Po zaparzeniu kawki zajmuję się rewolucją w regulaminie
Myśle, że termin rozpoczęcia konkursu zostanie ustalony jak zakończy sie nasza dyskusja.
Co do wpłat to też jestem za pozostaniem przy kwocie 30 zł
Co do samego regulaminu, to:
Jestem za wprowadzeniem liczenia kursów (dodawania ich) tak jak podaje Klopsikus. Za pudło 0 pkt za trafiony przykładowo: 1,65 + 1,85= 3,5 pkt. Jestem jak najbardziej za tym, tym bardziej, że "innowator" sam zgłosił chęć stworzenia arkusza w excellu.
Bejla co do konkursu NHL, w którym bierzemy udział (notabene oddałem ostatnio swe typowanie komuś innemu) i co do sposobu podliczania tam typów, będzie to u nas skompikowane ze względu na podliczającego tygodniowe typy jak i dla typującego. Sam jestem na tyle leniwy, że nie prowadzę bilansu w stylu 6 win - 3 Lost, a co dopiero jak bym miał liczyć sobie procent trafień. Jeśli zaś chodzi o blokowanie możliwości grania tego samego typu przez max 5 osób, to też jestem za. Tym bardziej, że bedzie większa możliwość wyboru, bez ograniczenia kursowego. A podejrzewam, że nie weźmie udziału w konkursie 30 osób i nie sprawi to problemu sprawdzić posty nieco wyżej kto co typował, tym bardziej, że przecież i tak to robimy
Co do "passów" - brakuje 6 spotkań - odwołane typowanie, tylko teraz pytanie jest czy nadal muszą być to spotkania z kursem powyżej 1,5? Wydaje mi się, że już nie, ale będę się upierał, że mają to byc spotkania 1 ligowe, międzynarodowe, bądź turnieje.
Co do handicapów i totalsów to jestem przeciwny. Powód: wprowadzi to bałagan organizacyjny, poza tym wiem z własnego doświadczenia, że czasem linie są zawyżane, bądź zaniżane a o kursach nie wspomnę. Jeśli natomiast dodamy jeszcze zawodników, które ma w swej ofercie GB to będziemy mieli zamieszanie na całego. Jestem natomiast za wprowadzeniem gry na 1 tercje, gdyż "uliczne" buki też to mają w swej ofercie.
Do listy buków proponuję też dodać B&W, pomimo złej opinii walczę tam nadal
A i jeszcze widzę, że jest coś takiego jak złodziejski podatek u "uliczników". Tutaj przychylę się zupełnie do innych opinni, choć moja matematyczna ułomność nakazuje mi żeby nie odliczac podatku przy podawaniu typów
Pozdrawiam