Ciesze sie, ze udalo mi sie przewidziec zachowanie kursu MSX i sprzedac w ostatniej chwili po 10,0 i 9,8. Mysle, ze warto na ta spolke zwrocic uwage bo pewnie jeszcze spadnie (nie wiem czy dno jest w okolicach 7,5 - 8,0 jak wynika z RGR czy nie ale juz pewnie blisko)
Wojtek
Ja też sie cieszę i gratuluję Wojtku zdolnosci przewidywania.
Ponizej dla przypomnienia Twój wpis z poczatku czerwca :
"dokupilem MSX po 10,28 - wydaje mi sie, ze przy 10,25-10,26 podaz sie wyczerpywala i wg mnie jakby mial spasc po formacji glowy i ramion to by spadl dzisiaj sporo nizej. W swieczkach powinien sie pojawic mlot (bo raczej <10,22 sie nie zamknie) i bylby to sygnal do wzrostow "
I jeszcze moj wpis jaki pojawił sie wtedy pod Twoim :
"nowy NK -jak pisał wyzej Belisariusz z czym zreszta trudno się nie zgodzic kazdą sytuacje na rynku mozna interpretowac po swojemu.
Dlatego tez ja troche inaczej spostrzegam świeczki na MSX.
Swiece w/g mnie wygladaja dośc negatywnie dla kursu.Spodziewam się spadku do ok 9,40-9,60 gdzie przebiega wazna srednia wynikajaca z wykresów tygodniowych.Na tym poziomie nastapi walka a dalsze losy tej spólki.Przebicie w/w wsparc powinno skutkowac spadkiem w nalepszym razie do okolic ok 7,80 zł ew w lepszym (dla mnie) scenariuszu do ok 5,70 zł
Odbicie zas od wsparcia w okolicy 9,50 powinno dac kursowi kolejne wzrosty w kierunku ostanich rekordów 14 zl z haczykiem.
Malejące wraz ze spadkeim kursu obroty mnoga swiadczyc iz jest to tylko korekta jednak przyszłosc spólki zadecyduje sie wg mnie przy wspomnianych wyzej wsparciach"
Please Wojtku, szanujmy sie i nie piszmy dyrdymałek.