#1606028 - 20/09/2007 23:38
Re: Puchar UEFA
[Re: drfocus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/11/2005
|
FK Sarajevo – FC BaselTyp: 2 Kurs: 1.80 Buk: Betfair Stawka: 6/10 Kursy na Basel lecą dramatycznie. Jednak nie może być inaczej skoro przeciwnikiem Szwajcarów będzie przeciętna ekipa z Bośni i Hercegowiny. Gospodarze już i tak sprawili sporą niespodziankę eliminując w II rundzie eliminacji do Ligi Mistrzów belgijski Genk. Jednak piłkarze ze światowej stolicy serów, zegarków i banków podobnego błędu nie zrobią i już w pierwszym spotkaniu zdecydowanie przybliżą się do awansu do fazy grupowej Pucharu UEFA. Getafe – TwenteTyp: x2 Kurs: 2.64 Buk: Betfair Stawka: 6/10 Getafe dopiero zaczyna swoją przygodę z piłka w europejskim wydaniu. Jednak to nie brak doświadczenia był głównym czynnikiem, jaki przemawiał za tym typem. Otóż stołeczni po odejściu Bernda Schustera do Realu Madryt wyraźnie nie mogą się odnaleźć, co znajduje odbicie w fatalnych wynikach w Primera Division. Z kolei Twente chodź gra w o wiele słabszej lidze, to prezentuje się ostatnio na tyle dobrze, że x2 i to w dodatku po takim kursie jest dla mnie pokusą nie do odparcia. Pacos Ferreira – AZ AlkmaarTyp: 2 Kurs: 2.00 Buk: Betfair Stawka: 6/10 Alkmaar „wisi mi sporą kasę” więc najwyższy czas zacząć spłacać długi A już tak na serio, to wątpię by przeciętnie grające w Bwin Liga Pacos było w stanie przeciwstawić się Holendrom. Co prawda podopieczni Luisa Van Gaala nie mają ostatnio najlepszych dni, to jednak dzisiejsze spotkanie jest idealnym czasem na rehabilitację i podbudowanie własnego morale. Skład gości pomimo pozbycia się takich zawodników, jak Koevermans, czy Arveładze nadal wygląda bardzo dobrze (chociaż notabene uważam, że strata tego pierwszego była zupełnie niepotrzebna) dlatego też wygraną gości szacuję na ok. 65%-70%
|
Do góry
|
|
|
|
#1606150 - 21/09/2007 00:10
[Re: retoox]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/09/2007
|
Getafe ogladalem tylko raz w meczu z Sevilla i zrobili na mnie niemale wrazenie mimo, iz odejscie Schustera dla wielu znaczylo absolutne obnizenie wartosci zespolu o polowe albo i wiecej ;-)
Wynik 1-4 dosc znacznie znieksztalca obraz gry, gdyz przypomne, ze to goscie strzelili pierwsza bramke, niestety konczac mecz w 9 i tracac az 4 gole.Rzecza nieslychana dla mnie byl fakt, iz Sevilla przy stanie 0-1 bronila sie przed kolejnymi atakami gosci, co najsmieszniejsze grajacych w 10 ... druga czerwona kartka w 44 min. sprawila, ze goscie co najwyzej mogli bronic dostepu do wlasnego pola karnego co sie im niezbyt udalo a faworyzowana Sevilla zdolala strzelic drugiego gola grajac z przewaga 2 zawodnikow ;-)
Remis z Huelva mozna uznac nijako za mala porazke, ale wyjazdowe minimalne 1-0 z Espanyolem, badz co badz finalista p.Uefa juz napewno nie.
tak wiec ja uwazam, ze w tym dwumeczu faworytem jest mimo wszystko Twente, ale dzisiaj roznie moze byc a porazka jedna bramka, przy strzeleniu przynajmniej jednej nie bedzie tragedia dla przyjezdnych
|
Do góry
|
|
|
|
#1607211 - 21/09/2007 03:21
[Re: rene]
|
old hand
Meldunek: 25/06/2006
|
Co powiecie na mecz Everton - Metalist Charków?? Wydaje mi sie ze everton bedzie dominowal na boisku. Chce postawic grubsza kase na to ze everton bedzie mial wiecej rzutow roznych w meczu. Prosze zeby ktos to skomentowal...:)
|
Do góry
|
|
|
|
#1607396 - 21/09/2007 03:54
[Re: lepusti]
|
veteran
Meldunek: 22/08/2007
|
Villarreal CF - FC BATE Borisov X HT @3,70 2/10 BwinVillareal w meczach pucharowych porównuje do innego hiszpanskiego zespoły Atletico Madryt. W moim osobistym odczuciu dwa zepoły grają bo muszą a w meczach wypadają bardzo przeciętnie. O ile dobrze pamiętam to Villarel odpadł z jakimiś słabeuszami w III rundzie Intertoto. Bate to obecnie najlepszy zespół na Białorusi. W tabeli prowadzi z 10 pkt. przewaga dzisiaj pewnie będa w stanie przez pierwszą część spotkania dzielnie stawiać czołoa rywalom. Wydaje mi się że remis do przerwy jest bardziej prawdopodonby niż wyszacował to Bwin tym bardziej że tak jak już pisałem wcześniej wątpie by Villareal grał w szybkim tempie to spotkanie. Powodzenia
|
Do góry
|
|
|
|
#1608302 - 21/09/2007 14:15
[Re: Eriksson]
|
journeyman
Meldunek: 11/06/2007
|
Liczyłem na to,że Ewerton poradzi sobie z druzyną ze wschodu kurs był 1.20 w sts a tu taka lipa.
|
Do góry
|
|
|
|
#1609021 - 21/09/2007 20:41
[Re: Maxi]
|
addict
Meldunek: 15/07/2002
|
Mecze pucharu UEFA przynajmniej w tej formie jest trudny do przewidzenia i mało atrakcyjny, wielość drużyn w tych rozgrywkach jest porażająca, poza tym grają zespoły o tak róznej klasie, że obstawianie tego to zwykla loteria. Nie ma w tych rozgrywkach zespołów klasowych tak jak w LM graja zespoły z dalszych miejsc z najsilniejszych lig, zespoły które powygrywały puchary poszczególnych krajów lub pucharu ligi, spadkowicze z trzeciej rundy ligi mistrzów, którzy nie potrafili pokonać średniaków europejskich jak Steua Bukareszt, Fenerbahce czy Rosenborg lub Szachtar nie mówiąc już o Valencji, Liverpool,czy Sevilli, jacyś zwycięzcy pucharu Intertoto czy zespoły z dziką kartą za klasyfikacje fair play to taka zbieranina, że przewidzieć coś konstuktywnego jest niezwykle trudno. Może jeśliby formuła tego pucharu Uefa była inna i mogli by w niej grać np 3-4 ligi francuskiej, angielskiej, holenderskiej czy hiszpańskiej, poza tym ci co nie awansowali do LM plus po jednym zespole z 3 miejsc z lig niższych to może byłoby lepiej dla tych rozgrywek a tak to aby dochodzi do takich żenująco słabych spotkań slabych drużyn jak Ewerton - Metalist, itp Moim zdaniem za duzo zespołów pretenduje do gry w europejskich pucharach, a powinna być to nagroda dla tych, którzy prezentują w miare solidny futbol. Uefa powinna być tez zorganizowana na kształt LM 8 grup po 5 zespołów systemem mecz i rewanż nie trzeba by było grać tylu rund kwalifikacji lub była by jedna gdzie grałyby zespoły z krajów słabszych np od miejsca 24 do 48 itd. Od cholery tych zespołów w tych rundach kwalifikacyjnych od lipca do wrzesnia gra, wczoraj mnóstwo meczy w ofercie wiele par a tak naprawdę mało przewidywalnych tym bardziej że grają mecz i rewanż co np strzelenie bramki przez gosci powoduje zabicie całej gry, bo gramy by bramki nie stracić a nie po to by je strzelać, ciekawe jaki byłby wynik tych kwalifikacji jeśli prowadziłoby się gre o punkty i awansowałby np zwycięzca danej grupy.
|
Do góry
|
|
|
|
#1645109 - 04/10/2007 19:51
[Re: Piotruś Pan]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
Panie Piotrusiu, myślę, że powinieneś pan z taką petycją zgłosić się do Platiniego, może by Ciebie wysłuchał, bo to Ci jest zapewne potrzebne. Formuła jak jest, tak jest i są dwa wyścia. Pierwsze to wybrać jakieś spotkanie(a) i po prostu obstawić. Drugie wyjscie jest drzwiami, po fajki, gazetę, piwo... Twoje żale są tu nikomu niepotrzebne, a jedyną rzeczą, z którą się zgadzam, to to, iż UEFA jest trudny do przewidzenia. Do reszty nie będę się odnosić, ale to co w niektórych miejscach piszesz, dalekie jest od prawdy.
Ty, i kolega niżej wspomnieliście i meczu Metalista z miasta Charkow na Ukrainie z Evertonem Niby ci hutnicy tacy słabi, ale mocarne angole jakoś nie potrafiły udowodnić tego na własnym boisku, a to co zrobił niedoszły ( i całe szczęście ) reprezentant Polski Andrzej Jankowski przechodzi ludzkie pojęcie. Nie wiem, czy tu można mówić o braku szczęścia, czy bardziej właściwy byłby zwrot brak umiejętności. No i ewidentna głupota, bo stara piłkarska zasada mówi, ze jak dany zawodnik karnego nie strzelił, to do drugigo podchodzi kto inny. To spotkanie akurat nie zalicza się do gatunku "żenujaco słabych", bo akurat wiele padliny było na innych boiskach, choćby w Groclinie. Podejrzewam, że mecz wpadł do tej kategorii głownie dlatego, że Everton nie wygrał, bo wtedy byłoby OK.
Dziś co prawda angole mogą wygrać, choć nie muszą, skoro nie wygrali u siebie. Na wyjzadach zespoły z wysp zazwyczaj grają dużo gorzej ( nie wliczajac w to czołowej czwórki ) a poza tym Ukraińcy nie tacy słabi, co wczoraj udowodnił "przeciętny" Szachtar choćby. Wcalę sie nie zdziwię, jak angole spala się w hutniczym piecu w Charkowie. Moim zdaniem w tym meczu warto zagrać under, bo wielu bramek tam nie będzie. Ja myślę, że padnie jeden z 4 wyników 0:0, 0:1, 1:0, 1:1
|
Do góry
|
|
|
|
#1645139 - 04/10/2007 20:03
[Re: pol44]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/08/2005
|
Zaragossa-Aris(poprzednie spotkanie 0-1) typ:(awans)1-1,40
Kadra Arisu: Halkias,Kelemen,Neto, Koulouheris, Papadopoulos, Ronaldo, Marco Aurelio, Vangelis,Gogolos. Nebegleras, Toni, García, Siston, Ivic, Pritas,Kiriakos,Anderson, Koke, Felipe, Javito
Kadra Saragossy: César, López Vallejo, Cuartero, Óscar, Ayala, Luccin, Aimar, Sergio García, D'Alessandro, Juanfran, Oliveira, Gabi, Pavón, Celades, Zapater, Diego Milito, Sergio Fernández oraz Chus Herrero.
Zespół hiszpański ma skład pełen uznanych nazwisk w Europie i Hiszpanii. Sądze że dziś odrobią strate jednej bramki i awansują do fazy grupowej Pucharu UEFA. W drużynie gospodarzy zabraknie m.in. Matuzalema i Diogo, jednak to nie powinno przeszkodzić w pokonaniu gości, którzy w swojej lidze zanotowali 3 remisy(na 3 mecze) strzelając przy tym 1 bramkę.
Basel-Sarajevo(poprzednie spotkanie 2-1)
Basel 1-1,25 Basel( -1,5) 1-,45
Liczne kontuzje w zepole Sarajewa i kiepskie wyniki w lidze(11 pozycja), to oznacza dla mnie pewny awans drużyny szwajcarskiej.
AIK Solna-Hapoel T.A. 1-2,00(poprzednie spotkanie 0-0)
Kursy lecą na łeb na szyje, ponieważ w lidze Hapoel nie może się odnaleźć. W pierwszym meczu dzisiejsi goście mimo kilku sytuacji nie zanotowali dobrego rezultatu, remisując z dobrze broniącej szwedzkiej drużynie. AIK od trzech spotkań w lidze tylko remisuje, czas przełamać tą niemoc. Żydki w lidze mają problem ze strzelaniem goli, ze składu wypadł kapitan Badir(kontuzja) i obrońca Bondar. Wierze że gospodarze zagrają o zwycięstwo, bo przecież bramkowy remis promuje Hapoel.
Ponadto Blackburn-Larisa 1-1,20 Methalist-Everton 2-1,85(wszystkie kursy są z naziemnego toto-mixa, więc można poszukać lepszych kursów).
|
Do góry
|
|
|
|
#1645171 - 04/10/2007 20:12
[Re: rene]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/01/2004
|
Moim zdaniem w tym meczu warto zagrać under, bo wielu bramek tam nie będzie. Ja myślę, że padnie jeden z 4 wyników 0:0, 0:1, 1:0, 1:1
Na 1:0 bym nie liczył, Everton zlekceważył rywala u siebie i dziś tego samego błędu nie popełni. Do tego dochodzi absencja zawieszonych za kartki Babycha i Gancarczyka. Jedynie co może martwić to nieskuteczność Anglików. Przy murowaniu bramki piłkarzy Metalistu może się skończyć na 0:0 (co oczywiście daje awans Ukraincom). Wydaję mi się że kursy w granicach 1,90 nadają się do gry. Jakoś nie widzę dziś wygranej zespołu z Charkowa
|
Do góry
|
|
|
|
#1645205 - 04/10/2007 20:21
[Re: woytass]
|
old hand
Meldunek: 27/11/2006
|
Moim zdaniem w tym meczu warto zagrać under, bo wielu bramek tam nie będzie. Ja myślę, że padnie jeden z 4 wyników 0:0, 0:1, 1:0, 1:1
Na 1:0 bym nie liczył, Everton zlekceważył rywala u siebie i dziś tego samego błędu nie popełni. Do tego dochodzi absencja zawieszonych za kartki Babycha i Gancarczyka. Jedynie co może martwić to nieskuteczność Anglików. Przy murowaniu bramki piłkarzy Metalistu może się skończyć na 0:0 (co oczywiście daje awans Ukraincom). Wydaję mi się że kursy w granicach 1,90 nadają się do gry. Jakoś nie widzę dziś wygranej zespołu z Charkowa Oglądałem cały ten mecz i musze powiedzieć ze Everton miał bardzo duzo sytuacji bramkowych nawet w sytuacji gdy goscie bronili sie całą drużyną.Wynik pierwszego spotkania jest bardzo niesprawiedliwy bo gospodarze powinnie wygrac conajamniej czteroma bramkami.Goscie bramke strzelili po kontrze i o ile pamietam był to jeden z nielicznych strzałow na bramke gospodarzy.Jak dla mnie dzis pewna 2 i wygrana Evertonu nawet z handi. Pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#1645226 - 04/10/2007 20:32
[Re: taniak]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
Ja Wam tylko powiem na koniec, że Metalist zakończył rozgrywki ligowe na 3 miejscu, uzbierał 61 punktów, czyli tylko dwa punkty mniej od Szachtara. Na własnym boisku z 15 meczy wygrał 11, 2 zremisowal i 2 przegrał. W 15 meczach strzelił 22 bramki ( nie tak dużo, ale stracił zaledwie 6 )
Każdy wynik z tych, co padalem wcześniej jest tu możliwy, takze 1:0, ktory ktoś podważył, a nie podważył 1:1 Skoro moze być 1:1, to dlaczego nie 1:0, zwłaszcza jak angole mają problemy ze strzelaniem bramek, a nie mam grać Andrzej Johnson Liga ukraińska jest słabsza i nie twierdzę, ze jest inaczej Ale ten hurraoptymizm i przekonanie wyższości Evertonu wynika z tego, ze to angole, którzy grają z jakimiś cieniasami "zza Buga" Kto, chce nie gra 2 albo 2 z handi Nie moje pieniadze
|
Do góry
|
|
|
|
|
|