Kurde, i tak Wam źle i tak niedobrze :/ Wolelibyście, żeby nasi przegrali, ale grając lepiej od rywala? Odnieśliśmy ogromny sukces, bo w bardzo trudnej grupie zajęliśmy drugie miejsce. Nie wiem, czy takie było żałożenie przed meczem, ale powiedzmy sobie szczerze - nie mamy przygotowania motorycznego na to, aby wyjść i starać się o prowadzenie walki jak równy z równym. Po prostu kontry rywali by nas zabiły. Jak któryś z naszych zawodników próbował solowej akcji, to na 10 (maksymalnie) metrach był doganiany - praktycznie tylko Janczyk był w stanie fizycznie dorównać lichym Koreańczykom.
Powtarzam, trafiliśmy do trudnej grupy i powiedzmy sobie szczerze: Czy przed mistrzostwami nie wzięlibyśmy drugiego miejsca i czterech punktów w ciemno?
Nie wiem, czy to prawda, ale komentatorzy twierdzili, że trafimy na Argentyną. Szkoda by było, bo osobiście chciałbym zobaczyć swojego rodzaju weryfikację tych wyników z grupy.
A jeżeli narzekacie już na naszą obronę, to co mają powiedzieć Koreańczycy? Cały mecz przeważali, a Janczyk jednym zwodem dwóch rywali wydymał i bramkę z niczego strzelił.
Ja w każdym razie bardzo się cieszę, że, zgodnie z tym co mówiłem, nasi nie ponieśli wczoraj porażki i Reprezentacja Polski U-20 jest w najlepszej szesnastce świata