Legia: Mucha - Bronowicki, Szala, Astiz, Wawrzyniak - Radović, Vuković, Roger, Edson - Grzelak, Chinayama Groclin w tym sezonie jest bardzo nieprzewidywalny. Sam nie wiem co o nich sądzić. Wprawdzie w Warszawie zawsze grali dobrze (od 7 lat Legia nie wygrała z nimi meczu na Łazienkowskiej) ale jakoś mnie nie przkonują na papierze. Chyba jednak odejście Skorży z Groclinu to był krok wstecz dla tej drużyny. W meczu UEFA z Azerami zaprezentowali się słabo. Podobnie w 1szej kolejce z Chorzowem (1:4). Potem przekonujące zwycięstwo wyjazdowe 3:1 z Jagiellonią. Legia sezon rozpoczęła dobrze (nie licząc wpadki z VEtrą) i wygląda na to że będą się liczyli w walce o mistrzostwo. Przyjście Gizy wzmacnia jeszcze konkurencję w pomocy, która wydaje się być najsilniejszą formacją Legii strzelającą sporo bramek. Historycznie patrząc mecze w Warszawie były raczej underowe, ale tutaj chyba zdecyduję się na over mając na uwadze słabą postawę Groclinu w obronie i spory potencjał ofensywny Legii. Over 2.5 @2.06 w Pinnacle stawka niska pzdr
|
Do góry
|
|
|
|
#1492619 - 14/08/2007 22:33
[Re: grzesol]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/09/2003
|
Wisła Kraków - Górnik ZabrzeData: 14.08 20:00 Zaległy mecz 1. kolejki Orange Ekstraklasy Wisła Kraków w gazie. Po ograniu mistrza, Zagłębia Lubin, 1:0, w piątkowy wieczór rozbiła na własnym stadionie Koronę Kielce 4:0. Górnicy w zupełnie innych humorach. Dwa mecze - dwie porażki. 0:3 z Legią, 1:4 z Lechem. A miało być tak pięknie... Wisła zagra w tym meczu bez Kamila Kosowskiego i Radosława Sobolewskiego. Nie powinno to jednak przeszkodzić ekipie "Białej Gwiazdy" w odniesieniu przekonującego zwycięstwa. "Sobola" zastąpi prawdopodobnie utalentowany Czech Tomas Jirsak, na którego dobry występ mocno liczę. "Kosę" może zastąpić ktoś z zawodników: Paulista, Boguski, Ćwielong. Poza tym do kadry meczowej wskoczyli Piotr Brożek i Patryk Małecki i być może któregoś z nich zobaczymy dziś na boisku. Bilans meczów Wisły z Gónikiem w I lidze: łącznie: 88 meczów - 31 zwycięstw Wisły - 23 remisy - 34 zwycięstwa Górnika; bramki 120:132 w Krakowie: 44 - 18 - 17 - 9; 66:50 na wyjeździe: 44 - 13 - 6 - 25; 54:82 Ostatnie konfrontacje: 04.03.2007 Górnik 0:4 (0:2) Wisła, gole: Paweł Brożek 35, 45, Paulista 51, Małecki 82 29.07.2006 Wisła 1:0 (1:0) Górnik, gol: Cleber 22 06.05.2006 Wisła 2:0 (0:0) Górnik, gole: Zieńczuk 60, Paulista 64 05.11.2005 Górnik 0:1 (0:1) Wisła, gol: Sobolewski 40 25.05.2005 Wisła 2:1 (1:0) Górnik, gole: Baszczyński 35, Żurawski 89 - Lička 86 07.11.2004 Górnik 1:3 (0:3) Wisła, gole: Chałbiński 58 - Zieńczuk 9, Frankowski 13, Żurawski 36 27.03.2004 Górnik 0:4 (0:2) Wisła, gole: Gorawski 7, Mijailović 24, Żurawski 63, 86 22.08.2003 Wisła 2:0 (0:0) Górnik, gole: Żurawski 66, Frankowski 73 19.04.2003 Wisła 4:0 (2:0) Górnik, gole: Szymkowiak 3, Kosowski 31, 71, Żurawski 63 23.09.2002 Górnik 1:2 (0:2) Wisła, gole: Kompała 64 - Kuźba 38, 40 Typ: Wisła Kraków (-1) 1.60
|
Do góry
|
|
|
|
|
|