Już jutro startuje druga kolejka ligi szwajcarskiej
Oto zestaw par:
Sion - Aarau
St.Gallen - Basel
FC Zurich - FC Luzern
Neuchatel Xamax - Thun
Young Boys Bern - GrasshopperPrzegladając dzisiaj ofertę na cały tydzień mój wzrok przykuł atrakcyjny kurs na
Basel - 2.1 dlatego postanowie zagrać po tym opłacalnym wspólczynniku.
Dla druzyny
St. Gallen początek sezonu miał wyglądać zupełnie innaczej. Zawodnicy jak i kibice liczyli na dobry start w Pucharze intertoto i dobry wynik w inauguracyjnej kolejce ligi szwajarskiej. Tak się jednak nie stało, gospodarze odpadli z Intertoto z Dacią Kiszyniów, co zapewne odbiło się negatwynie na formie zawodników i w kolejnym meczu o punkty nie sprostali Grasshoppers przegrywając 2-0. Trudno jednak się dziwić tak słabego stratu, wynikającego wg mnie w dużym stopniu z małej aktywności na rynku transferowym, do klubu przybyli tylko Hass z Koeln i mało znany brazylijczyk Cesar z Safuzy.
Basel w tym sezonie ma jasny cel jakim jest mistrzostwo kraju i walka o LM. Choć odeszło kliku znaczących zawodników, to do klubu wróciło paru równie wartościowych piłkarzy jak Streller z VFB, Huggel-Eintracht, czy napastnik Carignano. Basel w niedzielnym meczu na szczycie rozegrało bardzo dobre zawody pokonując obrońcę tytułu Zurich 1-0 po golu Strellera. Myślę, że po ostatniej wygranej goście nie pozwolą sobie na stratę punktów a tym samym stratę przewagi nad cały czas groźnym ale już nie tak mocnym jak w poprzednim sezonie FC Zurich.
pozdrawiam