#1416710 - 22/07/2007 15:23
Re: Formuła 1 - GP Europy
[Re: Ignorator]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/01/2004
|
Nick Heidfeld-Heikki Kovalainen (Kto lepszy?) Typ: Heidfeld (1,25) bukmacher: Expekt. Z bardzo dobrej strony wczoraj na torze Nuerburgring pokazał się Nick Heidfeld, który zajął wysokie czwarte miejsce. Dzięki tak dobrej dyspozycji Niemca jutro powinien dostać od teamu - BMW Sauber bardziej agresywną taktykę na ten wyścig. Dostanie oczywiście do swojego bolidu mniej paliwa niż drugi kierowca BMW - Robert Kubica. To pozwoli Nickowi na szybszą jazdę w pierwszej części wyścigu. Warto także zauważyć, że Heidfeldowi wczoraj urodził się syn. Ta wiadomość bardzo dobrze wpłyneła na Nicka, który pojechał lepiej niż w poprzednich wyścigach z serii Formuły 1. Myślę, że te pozytywne emocje przyniosą jutro bardzo dobry rezultat. Przeciwnikiem w tej parze Nicka Heidfelda będzie Fin z drużyny Renault - Heikki Kovalainen. Wczoraj dość niespodziewanie to właśnie Heikki okazał się najlepszym kierowcą Renault. Zajął siódme miejsce w stawce. Dla przykładu kolega Kovalainena - Giancarlo Fisichella był dopiero trzynasty. Widzimy, że nadal forma Renault w tym sezonie jest sporym rozczarowaniem. Pomimo zapewnień teamu o próbie podjęcia walki z BMW-Sauber, efekt nadal jest ten sam. Gołym okiem widać, że BMW ma aktualnie szybszy bolid niż Reanult. Myślę, że jutro właśnie zobaczymy potwierdzenie tych słów podczas GP Europy.
Robert Kubica (miejsce w końcowej klasyfikacji 1-8) kurs (1,23) bukmacher: Expekt. Robert Kubica podczas ostatnich wyścigów we Francji i Wielkiej Brytanii pokazał się z bardzo dobrej strony. Dwa razy nasz rodak znalazł się poza podium. W dzisiejszym wyścigu ciężko będzie powtórzyć te dobre rezultaty. Jednak miejsce (5-6) jest jak najbardziej realne dla Roberta. Być może znowu nas czymś pozytywnie zaskoczy. Ostatnio na torze Silverstone stoczył przepiękną walkę z Felipe Massą. Przez dziesięć okrążeń nie dał się Brazylijczykowi z Ferrari. Obyśmy także jakiegoś miłego akcentu doczekali się podczas dzisiejszej walki na torze Nuerburgring.
łączny kurs na te zdarzenia to 1,54.
.::Think Twice::. Ignorator. Granie po takich kursach mija sie z celem.Formuła 1 jest specyficznym sportem co wszystko w ulamku sekundy sie zmienia i na pewno nie polecam grania wyzej wymienionych typow.Oczywiscie kazdy moze wypowiadac sie ale np:taki Heidfeld jezdzi nie rowno i nie wiadomo co tak naprawde siedzi w jego głowie. pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1417663 - 23/07/2007 00:12
[Re: tomo]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/12/2004
|
Na dzisiejszym wyścigu o dziwo zarobiłem, co wydawało mi się być czymś nierealnym po tym co stało się na początku, ale jestem tak wściekły po tym co zobaczyłem, że chyba zaraz komuś krzywdę zrobię... Heidfeld wjeżdża w tyłek Kubicy psując tym samym cały wyścig i jemu i sobie już na dzień dobry... Hamiltona wyciągają dźwigiem ze żwiru i jak gdyby nigdy nic pozwalają mu kontynuować wyścig - głowę dałbym sobie uciąć za to, że prędzej czy później wymachają czarną flagą, jak widać są równi i równiejsi... Heidfeld wjeżdża w Schumachera kończąc jego wyścig a samemu nie doznaje żadnych uszkodzeń... stewardzi zamiast z miejsca dać Nickowi black flag za taką jazdę stwierdzają, że werdykt podejmą po wyścigu, czyli skończy się na "normalnym wyścigowym incydencie", no i na zakończenie w wywiadzie po wyścigu Nick oczywiście twierdzi, że nic się nie stało i że biedaczek musiał cały wyścig telepać się za Robertem... było siedzieć w tej Szwajcarii a nie rozpierduche na torze robić! Wrrrr...
|
Do góry
|
|
|
|
#1418297 - 23/07/2007 05:41
[Re: pescar]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/11/2004
|
Poczytałem forum F1 Polskie i wynika z tego, że miał prawo wrócić Hamilton na tor bo zabroniona jest pomoc przy uruchomieniu bolidu, a nie przy wydostaniu go z niebezpiecznego miejsca. Widocznie Hamiton nie zgasił silnika i zachował się bardzo przytomnie prosząc o pomoc przy wyciągnięciu bolidu na trasę. A co do Heidfelda to zdarzenie z Schumacherem potraktowano jako normalny incydent podczas wyścigu.
rowniez wyczytalem takie sugestie co do Hamiltona i byc moze faktycznie tak jest ale Haidfild dzis nie powinien dojechac do mety!
|
Do góry
|
|
|
|
#1460894 - 04/08/2007 22:45
[Re: tomo]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/04/2003
|
To co zrobił Alonso w kwalifikacjach to mistrzostwo świata:) Ma u mnie browara za wyeliminowanie swojego kolegi z drużyny:) Miałem zagrane dośc grugo Alonso - Hamilton 1
|
Do góry
|
|
|
|
#1461888 - 05/08/2007 03:21
[Re: teges6]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/12/2004