rivex umówmy się że pociągnięty zakres ekstremów może być lekko ''naciągany'' bo wyznaczanie dolnych minimów na tym wykresie można w sumie dociągnąć lekko w górę bądź w dół w takim wąskim kanale...
tak w ogóle to zasięgi wyznacza się chyba zaczynając od szczytu a ty widzę że zacząłeś rysować wykres od dołu
niemniej schematy wyszły mi podobne no może z tym wyjątkiem że ta ostatnia świeca nie zatrzymała się dokładnie na teoretycznym poziomie wsparcia a w jej okolicach, a ściślej nie przebiła jej. zresztą przy świeczkach ważniejsze są poziomy zamknięcia, a dzienny kurs może wychodzić poza granice fali
ja to robię jeszcze w taki sposób że rysuję 2 lub 3 zasięgi na okresowych ekstremach i gdy fale mi się pokrywają wtedy traktuję to jako silniejsze sygnały... często też w zbyt wolnych ''lukach'' dopisuje kilka ''pobocznych'' wskaźników ktore stosuje oprócz tych podstawowych [ tu wzoruje się na danielewiczu]
niemniej mwig40 wyszedl mi podobnie, ponadto wskaźnik rsi przebił wartość 30 co może byćkolejnym argumentem ''za'' powrotem wzrostów.. ale ja wcale hurraoptymistą nie jestem. czy w obecnej sytuacji aż tak bardzo mamy przywiązywać uwagę oscylatorom?
ja jestem bardzo powściągliwy i jeśli spółeczki to tylko DT na podstawie silnych sygnałów AT [polecam stormm choć bawić się można na wielu]
teraz planuje zakupić kontrakt ale mam zbyt rozbieżne myśli co do kierunku w którym podążamy poza tym ostatnio jest na kontraktach niezła bujanka i w chwilę latamy po kilkadziesiąt punktów w jedną i drugą stronę. dla mnie to za ostro. obserwuję
P.S. w razie sensacji i przyznania expo wrocławowi kupujemy w szale jakieś wrocławskie spółczeki?