dardaw - moze zamiast krytykowac nieustannie poczynania innych bys w koncu sam zaczal inwestowac bo wiadomo ze siedzac z boku najlatwiej krytykowac. Przeciez wiadomo ze dokladnie nikt nie przewidzi zachowan spolek jeszcze w tak odleglym czasie jak to zrobil Wojtek... Nie o to w tym temacie chodzi. Podajemy typy i nie wazne czy wchodza czy nie. Liczy sie zeby temat zyl i kazdy moze sobie cos wybrac z tego i chyba nikt nie narzeka na nasze typy bo ladnie mozna zarobic. A ty piszesz od listopada o glebszej korekcie albo nawet bessie i nie masz w ogole papierow wiec po co ten 'wszystkowiedzacy' ton wypowiedzi. Jak bys byl takim specem to bys nie siedzial z boku i sie przygladal jak inni zarabiaja tylko jechal w tym samym pociagu. Tak jak mowilem ci w listopadzie na besse sobie jeszcze poczekasz i nie wazne ze ceny sa juz bardzo wysokie - zawsze moga byc wyzsze. Zagranica wychodzi a na gieldzie nic strasznego sie nie dzieje. Ludzie laduja kase do TFI na potege i sami coraz wiecej inwestuja. Maja za duzo pieniedzy zeby byla bessa. Nie kazdy gra na forexie bo nie wiele potrafi wiec jedyna alternatywa sa fundy i GPW. Kase musza gdzies lokowac a innej alternatywy nie ma...
Moze przestan wszystkich krytykowac i zacznij z nami tez inwstowac i wszystkim wyjdzie na dobre. Bo podawanie starych postow i udowadnianie ze nie ma ktos racji jest troche bez sensu.
Jednak mimo wszystko wolę krytykowac anizeli obecnie inwestowac w nasze papiery.Musiałbym się z głupim na głowe zamienic zeby teraz wejść na GPW.Jak juz Ci kiedys pisałem nie po to wychodziłem z papierów aby na tych poziomach wchodzic w nie znowu.
W coz niby miałbym wchodzic? Może w zachwalany tu przy cenie 35 zł Hutmen (obecnie 24 zł), a moze w te niby promocję na czternastym po 8 zł z haczykiem (teraz 6 zł)a moze lepsza inwestycja byłby EXP, przy 14 zł juz słyszało sie tu głosy ze wkrotce padnei 25 zł ( dzis ponizej 9,50) itd itd
A moze poleciłbys mi metodę jaką kilku tutaj preferuje czyli skakanie po spólkach z mizernym skutkiem i nabijanie kasy BM ?
Nie kolego, to nie dla mnie , od zawsze preferuję zasadę zeby kupic tanio a spzredac drogo a teraz wlasnie jest dla mnie drogo i w akcje wchodzic nie będę !
Nie żałuje tego że od listopada jestem bez papierów bo sprzedalem je po bardzo dobrych cennach biorąc pod uwage moje koszty zakupu.
Mogłbym Ci tez przedstawic kolejne sygnały które powinny zatrzymac pociąg ale nie ma to najmnijeszego sensu bo i tak Cie to nie przekona.Jako poczatkujący inwestor jestes zaslepiony wizja wzrostów i zysków , i odrzucasz od siebie,niejako nieswiadomie, wszelkie sygnały zblizajacego sie odwrocenia trendu.Kupiłes bileciki i wydaje Ci sie iz pociąg jedzie tylko w jedną stronę.Myslisz ze zawiadowca(Sobolewski) pieknie odgwiżdze zmiane kursu i bedzie cudownie.Ale gwizdka nie bedzie a budowanie podłoza do bessy czy głebokiej korekty to proces długotrwały i skomplikowany.
Przyznam sie jednak szczerze, ze naprawde bardzo ale to bardzo cieszy mnie Twój hurraoptymizm.
p/s
Jednak zdziwie Cie bo mimo wszytsko gram na GPW ale tylko na futerkach , oczywiscie tylko w te stronę gdzie nie widzę ryzyka a to nie trudno zgadnąc czy jest to shorcik czy long