#1371731 - 07/07/2007 00:35
Re: Formuła 1 - GP Wielkiej Brytanii
[Re: tomo]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/03/2006
|
Dokładnie tomo Kimi po średnim początku zaczyna szaleć. Ja jeszcze poszukam typu na to że w top-3 będą dwa bolidy Ferrari. Już we Francji było widac, że Ferrari na ten tydzień jest szybsze. 1 i 3 miejsce czerwonych bolidów podczas kwalifikacji i trzeba jeszcze dodać, że Hamilton miał dużo mniej paliwa niż Massa czy Raikonen. Strategia dla Hamiltona na GP Francji była niewypałem i teraz już pewnie wszystkie 4 bolidy będą zatankowane podobną ilością paliwa. I czerwonym bolidom nie powinnien przeszkodzić fakt, że Hamilton i Mclareny będą jeżdzili u siebie.
|
Do góry
|
|
|
|
#1376251 - 08/07/2007 06:45
Re: Formuła 1 - GP Wielkiej Brytanii
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/10/2005
|
Czy Robert Kubica zajmie miejsce (1-8) TAK @1,4 (Expekt)
Ostatni wyścig na torze Magny-Cours gdzie Robert zajął wysokie 4 miejsce, że jest w znakomitej formie. Potwierdzeniem tej dobrej dyspozycji z GP Francji były sobotnie kwalifikacje w, których nasz rodak zajął wysokie 5 miejsce tuż za tuzami z MCLarena i Ferrari. Robert po dzisiejszym wyścigu stwierdził, że wygrał mistrzostwo B. Myślę, że jutro nas rodak powinien spokojnie zająć miejsce w czołowej ośemce.
Heikki Kovalainen-Nick Heidfeld @1,7 (Expekt)
Tutaj podzielam zdaniem tomo. Heidfeld miał dzisiaj problemy i było to widoczne w drugiej i trzeciej części kwalifikacji. Myślę, że jutro powinien pokazać się ze zdecydowanie lepszej strony. Poza tym powoli Niemiec zaczyna tracić dominującą rolę w teamie BMW Sauber. Możliwe, że jutro dostanie od zespołu mniej agresywną taktykę na zbliżające się zawody. To oznacza, że szef BMW Sauber - Mario Theissen postawi na Roberta Kubicę dając mu większe szanse w osiągnięciu lepszego wyniku. Oczywiście rozchodzi się tutaj o mniejszą ilość paliwa. Pomimo tego Heidfeld powinien poradzić sobie z Kovalainenem, który ma słabszy bolid. Widać to bardzo dobrze po rankingu teamów. BMW Sauber aktualnie jest na trzecim miejscu jeśli chodzi o klasyfikację najlepszy stajni a Ranult jest dopiero na czwartej pozycji. Do tego trzeba zauważyć, że Kovalainen słabo prezentuje się w tym sezonie. Jego zespół nie jest do końca zadowolony z osiąganych przez tego kierowcę rezultatów. Coraz głośniej mówi się, że szansę na występ w którymś z wyścigów dostanie kierowca testowy Piquet. Pytanie którego kierowcę Renault zastąpi?. Moim zdaniem Kovalainena. Giancarlo Fisichella jest zdecydowanie bardziej doświadczonym kierowcą co powinien udowodnić w dniu jutrzejszym wyprzedzając Heikki. Także Nick Heidfeld da sobie radę z chimerycznie jeźdzącym Heikki Kovalainenem. Na koniec warto przytoczyć słowa Heidfelda, które powiedział zaraz po wyścigu: "(...)Liczę, że przynajmniej kilku z zawodników startujących przede mną zjedzie wcześniej na pierwsze tankowanie(...)". To może oznaczać, że Nick ma więcej paliwa od Roberta o czym pisałem już na początku tej analizy. W każdym razie za Heidfeldem przemawia lepszy bolid plus stabilna forma w kolejnych wyścigach serii formuły 1. Heidfeld był zawsze w czołowej szóste a Kovalainen potrafił kończyć wyścig na miejscach 10,13 czy nawet 15. Ostatni fatalny rezultat zanotował na torze Magny-Cours, oczywiście miał pecha bo już na stracie doszło do zderzenia w, którym uczestniczył. Jednak wcześniejsze pozycje 10 i 13 pokazują, że temu zawodnikowi jeszcze brakuje odpowiednich umiejętności aby być ciągle w czołowej grupie zawodników. Oczywiście chodzi mi o miejsca (5-8) bo cztery pierwsze nie jako z urzędu należą do teamów z McLarena i Ferrari.
.::Think Twice::. Ignorator.
|
Do góry
|
|
|
|
#1413546 - 21/07/2007 03:07
Re: Formuła 1 - GP Europy
|
old hand
Meldunek: 25/06/2006
|
nie rozumiem troche tego postu to typ na Sutil'a warty grania czy nie???
|
Do góry
|
|
|
|
#1414070 - 21/07/2007 05:46
[Re: herkules]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/12/2004
|
Pytanie do pozostałych: Czy mój komentarz do typu jest dla was niezrozumiały? nie Kamień z serca... a już zaczynałem się obawiać, że powinienem wrócić do zerówki i od nowa uczyć się czytać ze zrozumieniem
|
Do góry
|
|
|
|
#1414081 - 21/07/2007 05:49
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/12/2004
|
Pytanie do pozostałych: Czy mój komentarz do typu jest dla was niezrozumiały? nie ale juz 1.45 Tomo chyba zagrales dosc solidnie chyba wszyscy to zagrali na SUTILA
|
Do góry
|
|
|
|
#1416700 - 22/07/2007 11:03
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/10/2005
|
Nick Heidfeld-Heikki Kovalainen (Kto lepszy?) Typ: Heidfeld (1,25) bukmacher: Expekt. Z bardzo dobrej strony wczoraj na torze Nuerburgring pokazał się Nick Heidfeld, który zajął wysokie czwarte miejsce. Dzięki tak dobrej dyspozycji Niemca jutro powinien dostać od teamu - BMW Sauber bardziej agresywną taktykę na ten wyścig. Dostanie oczywiście do swojego bolidu mniej paliwa niż drugi kierowca BMW - Robert Kubica. To pozwoli Nickowi na szybszą jazdę w pierwszej części wyścigu. Warto także zauważyć, że Heidfeldowi wczoraj urodził się syn. Ta wiadomość bardzo dobrze wpłyneła na Nicka, który pojechał lepiej niż w poprzednich wyścigach z serii Formuły 1. Myślę, że te pozytywne emocje przyniosą jutro bardzo dobry rezultat. Przeciwnikiem w tej parze Nicka Heidfelda będzie Fin z drużyny Renault - Heikki Kovalainen. Wczoraj dość niespodziewanie to właśnie Heikki okazał się najlepszym kierowcą Renault. Zajął siódme miejsce w stawce. Dla przykładu kolega Kovalainena - Giancarlo Fisichella był dopiero trzynasty. Widzimy, że nadal forma Renault w tym sezonie jest sporym rozczarowaniem. Pomimo zapewnień teamu o próbie podjęcia walki z BMW-Sauber, efekt nadal jest ten sam. Gołym okiem widać, że BMW ma aktualnie szybszy bolid niż Reanult. Myślę, że jutro właśnie zobaczymy potwierdzenie tych słów podczas GP Europy.
Robert Kubica (miejsce w końcowej klasyfikacji 1-8) kurs (1,23) bukmacher: Expekt. Robert Kubica podczas ostatnich wyścigów we Francji i Wielkiej Brytanii pokazał się z bardzo dobrej strony. Dwa razy nasz rodak znalazł się poza podium. W dzisiejszym wyścigu ciężko będzie powtórzyć te dobre rezultaty. Jednak miejsce (5-6) jest jak najbardziej realne dla Roberta. Być może znowu nas czymś pozytywnie zaskoczy. Ostatnio na torze Silverstone stoczył przepiękną walkę z Felipe Massą. Przez dziesięć okrążeń nie dał się Brazylijczykowi z Ferrari. Obyśmy także jakiegoś miłego akcentu doczekali się podczas dzisiejszej walki na torze Nuerburgring.
łączny kurs na te zdarzenia to 1,54.
.::Think Twice::. Ignorator.
|
Do góry
|
|
|
|
#1416707 - 22/07/2007 14:23
[Re: Ignorator]
|
stranger
Meldunek: 04/02/2007
|
czy mozna gdzies zobaczyc wyniki poszczegolnych okrazen plise o pomoc i jak to zrobic na danej stronie
|
Do góry
|
|
|
|
|
|