Strona 2 z 2 < 1 2
Opcje tematu
#1299419 - 14/06/2007 18:41 Re: George Bush = Adolf Hitler? [Re: jerome]
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Originally Posted By: jerome
... Rosja nigdy nie byla ani nie bedzie krajem przyjaznym Polsce, w UE zwolennikow miec nie bedziemy, spowodowane jest to normalnym konfliktem interesow, dlatego mozemy zwiazac ze soba USA i jest to poki co jedyna dobra opcja.

Większych pierdów dawno nie czytałem \:D
Po pierwsze, skąd wiesz, ze Rosja nigdy nie będzie krajem przyjaznym Polsce?
Teraz jest sytuacja napięta, bo nasi decydenci mają podobnie faszystowskie poglady jak ty
To nasi politycy robią wszystko, by stać się wrogiem Rosji
Wpieprzają się wszędzie, tylko nie wiadomo po co, rozdrapują rany itd.
Rosja nie pozwoli sobie na to, bo dla niej Polska to pikuś
To tak, jakby Meksyk stawiał się Ameryce
UE patrzy na to z politowaniem, bo oni chociaż wiedzą, ze z Rosją trzeba się liczyć
A Polak z szabelką leci

Poza tym Rosja z Rosjanie to dwie różne rzeczy. Rosjanie jszcze bardziej niż my doswiadczyli systemu panującego w Rosji
Ale to są bardzo fajni, szczerzy ludzie, którzy nie zrobią cię w bambuko jak parszywi jankesi
Sporo interesów robiłem z Rosjanami i nigdy sie nie zawiodłem
Z nimi mozna się dogadać i są słowni
No i jeszcze można się napić

Jankesi to najgorsza opcja
Oni tylko szczerzą falszywie zęby i caly czas kombinują jak cię przerobić
Nasi politycy wchodzą im w d..e bez mydła, a oni i tak robia nas jak chcą
Ja nie widzę żadnego interesu dla Polski, by się z nimi kumać, bo po pierwsze trzeba przepłynąć Atlantyk albo przejechać koleją transsyberyjską ( fajna sprawa ) cale połacie "wrogiego państwa"
Gdyby przyszlo co do czego i jankesi mieliby stanąć w naszej obronie, to oni i tak to zleją
Oni tylko potrzebuja frajerów, co powalczą w Iraku czy Afganistanie, co przetrzymają w tajnych obozach jeńców, co nadstawia swoje tyłki i zamontują tarczę, co kupia złom F16
No i jeszcze będą żarli w "restauracjach" MacDonalds i podobnych \:D

Skoro jesteś takim sympatykiem Busha i jankesów, to jedź do Albanii
Tam go kochają, ale zegarek mu zwędzili
I nie zapomnij popcornu
Możesz też postarać się o amerykańską wizę \:D

Do góry
Bonus: Unibet
#1299426 - 14/06/2007 18:44 Re: George Bush = Adolf Hitler? [Re: polskignom]
rivex Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/04/2005
Originally Posted By: polskignom

Ale wsrod ludzi postepowych, szczegolnie studentow SGH jest popularne bycie za Ameryka, za Izraelem. W koncu jak ktos nie jest, to jest nietolerancyjny, a wtedy nie jest trendy.

Ja nie chce byc trendy ale wole USA niz Rosje.
Co nam takiego dobrego Rosja przyniosla? Moze jedynie dobre posadki i emeryturki tym co w SB i ZOMO sluzyli. Ale jednak trzeba bylo z palka troche poganiac ...
No tacy moze i tesknia za wielka Rosja.

Originally Posted By: polskignom
A miliony trupow? Nie widzimy, bo widziec nie musimy.

Jakie miliony trupow? Tez cpales? Czy wodki rosyjskiej za duzo wypiles? Miliony trupow to byly gdy u wladzy byli wielcy przywodcy Stalin i Lenin, ktorzy do dzisiaj sa doceniani przez Ruskow :/

Do góry
#1299444 - 14/06/2007 18:52 Re: George Bush = Adolf Hitler? [Re: Llama]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Co do nazwy tematu:

Bush = Hitler?
Putin = Hitler?

Z bukmacherskiego punktu widzenia, wieksze szanse daje Putinowi, czyli na niego wystawilbym nizszy kurs \:\)

Igor, moze byles w Rosji przez jakis czas?

Do góry
#1299493 - 14/06/2007 19:01 Re: George Bush = Adolf Hitler? [Re: connor]
Logan Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/12/2003
Igor ten temat zaczales pod wplywem filmu Moora ktory wczoraj byc na dwojce?

Do góry
#1299528 - 14/06/2007 19:08 Re: George Bush = Adolf Hitler? [Re: rene]
rivex Offline
Carpal Tunnel

\:p

Edited by Experto (14/06/2007 19:26)

Do góry
#1299555 - 14/06/2007 19:15 Re: George Bush = Adolf Hitler? [Re: rivex]
Skiper Offline
shaken not stirred

Meldunek: 07/07/2005
Bush to zwykły matoł a nie żaden Hitler.

Do góry
#1299572 - 14/06/2007 19:19 Re: George Bush = Adolf Hitler? [Re: rene]
rivex Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: rene
... Rosja nigdy nie byla ani nie bedzie krajem przyjaznym Polsce, w UE zwolennikow miec nie bedziemy, spowodowane jest to normalnym konfliktem interesow, dlatego mozemy zwiazac ze soba USA i jest to poki co jedyna dobra opcja.

Większych pierdów dawno nie czytałem \:D
Po pierwsze, skąd wiesz, ze Rosja nigdy nie będzie krajem przyjaznym Polsce?
Teraz jest sytuacja napięta, bo nasi decydenci mają podobnie faszystowskie poglady jak ty

Jakie faszystowskie poglady? O czym ty mowisz. Nawet nie wiesz chyba co to faszyzm.
To nasi politycy robią wszystko, by stać się wrogiem Rosji
Wpieprzają się wszędzie, tylko nie wiadomo po co, rozdrapują rany itd.

Zgadzam sie. Politycy robia burdel ale to juz trwa od jakiegos czasu. teraz za bardzo szum robia i sprzeciwiaja sie Rosji.

Rosja nie pozwoli sobie na to, bo dla niej Polska to pikuś
To tak, jakby Meksyk stawiał się Ameryce

A co maja Ruski do tego, ze wspieramy Ukraine itp? Rosja mysli nadal, ze jest wielka potega i wszelkie dzialania na Ukrainie, w Gruzji czy estonii uznaje jako atak na sama Rosje. Tylko, ze zapominaja o tym, ze ZSRR to juz dawno minelo.
UE patrzy na to z politowaniem, bo oni chociaż wiedzą, ze z Rosją trzeba się liczyć
A Polak z szabelką leci

UE ma nas w dupie i nie poswieci kontaktow gospodarczych z Rosja w imie obrony naszych interesow. Tu nie ma przyjaciol czy wrogow - tu sa jedynie interesy.

Poza tym Rosja z Rosjanie to dwie różne rzeczy. Rosjanie jszcze bardziej niż my doswiadczyli systemu panującego w Rosji
Ale to są bardzo fajni, szczerzy ludzie, którzy nie zrobią cię w bambuko jak parszywi jankesi

Rosjanom wiele to nie przeszkadza. U nich zawsze musiala byc twarda reka u steru. Dla nich demokracja to cos tak odleglego jak gory lodowe w Afryce. A to, ze oni doswiadczyli to ich problem bo sami tego chcieli. Polacy mieli dlugo komunizm bo nam sie wpier**lilo wrogie panstwo do rzadzenia.
Rosjanie sa w duzej mierze nacjonalistami. Nie lubia innych narodow. W Moskwie dochodzi caly czas do zabojstw obywateli innych krajow. Moj kolega byl na stypendium w Moskwie - wcale nie uwaza aby Rosjanie byli tacy fajni. Wypic mozna ale i tak sa sceptyczni wobec innych nacji.
No nie wiem czy tak Amerykanie zawsze robia w bambuko... Bylem w Stanach i musze stwierdzic, ze bardziej przyjazni i pomocni sa Amerykanie niz ta cala nasza Polonia. Polak 10 razy szybciej cie oszuka niz Jankes. Bylo tez tam sporo Rosjan - zintegrowac sie z nimi to trudne bardzo. Poza tym kombinuja strasznie i maja cie w dupie. ja trzymalem od nich z daleka bo byly rozne ekscesy typu pobicie czy kradziez. Kazdy stwierdzil, ze najwiecej problemow robili Ruski.

Sporo interesów robiłem z Rosjanami i nigdy sie nie zawiodłem
Z nimi mozna się dogadać i są słowni
No i jeszcze można się napić

Interesy moze i sie robi niezle ale duzy wplyw ma na to chlanie wody itp.

Jankesi to najgorsza opcja
Oni tylko szczerzą falszywie zęby i caly czas kombinują jak cię przerobić
Nasi politycy wchodzą im w d..e bez mydła, a oni i tak robia nas jak chcą

Nie no, jasne. Najgorsza. Oczywiscie. Jesli Polacy nie potrafia negocjowac to ich wina. Chodzi tu o politykow bo oni dbaja o swoj tylek a nie interes narodowy. Nasza polityka zagraniczna od lat jest bardzo slaba. Ale musisz wiedziec, ze jednak dzieki Amerykanom mamy mase inwestycji w kraju. Po upadku komunizmu zaczeli wchodzic na rynek. Mieli w tym interes ale my tez duzo na tym zyskalismy ...

Ja nie widzę żadnego interesu dla Polski, by się z nimi kumać, bo po pierwsze trzeba przepłynąć Atlantyk albo przejechać koleją transsyberyjską ( fajna sprawa ) cale połacie "wrogiego państwa"
Gdyby przyszlo co do czego i jankesi mieliby stanąć w naszej obronie, to oni i tak to zleją

Do pokonania Atlantyku wystarczy samolot. Kiedys sie plywalo, teraz juz nie. Szybciej Amerykanie obronia niz Ruski bo oni potrafia tylko wkroczyc przy okazji do kraju i dojsc do rzadzenia. W 1939 juz weszli i niby nam pomogli.

Oni tylko potrzebuja frajerów, co powalczą w Iraku czy Afganistanie, co przetrzymają w tajnych obozach jeńców, co nadstawia swoje tyłki i zamontują tarczę, co kupia złom F16
No i jeszcze będą żarli w "restauracjach" MacDonalds i podobnych \:D

Cos za cos. Kolejny raz - nie potrafimy walczyc o swoje. A jakos inni moga. O tarczy to jeszcze nie wiadomo.
Z tym McDonaldem to wyskoczyles bezsensownie. A co do ma do tego? Jest wolny rynek to wchodzi firma. Twoj wybor - jesz albo nie jesz tam.
Ruski niby taki wrog USA ale gdy otwierali pierwszego Maca w Moskwie to malo sie nie pos**li i tysiace ludzi stalo w kolejkach. F16 bylo jedna z ofert. Nie twierdze, ze najlepsza ale inni wcale nie wyprzedzaja w technice wojskowej USA. To wlasnie Amerykanie maja najbardziej nowoczesny sprzet wojskowy. W przeciwienstwie do Ruskich, ktorzy nadal buduja starocie. My troche tego chlamu jeszcze mamy: troche samolotow, w tym rzadzowe ktore wstyd w calej Europie przynosza - coraz czesciej awarie i przestoje.

Skoro jesteś takim sympatykiem Busha i jankesów, to jedź do Albanii
Tam go kochają, ale zegarek mu zwędzili
I nie zapomnij popcornu
Możesz też postarać się o amerykańską wizę \:D

A co mam zegarek do calosci? Polak Polakowi ukradnie a czesto sie okazuje byc sasiadem. Popcorn pewnie tez czasem jadles ..
A wizy to dla mnie nie dziwne, ze sa. Amerykanie sie bronia przed fala imigrantow. A Polacy to jednak narod, ktory czesto tam wyrusza. Dopoki kraj bedzie biedny dopoty wiz nie zniosa. Jak bedZie u nas dobrze to i nikt nie bedzie chcial tam wyruszac. Sporo bogatych krajow wprowadza ograniczenia.
Rosja niby taka biedna i z ujemnym przrostem naturalnym ale bez wizy nie wpusci ...

P.S. Nie ma kasowanie postow i niestety wczesniej wyslalem niepelna odpowiedz :/
Mozna wykasowac tez wczesniejszy.

Do góry
#1300377 - 14/06/2007 21:20 Re: George Bush = Adolf Hitler? [Re: rivex]
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
rivex - ja polityka nie interesuję się wcale, bo od tego mam torsje
Prawdę powiedziawszy nie chce mi się na te tematy rozmawiać, bo to tylko zaognia relację, niepotrzebnie zresztą

Ale jak ktoś pisze takie pierdy, jak kolega powyżej, to trudno się powstrzymać. Dla mnie takie poglądy, jakie wypływają z tej wypowiedzi to jest faszyzm i inaczej tego nazwać nie można. A co to faszyzm to wiem

U nas po wyjściu spod skrzydel Rosji, jest tak, że to co zachodnie, to wszystko jest cacy, a to co rosyjskie to bebe i trzeba tępić to na każdym kroku z całą surowością.
Tymczasem to jest kompletna bzdura, która niestety - jest utrwalana
Świat się zmienił, polska jest inna, Europa jest inna i nie ma już ZSRR, choć wiele z niego jeszcze pozostało

Podajesz przykład Ukrainy i naszej obecności, że niby dlaczego nie mamy...
A ja się Ciebie zapytam inaczej
- a niby dlaczego mamy
- a dlaczego nie ma tam Niemców, Francuzów i innych nacji
( w tym sensie, że robią tyle zamieszania )
My Polacy ( nie wszyscy ) to mamy tak, że jak Rosjanom mozna dopieprzyć, to jesteśmy pierwsi
Zawsze musimy być w pierwszym szeregu, zawsze musimy swoje 3 grosze wrzucić
ZAWSZE NIEPOTRZEBNIE
ja się wcale nie dziwię Rosjanom, że robią nam embarga, że budują rurę, co nas omija, itp.
My sami jesteśmy temu winni, my Polacy-kozacy stale pokazujemy im gest Kozakiewicza...

My dla Rosji to jesteśmy pionki, i im więcej im się wpieprzamy, tym gorzej nas traktują i mają za nic.
Ale nie tylko Rosjanie
Nas prawie nigdzie nie lubią

Zgodzę się z Tobą co do polityki zagranicznej
Jej po prostu nie ma
My nie potrafimy się z nikim dogadać, z nikim nie potrafimy ułozyć choćby poprawnych stosunków
Tymczasem choćby z racji położenia geograficznego, ale także z dziedzictwa kulturowego nasz stosunki z Rosją powinny być lepsze niż z Ameryką
Ja mam nadzieję, że Polacy kiedyś to zrozumieją, że nie będzie za późno i że kiedyś tak się stanie

Nasi politycy nie rozumieją Rosjan, bo czują się od nich lepsi, itp.
A tymczasem Rosja moze w każdej chwili zakręcić nam kurek ( nie tylko na ropę ) ale na wszystko i wtedy lecimy wypłakać się do UE lub Ameryki, a ci patrzą na nas jak na ćwoków i się śmieją
Ja im się nie dziwię

Z Rosją nie musimy się kochać, ale z cala pewnościa mozna się dogadać. Niemiec potrafi i Niemca szanują. I nie dlatego, że ma wypchany portfel.

Ja akurat robiłem interesy z Rosjanami nie Moskwy, więc nie wiem jak jest w ichnej stolicy
Nie trzeba pić, by się dogadać
Trzeba umieć z nimi rozmawiać i szanować się
Bo jak samemu się nie szanujesz, to nikt Ciebie szanować nie będzie

Co do demokracji w Polsce
Nasz naród nie nadaje się do tego
Też potrzebuje twardej ręki u góry, choć nie wszyscy zdają sobie z tego sprawę

Oczywiście, że z kilkoma przykładami przejaskrawiłem celowo

Ja Ci powiem rivex
Ja swoje lata już mam, sporo widziałem i sporo przeżyłem
Jednego jestem pewien - Ameryka to nie jest żaden partner ani przyjaciel Polski
To nie jest żadne rozwiazanie, a już na pewno nie najlepsze
Jankesi wycyckają nas na maxa i odwrócą się tyłkiem, kiedy nie będziemy im potrzebni
Tu wchodzą w grę interesy i nic więcej
Oni mają nas Polaków głęboko gdzieś

To amerykańskie imperium tak naprawdę niczym nie różni się od Rosji
Wartości "wyznawane" są inne, ale tam za oceanem tak samo pierze się mózgi ludziom, a całe te gadanie od demokracji, wolności jest ch...a warte
Ludzie potrzebni są do głosowania i niczego więcej

Tam jest tak, że masz kasę jesteś kimś
Kasa jest potrzebna, ale - przynajmniej dla mnie - są jeszcze inne wartosci, które liczą się o wiele wiecej

A poza tym Bush to jest prymityw jakich mało
Prymityw ale i cwaniak, bo potrafi zadbać o swoje interesy
Nie Amerykanów, ale swoje!
Dla mnie on i żydzi stanowią największe zagrożenia dla świata
Dobrze że są jeszcze siły, z którymi oni się liczą i których się boją
Bo jankesi zawsze bali się Rosji

Do góry
#1301073 - 15/06/2007 00:00 Re: George Bush = Adolf Hitler? [Re: rivex]
polskignom Offline
Live fast, die young

Meldunek: 25/02/2004
Originally Posted By: rivex

Ja nie chce byc trendy ale wole USA niz Rosje.
Co nam takiego dobrego Rosja przyniosla? Moze jedynie dobre posadki i emeryturki tym co w SB i ZOMO sluzyli. Ale jednak trzeba bylo z palka troche poganiac ...
No tacy moze i tesknia za wielka Rosja.

Jakie miliony trupow? Tez cpales? Czy wodki rosyjskiej za duzo wypiles? Miliony trupow to byly gdy u wladzy byli wielcy przywodcy Stalin i Lenin, ktorzy do dzisiaj sa doceniani przez Ruskow :/

Ile Ty masz lat chlopie? Tyle co ja, i wiesz co? O Zomo czy SB mozesz powiedziec tyle, ile uslyszysz w tv. Nigdy tego nie przezyles i prawdopodobnie nie przezyjesz. A prawda jest taka, ze lezy posrodku, SB-ek twierdzi, ze nie robil niczego zlego, a tzw. przesladowany powie, ze mu ucinali jaja.

Obaj przejaskrawiaja, ale Ty uwazasz, SB-ek byl zly i w ogole bardzo zly. Ja jakbym byl w Twoim wieku, to bym na te tematy za duzo nie rozmawial, bo ani ja, ani Ty nie mamy o tym pojecia. Glupio jest argumentowac czyms, o czym sie nie ma pojecia, bo sie tego nie doswiadczylo. To raz.

Dwa: nie cpalem nic. Kiedys jak byc moze dozyjemy, wyjdzie pare faktow z roznych wojen, konfliktow na jaw, choc pewnie nie. Ale jakby, to wtedy powiesz, ze to jednak Ty cpales i miales oczy ciagle szeroko zamkniete.

Bym pociagnal pare watkow, ale ich nie pociagne, bym Ci poslal pare linkow, ale ich nie posle, bo znam ludzi z podobnymi pogladami do Twoich. Do nich nic nie dociera, maja swoja poglad pro amerykansko-zydowski i wszystko, co zmienia calkowicie ich swiatopoglad jest uwazane za spreparowane.

A w tym wszystkim dziwi mnie najbardziej to, ze wsrod mlodych, ksztalcacych ludzi rosnie poglad antyrosyjski. Rosja to badz, co badz nasz sasiad, nie musimy go kochac, ale wypada sie szanowac, bo to nam wyjdzie na dobre, a ich za przeproszeniem pier.doli.

Bym jeszcze pociagnal pare watkow z Twojego ostatniego wpisu, ale mi sie nie chce.

Odniose sie tylko do jednego...oferta Mirage zdaniem wielu specjalistow zdecydowanie przewyzszal oferte F16. Ale my wybralismy F16. A zeby bylo ciekawiej z tej slabszej oferty wyszlo i tak gowno, bo USA nie wywiazuje sie z umowy.

Tak sie robi interesy z USA na szczeblu panstwowym. I to bzdura, ze Polacy nie umieja negocjowac, Polakow kazdy ma w dupie i waunki umowy sa nieprzestrzegane.

Moze i Amerykanie sa pomocni, ale pod warunkiem, ze jestes u nich i przyjechales im wyczyscic bryke. Amerykanie w Europie sa zupelnie inni.

Do góry
#1301233 - 15/06/2007 01:10 Re: George Bush = Adolf Hitler? [Re: polskignom]
jerome Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/10/2001
no coz, przeczytalem wypowiedz tego czlowieka, jego argumenty sa dla mnie smieszne i latwe do obalenia, ale nie odpowiem, nie bede sie znizal do tego poziomu, w takich przypadkach nalezy wysluchac, przytakiwac i zapomniec.

Do góry
#1301285 - 15/06/2007 01:28 Re: George Bush = Adolf Hitler? [Re: jerome]
splinter Offline
member

Meldunek: 28/05/2005
Co do Rosji -oni chyba chcą rządzić całym światem jak im sie coś nie podoba to odetną gaz ,ropę itp.Widać to po kazachstanie -były jakieś rozmowy zeby wybudowac rurociąg z Kazachstanu do polski,Putin powiedział :nie, i wycofali się od razu.Ruscy by chcieli rządzić w Polsce jak juz rządzili.To ja już wole tych naszych ci*li.Na USA jechali gdy zaczęła się wojna w Iraku a sami siedzą w Czeczeni.
USA-oni chcą tylko żeby Polska nadstawiała karku za darmo , olali nas w 45 , olewają nas teraz.Jak już parę osób pisało w polityce są tylko interesy.Co z tymi f-16 narazie sa 4 jeszcze spier*olone .Miały być w iraku kontrakty i nie ma.Jak kaczor był w USA to Bush miał dla niego 5 minut.W piątek był wielkim przyjacielem bo czegoś chciał.
UE-jedyna wyjście .Kolejny raz : w polityce są tylko interesy.Unia przyjęła nas bo widać ma w tym jakiś interes, moze lepiej im bedzie mając rozwijającego sie sąsiada niz zacofany kraj na wschodzie.Przynajmniej dają kase np. na drogi , a Rosja w jakiś tam sposób musi sie z nami liczyć bo możemy blokować umowy UE-Rosja.Tak byśmy nie mieli całkiem nic do gadania a tak mamy chociaż trochę.

Podkreślam ze pisałem o politykach ,nie o szarych obywatelach.

Do góry
#1301310 - 15/06/2007 01:39 Re: George Bush = Adolf Hitler? [Re: Skiper]
PioKing Offline
MaSha Lover

Meldunek: 24/03/2005
Originally Posted By: Skipper
Bush to zwykły matoł a nie żaden Hitler.

Bo Hitler to yntelygent był \:D

Do góry
#1301319 - 15/06/2007 01:40 Re: George Bush = Adolf Hitler? [Re: polskignom]
rivex Offline
Carpal Tunnel

rene - co z Ty z tym faszyzmem? Niby z moich wypowiedzi wyplywa faszyzm? Dobre sobie.
Skonczcie juz z tym stwierdzeniem, ze swiatem rzadza Zydzi. Skoro rzadza calym swiatem to dlaczego u siebie nie moga porzadku zaprowadzic?
W jakim kraju kasa sie nie liczy? Tutaj tez mozgi piora tylko, ze jest taka roznica: przecietny Amerykanin ma w dupie polityke. Dla niego jest wazne to jak mu sie zyje. I jakos rzadzacy potrafia tak zrobic aby normalny czlowiek sobie zyl dobrze. I tam masz dosyc jasno przestawione sprawy polityczne: republikanie vs demokraci. A tutaj Polak zyje tylko polityka i caly czas go dymaja, obietnic cale stosy a potem maja cie w dupie.
Bush niby prymityw ale jest jednym z najpotezniejszych ludzi na swiecie. Jednak stoi na czele USA. teraz jest straszna moda na krytyke wladzy - interenet, gwiazdy pop itp. Jak krytykujesz Busha to jestes trendy. Tu jest taka roznica z Putinem, ze Putin ma podparzadkowane media i nikt sie nie nasmiewa z niego. Byli juz tacy dziennikarze, ktorzy zle pisali o wladzy i w dziwny sposob gineli. Irak krytykuje sie w Stanach bez zadnych przeszkod. Ale w Rosji jesli ktos mowil otwarcie o dzialaniach w Czeczenii to mial wielkie potem problemy.
Bush dba juz bardziej o interes kraju niz Putin. Putin ustawil cala gospodarke pod swoich kolesi i nikt sie nie dorobi bez ich pozwolenia. Rosja ma ogromne mozliwosci ale niemalze caly majatek kraju trafia w rece najmocniejszych.

polskignom: SB i ZOMO moze nie znam bo wtedy bylem gowniarzem ale moja rodzine dotknely cholerne rzady PRLu i ich aparat wladzy. Do SB nikt przypadkowo nie trafial. Tak samo nie ma sensu usprawiedliwiac tych co strzelali do protestujacyh.
Polakow wszyscy maja w dupie bo nie potrafimy negocjowac. Przeciez musi byc jakas przyczyna. Nagle nas wszyscy zaczeli olewac a my tacy jestesmy wspaniali? Nie, jestesmy slabi gospodarczo ale dogadac sie tez nie potrafimy.

Ja nigdy Rosji nie bede szanowal. Moge robic interesy ale szacunku dla nich nie mam. I sie nie dziw bo te lata w bagnie jakim byl PRL to dzieki nim mamy. Czy to nie dziwne, ze kraje bedace pod opieka ZSRR gospodarczo sa najgorsze w Europie. Gdybysmy nie byli od nich zalezni to teraz bys mial normalna, mocna gospodarke i wtedy nie musialbys sie martwic, ze ktos nas olewa. Wtedy Ruski tez by sie liczyli ale skoro mieli nad nami panowanie tak dlugi czas to teraz jest ciezko abysmy sie stali ich partnerem.

Dobra, ja juz wiecej nie pisze. Mam swoje zdanie i na razie go nie zmienie. Nie twierdze, ze mamy olac Rosje ale uwazam, ze Rosja wyrzadzila nam wiecej szkod niz USA. Przez Ruskow stracilismy wiele lat z naszej historii.
Ja nawet bym chcial zebysmy robili interesy z Rosja ale nie na takiej zasadzie, ze Rosja bedzie miala nad nami opieke. Jak wiadomo - polityka zagraniczna do kitu w Polsce. od dawna. Powinni cos zaczac dzialac. Nie popieralem sposobu w jaki dzialalismy na Ukrainie bo to bylo specjalnie w Rosje wymierzone. takze bylem przeciwny zamieszaniu na Bialorusi i w Estonii. Trzeba wiedziec jak z Ruskami postepowac.
Tak wiec - dla mnie duzo gorsza jest Rosja bo jako sasiad zawsze mielismy tylko problemy z nimi ...

Do góry
#1301468 - 15/06/2007 02:51 Re: George Bush = Adolf Hitler? [Re: jerome]
polskignom Offline
Live fast, die young

no coz, przeczytalem wypowiedz tego czlowieka, jego argumenty sa dla mnie smieszne i latwe do obalenia, ale nie odpowiem, nie bede sie znizal do tego poziomu, w takich przypadkach nalezy wysluchac, przytakiwac i zapomniec.

do mojego?

Do góry
#1301987 - 15/06/2007 08:33 Re: George Bush = Adolf Hitler? [Re: polskignom]
jerome Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/10/2001
nie, rene.

Do góry
#1302156 - 15/06/2007 14:32 Re: George Bush = Adolf Hitler? [Re: jerome]
fatherPIO Offline
veteran

Meldunek: 03/07/2006
A słyszeliście, że Kopernik był kobietą! \:D

Do góry
#1304535 - 16/06/2007 06:46 Re: George Bush = Adolf Hitler? [Re: rivex]
Igor Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/11/2004
F16 bylo jedna z ofert. Nie twierdze, ze najlepsza ale inni wcale nie wyprzedzaja w technice wojskowej USA. To wlasnie Amerykanie maja najbardziej nowoczesny sprzet wojskowy. W przeciwienstwie do Ruskich, ktorzy nadal buduja starocie.

Ćpałeś coś?
http://www.youtube.com/watch?v=1oVGxW5QF_Y
http://www.youtube.com/watch?v=gEZa5OWMVow

Przestarzałe to są F16. Te śmieszne f16 nie mają szans do Migów 29, a w walce z suczkami piloci f16 są bezradni jak małe dzieci.

Do góry
#1304554 - 16/06/2007 07:25 Re: George Bush = Adolf Hitler? [Re: Igor]
rivex Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Igor
F16 bylo jedna z ofert. Nie twierdze, ze najlepsza ale inni wcale nie wyprzedzaja w technice wojskowej USA. To wlasnie Amerykanie maja najbardziej nowoczesny sprzet wojskowy. W przeciwienstwie do Ruskich, ktorzy nadal buduja starocie.

Ćpałeś coś?
http://www.youtube.com/watch?v=1oVGxW5QF_Y
http://www.youtube.com/watch?v=gEZa5OWMVow

Przestarzałe to są F16. Te śmieszne f16 nie mają szans do Migów 29, a w walce z suczkami piloci f16 są bezradni jak małe dzieci.

Jak nie maja szans? Zgooglowalem i znalazlem fora na ten temat. Zdania sa podzielone. Raczej wiecej na F16 stawia. F16 jako samolot wielozadaniowy bardzo dobrze sie sprawdza. Amerykanie nie zamierzaja na razie wymieniac. Jak do tej pory nie bylo z tym wpadek z czasie walki. Amerykanie uzyli troche juz tego w czasie wojny. A zestrzelono podobno do tej pory jeden czy dwa F16.
Mozna powiedziec, ze porownywalne ale nie, ze F16 nie ma szans. Moze Cadillac tez nie ma szans przy Woldze?

Do góry
#1304579 - 16/06/2007 12:45 Re: George Bush = Adolf Hitler? [Re: rivex]
polskignom Offline
Live fast, die young

te statystyki, ze zestrzelili 1 albo 2, to przyznasz, ze sa troche smieszne, czy nie?

Gdzie je sprawdzali? Afganistan, Irak?

Niech je sprawdza w Iranie, Korei Pln...zobaczymy czy beda takie silne, choc mnie to osobiscie ni ziebi, ni grzeje.

Ja wiem tylko, ze kiedys powinnismy wybrac Mirage.

Do góry
Strona 2 z 2 < 1 2

Moderator:  Biszop, rafal08