witam po przerwie.
ja praktycznie wycofałem całe fundusze z akcji...
jakieś 2tyg sprzedałem nawet moją perłe lzpsa po @15,40
trzymam tylko stormma - chociażby dlatego że jestem na stracie, moja średnia cena zakupu wynosi teraz ok 14zł. z tym że wydaje mi się że to co najlepsze jeszcze przed spółką, raczej lubie stajnie MN&ES i czuję i widze że potencjał spółka ma jeszcze spory. obarczone jest to większym ryzykiem ale i stopa zwrotu moze być wyzsza niz na stabilnyuch spółkach. wydaje mi się że z formalnego punktu widzenia idzie wsyztsko w dobrą stronę i (mimo iż jeszcze pobuja) to perspektywa kilumiesieczna wydaje mi sie pozytywna
co do lzps - oczywiscie nei skreślam go.. ba nawet chciałbym bardzo taniej odkupić bo to nie szczyt możliwości butów. tu wzrosty przebiegają falowo i kurs znów jest w pewnej konsolidacji ale z pewnością wybije do góry wiec warto by było załapać się na ''rozsądne'' ceny zakupu, z tym że widać że akcjonariat jest silny i nawet podczas ''czerwonych'' dni zbytnio nie ma chętnych do wywalania. jedyna szansa na obniżke kursu to (moim zdaniem) chęć grubszych ryb na manipulke kursem by móc odkupić taniej
rivex - gratuluje wyboru. wg mnie mci to wciąż bardzo mocna spółka i przede wszysstkim: z przyszłością. imponujące są te sesje kiedy potrafi wyjśc nawet z -7 na +4. kwestia czasu kiedy osiagnie ostatnie szczyty i poleci wyżej.
staram się wychwycić coś jeszcze. wolna gotówka leży ale duch inwestora jest niespokojny i żądny zysku haha... jak sądzicie ile jeszcze potrwa wakacyjna sielanka? obroty raczej mizerne, sytuacja na szerokim rynku taka sobie, jakoś mam dziwne przeczucie że może nastąpić kilkutygodniowa (kilkunasto?) jeszcze ''stagnacja'' czyli jakiś demonicznych ruchów nie ujrzymy. gorzej bedzie jak USA wreszcie klepną w doł.. ciekawe co bedzie u nas. chcoiazby piatkowe zamkniecie mowi ze jutro moze byc nieciekawie
dobra, do rzeczy.. jakie jeszcze spółki są w kręgu moich zainteresowań?
mianowicie budopol. wciaż tani. fundamenty mocne. na niego jestem przyczajony najbardziej, chocspodziewałem się że odbije już wczesniej a on dalej tkwi na niskich poziomach. jednak wydaje sie strasznie odleszczony jak to sie mówi. dziwie sie ze jeszcze nie leci w górę bo wskazźniki AT mówią że odbicie powinno być. może wkrótce zaskoczy? ostatnio odbił się na kilkumiesiecznej linii wsparcia (61,8% wg fibonacciego) . wzrost wolumenu da pewnei jakiś sygnał do marszu w górę.
podobne argumenty przy msx. mimo wszystko aj wierze w tą spółke, choć tu to ostatnio juz nawet były dobre okazje do zakupów. jednak myśle że trend wzrostowy się utrzyma i wciąż warto ich kupić...
hm karkosik. pewnie go nie lubicie, ja zresztą już też. niemniej strasznie o nim przycichło a nie sądzę by sie tak łatwo i bolesnie dałzrzucić z tronu. on chciał buffetowi dorównać
w końću spotkał sie z nim czy nie? w każdym razie moze wartałoby coś z jego spółek zakupić. co sądzicie o alchemii np.?
pewnie wielu by chciało by było walniecie kilkudniowy i marsz w góre znow , no ale teraz mamy zupelnie inna sytuacje
co do toory.. ha ale walneli.. ja ich sie trzymalem z daleka od dawna bo mam kumpla w kancelarii która przygotowywała pare oskarżen wobec firmy, mówil mi pare miechow temu o tym, nawet nei wiem czy to juz wyplynelo... bo zjazd to oczywiscie konsekwecja slabych wyników
jak kiedys pisałem mimo wszystko baczniej będe zerkał teraz na 14stego bo tu też wybicie moze być nieliche
no nic, ja już nagrzewam klawiature przed nowym tygodniem, jestem przygotowany na to by cos zakupic, nie kukrywam ze jutro licze na spadki